MOTOLOJİDE BARIŞ MANÇO
Belki onu her gün dinlemiyorduk ama arada sırada da olsa medyada göründüğünde zevkle izleyip, sıhhat ve afiyette olduğunu bilmek bana huzur veriyordu. Sevgili Barış Manço ve onun gibi değerlere, sanatçı enflasyonunun yüzde yüze vurduğu son günlerde iyice hasret kaldık.
Motolojiye baktığımız zaman Türkiye’de motosikletli ilk klip yine sevgili Barış Manço’ya aittir.1988 yazında ithal edilen Suzuki VS 700 Intruder güzelliği ile olay olmuştu. Yıldız aliminium jantları, T gidonu, güneş vurduğu zaman bordo renginin içinden parlayan gold simleri ile adeta bir biblo idi. Ben ise o bibloya sahip olmanın hazzıyla Fenerbahçe’de park etmiş, karşısında keyif çayımı içiyordum. Bana doğru birinin geldiğini gördüm. ‘Eyvah’ dedim gene ‘yandık’, ya kaç yaptığını, ya da kaça aldığımı soracak. Yanılmışım. Nazik bir şekilde selam verip konuya girdi. Barış Manço’nun menejeriymiş . Merve İldeniz’in de olduğu bir klip çekimi için büyük motosiklete binenlere ihtiyaçları vardı. Bunu halledebileceğimi, ancak karşılığının verilmesini belirtip, altı kişilik bir grup için yüzeli bin liraya anlaştık. Hemen çocukları bulmaya çıktım. Levent Celasun, Onur Dağdeviren, Mühendis Yalçın, Beykozlu Enver, Küpeli İsmet ve ben akşam Bostancı meydanındaydık. Türkiye’nin ilk motosikletli klibi “Delikanlı Gibi” Barış Manço’yu da yakından tanımama vesile olmuştur. İki saat gibi süreceği söylenen çekim, sekiz saat sürdü. Çekim aralarında sevgili Barış Manço ile güzel sohbetlerimiz oldu. Elbette konu ağırlıkla motosikletti. Benim Suzuki'm çekimdeki tek chopperdi. Manço’nun antika ve klasiğe merakından dolayı onu iyice inceledi ve bilgi aldı. Şu sözleri gün gibi hatırımda; “Çocuklar ben motosikletten anlamam, ama binecek olsam kartvizit olsun diye Harley’e binerdim.”
Sevgili Barış Manço, motosikletten anlamadığın halde Motolojide bir ilke imza attın. Birde anlasaydın kim bilir neler olurdu. Ama rahat uyu, biz motosikleti seven çekim arkadaşların “Adam olacak çocuk” misali on yıl sonra hepimiz motosikletin bir yerindeyiz. Seni sevgiyle anıyoruz.
Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Mart 1999 Motosiklet Dünyası
MOTOLOJİDE BARIŞ MANÇO
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- hatice zuhal pala
- Profesyonel

- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

- manco_mania
- Üst Düzey Üye

- manco halil
- Profesyonel

bravo
daha yenı olmanba ragmen çok güzel bır paylaşım yapmıssın aslında sen buraya üye olmak için cok gec kalmıssın kım bılır daha önce uyu olsaydın nelerle karsımıza cıkacakdın senı teprık edıyorum hele hele şu kötü zamanda kötülüğü ise bız sözde barışcılar varya hanı onlar en kötü günde bıle bu sıteyı takıp edıyor ya ıste onlara ders olsun bu yazdıkların merak edıyorum acaba hangı sıtelere uyu olupda zaman gecırıyorlar onlar adına üzülüyorum ..ama gercek barışcılarda ortaya cıkıyor ıste onların sayesınde .teprıkler manço mania....... :alkis:
halil
- darkkphonix
- Üst Düzey Üye