MOTOLOJİDE BARIŞ MANÇO

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

MOTOLOJİDE BARIŞ MANÇO

Mesajgönderen Petek Gök » Pzr Ağu 12, 2007 21:27 pm

MOTOLOJİDE BARIŞ MANÇO

Belki onu her gün dinlemiyorduk ama arada sırada da olsa medyada göründüğünde zevkle izleyip, sıhhat ve afiyette olduğunu bilmek bana huzur veriyordu. Sevgili Barış Manço ve onun gibi değerlere, sanatçı enflasyonunun yüzde yüze vurduğu son günlerde iyice hasret kaldık.

Motolojiye baktığımız zaman Türkiye’de motosikletli ilk klip yine sevgili Barış Manço’ya aittir.1988 yazında ithal edilen Suzuki VS 700 Intruder güzelliği ile olay olmuştu. Yıldız aliminium jantları, T gidonu, güneş vurduğu zaman bordo renginin içinden parlayan gold simleri ile adeta bir biblo idi. Ben ise o bibloya sahip olmanın hazzıyla Fenerbahçe’de park etmiş, karşısında keyif çayımı içiyordum. Bana doğru birinin geldiğini gördüm. ‘Eyvah’ dedim gene ‘yandık’, ya kaç yaptığını, ya da kaça aldığımı soracak. Yanılmışım. Nazik bir şekilde selam verip konuya girdi. Barış Manço’nun menejeriymiş . Merve İldeniz’in de olduğu bir klip çekimi için büyük motosiklete binenlere ihtiyaçları vardı. Bunu halledebileceğimi, ancak karşılığının verilmesini belirtip, altı kişilik bir grup için yüzeli bin liraya anlaştık. Hemen çocukları bulmaya çıktım. Levent Celasun, Onur Dağdeviren, Mühendis Yalçın, Beykozlu Enver, Küpeli İsmet ve ben akşam Bostancı meydanındaydık. Türkiye’nin ilk motosikletli klibi “Delikanlı Gibi” Barış Manço’yu da yakından tanımama vesile olmuştur. İki saat gibi süreceği söylenen çekim, sekiz saat sürdü. Çekim aralarında sevgili Barış Manço ile güzel sohbetlerimiz oldu. Elbette konu ağırlıkla motosikletti. Benim Suzuki'm çekimdeki tek chopperdi. Manço’nun antika ve klasiğe merakından dolayı onu iyice inceledi ve bilgi aldı. Şu sözleri gün gibi hatırımda; “Çocuklar ben motosikletten anlamam, ama binecek olsam kartvizit olsun diye Harley’e binerdim.”

Sevgili Barış Manço, motosikletten anlamadığın halde Motolojide bir ilke imza attın. Birde anlasaydın kim bilir neler olurdu. Ama rahat uyu, biz motosikleti seven çekim arkadaşların “Adam olacak çocuk” misali on yıl sonra hepimiz motosikletin bir yerindeyiz. Seni sevgiyle anıyoruz.

Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Mart 1999 Motosiklet Dünyası

Kullanıcı avatarı
hatice zuhal pala
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen hatice zuhal pala » Pzt Ağu 13, 2007 01:18 am

paylaşım için teşekkürler... :)

Kullanıcı avatarı
jonturk_emre
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen jonturk_emre » Pzt Ağu 13, 2007 01:39 am

teşekkürler petek.bomba gibisin bugün :)
Emre başkaya

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Pzt Ağu 13, 2007 03:31 am

jonturk_emre yazdı:teşekkürler petek.bomba gibisin bugün :)
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Petek Gök » Pzt Ağu 13, 2007 10:15 am

efemanco yazdı:
jonturk_emre yazdı:teşekkürler petek.bomba gibisin bugün :)
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

rica ederim :) bitti heralde başka birşey bulamadım :D daha ben bile okuymadım hepsi bir araya gelince epey uzun oldu :D

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Ağu 22, 2007 09:07 am

çok güzel bir yazı bu yaa...çok teşekkür ederiz petek :alkis: :alkis:

Kullanıcı avatarı
manco_mania
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen manco_mania » Cum Ara 07, 2007 03:22 am

Teşekkürler Petek çok keyifli ve güzel bir alıntı...
Barış Abi seni çok özlüyoruz,7 den 77 ye.....

Kullanıcı avatarı
manco halil
Profesyonel
Profesyonel

bravo

Mesajgönderen manco halil » Cum Ara 07, 2007 15:19 pm

daha yenı olmanba ragmen çok güzel bır paylaşım yapmıssın aslında sen buraya üye olmak için cok gec kalmıssın kım bılır daha önce uyu olsaydın nelerle karsımıza cıkacakdın senı teprık edıyorum hele hele şu kötü zamanda kötülüğü ise bız sözde barışcılar varya hanı onlar en kötü günde bıle bu sıteyı takıp edıyor ya ıste onlara ders olsun bu yazdıkların merak edıyorum acaba hangı sıtelere uyu olupda zaman gecırıyorlar onlar adına üzülüyorum ..ama gercek barışcılarda ortaya cıkıyor ıste onların sayesınde .teprıkler manço mania....... :alkis:
halil

Kullanıcı avatarı
nrd
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nrd » Cum Ara 07, 2007 20:28 pm

:alkis: :alkis: :alkis:
Resim

Kullanıcı avatarı
darkkphonix
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen darkkphonix » Sal Nis 15, 2008 14:32 pm

Gerçekten güzel bir yazı olmuş sağ ol bu duygularını paylaştığın için..