Yeni bir insan türü: teknoseksüeller

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

chileklisyrup
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen chileklisyrup » Pzt Nis 10, 2006 01:56 am

Sadece kısa bir süre önce ortaya atılan metroseksüel terimini henüz çözemeden şimdi de teknoseksüellik kavramıyla karşı karşıya kaldık. İspanyol gazetesi La Voz de Galicia'ya göre metroseksüellik artık rafa kalktı. Yeni bir insan tipi büyük bir hızla ortaya çıktı. Gazetede bu yeni insan tipinin teknoseksüeller olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hayatlarında birincil öncelik sırası teknolojik gelişmeler. Bu kişiler büyük mağazalarda bulunan teknoloji harikası ürünlere uzun uzun bakıp inceleyerek vakit geçiriyorlar. Evde geçirdikleri vaktin büyük bölümünde de bu teknolojik aletler konusunda bilgi ediniyorlar.

Bu teknoloji hastası insan eğer erkekse, bunlar biraz asosyal oluyorlar. Genellikle bu tip erkeklerin sosyal ortamlarda ilişki kurmaları biraz güç oluyor. Teknoseksüel terimi ilk olarak Amerikalı fizikçi ve matematikçi Ricky Montalvo tarafından ortaya atılmış. Elbette Montalvo da kendisini bir teknoseksüel olarak tanımlıyor. Terim, narsizmini teknoloji bağımlılığına dönüştüren insanlar için kullanılıyor. Terim aslında 1970'lerde ilk kez ortaya atılmış ancak günümüzde teknoloji düşkünlüğüne cinsel isteksizlik de karışmış.

Teknoseksüel erkekler iyi görünümlü, tarzı olan kişilermiş ancak cinsel arzulardan tamamıyla uzak oluyorlarmış. Bu erkekler bir kadınla ilgilenmektense bir dizüstü bilgisayara, mobil telefona, plazma TV'ye veya bir bluetooth'a vakit ayırmaktan daha çok hoşlanıyorlarmış. Bu erkeklerin hoşlandığı tek karşı cins tipi, teknoloji hastası kadınlarmış. Bir kadının teknoloji hastası olarak tanımlanabilmesi için o kadının günlerini internette sörf yaparak, saatlerini chat odalarında sohbet ederek, alışverişlerini internet üzerinden yaparak, müziklerini mp3 çalarlardan dinlemesi gerekiyormuş.

Pek çok modern birey teknoseksüllerden kendinde bir parça bulabilir. Ofislerde insanlar genellikle arkadaşlarıyla ICQ veya MSN üzerinden sohbet ediyorlar. Esprili mailleri birbirlerine göndererek birbirlerine şaka yapıyorlar. Modern teknoloji yeni bir romantizm tarzını da ortaya çıkardı. Teknoseksüeller ellerine kağıt kalem alıp sevgi sözcükleri döktürmek yerine birbirlerine hazır elektronik kutlama kartları yolluyorlar. Bir teknoseksüel olup olmadığınıza kendiniz karar verin. Ancak unutmayın hayat sadece teknolojiyle sınırlandırılacak kadar küçük değil.
it is time to pHesttivale..

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Pzt Nis 10, 2006 01:59 am

BENCE BU TÜR ŞEYLER BİRBİRİNDEN UYDURMA ŞAÇMA VE TÜRKÇENİN ÖZÜNE ZARAR VEREN OLGULAR...BU TABİKİ BENİM YORUMUM SİZLER NE DERSİNİZ ARKADAŞLAR...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
TaVeRnA Of LoVe
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen TaVeRnA Of LoVe » Pzt Nis 10, 2006 01:59 am

hppala paşam malkara keşan :D daha neler görücez paylaşıma teşekkürler eline sağlık
Sevgisi gönlümde kanayan yara
Sitem edip durdum geçen yıllara
Bu sevgi sevgi gidecek benle toprağa
O yarin aklımda gözleri kaldı

Yıllardır küllenmiş aşkın var bende
Aşkın mekan kurmuş yanan gönlümde...

chileklisyrup
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen chileklisyrup » Pzt Nis 10, 2006 02:03 am

valla bende şaşırdım ne yalan söyleyeyim şimdi okudum zaten... okur okumazda hmn buraya
En son chileklisyrup tarafından Pzt Nis 10, 2006 02:04 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
TaVeRnA Of LoVe
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen TaVeRnA Of LoVe » Pzt Nis 10, 2006 02:04 am

çoğu insanda mevcuttur bu bütün millet teknosexual olur yakında yaa :D

chileklisyrup
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen chileklisyrup » Pzt Nis 10, 2006 02:06 am

bencede bu kavramlar içi boş bizim kültürümüze uymayan ithal suni kavramlar

Kullanıcı avatarı
TaVeRnA Of LoVe
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen TaVeRnA Of LoVe » Pzt Nis 10, 2006 02:07 am

doğru söze ne denir

chileklisyrup
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen chileklisyrup » Pzt Nis 10, 2006 02:11 am

bizim malum medya işte ! bize uyar mı uymaz mı demeden herşeyi taşıyor gündemimize

Kullanıcı avatarı
TaVeRnA Of LoVe
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen TaVeRnA Of LoVe » Pzt Nis 10, 2006 02:12 am

şu medyanın yatacak yeri yok yaa katılıyorum :D

Kullanıcı avatarı
rock114
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen rock114 » Pzt Nis 10, 2006 15:05 pm

mesleğim gereği teknolojiden uzak durmam imkansız.. bir başka deyişle teknoloji üreten kişi olmaya adayım.. bununla beraber bazı arkadaşlarımla ancak msnde görüşebiliyorum.. müziği mp3çalardan dinliyorum.. ama sosyal ortamları, chat sayfalarına.. bayanları, dizüstü bilgisayarlara bluetootha tercih etmem.. Montalvo'nun tercihine de saygım var.. kendi kararı.. :D
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..