Yeni bir insan türü: teknoseksüeller
Sadece kısa bir süre önce ortaya atılan metroseksüel terimini henüz çözemeden şimdi de teknoseksüellik kavramıyla karşı karşıya kaldık. İspanyol gazetesi La Voz de Galicia'ya göre metroseksüellik artık rafa kalktı. Yeni bir insan tipi büyük bir hızla ortaya çıktı. Gazetede bu yeni insan tipinin teknoseksüeller olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hayatlarında birincil öncelik sırası teknolojik gelişmeler. Bu kişiler büyük mağazalarda bulunan teknoloji harikası ürünlere uzun uzun bakıp inceleyerek vakit geçiriyorlar. Evde geçirdikleri vaktin büyük bölümünde de bu teknolojik aletler konusunda bilgi ediniyorlar.
Bu teknoloji hastası insan eğer erkekse, bunlar biraz asosyal oluyorlar. Genellikle bu tip erkeklerin sosyal ortamlarda ilişki kurmaları biraz güç oluyor. Teknoseksüel terimi ilk olarak Amerikalı fizikçi ve matematikçi Ricky Montalvo tarafından ortaya atılmış. Elbette Montalvo da kendisini bir teknoseksüel olarak tanımlıyor. Terim, narsizmini teknoloji bağımlılığına dönüştüren insanlar için kullanılıyor. Terim aslında 1970'lerde ilk kez ortaya atılmış ancak günümüzde teknoloji düşkünlüğüne cinsel isteksizlik de karışmış.
Teknoseksüel erkekler iyi görünümlü, tarzı olan kişilermiş ancak cinsel arzulardan tamamıyla uzak oluyorlarmış. Bu erkekler bir kadınla ilgilenmektense bir dizüstü bilgisayara, mobil telefona, plazma TV'ye veya bir bluetooth'a vakit ayırmaktan daha çok hoşlanıyorlarmış. Bu erkeklerin hoşlandığı tek karşı cins tipi, teknoloji hastası kadınlarmış. Bir kadının teknoloji hastası olarak tanımlanabilmesi için o kadının günlerini internette sörf yaparak, saatlerini chat odalarında sohbet ederek, alışverişlerini internet üzerinden yaparak, müziklerini mp3 çalarlardan dinlemesi gerekiyormuş.
Pek çok modern birey teknoseksüllerden kendinde bir parça bulabilir. Ofislerde insanlar genellikle arkadaşlarıyla ICQ veya MSN üzerinden sohbet ediyorlar. Esprili mailleri birbirlerine göndererek birbirlerine şaka yapıyorlar. Modern teknoloji yeni bir romantizm tarzını da ortaya çıkardı. Teknoseksüeller ellerine kağıt kalem alıp sevgi sözcükleri döktürmek yerine birbirlerine hazır elektronik kutlama kartları yolluyorlar. Bir teknoseksüel olup olmadığınıza kendiniz karar verin. Ancak unutmayın hayat sadece teknolojiyle sınırlandırılacak kadar küçük değil.
Moderatörler: barışhayranı, Mod
-
chileklisyrup
- Profesyonel

it is time to pHesttivale..
- TaVeRnA Of LoVe
- Profesyonel

-
chileklisyrup
- Profesyonel

valla bende şaşırdım ne yalan söyleyeyim şimdi okudum zaten... okur okumazda hmn buraya
En son chileklisyrup tarafından Pzt Nis 10, 2006 02:04 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
it is time to pHesttivale..
- TaVeRnA Of LoVe
- Profesyonel

-
chileklisyrup
- Profesyonel

- TaVeRnA Of LoVe
- Profesyonel

-
chileklisyrup
- Profesyonel

- TaVeRnA Of LoVe
- Profesyonel

mesleğim gereği teknolojiden uzak durmam imkansız.. bir başka deyişle teknoloji üreten kişi olmaya adayım.. bununla beraber bazı arkadaşlarımla ancak msnde görüşebiliyorum.. müziği mp3çalardan dinliyorum.. ama sosyal ortamları, chat sayfalarına.. bayanları, dizüstü bilgisayarlara bluetootha tercih etmem.. Montalvo'nun tercihine de saygım var.. kendi kararı..
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..