Barış Abi'nin Hayranları
Moderatörler: barışhayranı, Mod
eger yeteri kadar kıymeti bilinseydi... suan bir barış manco muzesi, barış manco müzik akademisi olurdu ve ayrıca yeni kurulacak bir unıversiteye barış manço ismi verilirdi herhalde....

İZManço Facebook: https://www.facebook.com/groups/1406696942947567/
İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA
İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/
İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA
İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/
- barışhayranı
- Moderator

- barış manço ___love___
- Üst Düzey Üye

- İletişim:
- barış manço ___love___
- Üst Düzey Üye

- İletişim:
Merhaba Arkadaşlar,
bende bir Barış hayranıyım. Ama neden? Çünkü içimde bir takim eksiklik olduğu ve bunu en iyi Barış abinin doldurabildigi için. Bu konuda tam bir açıklık istiyorum; neden bazı insanlar Barış dinliyor ve bazıları dinlemiyor?
1. Medya'da gösterilmesi lazım. Ama bazı faktörler uyuşmuyor. Ölümünden sonra nerdeyse sıfıra ındı (KRAL-TV ve ona benzerler).
2. İnsanlarımız basit yemişlerle doyuruluyor; bunun basit olması çok önemli. a)
kazanan plak şirketleri b) basit cliplerin icinde günlük şarkıcılar (sexy, yakışıkı..) yarin başkası ve zihnimizi zehirleyen Dedikodu-Programları (Allah korusun sizi bu dedikodu programlarından).
3. Fakirlik ve işsizlik. Bu durumda olan milyonlarca türk vatandaşlarımız ne Barış müziğine yaklaşık gösterirler nede buna benzeri başka müzik stili. Önde bas etdiğim gibi basit müzik veya güncelde olan müzıkleri tercih edilir --> Ondan Barış Manço özel bir yoldur (Mankoloji)
4. Ozaman kim dinliyor Barış Mançoyu? Benim kanaatımca şu profil uyor:
okumuş kişi (en azından orta okul), yüksek okul, para sıkıntısı çekmıyen, mehmur kadro, türkiyenin sade BAZI bölümleri (İL) . Bazı Politikayla ilgileneler. Bu konuda cevap bekliyorum ve Analize yapmak istiyorum.
5. İlginç konulardan birisi (ve bende zamanında bunların arasındaydım) Eee şimdi ben bu müzik stilini duymadan önçe çok başka şeyler dinliyordum ve Barış Manço'yu ilk defa dinledikten sonra çok şeyler değişti. Ama bir misyon olarak bunu başkalarına (ümitsizlere) dinlettikten sonra onlarında içinde bazı şeyler değişti. Düşünüyorum ama bir formül bulamıyorum. Ama neden Barış Manço'ya karşı bazı insanlarımız ön yargılı? Kıyafetindenmi yada tipindemi? Ama neden dinlediklerinde bütün ön yargıları yıkılıyor?
6. Maalesef bu forumda bu konuda tartışmak güzeldir ama hepiniz Barış Manço hayranı. Bu konuda Barış Manço tanımıyanlarla tartışmak gerek ve düşüncelerini almak gerek. Nasıl gercekleştire biliriz?
Burda şunu eklemek istiyorum. Sadece Barış Manço hayranıyım diye başka stil dinlemiyorum demem yanlış olur ve yalan. Taabiki pek çok türkücüler var bazılarının güncel türkülerini dinliyorum ama pek çoğuda geldiğigibi gidiyorlar hafızamdan. Bazıları kalıyor, örnek: Edip Akbayram, Zeki Müren, Gülden Karaböcek, Sezen Aksu...
Berlinden Selamlar
Atilla
bende bir Barış hayranıyım. Ama neden? Çünkü içimde bir takim eksiklik olduğu ve bunu en iyi Barış abinin doldurabildigi için. Bu konuda tam bir açıklık istiyorum; neden bazı insanlar Barış dinliyor ve bazıları dinlemiyor?
1. Medya'da gösterilmesi lazım. Ama bazı faktörler uyuşmuyor. Ölümünden sonra nerdeyse sıfıra ındı (KRAL-TV ve ona benzerler).
2. İnsanlarımız basit yemişlerle doyuruluyor; bunun basit olması çok önemli. a)
kazanan plak şirketleri b) basit cliplerin icinde günlük şarkıcılar (sexy, yakışıkı..) yarin başkası ve zihnimizi zehirleyen Dedikodu-Programları (Allah korusun sizi bu dedikodu programlarından).
3. Fakirlik ve işsizlik. Bu durumda olan milyonlarca türk vatandaşlarımız ne Barış müziğine yaklaşık gösterirler nede buna benzeri başka müzik stili. Önde bas etdiğim gibi basit müzik veya güncelde olan müzıkleri tercih edilir --> Ondan Barış Manço özel bir yoldur (Mankoloji)
okumuş kişi (en azından orta okul), yüksek okul, para sıkıntısı çekmıyen, mehmur kadro, türkiyenin sade BAZI bölümleri (İL) . Bazı Politikayla ilgileneler. Bu konuda cevap bekliyorum ve Analize yapmak istiyorum.
5. İlginç konulardan birisi (ve bende zamanında bunların arasındaydım) Eee şimdi ben bu müzik stilini duymadan önçe çok başka şeyler dinliyordum ve Barış Manço'yu ilk defa dinledikten sonra çok şeyler değişti. Ama bir misyon olarak bunu başkalarına (ümitsizlere) dinlettikten sonra onlarında içinde bazı şeyler değişti. Düşünüyorum ama bir formül bulamıyorum. Ama neden Barış Manço'ya karşı bazı insanlarımız ön yargılı? Kıyafetindenmi yada tipindemi? Ama neden dinlediklerinde bütün ön yargıları yıkılıyor?
6. Maalesef bu forumda bu konuda tartışmak güzeldir ama hepiniz Barış Manço hayranı. Bu konuda Barış Manço tanımıyanlarla tartışmak gerek ve düşüncelerini almak gerek. Nasıl gercekleştire biliriz?
Burda şunu eklemek istiyorum. Sadece Barış Manço hayranıyım diye başka stil dinlemiyorum demem yanlış olur ve yalan. Taabiki pek çok türkücüler var bazılarının güncel türkülerini dinliyorum ama pek çoğuda geldiğigibi gidiyorlar hafızamdan. Bazıları kalıyor, örnek: Edip Akbayram, Zeki Müren, Gülden Karaböcek, Sezen Aksu...
Berlinden Selamlar
Atilla
Sevdigim insanlar
Atatürk, Baris Manco, Bruce Lee ve Kemal Sunal
- Be water my friend-
Atatürk, Baris Manco, Bruce Lee ve Kemal Sunal
- Be water my friend-
atillago yazdı:Merhaba Arkadaşlar,................
......................................................................................................
okumuş kişi (en azından orta okul), yüksek okul, para sıkıntısı çekmıyen, mehmur kadro, türkiyenin sade BAZI bölümleri (İL) . Bazı Politikayla ilgileneler. Bu konuda cevap bekliyorum ve Analize yapmak istiyorum..............................Atilla
Hayır Atilla Ağabey, bence 7 den 77 ye her kesim dinliyor BM'yu ve tabiki her kesimde dinleyen gibi dinlemeyen de var. Bu arada bu ifadenin, üzüntüden dolayı kullandığın masum bir ifade olduğunun da kesinlikle farkındayım...
Saygılar...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

- eksensavaşçısı
- Üst Düzey Üye

Ben Barış Manço'nun değerini çok iyi bildiklerini söyleyenlerin içinde bile en az %75'lik bir kesimin kendisini kandırdığını düşünüyorum.
En son eksensavaşçısı tarafından Cmt Mar 04, 2006 12:24 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
haklısın ama.....
tamam haklısın ama zaten barış hayranlarının sevgisi bütün dünyaya bedel.hayranı olmayanlarıda zorla sevdiremeyiz.biz hep sevelim ve yaşatalım dimi yani????