gokhankaraduman yazdı:Bu güne değin Mix forumlarında ilk defa bu kadar seviyeli bir paylaşıma şahit oldum hepinize teşekür ederim.
Barış ve Sevgi Dileklerimle
Gökhan Karaduman
Barış Manço 7'den 77'ye Dolu Dizgin
Barış ve Sevgi Derneği - İstanbul sorumlusu
Gerçekten 40 yıl düşünsem bu konuyu ben burada açamazdım, sürekli o müzik girer düşüncelere dalarız ama hangi birimiz o müzik esnasında dalıp gitmez ki, bir düşünün sanatçı eserini kime yapar ?
Ya sevgilisine, ya eşine dostuna yada kurda kuşa ... Bu beste ilahi tarzında olmuş, insan dinledikçe biraz daha hüzünleniyor. Dönencede, Unutamadımda, Allahım Güç Ver Bana, Hayır,Can Bedenden Çıkmayınca, Anlıyorsun DEğil mi'de daha saymam gerekiyorsa 40-50 parça saymam lazım. O aralarda sololar varya, birde sonlara genelde ekleme yapar, fakat hiç biri bu saydığım parçalar kadar olamamıştır.
Barış Manço o genç yaşında kendinden de büyük besteler yapmış, aslına bakarsanız kendini aşmışlığın ifadesi Barış Manço'yu bugun hangimiz anlayabiliyor ki hala !
O zamanlar (isim vermemeyeyim) , sanatçılar "laylaylom" yaparken, Barış abimiz Gülpembe gibi bir çok beste yapmış.
Bugun Barış Manço'yu sadece Gülpembe 'den tanıyan bir insanla bile oturup muhabbet ettiğimde, o yüceliğin farkına varabiliyor. Belki bu kadar pazar malı olmasınada gerek yoktu, biz onu nerde olsa söker alırdık
Pazar malı: Müzik piyasasında kolayca bulabilmek, isim edinilmiş olmak ...