BİR ÇANAKKALE HIKAYESI...

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

BİR ÇANAKKALE HIKAYESI...

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Cmt Mar 17, 2007 19:44 pm

çanakkalede savaşan bir yüzbaşı vardı.adı lütfi yüzbaşı.savaşa gelirken oğlu emrullahıda getirmişti,çünkü eşini uzun yıllar önce kaybetmişti ve emrullahı bırakacak bir akrabasıda yoktu.son zamanlarda ingilizler tünel kazıp içini barutla doldurup patlatarak siperlerimizi dağıtmaya başlamışlardı.emrullah'da çanakkalede yeri dinleyerek bu tünellerin kazılıp kazılmadıını dinlemekle görevliydi.çünkü yaşı daha 9 du.buna rağmen çok uyanıktı.kazılan tüneldeki kazma seslerini duyup babasının arkadaşları olan komutanlarına haber veriyordu.ve başarılı oluyorlardı.
emrullah yine bir gün görevinin başındayken ingiliz taramasına hedef oldu ve göğsünden vuruldu.biraz gerisindede başarılı bir asker olan ve emrullahın babasının çok sevdiği ibrahim çavuş vurulmuştu göğsünden.çavuşun eli göğsünde kalmıştı.lütfi yüzbaşı dolaşırken oğlunu gördü.biricik yavrusu vurulmuştu.ağlayarak alnından ve yanaklarından öptü onu.konuşmaya başladı
-annemi özledim ona gideceğim diyordun.annene kavuştun işte.şimdi ben ne yapacağım sensiz buralarda.yalnız kaldım dünyada.kime sarılacağım.kime ağlayacağım.annende yok sende.......dedi.ve Allah'a dua etti.
kucağında oğluyla biraz geriye geldi.ibrahim çavuş da vurulmuştu.onu cok severdi lütfi yüzbaşı.
-ibrahim,dedi..sendemi beni yalnız bıraktın?..
emrullahı ibrahim çavuşun yanına yatırdı.ibrahim cavusuda secde etmiş pozisyondan çıkardı.geriye itti.ibrahim çavuşunda emrullahında nur yüzleri gökyüzüne bakıyordu.birinin sağ eli diğerinin sol elinin yanına düşmüştü.ibrahim çavuşun elinde bir avuç kan,emrullahınkindede bir avuç toprak vardı..

bir avuç kan,bir avuç toprak Çanakkale..

Kullanıcı avatarı
hzllll
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen hzllll » Cmt Mar 17, 2007 21:34 pm

çok güzell yaaa :gozyasi: :gozyasi: ahh ahhh neler yaşanıyormuş o zamanlarr...

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: BİR ÇANAKKALE HIKAYESI...

Mesajgönderen baris_onsel » Cmt Mar 17, 2007 23:09 pm

rapin_kizi__ yazdı:çanakkalede savaşan bir yüzbaşı vardı.adı lütfi yüzbaşı.savaşa gelirken oğlu emrullahıda getirmişti,çünkü eşini uzun yıllar önce kaybetmişti ve emrullahı bırakacak bir akrabasıda yoktu.son zamanlarda ingilizler tünel kazıp içini barutla doldurup patlatarak siperlerimizi dağıtmaya başlamışlardı.emrullah'da çanakkalede yeri dinleyerek bu tünellerin kazılıp kazılmadıını dinlemekle görevliydi.çünkü yaşı daha 9 du.buna rağmen çok uyanıktı.kazılan tüneldeki kazma seslerini duyup babasının arkadaşları olan komutanlarına haber veriyordu.ve başarılı oluyorlardı.
emrullah yine bir gün görevinin başındayken ingiliz taramasına hedef oldu ve göğsünden vuruldu.biraz gerisindede başarılı bir asker olan ve emrullahın babasının çok sevdiği ibrahim çavuş vurulmuştu göğsünden.çavuşun eli göğsünde kalmıştı.lütfi yüzbaşı dolaşırken oğlunu gördü.biricik yavrusu vurulmuştu.ağlayarak alnından ve yanaklarından öptü onu.konuşmaya başladı
-annemi özledim ona gideceğim diyordun.annene kavuştun işte.şimdi ben ne yapacağım sensiz buralarda.yalnız kaldım dünyada.kime sarılacağım.kime ağlayacağım.annende yok sende.......dedi.ve Allah'a dua etti.
kucağında oğluyla biraz geriye geldi.ibrahim çavuş da vurulmuştu.onu cok severdi lütfi yüzbaşı.
-ibrahim,dedi..sendemi beni yalnız bıraktın?..
emrullahı ibrahim çavuşun yanına yatırdı.ibrahim cavusuda secde etmiş pozisyondan çıkardı.geriye itti.ibrahim çavuşunda emrullahında nur yüzleri gökyüzüne bakıyordu.birinin sağ eli diğerinin sol elinin yanına düşmüştü.ibrahim çavuşun elinde bir avuç kan,emrullahınkindede bir avuç toprak vardı..

bir avuç kan,bir avuç toprak Çanakkale..

harika bir anı...Allah hepsine rahmet eylesin...
Arkadaşlar tarihle ilgilenen arkadaşlara hatta şöyle söyleyim (konuyla uyuşması açısından) Mehmed Niyazi'nin "Çanakkale Mahşeri" kitabını okuyun...harika bir kitap.sanki cephedesiniz,sanki ölenler sizin yıllar yılı dostlarınız...

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Pzr Mar 18, 2007 16:22 pm

Allah bizleri o mübarek insanların şefaatine nail eylesin...Onların bizlere canlarını vererek emanet ettikleri bu cennet vatanı layıkıyla koruma kollama ve yüceltme şerefini bizlere nasip etsin...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
USTA
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen USTA » Pzr Mar 18, 2007 21:46 pm

Bir avuç kan,bir avuç toprak!İşte bu vatanın bize maliyeti.Paraylada alınmadı,hibe de edilmedi,kıymetini bilelim. :!:

Kullanıcı avatarı
mevlut
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen mevlut » Pzt Mar 19, 2007 17:17 pm

USTA yazdı:Bir avuç kan,bir avuç toprak!İşte bu vatanın bize maliyeti.Paraylada alınmadı,hibe de edilmedi,kıymetini bilelim. :!:
BİLELİM BİLELİM DE BAZI GÖRUNTULER BENİ COK RAHATSIZ EDIYOR. BU GÖRÜNTÜLERDEN KASTIM COK SIK GÖRDÜGÜM VE PEK HOS OLMAYAN GENCLİK MANZARALARI.ACIKCASI BU MANZARA BENİ KORKUTUYOR. SİZDE CEVRENİZDE MUTLAKA GORÜYORSUNUZDUR.
barısdostu

Kullanıcı avatarı
USTA
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen USTA » Sal Mar 20, 2007 00:07 am

mevlut yazdı:
USTA yazdı:Bir avuç kan,bir avuç toprak!İşte bu vatanın bize maliyeti.Paraylada alınmadı,hibe de edilmedi,kıymetini bilelim. :!:
BİLELİM BİLELİM DE BAZI GÖRUNTULER BENİ COK RAHATSIZ EDIYOR. BU GÖRÜNTÜLERDEN KASTIM COK SIK GÖRDÜGÜM VE PEK HOS OLMAYAN GENCLİK MANZARALARI.ACIKCASI BU MANZARA BENİ KORKUTUYOR. SİZDE CEVRENİZDE MUTLAKA GORÜYORSUNUZDUR.

Sevgili kardeşim tek kişi bile rahatsız olsa umut var demektir.İçimizde benliğini kaybetmemiş olanlarda var demek ki. :alkis: