Kurtlar Vadisi kaldırılsın mı?
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- fairground
- Forum Duayeni

Kurtlar Vadisi kaldırılsın mı?
fikrinizi bu ankette de belirtebilirsiniz..
http://www.milliyet.com.tr/2007/02/15/son/sontur03.asp
http://www.milliyet.com.tr/2007/02/15/son/sontur03.asp
Ya bence aslında gercekten guzel konulara deginiliyor. Ama insanların izlerken algılayış şekilleride cok onemli işte. Herkes anlamak istedigi yonden algılarsa işler karısmıs oluyor. Ama bu dizinin vurguladıgı cok guzel noktalar var. Bazı yerlerini ozellikle dinlemek gerekiyor...
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

ya bi yerde Türkiye'nin gerçekleri göz önüne seriliyor ama işte kötü örnek de teşkil etmiyor değil...
insanlar hem bilinçleniyor hem de kötü şeyleri örnek alıyor...
kendi açımdan olsa da olur olmasada...ama çoğunluğu kötü etkiliyorsa kaldırılmalı bence..
Ara Not:Bu arada ilk bölümünde aldığı tepkilerin %90 ı güneydopu ve doğudan gelmiş...
insanlar hem bilinçleniyor hem de kötü şeyleri örnek alıyor...
kendi açımdan olsa da olur olmasada...ama çoğunluğu kötü etkiliyorsa kaldırılmalı bence..
Ara Not:Bu arada ilk bölümünde aldığı tepkilerin %90 ı güneydopu ve doğudan gelmiş...
Arkadaşlar bu bazen beni düşündürüyor. Bu dizileri teröristlerde takip ediyor bize düşman olan insanlarda takip ediyor.. Onlar bazı gerçekler vurgulanıyor diye göze geleceğiz diye onlar tepki gosteriyor olabilir..
Gerçekten mantıklı cerceveden izlendiğinde dizi öyle cok önemli şeyler war ki...
Gerçekten mantıklı cerceveden izlendiğinde dizi öyle cok önemli şeyler war ki...
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)
- silahsız kuvvet
- Profesyonel

dizinin sıkı bir takipçisi değildim, başrolü abartılı buluyordum ve Polat tiplemesini pek beğenmiyordum, ama konularından dolayı değer verdiğim bir yapımdı... ülkenin ve değerlerimizin altını oyan, birkaç doğrunun arasında büyük yanlışları ve yanıltmaları halka sunan yapımların yanında 'k.v. terör' sütten çıkmış ak kaşık kalırdı ! çünkü o 'bizdendi', mesele de bizden olmasıydı.. bir de reyting hesapları var tabii, ama bu, bazı gerçekleri örtme hevesinin bihayli gerisinde.. sevgili Doğan Grubu'muz(!) çalışanları, dizi Show'da iken demedikleri kalmıyordu, sonra kendileri yayınladılar yerden yere vurdukları diziyi ve hepsi sustu, hatta övdüler zaman zaman. şimdi ne oldu !. nasıl bir özgür kalem ve halkın sesi olma anlayışıdır bu !
gençlerdeki şiddete meyillenmenin sebebi, milli değerlere, ülkenin geleceğine vs. sahip çıkmayan siyasiler, eğitim sistemi, basın ve medyadır. onların sayesinde ayağını yere sağlam basamayan gençlik kendisini çıkmazda ve yalnızlıkta hissetmektedir... anlatması gerekenler anlatsaydı bazı şeyleri, böyle dizilere gerek kalmaz ve bu diziler prim yapmazdı !...
"kurtlar vadisi terör kalmadı(!), KAN UYKUSU verelim !" anladılar onu !
gençlerdeki şiddete meyillenmenin sebebi, milli değerlere, ülkenin geleceğine vs. sahip çıkmayan siyasiler, eğitim sistemi, basın ve medyadır. onların sayesinde ayağını yere sağlam basamayan gençlik kendisini çıkmazda ve yalnızlıkta hissetmektedir... anlatması gerekenler anlatsaydı bazı şeyleri, böyle dizilere gerek kalmaz ve bu diziler prim yapmazdı !...
"kurtlar vadisi terör kalmadı(!), KAN UYKUSU verelim !" anladılar onu !
ben kaldırılması taraftarıydım zaten ki öyle oldu.. dizinin üstlendiği misyon Polat'ın arkasında kalıyordu.. ki sizde iyi biliyorsunuz Polat ve Çakır tiplemeleri çok seviliyordu.. özellikle lise gençliği çok benimsiyordu.. ve bu da liselerde varolagelen şiddeti körüklüyordu.. bunun dışına terör ve bunun sonucu yaşananları tekrar insanlara hatırlatılmasını da doğru bulmuyorum.. ayrıca yaşananları unutalım da demiyorum.. dizi insanlara olayları anlatmaktan çok geriyordu.. terör ve yandaşlarına tepki göstermeliyiz ama dizi yapmak bu konuda uygun bir adım değil.. yayından kaldırılması isabetli bir karar olmuş bence..
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..
- rapin_kizi__
- Rekortmen Üye

- İletişim:
yha ben ızlemıyorum ama şu var bu türkiyede her turden dızı var kardeşim diziyi değil türk insanına eğitim verecen adam televızyonda katil oldu diye snde gidip katil oluyorsan ooo.
asmalı konaktakı o adam vardıya adı neydı ağa olan he işte o öldü diye gercekte cenaze namazı kılanlar varmıs bunu senaristi söylemişti bir cok dizide bu gercek olarak karşılanıyor o dızı yani bunu öğrenmesi lazım ordaki seyler belirli dogrulara dayansa bile o kafada olan bi kurgu.bunu gidip yok efendım kendını asanlar yok mafya olanlar yuzunden filmi izleyenlere haksızlık oluyor o zaman hiç bir dizi olmasın ??
asmalı konaktakı o adam vardıya adı neydı ağa olan he işte o öldü diye gercekte cenaze namazı kılanlar varmıs bunu senaristi söylemişti bir cok dizide bu gercek olarak karşılanıyor o dızı yani bunu öğrenmesi lazım ordaki seyler belirli dogrulara dayansa bile o kafada olan bi kurgu.bunu gidip yok efendım kendını asanlar yok mafya olanlar yuzunden filmi izleyenlere haksızlık oluyor o zaman hiç bir dizi olmasın ??
- fairground
- Forum Duayeni

Bir televizyon programını özgür iradeyle eleştirmek, makul bir şeydir.
Bir televizyon programını devlet eliyle yasaklamak, korkunç bir şeydir.
Bu satırların kaleme alındığı saatlerde, Kurtlar Vadisi'nin ekrana gelip gelmeyeceği belirsizdi... Ama belli olan şu:
Sansür hortladı, dayatıyor! Mesleğim gereği izliyorum... Hepsini.
Beğenmediğim taraflarını, nedenleriyle birlikte yazmak görevim. Yazdım da...
Çünkü, "Beğenmiyorsan, seyretme" tavrı yerleşmeli... Beğenmiyorsan, reklam verme" tavrı yerleşmeli... "Beğenmiyorsan, o kanala telefon et, o kanalın yöneticileri durumlarını bir daha gözden geçirsin" tavrı yerleşmeli.
Ama "beğenmiyorsan, yasakla" tavrı, asla yerleşmemeli.
Sansüre boyun eğersek, bu işler sırayla, aynı hızar, gün gelir seni de biçer!
Bu kavga kaybedilirse, sadece o kanal kaybetmez, susan herkes kaybeder.
Korkmayın halktan... Korkmayın bu kadar. Eğrisini doğrusuna ancak o getirebilir. Aksini düşünen varsa, şu sorulara da mantıklı cevaplar verebilmeli...
Çoğunluk, bazı partileri tasfiye edip, bir partiyi tercih edince, o çoğunluk "demokrasi dersi vermiş" oluyorsa...
Aynı çoğunluk, bir diziyi tercih edince, o çoğunluk neden "kendi kendine karar veremeyen cahiller" olarak kabul ediliyor?
Milletin yarısından fazlası Meclis'in dışındayken, yüzde 34 oy alan partinin Meclis'in tamamına hükmetmesini içimize sindiriyorsak... Ki, sindirmeliyiz.
40 küsur milyon kişinin seyrettiği bir diziyi, 7 bin kişi şikâyet etti diye yasaklamayı, içimize nasıl sindirebiliriz?
Bu dizi, terörü teşvik ediyorsa...
PKK, hangi diziyi seyredip dağa çıktı?
Toplum bu hale getirildiği için mi, diziler böyledir? Diziler böyle olduğu için mi, toplum bu hale geldi?
Yok mu mafya? Yok mu terör?
Siz göstermeyince, olmayacak mı?
Madem, diziler bu kadar etkiliyor bu milleti... Yıllardır Amerikan askerlerinin kahramanlıkları gösteriliyor ekranlarda, Amerikalıların ne kadar iyi, ne kadar vicdanlı insanlar oldukları anlatılıyor... Peki neden, Amerika'dan bu kadar nefret ediyor bu millet?
Niye etkileyememiş Hollywood?
Çağdaş olma iddiasındaki bir ülke burası... Çağdaşlık normları ortada... Uymamız gereken kurallar, sadece ve sadece "evrensel hukuk" ile "manevi değerlerimiz..."
Gerisi hikâyedir.
Hukuka aykırıysa, adres mahkeme.
Değerlerimize aykırıysa, izlemez zaten.
Sansür "çağdaşlığın" neresinde?
Yılmaz Özdil / Sabah
Bir televizyon programını devlet eliyle yasaklamak, korkunç bir şeydir.
Bu satırların kaleme alındığı saatlerde, Kurtlar Vadisi'nin ekrana gelip gelmeyeceği belirsizdi... Ama belli olan şu:
Sansür hortladı, dayatıyor! Mesleğim gereği izliyorum... Hepsini.
Beğenmediğim taraflarını, nedenleriyle birlikte yazmak görevim. Yazdım da...
Çünkü, "Beğenmiyorsan, seyretme" tavrı yerleşmeli... Beğenmiyorsan, reklam verme" tavrı yerleşmeli... "Beğenmiyorsan, o kanala telefon et, o kanalın yöneticileri durumlarını bir daha gözden geçirsin" tavrı yerleşmeli.
Ama "beğenmiyorsan, yasakla" tavrı, asla yerleşmemeli.
Sansüre boyun eğersek, bu işler sırayla, aynı hızar, gün gelir seni de biçer!
Bu kavga kaybedilirse, sadece o kanal kaybetmez, susan herkes kaybeder.
Korkmayın halktan... Korkmayın bu kadar. Eğrisini doğrusuna ancak o getirebilir. Aksini düşünen varsa, şu sorulara da mantıklı cevaplar verebilmeli...
Çoğunluk, bazı partileri tasfiye edip, bir partiyi tercih edince, o çoğunluk "demokrasi dersi vermiş" oluyorsa...
Aynı çoğunluk, bir diziyi tercih edince, o çoğunluk neden "kendi kendine karar veremeyen cahiller" olarak kabul ediliyor?
Milletin yarısından fazlası Meclis'in dışındayken, yüzde 34 oy alan partinin Meclis'in tamamına hükmetmesini içimize sindiriyorsak... Ki, sindirmeliyiz.
40 küsur milyon kişinin seyrettiği bir diziyi, 7 bin kişi şikâyet etti diye yasaklamayı, içimize nasıl sindirebiliriz?
Bu dizi, terörü teşvik ediyorsa...
PKK, hangi diziyi seyredip dağa çıktı?
Toplum bu hale getirildiği için mi, diziler böyledir? Diziler böyle olduğu için mi, toplum bu hale geldi?
Yok mu mafya? Yok mu terör?
Siz göstermeyince, olmayacak mı?
Madem, diziler bu kadar etkiliyor bu milleti... Yıllardır Amerikan askerlerinin kahramanlıkları gösteriliyor ekranlarda, Amerikalıların ne kadar iyi, ne kadar vicdanlı insanlar oldukları anlatılıyor... Peki neden, Amerika'dan bu kadar nefret ediyor bu millet?
Niye etkileyememiş Hollywood?
Çağdaş olma iddiasındaki bir ülke burası... Çağdaşlık normları ortada... Uymamız gereken kurallar, sadece ve sadece "evrensel hukuk" ile "manevi değerlerimiz..."
Gerisi hikâyedir.
Hukuka aykırıysa, adres mahkeme.
Değerlerimize aykırıysa, izlemez zaten.
Sansür "çağdaşlığın" neresinde?
Yılmaz Özdil / Sabah
satellite yazdı:BENCE YAYINLANMALIYDI O DİZİ KİM NE DERSE DESİN BİZİM CAHİL GENÇLERİMİZ ÖZENTİLİK YAPIYOR DİYE KALDIRILMAMALI YAYINLANSIN Kİ PKK DENEN İLLETİN TÜRKİYEYE VE DÜNYAYA NE KADAR ZARAR VERDİĞİNİ GÖRELİM DİMİ![]()
![]()
Sana katılıyorum.. Ve bakın arkadaşlar en cok tepki kaldırılması için Doğu bolgelerden gelmiş ve denmiş ki ya diziyi kaldırırsınız ya show tvyi kaldırırız nasıl bir guc ki bu boyle denene biliyor? Aklınıza baska seyler gelmiyor mu hiç arkadaşlar? Bazı gerçekler yine gözler onune serilecekti ve bunu bilenlerde bundan rahatsız oldu...
Biraz geniş çerçeveli düşünün lütfen.. O kadar ilk kurtlar vadisi derin devleti işlerken kimseden tepki almadı da terör söz konusu olduğunda neden böyle oldu oturup bir dusunun bence
- rapin_kizi__
- Rekortmen Üye

- İletişim:
Barıscıl yazdı:satellite yazdı:BENCE YAYINLANMALIYDI O DİZİ KİM NE DERSE DESİN BİZİM CAHİL GENÇLERİMİZ ÖZENTİLİK YAPIYOR DİYE KALDIRILMAMALI YAYINLANSIN Kİ PKK DENEN İLLETİN TÜRKİYEYE VE DÜNYAYA NE KADAR ZARAR VERDİĞİNİ GÖRELİM DİMİ![]()
![]()
Sana katılıyorum.. Ve bakın arkadaşlar en cok tepki kaldırılması için Doğu bolgelerden gelmiş ve denmiş ki ya diziyi kaldırırsınız ya show tvyi kaldırırız nasıl bir guc ki bu boyle denene biliyor? Aklınıza baska seyler gelmiyor mu hiç arkadaşlar? Bazı gerçekler yine gözler onune serilecekti ve bunu bilenlerde bundan rahatsız oldu...
Biraz geniş çerçeveli düşünün lütfen.. O kadar ilk kurtlar vadisi derin devleti işlerken kimseden tepki almadı da terör söz konusu olduğunda neden böyle oldu oturup bir dusunun bence![]()
cok haklısınız bnce dizileri yayımlamadan once ınsana nasıl ızlenmesı gerektıgı ogretılmelı
- silahsız kuvvet
- Profesyonel

milliyet'in anket sonucu:
Kurtlar Vadisi Terör Dizisi'nin yayından kaldırılmasını doğru buluyor musunuz? ( 15/02/2007)
Evet, doğru buluyorum. 69352 14.09%
Hayır, bu karara katılmıyorum. 422836 85.91%
----------------
RTÜK başkanı Zahid Akman'ın canlı yayında yaptığı açıklama :
" 'kurtlar vadisi terör' RTÜK tarafından yasaklanmadı, sansür iddiaları gerçek dışıdır..."
buna karşılık Pana film'in yaptığı açıklama :
"RTÜK heyeti, oy birliğiyle, dizinin birinci bölümünde yasalara aykırı bir durum 'olmamasına' rağmen, dizinin devamının yayımlanması halinde sözlü ve yazılı uyarı olmaksızın kanala bir ay kapatma cezası verileceğini ve akabinde kanalın yayın iznini iptal edeceklerini ifade etmişlerdir.
RTÜK Başkanı, bu toplantıda kendisine gelen şikayet mesajlarını delil olarak sunarken, dizinin varlığı ile ilgili olumlu mesajları '154 bin şuursuz kişi olabilir' diye değerlendirmiş, canlı yayında ise kendi cümlesini çarpıtarak 'kanala da şikayet mesajları geliyormuş' ifadesini kullanmıştır. Gerçeklerin ortaya çıkarılması için toplantı tutanaklarının açıklanmasını talep ediyoruz..."
----------------
Karanlık vadi!.. / Behiç Kılıç - Gerçek Türkiye - Tercüman
BİZ burada, “Kurtlara yasak, çakallara serbest vadi” diye yazdık... Niye yazdık? O diziyi pek yerinde bir kültürel faaliyet diye yorumladığımızdan mı?!.
Söz konusu dizi, bundan önceki bölümleri ile hiçbir engele takılmadan ezdi geçti ve elbette ki, “omzu düşük”lerin cüretini artıracak alt yapıyı hazırladı. Dizinin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte, hikâyenin alfabe konseptinde oturanların beklemediği bir gelişme oldu. Milletin milli inisiyatifine saldıran, ablukaya alan egemen güçlere karşı, “hikâyeden” yayınlanan “gizli enerji” bumerang etkisi yaptı!.. Dizinin ilk çıkışında hikayeye yön verenlerin siyasi yapısına bakıldığında bunların milli tezlere 'anti tavır' içindeki globalci, AB-ABD çizgisinde oldukları ve kendilerinin sermayenin güç odakları ile ilişkileri, yakınlıkları görülür. Yani aslında dizi milli direnişe çakacaktı ve global dayatmacıların sindirme tezi “Susurluk” stratejisi temelinde bir propaganda ile milleti etkileyecekti. Bumerang kafalarına çarptı, devleti için kurşun atan da, kurşun yiyen de efsanedir felsefesi galip geldi ve egemenlerin “kötülemeye, gömmeye” çalıştığı milli duruş, diziden bir meşale gibi parladı ve ihanet şebekelerinin, güç odaklarının kâbusu oldu.
Buna rağmen, güçlerini kullanıp sansür mekanizmasına başvurmadılar. Bir kere bu diziden milyon dolarlar kazanmaları söz konusuydu ve ötesi önemli değildi. İkincisi, dizinin olumsuzluğu sokaklarda görülüyordu ve kaba kuvvetten güç odaklarının etkilenmesi söz konusu değildi.
Kurtlar Vadisi’nin dönüşü muhteşem oldu. İlk bölüm, eşkıya sürüsüne duyulan öfkeyi harekete geçirince, memleketi kuşatan güç odakları harekete geçme gereği duydular. Bu işin sonunda ya oklar, şatolarını net bir biçimde işaret ederse ne olacaktı?!
Kurtlar Vadisi, eşkıya çetesine yöneldiği varsayımıyla egemenlerin hedef tahtasına oturdu. ABD-AB’cilerin, Soros ekibinin, PKK çetesinin, Barzani-Talabani uzantılarının, ABD malı Müslüman görünümlü tarikat tacirlerinin hep birlikte Kurtlar Vadisi’ne karşı oluşturdukları blok dikkatinizi çekmelidir.
İlk dönemi ile farklı bir Kurtlar Vadisi bakışı, şimdiki dönemi ile farklı bir duruşu dikkatinize sunuyorum. İlk dönemine “mafyavari özenti” diyebilirsiniz, ama yeni durumu farklıdır. Eşkıya çetesini hedef aldığı kabul edildiği için, karşısına malum blok dikilmiştir, bizi ilgilendiren yönü de budur.
Üstelik üzerinde siyasi gücün de sıkı sansür yaptırımı söz konusudur. Dizinin kaldırılması için Barzani ile sıkı fıkı bazı milletvekillerinin lobi yaptıkları söyleniyor!..
Efendim, “RTÜK’ün halk yararına müdahalesidir” mi?! Geçiniz...
Ekranlara bakınca neden bunca rezillikde böyle bir “müdahale” göremiyoruz?..
Ben yazmayayım, bir öğretmen okuyucumun bana gönderdiğini aktarayım:
“Memleketimiz her gün kan kaybediyor. Televizyonlar memleketi ve okulları karıştırmaya devam ediyor. Çanta gasp etmeyi bu memlekete R.M. haberleri öğretti. Futbolda kargaşayı eski hakemlerin yorumları (E. T. ve saz arkadaşları) arttırdı. Hortumculuğu, ahlâksızlığı, dost hayatı yaşamayı, sevgisizliği bencilliği diziler, evden kaçmayı dansöz yarışmaları, kafa kopartmayı Kurtlar Vadisi, para için böcek yemeyi A. bu memlekete fazlasıyla öğretti... Tamamen tüketici toplumu olmamıza neden olan gece 12’den sonra güzel pogramların ve filimlerin serpiştirildiği ertesi günü çalışanların hiç düşünülmeyip verimin düşürüldüğü başka bir ülke dünyada acaba var mıdır? Haber bültenlerinde cinayetlerden hırsızlıktan fuhuştan geçilmeyen, sansasyon yapmayı marifet sayan haberciliğe dur diyecek acaba yok mu? İlk yardımı, yerlere tükürmemeyi, çöp atmayı önlemeyi, ağaç dikmeyi, yüzmeyi öğretmeyi, haksızlık yapmamayı, hakkını nasıl arayacağını öğreten programlar neden yok. Neden eğitim sistemimiz ÖSS’ye endeksli, biz gerçek tarihimizi nasıl ve nerden öğreneceğiz? Amerikan filmlerinden neden fırsat kalmıyor!!! Emperyalizmin dişli çarklarına düşmüşüz. RTÜK denilen müessese acele kendini ya fesh etmeli ya da adam gibi işini yapmalıdır. Yoksa geleceğimiz Irak’tan beter olmaya adaydır. Bu milli meseleye sahip çıkacak vatansever İktidarlara acil ihtiyacımız var. Saygılarımla. İyi çalışmalar. Mustafa Yılmaz. Herhangi bir Öğretmen.”
Global güçlerin acenteleri, medyayı milleti hipnotize etmek için kullanıyorlar. Ülkemize karşı en büyük silah bu!.. / Behiç Kılıç
Kurtlar Vadisi Terör Dizisi'nin yayından kaldırılmasını doğru buluyor musunuz? ( 15/02/2007)
Evet, doğru buluyorum. 69352 14.09%
Hayır, bu karara katılmıyorum. 422836 85.91%
----------------
RTÜK başkanı Zahid Akman'ın canlı yayında yaptığı açıklama :
" 'kurtlar vadisi terör' RTÜK tarafından yasaklanmadı, sansür iddiaları gerçek dışıdır..."
buna karşılık Pana film'in yaptığı açıklama :
"RTÜK heyeti, oy birliğiyle, dizinin birinci bölümünde yasalara aykırı bir durum 'olmamasına' rağmen, dizinin devamının yayımlanması halinde sözlü ve yazılı uyarı olmaksızın kanala bir ay kapatma cezası verileceğini ve akabinde kanalın yayın iznini iptal edeceklerini ifade etmişlerdir.
RTÜK Başkanı, bu toplantıda kendisine gelen şikayet mesajlarını delil olarak sunarken, dizinin varlığı ile ilgili olumlu mesajları '154 bin şuursuz kişi olabilir' diye değerlendirmiş, canlı yayında ise kendi cümlesini çarpıtarak 'kanala da şikayet mesajları geliyormuş' ifadesini kullanmıştır. Gerçeklerin ortaya çıkarılması için toplantı tutanaklarının açıklanmasını talep ediyoruz..."
----------------
Karanlık vadi!.. / Behiç Kılıç - Gerçek Türkiye - Tercüman
BİZ burada, “Kurtlara yasak, çakallara serbest vadi” diye yazdık... Niye yazdık? O diziyi pek yerinde bir kültürel faaliyet diye yorumladığımızdan mı?!.
Söz konusu dizi, bundan önceki bölümleri ile hiçbir engele takılmadan ezdi geçti ve elbette ki, “omzu düşük”lerin cüretini artıracak alt yapıyı hazırladı. Dizinin yayınlanmaya başlamasıyla birlikte, hikâyenin alfabe konseptinde oturanların beklemediği bir gelişme oldu. Milletin milli inisiyatifine saldıran, ablukaya alan egemen güçlere karşı, “hikâyeden” yayınlanan “gizli enerji” bumerang etkisi yaptı!.. Dizinin ilk çıkışında hikayeye yön verenlerin siyasi yapısına bakıldığında bunların milli tezlere 'anti tavır' içindeki globalci, AB-ABD çizgisinde oldukları ve kendilerinin sermayenin güç odakları ile ilişkileri, yakınlıkları görülür. Yani aslında dizi milli direnişe çakacaktı ve global dayatmacıların sindirme tezi “Susurluk” stratejisi temelinde bir propaganda ile milleti etkileyecekti. Bumerang kafalarına çarptı, devleti için kurşun atan da, kurşun yiyen de efsanedir felsefesi galip geldi ve egemenlerin “kötülemeye, gömmeye” çalıştığı milli duruş, diziden bir meşale gibi parladı ve ihanet şebekelerinin, güç odaklarının kâbusu oldu.
Buna rağmen, güçlerini kullanıp sansür mekanizmasına başvurmadılar. Bir kere bu diziden milyon dolarlar kazanmaları söz konusuydu ve ötesi önemli değildi. İkincisi, dizinin olumsuzluğu sokaklarda görülüyordu ve kaba kuvvetten güç odaklarının etkilenmesi söz konusu değildi.
Kurtlar Vadisi’nin dönüşü muhteşem oldu. İlk bölüm, eşkıya sürüsüne duyulan öfkeyi harekete geçirince, memleketi kuşatan güç odakları harekete geçme gereği duydular. Bu işin sonunda ya oklar, şatolarını net bir biçimde işaret ederse ne olacaktı?!
Kurtlar Vadisi, eşkıya çetesine yöneldiği varsayımıyla egemenlerin hedef tahtasına oturdu. ABD-AB’cilerin, Soros ekibinin, PKK çetesinin, Barzani-Talabani uzantılarının, ABD malı Müslüman görünümlü tarikat tacirlerinin hep birlikte Kurtlar Vadisi’ne karşı oluşturdukları blok dikkatinizi çekmelidir.
İlk dönemi ile farklı bir Kurtlar Vadisi bakışı, şimdiki dönemi ile farklı bir duruşu dikkatinize sunuyorum. İlk dönemine “mafyavari özenti” diyebilirsiniz, ama yeni durumu farklıdır. Eşkıya çetesini hedef aldığı kabul edildiği için, karşısına malum blok dikilmiştir, bizi ilgilendiren yönü de budur.
Üstelik üzerinde siyasi gücün de sıkı sansür yaptırımı söz konusudur. Dizinin kaldırılması için Barzani ile sıkı fıkı bazı milletvekillerinin lobi yaptıkları söyleniyor!..
Efendim, “RTÜK’ün halk yararına müdahalesidir” mi?! Geçiniz...
Ekranlara bakınca neden bunca rezillikde böyle bir “müdahale” göremiyoruz?..
Ben yazmayayım, bir öğretmen okuyucumun bana gönderdiğini aktarayım:
“Memleketimiz her gün kan kaybediyor. Televizyonlar memleketi ve okulları karıştırmaya devam ediyor. Çanta gasp etmeyi bu memlekete R.M. haberleri öğretti. Futbolda kargaşayı eski hakemlerin yorumları (E. T. ve saz arkadaşları) arttırdı. Hortumculuğu, ahlâksızlığı, dost hayatı yaşamayı, sevgisizliği bencilliği diziler, evden kaçmayı dansöz yarışmaları, kafa kopartmayı Kurtlar Vadisi, para için böcek yemeyi A. bu memlekete fazlasıyla öğretti... Tamamen tüketici toplumu olmamıza neden olan gece 12’den sonra güzel pogramların ve filimlerin serpiştirildiği ertesi günü çalışanların hiç düşünülmeyip verimin düşürüldüğü başka bir ülke dünyada acaba var mıdır? Haber bültenlerinde cinayetlerden hırsızlıktan fuhuştan geçilmeyen, sansasyon yapmayı marifet sayan haberciliğe dur diyecek acaba yok mu? İlk yardımı, yerlere tükürmemeyi, çöp atmayı önlemeyi, ağaç dikmeyi, yüzmeyi öğretmeyi, haksızlık yapmamayı, hakkını nasıl arayacağını öğreten programlar neden yok. Neden eğitim sistemimiz ÖSS’ye endeksli, biz gerçek tarihimizi nasıl ve nerden öğreneceğiz? Amerikan filmlerinden neden fırsat kalmıyor!!! Emperyalizmin dişli çarklarına düşmüşüz. RTÜK denilen müessese acele kendini ya fesh etmeli ya da adam gibi işini yapmalıdır. Yoksa geleceğimiz Irak’tan beter olmaya adaydır. Bu milli meseleye sahip çıkacak vatansever İktidarlara acil ihtiyacımız var. Saygılarımla. İyi çalışmalar. Mustafa Yılmaz. Herhangi bir Öğretmen.”
Global güçlerin acenteleri, medyayı milleti hipnotize etmek için kullanıyorlar. Ülkemize karşı en büyük silah bu!.. / Behiç Kılıç
İşte görsünler asıl halkın tepkisini
Güya halktan çok tepki almışlar hangi halk acaba?? Şehitlerimize sahip çıkılıyorken dizide, Terörün gerçek yüzü gösteriliyorken ayrıca türk kürt dostluğu barışı vurgulanıyorken mantıklı olan halk neden tepki göstersin???
Yooo yoo ben biliyorum gerçeği. Gösterilen şeyler belli olunca teröristler de amerikalılarda bunu kaldıramadı. Ama başka bahaneler sunarak bizi aptal yerine koymaya çalışıyorlar.. Ama hiç kusura bakmasınlar ben bu konuda sessiz kalamayacağım

Yooo yoo ben biliyorum gerçeği. Gösterilen şeyler belli olunca teröristler de amerikalılarda bunu kaldıramadı. Ama başka bahaneler sunarak bizi aptal yerine koymaya çalışıyorlar.. Ama hiç kusura bakmasınlar ben bu konuda sessiz kalamayacağım
Olaya şu açıdan bakmak lazım; Kurtlar Vadisi güzel bir dizidir veya değildir, mevzu bu değil.. Türkiye demokratik bir ülkedir, sansür ise çağdışı bir uygulamadır, halkımız adına utanç vericidir bana göre.. (Ki dizinin ilk bölümünde yasak gerektirecek en ufak birşey olmadı, aksine Türk-Kürt kardeşliğini içeren mesajlar verildi)
Elin Amerika'sında görevini yapmakta olan Bush'a bile en ağır şekilde eleştirilerin yapılabildiği yapımlar görüyoruz.. Çünkü adamlar özgür, gerçekten özgür! Bizde ise demokrasi, özgürlük vs. hep lafta kalan kavramlar malesef.. Kurtlar Vadisi meselesinin de özü budur..
Başka bir arkadaşın yazısını eklediği Yılmaz Özdil, hayran olduğum bir yazardır, bugün de yazısında bu konuya değinmiş ve yine döktürmüş, buyrun;
Bukalemun...
Gazete yapıyorsun...
Çok satarsa, usta gazetecisin.
Az satarsa, millet cahil.
Kitap yazıyorsun...
Çok satarsa, büyük edebiyatçısın.
Az satarsa, bu millet anlamıyor.
Ünlü bir yazar var... Çok satıyor. " İdam kaldırılsın mı, kaldırılmasın mı" tartışılırken, idamın insanlık suçu olduğunu söylüyordu... Sonra gün geldi, çok satan kitaplarının korsanı çıktı. Kopyalayıp, satıyorlar işportada... Bu hümanist yazarımız ne dedi biliyor musunuz? "Emeğimizi çalan bu kitap korsanları asılmalı."
Bir de ağabeyimiz var. Gazeteci. Duayen. O da, idam cezasının "ilkel kabilelere ait bir kavram" olduğunu yazardı hep... Bir gün, çok sevdiği bir arkadaşı, halk otobüsünün altında kaldı. Öldü. Duayen ağabeyimiz, "asın bu şoförü" diye yazdı.
Çifte standart" tır bu ülkenin en büyük hastalığı... "Yanar döner" liktir. İşine geldiği gibi, "başın kıçın oynaması" dır. "Omurgasızlık" tır.
Bakın son örnek...
Kurtlar Vadisi.
Her gün "sınırsız özgürlükler" den dem vuran, AB'yi örnek gösterirken mangalda kül bırakmayan gazeteciler, sansürü nasıl da savunuyor...
"Televizyon dizisi deyip, geçemeyiz. Senaryodur diyemeyiz. Polat Alemdar tiplemesine, alt tarafı rol diyemeyiz. Bu dizi, terörü teşvik ediyor, mafyayı özendiriyor. Ceza şart. Bu cezaya, sansür denemez. Aydınların, halka rağmen, halkı koruması lazım."
Halbuki...
Aynı arkadaşlar, bir roman 301'den yargılanırken ne yazıyordu?
"Kardeşim alt tarafı bir roman bu... Nasıl olur da, bir roman kahramanı Türklüğe hakaret eder? Gerçek bir insan değil ki bu... Roman kahramanına ceza vermek, sansürdür. Hukuk cinayetidir. Halkın tercihlerine ipotek konulamaz. Bu çağdışı kafayla AB'ye giremeyiz."
İki yüzlü denemez...
Binbir surat bunlar, binbir surat.
Yılmaz Özdil - Sabah
Elin Amerika'sında görevini yapmakta olan Bush'a bile en ağır şekilde eleştirilerin yapılabildiği yapımlar görüyoruz.. Çünkü adamlar özgür, gerçekten özgür! Bizde ise demokrasi, özgürlük vs. hep lafta kalan kavramlar malesef.. Kurtlar Vadisi meselesinin de özü budur..
Başka bir arkadaşın yazısını eklediği Yılmaz Özdil, hayran olduğum bir yazardır, bugün de yazısında bu konuya değinmiş ve yine döktürmüş, buyrun;
Bukalemun...
Gazete yapıyorsun...
Çok satarsa, usta gazetecisin.
Az satarsa, millet cahil.
Kitap yazıyorsun...
Çok satarsa, büyük edebiyatçısın.
Az satarsa, bu millet anlamıyor.
Ünlü bir yazar var... Çok satıyor. " İdam kaldırılsın mı, kaldırılmasın mı" tartışılırken, idamın insanlık suçu olduğunu söylüyordu... Sonra gün geldi, çok satan kitaplarının korsanı çıktı. Kopyalayıp, satıyorlar işportada... Bu hümanist yazarımız ne dedi biliyor musunuz? "Emeğimizi çalan bu kitap korsanları asılmalı."
Bir de ağabeyimiz var. Gazeteci. Duayen. O da, idam cezasının "ilkel kabilelere ait bir kavram" olduğunu yazardı hep... Bir gün, çok sevdiği bir arkadaşı, halk otobüsünün altında kaldı. Öldü. Duayen ağabeyimiz, "asın bu şoförü" diye yazdı.
Çifte standart" tır bu ülkenin en büyük hastalığı... "Yanar döner" liktir. İşine geldiği gibi, "başın kıçın oynaması" dır. "Omurgasızlık" tır.
Bakın son örnek...
Kurtlar Vadisi.
Her gün "sınırsız özgürlükler" den dem vuran, AB'yi örnek gösterirken mangalda kül bırakmayan gazeteciler, sansürü nasıl da savunuyor...
"Televizyon dizisi deyip, geçemeyiz. Senaryodur diyemeyiz. Polat Alemdar tiplemesine, alt tarafı rol diyemeyiz. Bu dizi, terörü teşvik ediyor, mafyayı özendiriyor. Ceza şart. Bu cezaya, sansür denemez. Aydınların, halka rağmen, halkı koruması lazım."
Halbuki...
Aynı arkadaşlar, bir roman 301'den yargılanırken ne yazıyordu?
"Kardeşim alt tarafı bir roman bu... Nasıl olur da, bir roman kahramanı Türklüğe hakaret eder? Gerçek bir insan değil ki bu... Roman kahramanına ceza vermek, sansürdür. Hukuk cinayetidir. Halkın tercihlerine ipotek konulamaz. Bu çağdışı kafayla AB'ye giremeyiz."
İki yüzlü denemez...
Binbir surat bunlar, binbir surat.
Yılmaz Özdil - Sabah
Biz nasıl unuturuz seni Barış Abi, Can Bedenden Çıkmayınca...
BARIŞ MANÇO MIX WEB TEAM
BARIŞ MANÇO MIX WEB TEAM
bence kaldırılmalı..gençleri olumsz yönde etkilio die düşünüorm..ordaki karakterlere özeneip etraflarına saldırıolar..hatta bizim okulda war bi tane ölle.."ben polatım"diyo..o kadar çok benmsemişki o karakteri kendne..aslında şöle bişide war o tür karakterlerdn etilenmek weya etkilnmemek herkesn kendi elinde diyye düşünüorm..
- fairground
- Forum Duayeni

- silahsız kuvvet
- Profesyonel

-------------------
Olcay yazdı:Başka bir arkadaşın yazısını eklediği Yılmaz Özdil, hayran olduğum bir yazardır, bugün de yazısında bu konuya değinmiş ve yine döktürmüş, buyrun;
Yılmaz Özdil'den devam edelim o zaman... konu 'hedef olarak' farklı ama, yine de yazıyı yanlış yere eklemediğime inanıyorum ben..
Kanaltürk...
Kanaltürk'e çullandılar...
Banka hesaplarını kontrol ediyorlar.
Kim para veriyor?
Kim destekliyor?
Onu bulmaya çalışıyorlar.
Devleti soyanlara plaket verilirken, devleti soyanları haber yapanların soruşturulması, hakikaten adaletli bir yaklaşım oldu...
Bravo.
Ama bana da sorarsanız...
Kanaltürk didik didik edilmeli.
Kim destekliyor?
Çıkmalı ortaya...
Mesela, Amerikalı veriyorsa parayı...
Sorun olmaması lazım.
Çünkü, Amerikalılara zaten kökünden televizyon kanalı sattık. Bazılarına da, ortaklar... Demek ki, Amerikalıların parayı bastırmasında herhangi bir sorun yok.
Kanadalı verdiyse parayı...
Radyo aldı. Sorun olmadı.
Kıbrıslı müteahhit verdiyse...
E ona da gazete verdik.
Medya dediğin, dallı budaklı... Sadece gazete, radyo ve televizyondan oluşmuyor, malum.
Bu perspektiften bakarsak...
İngiliz verdiyse parayı...
Yine sorun olmaması lazım.
Çünkü en önemli iletişim araçlarından biri olan, cep telefonu şebekesini toptan sattık İngiliz'e... Öbür cep telefonu şekebesine de, Rus
ile İsveçli ortak.
Sterlin, Ruble, Kron helal yani.
İnternet desen...
Külliyen Arap .
Bak Türkiye'nin en büyük 30 "reklam"
ajansına... Parayı nereye yatıracağımızdan, neyi satın alacağımıza kadar, her şeye yön veriyorlar... Çoğu yabancı.
Peki dergiler?
Amerikan var.
Alman var.
İtalyan var.
Kim yok?
Sorun yok.
AB verdiyse parayı...
Sorun olması mümkün değil.
AB fonlarından paraları alıp, şakır şakır "kitap" yazıyorlar bu ülkede...
Çıkıyor mu sorun? Çıkmıyor.
Bu durumda, geriye bir tek "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları" kalıyor...
Parayı onlar verdiyse Kanaltürk'e.
Fena.
Yılmaz Özdil - Sabah
gerçekten de fena.. nasıl başedilir bunca kafatasçıyla..
-----------------
....haftalardır mezura(mı !) arıyorum.. bulamıyorum !
Kurlar vadisini yayından kaldıran zihniyet magazin programlarını niye kaldırmıyor o zaman.Eğer gençler özeniyorlarsa -ki bu nasıl bir gençliktir onu da anlayabilmiş değilim-herkesin bildiği gibi kendi evlerinden kaçıp istanbul'a gelen,orada da fuhuşa sürüklenen genç kızlarımızı da hatırlayalım.Eğer insanlar bir tv dizisinden etkileniyorsa bence burada suç dizide değil,insanın yetiştirilme ortamına bağlıdır diye düşünüyorum
- Zafer Uyanık
- Demirbaş Üye

KURTLAR VADİSİ TERÖR DİZİSİNİN YAYINDAN KALDIRILMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIM. TÜRKİYENİN 91 VE 98 ARASINDAKİ TÜM GERÇEKLİĞİNİ ORTAYA KOYUYORU. BENİM ABİM 91-92 YILLARINDA MARDİN-DARGEÇİTTE JANDARMA KOMANDO OLARAK ASKERLİĞİNİ YAPTI VE ÖLÜM TEHLİKLESİNDEN ŞANSLI OLARAK KURTULDU. BUNUN İÇİN KENDİNE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI DİYEN VATANSEVER İNSANLARIN BÖYLE GAZİ, ŞEHİT VEYA ASKERLİĞİNİ DOĞUDA YAPMIŞ GENÇLERİNE HAKLARINI ELLERİNİ VİCDANLARINA KOYARAK VERMELERİ GEREK. ASKERLERİMİZİN HEPSİ O TERÖR İLLETİ YÜZÜNDEN KOLSUZ, BACAKSIZ KALDILAR VEYA ŞEHİT OLARAK DAHA DOĞMAMIŞ ÇOCUKLARINI GÖREMEDEN BU DÜNYADAN AYRILDILAR. SON SÖZÜM BU! ANLAYANA!!!
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!