1995 Japonya turnesi

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Prş Ağu 31, 2006 22:33 pm

eksensavaşçısı yazdı:
samanci yazdı:
kulahmet yazdı:arkadaşlar peki live in japan 2 diye bir albüm çıkarttıramaz mıyız?

imkansıza yakın o kadar araştırdım barış abimizin japonyada çıkan tahminen 4 albümden bir tanesine bile rastlayamadım rastlayan olursa belki oda lisans ister

Japonya'da çıkan albümlerin biri dışında(Live In Japan) gerisi stüdyo albümleridir ya da bu albümlerden derlemelerdir.Konserlerin tüm kayıtları ise halen gerek ailesinde gerek televizyon kanallarında mevcuttur.

iyide eksensavaşçısı kardeş biz nasıl elde edeceğiz benim isteğim bu kayıtların bir müzik şirketi tarafından piyasaya çıkması+senin demek istediğin türkiyede yayınlanan şarkılarmı orada yayımlananlar ?
konserde başka şarkılarda söylenmiş bunları bulmak önemli ama nasıl bulunur bilemiyorum teşekkürler

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Cum Eyl 01, 2006 13:09 pm

Aynen öyle söylediklerim doğru.Biz ancak mail falan atabiliriz.Kayıtlar,videolar her yerde.İş plak ve DVD-VCD şirketlerine bakıyor.

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Cum Eyl 01, 2006 13:11 pm

Bir ayrıntı da Live In Japan'in Japonya'da 1 milyondan fazla satmış olması.Bu o zamanın rakamı.Şimdiyi siz düşünün.

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Petek Gök » Pzt Kas 13, 2006 17:21 pm

tokino tabibito ne anlama geliyo bilen varmı

Kullanıcı avatarı
nihonjin
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nihonjin » Sal Kas 14, 2006 17:11 pm

Zamanın yolcusu demek oluyor arkadaşım :) yanlış çevirmemişimdir umarım :saskin:
Dünü bilmeden bugünü yaşamanin bedeli öylesine ağırdi ki
Yarını bugünden kurtarmak için hayatımda
ikinci kez söz verdim
Birinciyi tutamamıştım ama
ikinciyi tutacağıma söz vermiştim...

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Petek Gök » Sal Kas 14, 2006 17:58 pm

nihonjin yazdı:Zamanın yolcusu demek oluyor arkadaşım :) yanlış çevirmemişimdir umarım :saskin:

hımm çok teşekkür ederim :)

Kullanıcı avatarı
worldgive
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen worldgive » Prş Kas 23, 2006 12:15 pm

zamanında üzülmüş üzüleceği kadar barış abimiz şuan ne yapsak ona ne faydası var,ama yinede diğerleri yanlış biliyorsa düzeltmeliyiz haklısınız..
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Prş Kas 23, 2006 15:53 pm

eksensavaşçısı yazdı:9 Haziran'da büyük bir keyifle Türkiye'ye dönen ekip,yaptıkları turneyle bütün gazetelere konu olmuştur.Barış Manço bir yandan yaptığı işin keyfini yaşarken bir yandan da zamanın Hürriyet Gazetesi yazarı Serdar Turgut tarafından ortaya atılan ''tarikat iddialarıyla'' karşı karşıyadır.Ve haliyle sorulmuştur kendisine ''Soka Gakkai adında bir tarikat tarafından çağrıldığınız ve bu tarikat için konserler verdiğiniz doğru mu?'' diye.O da bu soruya şöyle karşılık vermiştir:''Varsayalım ki doğru.Ben orda 46 günlük turnem boyunca tek bir Türk gazetecisine rastlamadım.''Daha sonra gideceğini söylediği Tayland'da kaç gün kalacağını sormaları üzerine de ''Valla ordaki tarikata kalmış artık'' demiştir.iyi bozmuş walla
Bu yaşadıkları hiçbir şey değildir Barış Manço'nun.Asıl üzüntüyü bir gün postacının kapısına getirdiği kolileri açınca gördüğü 17 konserin video kayıtlarını yayınlatmak için televizyonlara götürdüğü sırada ''reddedilerek'' yaşayacaktır.Ve haliyle sonradan ''Barış Manço Japonya'ya yerleşiyor.Ailesi ve 20 kişilik ekibiyle bu kararı aldı.Japonca kurslarına devam ediyorlar.1998'de yerleşecekler'' şeklinde söylentiler yayılacak,Barış Manço da bu söylentileri ''Ben hiçbir zaman Japonya'ya yerleşeceğimi söylemedim.Bu çok komik'' diyerek yalanlayacaktır.Acaba?
Sonuç olarak bu olay Barış Manço'yu giderek,her ne kadar göstermese de,göstermemeye çalışsa da daha çok üzecek ve ülkesinden soğutacaktır.''Ben bu ülkeye bir daha kaset yapmam'' gibi sözleri,değerinin bilinmediği yönündeki serzenişleri hep bunun uzantısıdır.Ama Türkiye bunları dikkate almayacak,bu önemli müzik olayını es geçecek,1990 yılındaki Türk Bayraklı konserin hala 1995 Japonya turnesinden olduğunu ve Live In Japan albümünün de o Türk bayraklı konserin kaydı olduğunu sanacak veya bu olayın ''1995'TE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR TURNE''değil de;1996'da,hatta 1998'de verilmiş ''büyük bir konser'' olduğunu sanacak,açtığı web sitelerinde insanları yanlış bilgilendirecek,Japonların herkese sevgi gösterdiğini söyleyecek,birçok sanatçı ve grubun ilk konser albümlerini Japonya'da yaptıklarını ileri sürecek ama dünyada Barış Manço'dan başka Japon olmayıp da Japonya'nın 16 şehrinde konser veren başka bir sanatçı olmadığını umursamayacaktır.
1999 yılında gerçekleşmesi beklenen ikinci Japonya turnesi de maalesef aynı yıl gerçekleşecek Hindistan,Çin,Azerbaycan,Türkmenistan,Kazakistan ve Tataristan turneleri gibi sanatçının ölümü nedeniyle iptal edilmiştir.Mançoloji albümünden ''Beyhude Geçti Yıllar''ın Alanya'da çekilen,büyük oğlu Doğukan ve o zamanki kız arkadaşı Iraz Gökçeören'in rol aldığı klibin çekimlerinde yönetmen Lale Manço'nun gazetecilere söylediği sözler çok acıklıdır:
''Japonya turnesi vardı...Orda mı çekelim diye düşündük.Çünkü çok anlamlı bir parçadır bu...Kısmet olmadı...Biz de burda böyle çekiyoruz işte...''

ya ben anlamıyorum ya...
Başarı neden çekilemiyor...
Hadi Barış Manço gitmiş vermiş konserini ve anlatılamaz bir başarı sağlamıştır...
bunu çekemeyen bir sanatçı olsa warya içim yanmaz!
Senin ne işine çekememek onu ey serdar turgutlumdur ne şeyse...
hadi birde burdan yak:Yayın için verdiği kasetler de geri gelmiş...
ya varya...Allah için sabırlı ve inanılmaz iyi niyetli bir adammış Barış Abi'miz ya...Muhteşem denir ya,aynen öyle...
bu arada bu bilgileri paylaştığın için çok saol kardeş...bilmediğim bir çok şeyi öğrenmemi sağladın...tekrar saol kardeşim...
turne hakkında pek bir bilgim yoktu dediiğm gibi...sadece bunları söylemek istedim...

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Pzr Ara 03, 2006 22:03 pm

Ben teşekkür ederim,dikkate aldığın,okuduğun için.Bu olayın mümkün olduğu kadar derinine inmeliyiz.Üstün Aydıngöz aramızda,Kurtalan hala devam.Videolar da ailesinde duruyor.Televizyonlarda da ilgili bir haber olunca mutlaka gösteriliyor.Kolayca ayırt edebilirsiniz bu turnenin görüntülerini.Bir başkadır.Gülpembe,Can Bedenden Çıkmayınca,Nane Limon Kabuğu(2000) kliplerini izleyin hepsinde var.Hatta daha birçok videoda,ölüm haberlerinde,programlarda falan.

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Pzr Şub 04, 2007 22:08 pm

Ayrıca Barış Manço bu turneden kazandığı yenlerle(Japon para birimi) Bodrum Akyarlar'daki Club Manço tatil köyünü kurmuştur.

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Pzr Şub 04, 2007 23:58 pm

şimdi lale hanım sayesinde club A ya dönüşüverdi nedense

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Pzt Şub 05, 2007 02:43 am

ogulcan yazdı:şimdi lale hanım sayesinde club A ya dönüşüverdi nedense

Bu doğrumu gerçekten??
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Pzt Şub 05, 2007 11:57 am

ewet aynen doğru borçları yüsünden kullanılmaz hale gelen yeri sattı sibel can ailesine ve onlarda clup a yı actı

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Şub 07, 2007 18:30 pm

ya inanamıyorum.... :kizgin: :kizgin: :kizgin: :!: :!: :!:

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Çrş Şub 07, 2007 19:36 pm

bu aslinda cok yeni bir konu bunu bilmenizi umardim

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Cmt Tem 07, 2007 21:59 pm

Bu turnede birkaç Japona da sürtünseymiş bari de uzun ömürlülük kapsaymış.Şu an rock festivallerinde izliyor olurduk kendisini...

Kullanıcı avatarı
batubey
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen batubey » Pzr Tem 15, 2007 15:18 pm

eksensavaşcısı çok önceden turne programını istemişsin yeni gördüm k.bakma inşallah işe yarar

5 mayıs:tokyo-akishima
8 mayıs:tokyo-nakano
9 mayıs:omiya
11 mayıs:obihiro
12 mayıs:kushiro
15 mayıs:miyagi-sendai
16 mayıs:sagae-yamagata
17 mayıs:kanagawa
18 mayıs:nagoya
20 mayıs:kagava-takamatsu
21 mayıs:shimonoseki
23 mayıs:osaka
24 mayıs:osaka
25 mayıs:nagasaki
28 mayıs:fukuoka-kokura
29 mayıs:hakata
30 mayıs:kagoshima

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Prş Ağu 02, 2007 14:32 pm

Budur.
O kadar yazmamıza çizmemize rağmen hala UTANMADAN yanlış bilgi verenler bunu görsünler.

Kullanıcı avatarı
harlemci
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen harlemci » Prş Ağu 02, 2007 16:52 pm

eksensavaşçısı yazdı:Budur.
O kadar yazmamıza çizmemize rağmen hala UTANMADAN yanlış bilgi verenler bunu görsünler.

merhabalar o kadar bahsettiğiniz konserden görüntü varsa paylaşabilirmisiniz., bende var fakat DVD MAALESEF, youtube da sayenizde izlesin arkadaşlarımız, değilmi arkadaşlar, eksen paylaşsa güzel olmaz sizce ?

Kullanıcı avatarı
harlemci
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen harlemci » Prş Ağu 02, 2007 17:03 pm

eksensavaşçısı yazdı:Ben teşekkür ederim,dikkate aldığın,okuduğun için.Bu olayın mümkün olduğu kadar derinine inmeliyiz.Üstün Aydıngöz aramızda,Kurtalan hala devam.Videolar da ailesinde duruyor.Televizyonlarda da ilgili bir haber olunca mutlaka gösteriliyor.Kolayca ayırt edebilirsiniz bu turnenin görüntülerini.Bir başkadır.Gülpembe,Can Bedenden Çıkmayınca,Nane Limon Kabuğu(2000) kliplerini izleyin hepsinde var.Hatta daha birçok videoda,ölüm haberlerinde,programlarda falan.

Saygın bi tv kanalında montajda staj gördüm, ve şunu diyebilirim ki "ARŞİVLER ASLA GÖSTERİLMEZ"

sizin dediğiniz kayıtlar "MONTAJ HAVUZU" denen yerde saklıdır. Örneğin Atv arşivini konu alalım, atv ana haber bülteni Barış Manço ile ilgili habermi yapacak, ASLA VE ASLA ARŞİV E GİRİLMEZ, MONTAJ HAVUZUNA BAKILIR VE ELDE NE VARSA ONLA HABER METNİ GİRİLİR"

Konserin görüntüleri ve kamera arkasından bir çok görüntü hatta ve hatta, isim vermeyeceğim fakat dönence çekim ekibinden bir abimiz çok önemli bir paylaşım yapacak yakında, orda çok önemli bir anıya tanıklık edeceksiniz.

BOŞUNA ORAYA BURAYA YALVARMAYIN, KİMSE KEYFİ KAYIT VERMEZ, AYRICA 150 DOLAR GİBİ PARALARA TRT ARŞİV SATIYOR. PARASI OLAN ALSIN :d BEN ŞAHSEN ÖYLE YAPIYORUM

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Prş Ağu 02, 2007 18:23 pm

bunlar çok güzel bilgiler gerçekten.şimdi ekranlarda neden fazla göremediğimizi anlıyorum Barış Manço'yu..
zaten o gün trt'de yayınlanan gölgeler programındaki rtl'ler de herkesin elinde olan görüntülerdi.şimdi anlıyorum neden arşiv yayınlanmadığını..

Kullanıcı avatarı
harlemci
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen harlemci » Prş Ağu 02, 2007 21:47 pm

baris_onsel yazdı:bunlar çok güzel bilgiler gerçekten.şimdi ekranlarda neden fazla göremediğimizi anlıyorum Barış Manço'yu..
zaten o gün trt'de yayınlanan gölgeler programındaki rtl'ler de herkesin elinde olan görüntülerdi.şimdi anlıyorum neden arşiv yayınlanmadığını..

Aynen öyle baris_onsel arkadaşım, 10 sene önce montaj havuzunda ne varsa bugunde o vardır, onun dışında farklı kayıt kanal politikasına aykırıdır. hele hele TRT vermezken ATV hiçmi hiç vermez, TRT bir daha o kayıtları yayınlamayacak, belki ömrünüz yeterse 100 sene sonra bi kere yayınlarlar.

Mizansel değil gerçek şeyler bunlar.

Kullanıcı avatarı
fatix burak
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen fatix burak » Pzr Ağu 05, 2007 16:38 pm

Asım yazdı:üzücü bir durum hakkaten...
fatih burak