KAPLUMBAĞANIN DÖNÜŞÜ

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

KAPLUMBAĞANIN DÖNÜŞÜ

Mesajgönderen samanci » Çrş Kas 08, 2006 02:15 am

BU YAZI BİR ALINTIDIR
Artık var olmasa da ona olan bu sevgi gün geçtikçe artmakta. Onun vefatıyla doğan bebeler şimdi 6 yaşındalar ve Barış Ağabey’ler ini çok seviyorlar.

Aradan 6 yıl geçti. Dile ne kolay geliyor di mi? Daha dün 1997 – 22 mayısıydı. 21’i 22’ bağlayan gece, saat 01:00’di. Ve o saatin 24:45’i gösterdiği an.... İşte o ana kadar ben deyim 20 defa siz deyin 50 defa wc ye gittim. Belki şu an abartıyorum ama son wc den gelişimde stüdyoda duvarları seyrederken buldum Barış Manço’yu. Programdan sonra O’nu uğurlarken Gececi Metin’le yaptıklarımızı unutamıyorum. Sanki iki kız arkadaştık ve çok yakışıklı bir çocuk bize öpücük yollamıştı (kızlarda bu trip yaşanır ya!).Hopladık zıpladık ve inanamıyorduk. “oğlum 2 defa öptü bizi. – bizi iki defa öptü” diye seviniyorduk. J

hey gidi hey!.

İlerde nikah şahidim olsun istiyordum. Sonra, birkaç program daha yapardık diye düşünüyordum.
Kimbilir onun ne hayalleri vardı yarım kalan? Mançolojiyi bile göremedi. Onun bir arzusu vardı bildiğim. Yıl 2023 BARIŞ MANÇO sahnede (belki bastonumla çıkarım diyordu bunu anlatırken) 2023 adlı esrini sahnede büyük bir orkestra eşliğinde dinlettirmek istiyordu NİCE ADAM OLMUŞ ÇOCUKLARA.

Birde 10 parçadan oluşan yeni şarkıları. 97’de benim programımda söylemişti “9’u hazır 10.’dayım. Ağır-ağır oldu adıda kaplumbağanın dönüşü” demişti. Mançolojiden sonra bu yeni şarkılarını piyasaya çıkartıcaktı büyük ihtimalle….
Şimdiyse her şey bir yana koskoca Barış Manço’nun eserlerine imza attığı, hayatını geçirdiği o çok sevdiği moda daki köşkü artık yok. İlginç bir sürü olay sebebiyle Barış ağabeyimizin elinden alınan ev şu anda harabe olmaya doğru gidiyor. Aghata kristin adlı yazarın kaldığı otel odası bile müze yapılıyor ama Türkiye Cumhuriyetini Hollanda, Belçika, Fransada ve özellikle Japonyada insanlara tanıtan sevgi götüren ve sövalyelik ünvanlarıyla nişanlanan bu insana nedense gereken değeri vermiyoruz. Tüm barış severler olarak Moda daki evin Müze olmasını canı gönülden istiyoruz.

BARIŞ MANÇO’yu sevdik, seviyoruz ve hep sevicez. Ruhun şad olsun BARIŞ AĞABEY...

KISA ÖZGEÇMİŞ

Besteci – yorumcu 2 ocak 1943’te İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesin’de öğrenciyken ilk kez çıktığı 1958 yılından bu yana Türk etnik rock müziğinin öncülerinden biri olarak gurubu Kurtalan Expres’le birlikte Türkiye de olduğu gibi bir çok yabancı ülkede sayısız konserler verdi. Japonyada ki konserinin ardından bu ülkede 2 cd’si yayınlandı. Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine 12 altın 1 platin albüm ödülü kazandırdı.. Barış Manço, televizyon yapımcısı sunucusu; 7’den 77’ye programıyla kırılması çok zor bir rekora imza attı. Ekvator'dan Kutuplar'a kadar yerküre üzerinde 150 degisik ülkeye giderek 500 bin km.'den fazla yol katetti. Bir baska deyisle, Baris Manço dünyanin çevresini 12 kez dolasmis oldu. Bu program Türk Televizyonculugunda ulasilamamis pek çok rekoru da elde ederek ayri bir basariya ulasti.

ÖDÜLLERİ

Devlet sanatçılığından şeref madalyasına ünvanları şunlardır:
. Bulgaristan Cumhuriyeti: Altın Orfe Sanat ve Müzik Ödülü Varna (1980)
. Türk-Amerikan Cemiyeti: Şeref Üyesi Ünvanı New York (1989)
. Türkiye Cumhuriyeti: Devlet Sanatçısı Ünvanı Ankara (1991)
. Hacettepe Üniversitesi: Sanatta Onursal Doktor Ünvanı Ankara (1991)
. Soka Gakkai Üniversitesi: Uluslararası Kültür ve Barış Ödülü Tokyo, Japonya (1991)
. Belçika Krallığı: Léopold II Şövalyesi Nişanı Brüksel (1992)
. Fransa Cumhuriyeti: Sanat ve Edebiyat Şövalyesi Nişanı Paris (1992)
. Pamukkale Üniversitesi: Onursal Doktor Ünvanı Denizli (1995)
. Min-On Sanat Vakfı: Yüksek Şeref Madalyası Tokyo, Japonya (1995)
. Liège Şehri Onursal Hemşehriliği Liège, Belçika (1997)
. Türkmenistan Cumhuriyeti: Onursal Türkmen Vatandaşlığı Aşkabad (1998)
. Türkmenistan Cumhuriyeti: Fahri Profesörlük Ünvanı Aşkabad (1998)

1997'de Barış Manço ile yaptığım program kayıtlarını burdan indirebilirsiniz

ALINTI ADRESİ http://www.cenkleyoklama.com/baris.asp

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: KAPLUMBAĞANIN DÖNÜŞÜ

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Kas 08, 2006 02:24 am

samanci yazdı:BU YAZI BİR ALINTIDIR

Birde 10 parçadan oluşan yeni şarkıları. 97’de benim programımda söylemişti “9’u hazır 10.’dayım. Ağır-ağır oldu adıda kaplumbağanın dönüşü” demişti. Mançolojiden sonra bu yeni şarkılarını piyasaya çıkartıcaktı büyük ihtimalle….
Şimdiyse her şey bir yana koskoca Barış Manço’nun eserlerine imza attığı, hayatını geçirdiği o çok sevdiği moda daki köşkü artık yok. İlginç bir sürü olay sebebiyle Barış ağabeyimizin elinden alınan ev şu anda harabe olmaya doğru gidiyor. Aghata kristin adlı yazarın kaldığı otel odası bile müze yapılıyor ama Türkiye Cumhuriyetini Hollanda, Belçika, Fransada ve özellikle Japonyada insanlara tanıtan sevgi götüren ve sövalyelik ünvanlarıyla nişanlanan bu insana nedense gereken değeri vermiyoruz. Tüm barış severler olarak Moda daki evin Müze olmasını canı gönülden istiyoruz.

BARIŞ MANÇO’yu sevdik, seviyoruz ve hep sevicez. Ruhun şad olsun BARIŞ AĞABEY...

yazdıkların gerçekten ço güzel ve anlamlı samanci kardeşim ama ben bu yazdığın kısma daha bir ilgi gösterilmesinden yanayım.(tabii ki bu diğer yazdıklarının gereksiz oldugu anlamına gelmez).neden hala Moda'daki ev bir sorun!
neden Lale Manço ve oğulları kısacası ailesi birşeyler yapmıyor?!
neden diye sorulacak o kadar skandal soru var ki işte....
ya birilerinin işine gelmiyor bu tür şeyler ya da O'nun kadar iyi birini çekemeyenler var...anlayamıyorum kesinlikle..!!!ve içime atıyordum bugüne kadar nasılsa anlarlar diye...ama anlayacakları yok işte...!
hakbuki bir müze ya da Moda'daki ev ne kadar güzel olurdu ama işte...

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Çrş Kas 08, 2006 02:30 am

baris_onsel yazdı:yazdıkların gerçekten çok güzel ve anlamlı samanci kardeşim ama ben bu yazdığın kısma daha bir ilgi gösterilmesinden yanayım.(tabii ki bu diğer yazdıklarının gereksiz oldugu anlamına gelmez).neden hala Moda'daki ev bir sorun!
ya birilerinin işine gelmiyor bu tür şeyler ya da O'nun kadar iyi birini çekemeyenler var...anlayamıyorum kesinlikle..!!!ve içime atıyordum bugüne kadar nasılsa anlarlar diye...ama anlayacakları yok işte...!

haklısın baris_onsel kardeşim ama bu yazıyı ben alıntı aldım en önemli kısmı albüm bölümü bu yazının tabiiki diğer konularda da yazılar var ama pek suya sabuna dokunmuyor belki gerçekler ileriki yıllarda ortaya çıkar bakacaz artık

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Kas 08, 2006 20:09 pm

samanci yazdı:
baris_onsel yazdı:yazdıkların gerçekten çok güzel ve anlamlı samanci kardeşim ama ben bu yazdığın kısma daha bir ilgi gösterilmesinden yanayım.(tabii ki bu diğer yazdıklarının gereksiz oldugu anlamına gelmez).neden hala Moda'daki ev bir sorun!

haklısın baris_onsel kardeşim ama bu yazıyı ben alıntı aldım en önemli kısmı albüm bölümü bu yazının tabiiki diğer konularda da yazılar var ama pek suya sabuna dokunmuyor belki gerçekler ileriki yıllarda ortaya çıkar bakacaz artık

evet belkide... :(

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Çrş Kas 08, 2006 21:34 pm

ilgili adreste program kayıtlarıda varmış teşekkürler samancı kardeş
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246

Kullanıcı avatarı
ALİ ÖZMEN
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen ALİ ÖZMEN » Prş Kas 09, 2006 01:25 am

arkadasım arastırman ve bılgılendırmelerın ıcın tesekurler... evet barıs abı kaplumbağa nın donusunu yapmak istıyordu ama malesef kı plak sirketi ise daha cok satacak bır seyler yapılmasından yanaydı... olmadı... acaba neler vardı o kaplumbaganın donusunde hepsi bır sır simdi... keske kurtalan yada bu konuyu bılenler cıkıp acıklasalar aydınlıga kavustursalar bu konuyu...
İZManço Facebook: https://www.facebook.com/groups/1406696942947567/

İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA

İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Prş Kas 09, 2006 01:29 am

ALİ ÖZMEN yazdı:arkadasım arastırman ve bılgılendırmelerın ıcın tesekurler... evet barıs abı kaplumbağa nın donusunu yapmak istıyordu ama malesef kı plak sirketi ise daha cok satacak bır seyler yapılmasından yanaydı... olmadı... acaba neler vardı o kaplumbaganın donusunde hepsi bır sır simdi... keske kurtalan yada bu konuyu bılenler cıkıp acıklasalar aydınlıga kavustursalar bu konuyu...

yalnız okuduysan ali özmen kardeşim 10 adet şarkının 9unu hazırladıklarını belirtmiş barış abi sanırım daha sonra ki yıllarda para kazanmak için piyasaya sürülecek gibi geliyor öyle değilmi

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Prş Kas 09, 2006 14:49 pm

Bilgiler için teşekkürler. 9 yeni şarkının olduğunu bilmiyordum. Neden bunu barışseverlerle paylaşmıyorlar, neden saklıyorlar?
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Prş Kas 09, 2006 17:16 pm

vesile_87 yazdı:Bilgiler için teşekkürler. 9 yeni şarkının olduğunu bilmiyordum. Neden bunu barışseverlerle paylaşmıyorlar, neden saklıyorlar?

aa evet ben atlamışım o bölümü ya..neden paylaşmıyorlar evet? :saskin:

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Prş Kas 09, 2006 23:49 pm

kaplumbağa...... evet böyle bi albüm hikeyesi bende duydum..
sanırım mançolojiden önce yapılmak istenmiş ama emre plak sanırım albüm tutulmaz vs gibi nedenlerle (yanlış hatırlamıyorsam ) askıya almış ..yada sıcak bakmamış...sanırım kayıt yapılmamış eğer kayıt yapılmış olsaydı 2023 rezaleti nasıl piyasaya çıktıysa berbat halde böyle bir kayıt varsa mançolojiden önce çıkardı...
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
ALİ ÖZMEN
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen ALİ ÖZMEN » Cum Kas 10, 2006 00:02 am

BENDE KAYIT YAPILDIGINI SANMIYORUM KAYITLAR YAPILMIS OLSA PLAK SİRKETI BUNU FIRSAT BILEREK MUTLAKA PİYASAYA SURERDİ.. ANCAK SUNUDA UNUTMAYIN KI HALA DİNLEYEMEDIGIMIZ ARSIVIMIZDE OLMAYAN LIVE IN JAPAN KONSERLERINDE SOYLENEN SARKILAR VAR.. BUNLAR LIVE IN JAPAN 2 OLARAK BIZLERE SUNULMALI BI SEKILDE...
İZManço Facebook: https://www.facebook.com/groups/1406696942947567/

İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA

İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/

Kullanıcı avatarı
lokmanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen lokmanço » Cum Kas 10, 2006 00:07 am

yineyeni şeyler bulmuşsun süper walla... üstelik hiç görmediğimiz yeni bir resim var ellerin dert görmesin :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Kullanıcı avatarı
volkandincol
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen volkandincol » Pzt Kas 27, 2006 20:54 pm

ellerine sağlık kardeş var ol :alkis:

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Prş Kas 30, 2006 21:27 pm

tesekkürler arkadasım