Ölü külünden elmas

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

tetrilejyon
Yeni Üye
Yeni Üye

Ölü külünden elmas

Mesajgönderen tetrilejyon » Cum Kas 03, 2006 22:43 pm

Fransa'da 70'li yıllarda ölenlerin yüzde 1'i yakılmayı tercih ederken, geçen yıl bu oran yüzde 26'ya ulaştı. Yakılmayı tercih edenler, artık küllerinin sadece vazolara konmasını istemiyor. Küllerini uzaya gönderten veya elmasa dönüştürtenler de var.

Fransız Cenaze İşleri Ulusal Sendikası'nın verilerine göre, 1975 yılında ülkede ölenlerin sadece yüzde 1'i öldükten sonra yakılırken 2005 yılı sonunda bu oran yüzde 26'ya yükseldi. Nüfusunun büyük çoğunluğu Katolik inancından olan Fransa'da, bir Protestan geleneği olan öldükten sonra yakılmanın yaygınlaşmaya başlaması ateist ve agnostik sayısındaki artışın yanı sıra yeni yaşam biçimlerine de bağlanıyor.

Konunun uzmanları; yalnız yaşayan insan sayısındaki artış, insanların doğdukları ve büyüdükleri yerlerden değişik kent ve ülkelere göç etmeleri ve dini inançlardaki gerilemenin, öldükten sonra gömülmek yerine yakılma kararı almalarında etkili olduğunu söylüyor.

Öte yandan, Fransa'da ortalama 2 bin 156 Euro'ya mal olan yakılma sonrası, küller eskisi gibi sadece özel vazolarda saklanmıyor. Özellikle Japonlar küllerinin Alplerdeki Mont-Blanc dağı üstünden serpilmesini istiyor. Bir Fransız helikopter şirketi bu hizmeti 15 Eylül-15 Mayıs tarihleri arasında 800 Euro karşılığında gerçekleştiriyor.

Bu konudaki en son moda ise küllerin uzaya gönderilmesi. Bir Fransız firması, ölünün küllerinin 1 gramını kapsüle koyarak ABD'nin Houston kentindeki NASA üssünden kalkacak bir araçla 1250 Euro karşılığından uzayın derinliklerine gönderiyor.

Bir İsviçre firması ise ölü küllerini yakınları için "ebedi" bir hediye olması amacıyla 5 bin 300 Euro karşılığında elmasa çeviriyor.http://www.24haber.com/?newstype=normal&newsid=9365

Kullanıcı avatarı
odtulu23
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen odtulu23 » Pzr Kas 05, 2006 13:12 pm

Çok enteresan walla tesekkur ederız paylastıgın için...
Dün yıne yapayanlız
Dolaştım yollarda
Yagmurlarla ıslanan
Bomboş sokaklarda
Gözlerimde yaş,kalbimde sızı
Unutmadım SENİ
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Pzr Kas 05, 2006 16:26 pm

en iyisi bizim dinimizdeki gibi gömülmektir.ben böyle düsünüyorum ama bu gayrimüslümlere akıl fikir ermez yakılınca noluyo sanki ilginç bi haber paylasım için tesekkürler
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzr Kas 05, 2006 19:55 pm

Ruhlarını da yaktırıp, küle çevirsinler !... Çeşit çeşit sapkınlıklar prim yapmaya başladı...

Elinize sağlık
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim