Baris Manco ile Japonya'da

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Ustun
Yeni Üye
Yeni Üye

Baris Manco ile Japonya'da

Mesajgönderen Ustun » Sal Eki 17, 2006 23:07 pm

Degerli Baris Manco Severler,

1993'ten vefatina kadar Baris Manco'nun Ozel Projeler Danismani olarak gorev yaptim. Cesitli projelerde birlikte calistik. Dunyanin bir cok yerine birlikte gittik. Onu hem yurtdisinda hem de Turkiye'de yakindan tanima serefine eristim. Onunla dogal olarak cok anim oldu. Baris Manco cok degerli, yuksek nitelikli, hem cok akilli hem de ayni zamanda cok zeki bir insandi. Hayatta kaldigim surece cok degerli anisini kalbimde ve zihnimde yasatacagim. Bir animi sizlere aktarmak isterim:

Baris Agabey'in davetlisi olarak 1995 Mayis'inda bir haftaligina Tokyo'ya gittim. Tokyo'nun Shinjuku bolgesindeki Keio Plaza Intercontinental Oteli'nde onun odasinda kaldim. Tokyo ve cevresindeki iki konserini ve provalarini izledim. (O turnede Japonya'nin cesitli yerlerindeki ikiser bin kisilik salonlarda 16 konser veriyordu.) Bu konserleri yasadigim surece unutamam. Ben ayni zamanda ekipten oldugum icin yaka kartimla konser boyunca, oncesinde ve sonrasinda salona ve sahne arkasina rahatca ulasabiliyordum. Salonda her yastan insan vardi. Insanlar onu buyuk bir dikkatle ve coskuyla izliyorlardi. Onumde oturan bir kisinin alciya alinmis koluyla tempo tutmaya calistigini hatirliyorum. Baris Agabey konser suresince sarki aralarinda Japonca konusuyordu. Bunun icin konserlerden sanirim iki ay kadar onceden Japonya'ya gitmis ve ozel bir ogretmenden Japonca dersleri almisti (hatta ben oradayken almaya devam ediyordu). Japon konser organizatorleri Turkce veya Japonca konusmasini, mumkunse Ingilizce veya baska bir dili tercih etmemesini rica etmisler. O da Japonca konusmayi secmisti.

Bu konserlerde duydugum gururu kelimelerle anlatabilmem mumkun degil. Konserler sirasinda Japonlarin gosterdigi ilgi o kadar etkileyici idi ki goz yaslarimi tutamadigim anlar coktur. Konser sonrasinda otobusle--Kurtalan Ekspres de olmak uzere--otele donerken hungur hungur agladigimi ve Baris Agabey'in de yanima gelerek gozleri dolmus bicimde sevgiyle bana sarilisini hatirliyorum. O gece oteldeki odasinda onunla ve yaptiklariyla ne kadar gurur duydugumu, bir insanin Turk milletini de temsilen bunlari yapmis olmasinin ne kadar buyuk bir seref oldugunu, artik bu millet icin hic bir sey yapmasa bu yaptiklarinin coktan yetip de artacagini soyledigimde bana sunlari soyledi: "Bu millet ben babami kaybettigimde beni parasiz yatili olarak okuttu. Ne yapsam hakkini odeyemem..."

Baris Manco yasamis en buyuk Turklerdendi. Nur icinde yatsin...

Prof. Dr. Ustun Aydingoz

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Sal Eki 17, 2006 23:14 pm

Barış Abi ile bu kadar yakın olmuş olduğunuz için çok şanslısınız ve bu güzel anınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Aramıza Hoşgeldiniz :)
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Sal Eki 17, 2006 23:39 pm

teşekkürler bu anektodu bizlerle paylaştığınız için...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
ALİ ÖZMEN
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen ALİ ÖZMEN » Çrş Eki 18, 2006 00:45 am

senı cok sevıyoruz barıs abii.... inan ki türkiye seninle cok büyük gururlara erişti...sen türk milletıne odeyebılecegın tüm borclarını kat kat fazlasıyla ödedin...sen rahat uyu...
İZManço Facebook: https://www.facebook.com/groups/1406696942947567/

İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA

İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/

Kullanıcı avatarı
caner metin
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen caner metin » Çrş Eki 18, 2006 01:35 am

Aramıza hoşgeldiniz sizin yerinizde olmak isterdim doğrusu ne diyim duygulandım şimdi tşkler...

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Çrş Eki 18, 2006 15:18 pm

paylaştığınız anı için teşekkürler.
Barış abinin verdiği cevap onun nasıl biri olduğunu bir kez daha gösteriyor..
herşey boş geliyor bana
sarılacağım sımsıkı sana
yeterki yıkılmasın bir daha dünyam..

Kullanıcı avatarı
taskin
Gelişen Üye
Gelişen Üye
İletişim:

Mesajgönderen taskin » Çrş Eki 18, 2006 23:43 pm

Özellikle ilgimi çeken çok gerçekçi bir tespit var:

"Baris Manco yasamis en buyuk Turklerdendi."

Kesinlikle Barış Manço'nun bir Türk büyüğü olduğu doğrudur. Bu tespit, aslında Birgül Yangın'ın "Çağdaş Türk Ozanı Barış Manço" adlı kitaplaşmış tezinde de dile getirilmiştir. Aslında ilk olarak sesli bir şekilde orada anlatılmıştır. Bu yüksek lisans tezinin başkanlığını Prof. Dr. Sayim Sakaoğlu yapmıştır. Sakaoğlu bile, bu tezden önce Barış Manço'yu aslında tam olarak tanımadığını da farkettiğini itiraf etmiştir.

Bu kitaplaşan tez, aslında pek çok akademisyeni de rahatsız etmiştir. Onlar haberesizliklerinden memnundurlar, çünkü onlar Sakaoğlu kadar haysiyet sahibi olamamış ve itiraflarının yerini inkârlar almıştır. (Tabi burada Prof. Dr. Metin Karadağ gibi üstatları hariç tutmak lazımdır.)

Yukarıdaki hocamızın da bahsettiği gibi Barış Manço bir Türk büyüğüdür.Onun Türk Edebiyatı'nda da yeri vardır. XX.yy'ın 2. yarısına damgasını vuran bir Türk Halk adamıdır.Bunu tarih gösterecektir zaten.

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Prş Eki 19, 2006 00:05 am

zaman geçtikçe barışı daha iyi anlayacağız neden mi çünkü bir daha barış gibisi gelmeyecek bu yüzden türk büyüğü arama zamanı gelince ki(buna üzülüyorum)barışı karşılarında görecekler
(üzülme sebebim :nedense kişiler öldükten sonra değeri anlaşılıyor bu ülkede)

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Cmt Eki 21, 2006 21:23 pm

üstün abi bu güzel yazın ile barış manço sevgimizin ne kadar doğru olduğu bir kez daha kanıtlandı! ne yalan söyleyeyim seni kıskanmadım desem yalan olur. barış manço ile beraber olmayı ne kadar çok isterdim bilemezseniz. keşke konserlerinde bende olsaydımda; gitarının, ampfilerin tozunu silseydim.
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cmt Eki 21, 2006 21:39 pm

Bu çok değerli anınızı paylaşarak bize de bir nebze yaşattığınız için teşekkürler

Ömür boyu Barış Manço'yu yaşamaya doymayacağız, sevincimizde de O var, hüznümüzde de..

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Pzt Eki 30, 2006 02:05 am

Üstün Aydıngöz hoşgeldiniz,jeneriklerde hep gördük isminizi.Çok güzel şeyler anlatmışsınız bizi çok gururlandırdı,eminim bazılarının da ''rengini değiştirecektir'' bu anlatılanlar.''Japonya anılarının'' devamını istiyoruz.Hatta mümkünse görüntülerini de.

NOT:Ben bu forum altında ''1995 Japonya turnesi'' diye bir başlık açıp birşeyler anlattım,bir okursanız çok sevinirim eminim ekleyeceğiniz şeyler olacaktır.

lony man
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen lony man » Çrş Kas 29, 2006 16:39 pm

cok etkilendim...aramizda sizi de gormek buyuk bir onur.onu yakindan gorme,sesini yakindan dinkleme ve ona dokunma sansini elde etmeniz de buyuk bir guzellik :)
''SANA UZANAN BU ELLERI GORMEK ISTEMESEN DE BIRGUN BU ELLER USTUNDE BU DUNYADAN GOCMEK VAR YA...''

Kullanıcı avatarı
alp1985alp
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen alp1985alp » Sal Eki 16, 2007 02:01 am

üstün kardeşime teşekkür etmek istiyorum paylaşım için tüylerim diken diken oldu....

bu gururu yaşayan şanslı kişilerden olmak isterdim ama olanlarla konuşmak ve öğrenmekte güzel..

Barışla kalın!!

Kullanıcı avatarı
batubey
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen batubey » Sal Eki 16, 2007 19:54 pm

süper anılar çok teşekkürler Üstün abi inşallah bundan sonra daha sık aramızda yer alırsınız

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Çrş Eki 17, 2007 00:18 am

duyduğum en güzel ve anlamlı barış manço anısıydı belkide.
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

Kullanıcı avatarı
km_manco1325
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen km_manco1325 » Prş Eki 18, 2007 09:54 am

bar��hayran� yazdı:Bar�� Abi ile bu kadar yak�n olmu� oldu�unuz i�in �ok �ansl�s�n�z ve bu g�zel an�n�z� payla�t���n�z i�in �ok te�ekk�r ederim.Aram�za Ho�geldiniz :)
aynen kardes cooooook sanslisin vallah ben hic onu goremedim bile :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
beyaz
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen beyaz » Cum Eki 19, 2007 00:14 am

sevgili Prof.Dr.Ustun aydingoz ben sizi hatırlıyorum 7'den 77'ye konuk olmuştunuz hatta o görüntü şuan bile gözümün onüne getiriyorumda siz kendi masanızda barış abide masanın önündeki koltukta oturuyordu ve size sorular soruyordu aynı zamanda bir süre bu ekipte sizde vardınız çünkü her probram bittiğinde sizin isminizle'de karşılaşıyordum.
sizi burda görmek güzel keşke sürekli katılsanız bize barış abiyle yaşadığınız anılarınızı anlatırdınız
sevgi ve barışla kalın
:) :) :) :) :) :)

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Cum Eki 19, 2007 15:05 pm

Bu millet ben babami kaybettigimde beni parasiz yatili olarak okuttu. Ne yapsam hakkini odeyemem..."

işte ben vatansever diye buna derim...Allah'ım ne kadar da güzel söylemiş...O anda size sarılırken yerinizde ben olmayı o kadar çok isterdim ki Sayın Üstün... :)
bu harika olayı bizlerle paylaştığınız için size minnettarım açıkçası..Allah rahmet eylesin..O'nu hep hatırlayacağım ve unutmayacağım...