bu sana son mektubum

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
kulahmet
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

bu sana son mektubum

Mesajgönderen kulahmet » Cmt Tem 08, 2006 19:48 pm

arkadaşlar uzun süre tartışıldı bu şarkı...kimi barış mançonun dedi kimi de erkin korayın...bende yonca evcimikin söylediği bir şarkıdan şüphelenerek araştırdım ve internette şunları öğrendim:
şarkının aslı mısırlı ümmü gülsüm'e aittir daha doğrusu sözü ahmed şefik kamil'e,müziği ise muhammed abdulvahab'a ait olan inta omre(ömrümsün) adlı şarkıdır ve ilk olarak ümmü gülsüm seslendirmiştir..ve sanırım 1964 yılına aittir..ayrıca zamanında tüm zamanların en iyi şarkısı olarak görülmüştür ve şarkı 60 dakikadır...zaten ümmü gülsümün bütün şarkıları böyle uzuuuuuuunmuş!...
daha sonraları üzerine tükçe sözler yazılarak çeşitli kişilerce seslendirilmiş,pek çok türk filminde fon müziği olarak kullanılmıştır.yeşilçam şarkıları adlı albümde de bulabilirsiniz...
neşe karaböcek'in kertenkele isimli kasetine adını veren parçaymış ki ben bunu dinlemedim henüz...
yonca evcimikin aşka hazır kasedindeki aşkım şarkısıdır
harem grubunun 2004'te dünya turu albümünde vardır
erkin korayda vardır
barış mançoda belki vardır belki yoktur
HAYIRLI İŞLER

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Pzr Tem 09, 2006 14:42 pm

arastirman ve yazin icin gercekten cok saol. buyuk bi boslugu doldurdun. bende parca erkin korayin diye biliyodum... ama baris manco ile alakasi varmi bende bilmiyorum...

Kullanıcı avatarı
bigbossman
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen bigbossman » Pzt Tem 10, 2006 03:09 am

bariş manço nun almanya da çıkan albümlerinde iki tane daha önce erkin korayın seslendirdiği şarkının enstrumental versiyonları bulunyor...bunun iki sebebi olabilir:
1)parçaları albümü çıkaran firma koymuştur.kayıtların içinden müzik olan kanalı kullanmışlar.barış mançonun haberi sonradan olmuş olabilir
2)barış manço erkin korayla arkadaş olduğu için böyle bir jest yapmış olabilir

çünkü şarkılardan yağmur parçası müziğiyle aynen hatalarıyla albümde yer alıyor.
çok uzaktayım...ama kalbim sizinle....

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: bu sana son mektubum

Mesajgönderen baris_onsel » Pzt Kas 27, 2006 18:27 pm

kulahmet yazdı:arkadaşlar uzun süre tartışıldı bu şarkı...kimi barış mançonun dedi kimi de erkin korayın...bende yonca evcimikin söylediği bir şarkıdan şüphelenerek araştırdım ve internette şunları öğrendim:
şarkının aslı mısırlı ümmü gülsüm'e aittir daha doğrusu sözü ahmed şefik kamil'e,müziği ise muhammed abdulvahab'a ait olan inta omre(ömrümsün) adlı şarkıdır ve ilk olarak ümmü gülsüm seslendirmiştir..ve sanırım 1964 yılına aittir..ayrıca zamanında tüm zamanların en iyi şarkısı olarak görülmüştür ve şarkı 60 dakikadır...zaten ümmü gülsümün bütün şarkıları böyle uzuuuuuuunmuş!...
daha sonraları üzerine tükçe sözler yazılarak çeşitli kişilerce seslendirilmiş,pek çok türk filminde fon müziği olarak kullanılmıştır.yeşilçam şarkıları adlı albümde de bulabilirsiniz...
neşe karaböcek'in kertenkele isimli kasetine adını veren parçaymış ki ben bunu dinlemedim henüz...
yonca evcimikin aşka hazır kasedindeki aşkım şarkısıdır
harem grubunun 2004'te dünya turu albümünde vardır
erkin korayda vardır
barış mançoda belki vardır belki yoktur
HAYIRLI İŞLER

bilmiyordum bunları..çok saol ya bilgiler için... :alkis:

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Sal Kas 28, 2006 15:41 pm

bilgiler için teşekürler...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

lony man
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen lony man » Sal Kas 28, 2006 17:05 pm

eyyyyyyyyyvaaallahhh :)
''SANA UZANAN BU ELLERI GORMEK ISTEMESEN DE BIRGUN BU ELLER USTUNDE BU DUNYADAN GOCMEK VAR YA...''

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Cum Ara 08, 2006 00:06 am

arkadaşlar bu sana son mektubum kimindir bilmem ama barış mançonun sakla samnı adlı alman baskı kasetinde yer almış..
aynı kasette yağmur adlı erkin korayın besteside var..sadece müzik gibi ancak derinlerden erkin korayın sesi geliyor YAĞMUR da..ama internette duyarmısınız bilmem ben orj kasetten müzik setinde dinliyorum..
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Cmt Ara 16, 2006 00:11 am

SARKI ERKİNİNDİR 45 PLAGIDA VARDIR ARKADASLAR ALMAN BASKI KASETLERDEKİ OLAY İSE FİRMANIN SACMALIGIDIR BASKA BİRSEY DEGİL
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Prş Ara 21, 2006 04:28 am