arkadaşlar uzun süre tartışıldı bu şarkı...kimi barış mançonun dedi kimi de erkin korayın...bende yonca evcimikin söylediği bir şarkıdan şüphelenerek araştırdım ve internette şunları öğrendim:
şarkının aslı mısırlı ümmü gülsüm'e aittir daha doğrusu sözü ahmed şefik kamil'e,müziği ise muhammed abdulvahab'a ait olan inta omre(ömrümsün) adlı şarkıdır ve ilk olarak ümmü gülsüm seslendirmiştir..ve sanırım 1964 yılına aittir..ayrıca zamanında tüm zamanların en iyi şarkısı olarak görülmüştür ve şarkı 60 dakikadır...zaten ümmü gülsümün bütün şarkıları böyle uzuuuuuuunmuş!...
daha sonraları üzerine tükçe sözler yazılarak çeşitli kişilerce seslendirilmiş,pek çok türk filminde fon müziği olarak kullanılmıştır.yeşilçam şarkıları adlı albümde de bulabilirsiniz...
neşe karaböcek'in kertenkele isimli kasetine adını veren parçaymış ki ben bunu dinlemedim henüz...
yonca evcimikin aşka hazır kasedindeki aşkım şarkısıdır
harem grubunun 2004'te dünya turu albümünde vardır
erkin korayda vardır
barış mançoda belki vardır belki yoktur
HAYIRLI İŞLER
bu sana son mektubum
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- bigbossman
- Üst Düzey Üye

bariş manço nun almanya da çıkan albümlerinde iki tane daha önce erkin korayın seslendirdiği şarkının enstrumental versiyonları bulunyor...bunun iki sebebi olabilir:
1)parçaları albümü çıkaran firma koymuştur.kayıtların içinden müzik olan kanalı kullanmışlar.barış mançonun haberi sonradan olmuş olabilir
2)barış manço erkin korayla arkadaş olduğu için böyle bir jest yapmış olabilir
çünkü şarkılardan yağmur parçası müziğiyle aynen hatalarıyla albümde yer alıyor.
1)parçaları albümü çıkaran firma koymuştur.kayıtların içinden müzik olan kanalı kullanmışlar.barış mançonun haberi sonradan olmuş olabilir
2)barış manço erkin korayla arkadaş olduğu için böyle bir jest yapmış olabilir
çünkü şarkılardan yağmur parçası müziğiyle aynen hatalarıyla albümde yer alıyor.
çok uzaktayım...ama kalbim sizinle....
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

Re: bu sana son mektubum
kulahmet yazdı:arkadaşlar uzun süre tartışıldı bu şarkı...kimi barış mançonun dedi kimi de erkin korayın...bende yonca evcimikin söylediği bir şarkıdan şüphelenerek araştırdım ve internette şunları öğrendim:
şarkının aslı mısırlı ümmü gülsüm'e aittir daha doğrusu sözü ahmed şefik kamil'e,müziği ise muhammed abdulvahab'a ait olan inta omre(ömrümsün) adlı şarkıdır ve ilk olarak ümmü gülsüm seslendirmiştir..ve sanırım 1964 yılına aittir..ayrıca zamanında tüm zamanların en iyi şarkısı olarak görülmüştür ve şarkı 60 dakikadır...zaten ümmü gülsümün bütün şarkıları böyle uzuuuuuuunmuş!...
daha sonraları üzerine tükçe sözler yazılarak çeşitli kişilerce seslendirilmiş,pek çok türk filminde fon müziği olarak kullanılmıştır.yeşilçam şarkıları adlı albümde de bulabilirsiniz...
neşe karaböcek'in kertenkele isimli kasetine adını veren parçaymış ki ben bunu dinlemedim henüz...
yonca evcimikin aşka hazır kasedindeki aşkım şarkısıdır
harem grubunun 2004'te dünya turu albümünde vardır
erkin korayda vardır
barış mançoda belki vardır belki yoktur
HAYIRLI İŞLER
bilmiyordum bunları..çok saol ya bilgiler için...
- kadir 2023
- Demirbaş Üye

arkadaşlar bu sana son mektubum kimindir bilmem ama barış mançonun sakla samnı adlı alman baskı kasetinde yer almış..
aynı kasette yağmur adlı erkin korayın besteside var..sadece müzik gibi ancak derinlerden erkin korayın sesi geliyor YAĞMUR da..ama internette duyarmısınız bilmem ben orj kasetten müzik setinde dinliyorum..
aynı kasette yağmur adlı erkin korayın besteside var..sadece müzik gibi ancak derinlerden erkin korayın sesi geliyor YAĞMUR da..ama internette duyarmısınız bilmem ben orj kasetten müzik setinde dinliyorum..
YA NASİP.....
YA KISMET.....
YA KISMET.....