Mesajgönderen derin » Cum Nis 21, 2006 00:07 am
Yağ satarım, bal satarım
Ustam ölmüş ben satarım
Ustam enayiydi ben ondan akıllıyım
“Dağlar dağlar”der satarım,
“Resimdeki gözyaşları”nı satarım
Duygu sömürüsü yaparım
Ustam ölmüş ben satarım
Sevgili okurlar biliyorsunuz barış manco ve cem karaca hayatlarının büyük bölümünü gurup kurmak, kurdukları gurupları yaşatmak için.ve guruplarını ayakta tutmak için çaba gösterdiler,
Kendileri en kötü durumda olduklarında bile;örneğin cem karacanın Almanya,ya kaçtığında, barış manconun İngiltere,de hastanede yattığında gurupları onları terk edip hemen başkalarıyla yollarını birleştirmelerine rağmen , işler düzeldiğinde “amanda cem karaca, canımda barış manco “diye el etek öpenler yine onlardı
Barışın bakkal defterine yazdırıp yiyip içenlerde, cem karaca sayesinde il il ülke ülke dolaşıp ama cem de, barış ta arkalarını döndüklerinde ilk hançeri basanlar ve yine nankör gelenlerde onlardı
Ne zaman cem karacada, barış mancoda uzun soluklu bir konser yada bir turne planı yapsalar.Dere tepe aşıp konser yerine varsalar , ilk darbeyi yine canları kanları gördüğü guruplarından yediler. Çünkü fırsatı ganimet bilen bu insanlar tam konser başlamaya ramak kala “ya paramızı 2 -3 kat zam yaparsın yada biz çalmıyor gidiyoruz dediler. istediklerini almak için şantaj yaptılar.
Ve barış manco,yuda cem karaca,yıda çaresiz bırakıp onların sırtından kazanmayı marifet sandılar.
Barış manconun bitişine sebep olarak gösterilen sulhi aksütle ,barışı tanıştıran yine onlardı.
Bugün barış manco,da cem karaca,da ortalarda yok.artık isteseler de olamayacaklar . çünkü onlar öldüler ,can bedenden çıktı kara toprağın bağrında yerlerini aldılar.
Ama barışın satılmadık bir kabri kalırken cemin ölümünden sonra kabri açılıp DNA örneği için çenesi kırılıp dişleri alındı.ve 2000 yılı Türkiye,sinde yine para ve çıkar,tanrıyı solladı.
barış da , cem de öldükten sonrada 8 yıldır bu guruplardan Kurtalan ekspres il il gezip konserler veriyor
Ama bu kazançlarından bırakın milyarları bir YENİ KURUŞ bile barış manco,cem karaca yararına harcamazken hala birde sorsanız “açız , zarardayız” diye yana yıkıla ağlayacaklar
Biz barışseverler enayi olduğumuz sürece bu yüzyılın modern ac paragözleri bizleri sömürmeye devam edecekler
Nasıl real gibi hipermarketlerde kapıdan her gelene hos geldiniz diyen görevliler varsa, nasıl kapımız gelen her dilenci :”Allah rızası için sadaka “diye paramızı söğüşlüyorsa, işte bu insanlarda “dağlar dağlar”diyecekler,” resimdeki gözyasları “diyecekler, sesleri uymasa da detone olsalar da çıkıp sizleri bizleri 3 saat salonda tutacaklar ceplerimizden 5 YTL-10 YTL artık ne Allah verdiyse alıp götürecekler
Ve bir çoğumuz bu konserleri belki barış manco , cem karaca yararına etkinlik sanıp katılacağız.
Ama bende Artık kızamıyorum
Bilirsiniz bir insanın en yakınları olan eşi, çocukları, aile, akrabası sahip çıkmazsa, tabi el oğluna düğün bayram. işte adamın kemiklerinden bile böyle para kazanır.saltanat kayığı yıllarca böyle yüzdürülür.
Sanırım ne demek istediğimi anladınız
Çünkü barış manco,nunda , Cem karaca,nında aile etraflarının yaşattıklarını ibretle görüyorsunuz
Bana sorsanız :” o konserlere gitmeyin, kendinizi enayi yerine koydurtmayın” diyeceğimde…
Ama siz iyi düşünün taşının helal kazancınızı helal yerlere sarf edin, kendinizi ve paranızı ve vaktinizi “enayi” yerine koyacak olan kişilere teslim etmeyin.kendinizi kullandırmayın.barışında cem,inde kemiklerini sızlatacak olaylara alet olmayın.
Barış, ve cem karaca yaşalardı bu adamlar yine bu işleri yapabilirler miydi.
Düşünün , sadece düşünün ve ona göre hareket edin
Sevgiyle kalın
Derin