1995 Japonya turnesi

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

1995 Japonya turnesi

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Prş Mar 02, 2006 12:42 pm

Evet bir başlık da bu çok önemli müzik olayı için açtım,burda bu olayı enine boyuna ''konuşalım''.
Bilindiği gibi bu turneyi ''2 yıllık bir çalışma sonucunda'' Min-On Sanat Vakfı organize etmişti,ayrıca Soka Gakkai kuruluşu mu desek nedir işte onun heralde o zamanki başkanı Dr. Daisaku Ikeda Barış Manço'ya ithafen 11 sayfalık(maşşallah) bir şiir yazmıştı.Sanatçımız da bu şiirden ufak bir bölümü Tokino Tabibito adlı şarkısında okumaktadır.
Hadi hepimiz ne biliyorsak anlatalım bu turne hakkında.Açılış benden iki web sitesiyle:
http://www.min-on.org/
http://sokagakkai.info/

NOT:Bu arada Min-On'un Milestones bölümünde hep klasik müzik etkinlikleri var,Barış Manço'yla ilgili hiçbir şey göremeyeceksiniz,Soka Gakkai'da da Barış Manço'yla ilgili hiçbir şey bulamayacaksınız.Hatırlarsanız bir ara tarikat iddiaları ortaya atılmıştı bu turne hakkında Serdar Turgut tarafından.Böyle bir insan ve böyle bir turne hakkında bu insanı çok seven Japonlara ait bu sitelerde hiçbir şey bulamayınca ben de artık bir ''acaba'' falan oldum,ta ki Moda'daki evde ''Barış Abimizin piyanosunu çalma şerefine eriştiğim'' o gün evin duvarında Min-On Sanat Vakfı Onur Belgesi'ni gördüğümü hatırlayıncaya kadar.

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Çrş Mar 29, 2006 15:08 pm

45 gün sürmüş bu turne.''1990 YILINDAKİ'' TÜRK BAYRAKLI MİNİ KONSER VE 1991 YILINDAKİ SOKA ÜNİVERSİTESİ KONSERİNDEN SONRA Min-On Sanat Vakfı tarafından davet edildikleri ve iki yıl üzerinde çalışılan bu turne için 23 Nisan Pazar günü çocuklarla beraber olunduktan sonra 24 Nisan Pazartesi akşamı Barış Manço,Kurtalan Ekspres ve Manço&Manço televizyon ekibi olarak Emirates havayollarına ait uçakla yola çıkılmış,bu arada grubun iki genç üyesi ''Bunlar askere gitmemiş daha,şimdi giderler bir daha dönmezler'' gerekçesiyle güvenlik engeline takılmış ve gidişleri engellenmiş...Sonuç olarak işte Kurtalan Ekspres 1995 Japan Edition:
AHMET GÜVENÇ-Bas
BAHADIR AKKUZU-Gitar
ELİF TURHAN-Klavye
ESER TAŞKIRAN-Klavye
UFUK YILDIRIM-Klavye
CİHANGİR AKKUZU-Davul,perküsyon
HÜSEYİN CEBECİ-Davul,perküsyon
ÖZLEM YÜKSEK-Vokal,kemençe
BURCU YILDIRIM-Vokal,yaylı tanbur

Japonların çocuk bayramı olan 5 Mayıs'ta Tokyo Akishima'da çocuklara verilen konserle başlayan turne,8 Mayıs'ta Tokyo Nakano'daki konserle devam etmiş,ardından kuzeydeki Miyagi-Sendai'dan başlayarak(Dünya Kupası'na katılan futbolcularımız burda Barış Manço'nun adını duyduklarını söylediler) güneydeki Kagoshima'ya kadar 16 şehirde 17 konser verilmiştir(Osaka'da da iki gece çıkılmıştır).Konserler dışında Barış Abimiz bir gün,Bahadır Akkuzu'nun anlattığına göre,Ahmet Güvenç'i de yanına alarak Imari porselenlerinin yapıldığı yere gitmiştir.Üstelik organizasyona ait araçlarla değil,trene atlayıp gitmiştir.Yine başka bir gün Nagazaki'de atom bombasının atıldığı yere dikilen anıt ziyaret edilmiştir,bu ziyareti 3 televizyon canlı yayınlamış,8-10 gazete de haber olarak yer vermiştir.
Bu arada turne Türk televizyonlarında da ekrana gelmiştir.ATV Ana Haber'de Ali Kırca ''Gururumuz Barış Manço,Japonya'da fırtınalar gibi esiyor sayın seyirciler'' diyerek olaya girmiş,Barış Manço'nun resminin ve turne reklamının bulunduğu devasa billboard'un(hani şu ayaklılar) önünde duran ekip elamanıyla canlı bağlantı kurulmuş,eleman(muhtemelen Erkan Umut) ordan hemen yandaki mekana geçmiş bir yandan anlatmış,bir yandan da bağdaş kurup kendilerini yemeğe davet eden heyetle Japon mutfağını tadan ''gururlarımızı'' ekrana yansıtmıştır ve ''şu an yemekteler,akşam yine konser var'' diyerek olayı bitirmiş,hemen ardından da bir müzikmarkette dizili duran Barış Manço albümlerinin görüntüsüne ve sanırım yine aynı elemanın yorumlarına geçilmiştir.
9 Haziran'da büyük bir keyifle Türkiye'ye dönen ekip,yaptıkları turneyle bütün gazetelere konu olmuştur.Barış Manço bir yandan yaptığı işin keyfini yaşarken bir yandan da zamanın Hürriyet Gazetesi yazarı Serdar Turgut tarafından ortaya atılan ''tarikat iddialarıyla'' karşı karşıyadır.Ve haliyle sorulmuştur kendisine ''Soka Gakkai adında bir tarikat tarafından çağrıldığınız ve bu tarikat için konserler verdiğiniz doğru mu?'' diye.O da bu soruya şöyle karşılık vermiştir:''Varsayalım ki doğru.Ben orda 46 günlük turnem boyunca tek bir Türk gazetecisine rastlamadım.''Daha sonra gideceğini söylediği Tayland'da kaç gün kalacağını sormaları üzerine de ''Valla ordaki tarikata kalmış artık'' demiştir.
Bu yaşadıkları hiçbir şey değildir Barış Manço'nun.Asıl üzüntüyü bir gün postacının kapısına getirdiği kolileri açınca gördüğü 17 konserin video kayıtlarını yayınlatmak için televizyonlara götürdüğü sırada ''reddedilerek'' yaşayacaktır.Ve haliyle sonradan ''Barış Manço Japonya'ya yerleşiyor.Ailesi ve 20 kişilik ekibiyle bu kararı aldı.Japonca kurslarına devam ediyorlar.1998'de yerleşecekler'' şeklinde söylentiler yayılacak,Barış Manço da bu söylentileri ''Ben hiçbir zaman Japonya'ya yerleşeceğimi söylemedim.Bu çok komik'' diyerek yalanlayacaktır.Acaba?
Sonuç olarak bu olay Barış Manço'yu giderek,her ne kadar göstermese de,göstermemeye çalışsa da daha çok üzecek ve ülkesinden soğutacaktır.''Ben bu ülkeye bir daha kaset yapmam'' gibi sözleri,değerinin bilinmediği yönündeki serzenişleri hep bunun uzantısıdır.Ama Türkiye bunları dikkate almayacak,bu önemli müzik olayını es geçecek,1990 yılındaki Türk Bayraklı konserin hala 1995 Japonya turnesinden olduğunu ve Live In Japan albümünün de o Türk bayraklı konserin kaydı olduğunu sanacak veya bu olayın ''1995'TE GERÇEKLEŞTİRİLEN BİR TURNE''değil de;1996'da,hatta 1998'de verilmiş ''büyük bir konser'' olduğunu sanacak,açtığı web sitelerinde insanları yanlış bilgilendirecek,Japonların herkese sevgi gösterdiğini söyleyecek,birçok sanatçı ve grubun ilk konser albümlerini Japonya'da yaptıklarını ileri sürecek ama dünyada Barış Manço'dan başka Japon olmayıp da Japonya'nın 16 şehrinde konser veren başka bir sanatçı olmadığını umursamayacaktır.
1999 yılında gerçekleşmesi beklenen ikinci Japonya turnesi de maalesef aynı yıl gerçekleşecek Hindistan,Çin,Azerbaycan,Türkmenistan,Kazakistan ve Tataristan turneleri gibi sanatçının ölümü nedeniyle iptal edilmiştir.Mançoloji albümünden ''Beyhude Geçti Yıllar''ın Alanya'da çekilen,büyük oğlu Doğukan ve o zamanki kız arkadaşı Iraz Gökçeören'in rol aldığı klibin çekimlerinde yönetmen Lale Manço'nun gazetecilere söylediği sözler çok acıklıdır:
''Japonya turnesi vardı...Orda mı çekelim diye düşündük.Çünkü çok anlamlı bir parçadır bu...Kısmet olmadı...Biz de burda böyle çekiyoruz işte...''
En son eksensavaşçısı tarafından Pzt Eyl 18, 2006 02:33 am tarihinde düzenlendi, toplamda 7 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
dexar
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen dexar » Çrş Mar 29, 2006 17:25 pm

Benim bu konuda fazla bilgim olmadığı için birşey diyemiyeceğim. Ama barış abimize yapılmış bi haksızlık var ortada. Umarım onlar bir gün yaptıklarından utanırlar ve Barış Manço'nun bir Dünya Adamı olduğunu anlarlar. Belkide anlamışlardır. Aynı insanların kaybediltikten sonra kıymet bildikleri gibi.Çok acı bir durum. Allah onlara akıl fikir versin...

BİZ ONU DOĞMADAN SEVMİŞİZ ÇOCUKKEN SEVMİŞİZ BÜYÜMÜŞÜZ YİNE SEVMİŞİZ ÖLÜRKENDE SEVİCEZ HATTA ÖLDÜKTEN SONRADA

:gozyasi: SENİ SEVİYORUZ BARIŞ ABİİ :gozyasi: :gozyasi:
_-:: KaLPLeR BeRaBeR ::-_

Elbet bir gün bu gerçekleşecek
--->Barış Manço Müzesi<---

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Çrş Mar 29, 2006 17:36 pm

Dexar bir Barışsever olarak teşekkür ederim mesajın için.Bilmiyorum ben niye ediyorum,ama ediyorum işte :)

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Çrş Mar 29, 2006 18:29 pm

Şundan eminim ki, Barış Manço'ya duyulan ve günden güne büyüyen o eşsiz sevgi birilerini(!) son derece rahatsız ediyordu ve Barış Ağabey hayranları O'na sahip çıkamamış olsada, onlara küsmeyecek kadar erdemliydi...
O'nu üzenler ise etnik yapımıza, güzel geleceğimize çomak sokmaya çalışanlardı!..

Bu güzel ve bir o kadar da içimizi burkan paylaşımın için sağol eksensavaşçısı
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Çrş Mar 29, 2006 19:10 pm

Bu arada Barış Manço bu turne için 8 gün boyunca Japonca çalışmış,sahnede Japonca konuşmuş,yeri geldiğinde de Türkçe bilen Japon tercüman kullanmıştır.''Niye abi'' diye soran Bahadır Akkuzu'ya da ''bir kültürsün,başka bir kültüre giriyorsun,hiç alakasız bir kültürün dilini niye sahnede kullanasın'' demiştir.
Hatta sonradan öğrendiğime göre ölümünden en fazla iki ay önce,muhtemelen ''İzlerimiz'' belgeselinin çekimleri için gittiği Japonya'da önde gelen bir televizyon kanalının ana haber bültenine konuk olmuş ve hiç tercüman kullanmadan direk Japonca konuşmuş.

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Çrş Mar 29, 2006 19:18 pm

İbo Show'da yabancı bir ülkedeki anısını aktarırken de "tabiki kendi aramızda Türkçe konuşuyorduk" diye bir ifadesi vardı. O kadar ince düşünerek mesajlar veriyordu ki, gelde bunu kendi aralarında Öz dilleri yerine yabancı dillerini pekiştirenlere anlat! O küçük ama çok önemli detayları nasıl kaçırıyorlar anlamıyorum...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !

Sus ve Dinle!...

Resim

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Çrş Mar 29, 2006 20:11 pm

bu konuya eğilme zamanı geldi...
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
ALİ ÖZMEN
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen ALİ ÖZMEN » Prş Mar 30, 2006 00:28 am

kadir 2023 yazdı:bu konuya eğilme zamanı geldi...

bencede.. cok önemli bir müzik olayıdır bu.. ki böylesine bir işe imzasını atan baska sanatcı da varmıdır ülkemiz de sorarım size... :?: bu konser kayıtlarının gun ısıgına cıkması da cok onemli bunun için gerekli her sey yapılmalıdır...
İZManço Facebook: https://www.facebook.com/groups/1406696942947567/

İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA

İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Prş Mar 30, 2006 12:17 pm

bencede.. cok önemli bir müzik olayıdır bu.. ki böylesine bir işe imzasını atan baska sanatcı da varmıdır ülkemiz de sorarım size... :?:

Ülkemizi bırak dünyada yok.Ya ben Live In Japan kasedimi kime verdiysem geri gelmedi ya da evde ama bulamıyorum yakında CDsini alıcam.Bu albümü evinde barındıran şu turne programını buraya bi yazıversin lütfen.

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Prş Mar 30, 2006 21:36 pm

ARKADAŞLAR GÖRÜNTÜLÜ JAPONYA KONSER KAYITLARININ CD & DVD OLARAK YAYINLANMASI İÇİN Bİ KAMPANYA BAŞLATMALIYIZ...
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Çrş Ağu 16, 2006 13:11 pm

11 Ağustosta yayınlanan 7den 77ye programında turneden görüntüler gösterildi,daha da gösterileceğini söyledi Barış Manço.1990 yılındaki konserde insanların elindeki Belçika bayrağını andıran bayrak Soka Gakkai bayrağıymış.1995 yılına ait görüntülerde de aynı bayrak var.Barış Manço'nun oraya Soka Gakkai ''tarikatı'' tarafından çağrıldığını söyleyenler var biliyorsunuz.Evet organizasyonda Soka Gakkai'ın payı olabilir.Ama sitesinden gördüğüm kadarıyla Soka Gakkai bir bilimadamları ve düşünürler kulübü dışında hiçbir şey değil.
Onun dışında benim anlamadığım şey konser görüntüsü olarak habire Osaka konserinin gösterilmesi.Karasevda klibinde de bütün görüntüler iki gece üstüste yapılan Osaka konserinden.Altına 17 şehir ismi yazılıp Mega Mix konser klibi diye sunulmuş.Hep aynı salon,hep aynı sahne.Oysa ben çok farklı görüntüler hatırlıyorum haberlerde de hala gösterilir bunlar.Ayrıca benim 1995 yılında izlediğim Karasevda klibi de çok farklıydı orda hakkaten 17 ayrı konserden görüntüler vardı.
En son eksensavaşçısı tarafından Çrş Ağu 16, 2006 13:24 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Çrş Ağu 16, 2006 13:23 pm

Bir de buraya nasıl resim koyuyoruz biri bana söyleyebilir mi?

Kullanıcı avatarı
rock114
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen rock114 » Çrş Ağu 16, 2006 20:17 pm

bu şekilde yükleyebilirsin sanırım..

YÜKLEME ADRESİ İÇİN RESİMLERDEN BİRİNİN ÜSTÜNE TIKLAYIN.YADA BURAYA TIKLAYIN

Resim

Resim

Resim

Resim
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Cum Ağu 18, 2006 14:35 pm

Bu iş ''teferruatsız'' bir hale getirilemez mi moderatörler tarafından?Resmi alıp copy-paste ile direk koymak istiyorum.

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Cum Ağu 18, 2006 14:49 pm

eksensavaşçısı yazdı:Bu iş ''teferruatsız'' bir hale getirilemez mi moderatörler tarafından?Resmi alıp copy-paste ile direk koymak istiyorum.
aslında bir kere öğrendin mi çok basit ama öğrenme süreci zor ve karışık

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Cmt Ağu 19, 2006 23:14 pm

Yüklüyorum ama sonra gösterdiğin ekran çıkmıyor maalesef.Yok mu başka bir yol uğraştırıyorum ama?:(

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Cmt Ağu 19, 2006 23:35 pm

eksensavaşçısı yazdı:Yüklüyorum ama sonra gösterdiğin ekran çıkmıyor maalesef.Yok mu başka bir yol uğraştırıyorum ama?:(

http://www.imageshack.de adresine gir oradaki butandan istediğin resmi seç sonra hosting yazısını tıkla gelen sayfada direct link adlı kısmı kopyala sonra forumda ki yerde img adlı butonu tıkla kopyayı yapıştır sonra tekrar img adlı butonu tıkla bu kadar

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Pzr Ağu 20, 2006 00:40 am

rock114 yazdı:bu şekilde yükleyebilirsin sanırım..

YÜKLEME ADRESİ İÇİN RESİMLERDEN BİRİNİN ÜSTÜNE TIKLAYIN.YADA BURAYA TIKLAYIN

Resim

Resim

Resim

Resim
çok güzel anlatmışsın da
şu resimlerin başındaki sonundaki url leri kaldırıp sadece http ile başlayıp resmin uzantısıyla biten halini sadec alsak ve başına [img]sonuna%20da[/img] kodlarını koyarsanız daha iyi olur
eğer o url kodları olursa sistem resmi link gibi algılıyo ve resme tıkladğınızda upload sitesi açılıyo şuan senin koyduğun resimlerde olduğu gibi
ama siz bilirsiniz
Uzuuuun bi süre yokum.....
(2009 ÖSS ye kadar)

Kullanıcı avatarı
kulahmet
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kulahmet » Pzr Ağu 20, 2006 17:15 pm

arkadaşlar peki live in japan 2 diye bir albüm çıkarttıramaz mıyız?

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Pzr Ağu 20, 2006 20:22 pm

kulahmet yazdı:arkadaşlar peki live in japan 2 diye bir albüm çıkarttıramaz mıyız?

imkansıza yakın o kadar araştırdım barış abimizin japonyada çıkan tahminen 4 albümden bir tanesine bile rastlayamadım rastlayan olursa belki oda lisans ister

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Pzt Ağu 21, 2006 14:07 pm

11 ağustostaki 7 den 77 yenin kaydı alındı mı

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Prş Ağu 31, 2006 15:01 pm

samanci yazdı:
kulahmet yazdı:arkadaşlar peki live in japan 2 diye bir albüm çıkarttıramaz mıyız?

imkansıza yakın o kadar araştırdım barış abimizin japonyada çıkan tahminen 4 albümden bir tanesine bile rastlayamadım rastlayan olursa belki oda lisans ister

Japonya'da çıkan albümlerin biri dışında(Live In Japan) gerisi stüdyo albümleridir ya da bu albümlerden derlemelerdir.Konserlerin tüm kayıtları ise halen gerek ailesinde gerek televizyon kanallarında mevcuttur.

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Prş Ağu 31, 2006 15:02 pm

''Japonlar Karasevda'yı ezbere söylüyor.Türkiye'de Karasevda'yı ezbere bilen kaç kişi var Allah'ını seversen?''
BARIŞ MANÇO(Yasemin'in Penceresi programı-1997)

Kullanıcı avatarı
Asım
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen Asım » Prş Ağu 31, 2006 17:32 pm

üzücü bir durum hakkaten...