Barış Manço Sokağı (Liege)

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Barış Manço Sokağı (Liege)

Mesajgönderen mitran » Cmt Şub 26, 2005 22:20 pm

Bi aralar rahmetli Barış Manço' nun adının Liege ' de Barış Manço' nun oturduğu sokağa verilmesi davası vardı. Hatta bende mail yollamıştım Liege belediyesine. Sanırım bu girişimden bi sonuç alınamadı. Bence yeniden deneyelim. Belki yeterli baskıyı kurabilirsek Barış Manço' nun adını verirler bu sokağa.

Kullanıcı avatarı
bahadirari
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen bahadirari » Pzr Şub 27, 2005 10:57 am

Aynen katiliyorum,neydi e-mail adresi?

Kullanıcı avatarı
avara
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen avara » Pzr Şub 27, 2005 21:21 pm

Israrla üzerine gidelim bu konunun !!!... :twisted:
Leyleğin Ömrü İki Laklak, Değerler Oldu Tepetaklak!

Resim

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen mitran » Pzt Mar 14, 2005 01:28 am

Ya arkadaşlar ben bu konu hakkında vakit buldukça araştırma yapmaya çalıştım ama fransızcam olmadığından dolayı pek ilerleme kaydedemedim. aranızda yeterli fransızcası olanlar lütfen mail yoluyla liege belediyesiyle temasa geçmeye çalışsınlar ayrıca Svaş Manço' nun mail adresini bilen varmı? bu konuyu kendisine bir kez daha hatırlatalım kendisi orada yaşadığından Savaş Manço' nun yapacağı çalışma dahada verimli olacaktır. site yöneticilerine sesleniyorum: Savaş Manço ile temasa geçilsin Liege' deki Henry Orban (yanlış hatırlamıyosam sokağın adı buydu) sokağı Barış Manço sokağı olsun. yeterli çoğunluğu sağlayabilirsek ve kararlı olursak bunu başarabileceğimizi umuyorum bu arada benimde acilen fransızca öğrenmem gerekiyor :roll:

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Sal Mar 15, 2005 21:44 pm

değmez olay cok basitti
konu neydi biliyormusunuz
lalenin moda köşkünü müze yapması oyunun benzeri yaşanacaktı
malum savaş manco 63 yasında
ve bankalara borcu var
yada kendi deyimi ile acilen 50 bin euroya ihtiyacı var
ve AB yasalarında krediler 20 yıllık verildiğinden hic bir banka 63 yasındaki adama 20 sonra ödenmek üzere 50 bin euro vermiyor
geriye bir yol kalıyordu
barış manconun 1981de aldıgı evi müze yapmak
neden
cünkü ev müze oldumu tüm vergi ve faturalardan muaf oldugu gibi türk kültür bakanlığı ile belcika kültür bakanlığı tanıtma fonundan değeri kücümsenmeyen -örneğin yıllık 30 milyalık -bir fon ayrılıyor bu ödenek sonsuz sürece ödeniyor ki bu para bakım kulanım tamirat ve etkinlik yapmak için kulanılmak üzere hibe oarak veriliyor artı birde ziyaretcilerin biletlerinden vergilerden sonra kalan parada oraya kalıyor
ve "barış manco" adı sayesinde
savaş manco düzenli bir emekli geliri elde edecek bankaların borcunu kapatacaktıama belcika belediye başkanlığı "-tamam barışı severiz ama barış manco önce türk bu iş türk kültür işlerine düşer onlar önemli parayı versin bizde katkı yaparız "dedi
sonrasında savaş manco türk yetkilerini belcikaya dikat cekmek için cılız bir konser düzenlediysede
sonuc hüsranla bitti

Kullanıcı avatarı
barisseveresra
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen barisseveresra » Çrş Mar 16, 2005 13:47 pm

Merak etmeyin arkadaşlar ben Savaş Abi'ye sorarım. Bilgilendiririm sizi

Kullanıcı avatarı
ayça özdemir
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen ayça özdemir » Çrş Mar 16, 2005 21:25 pm

ben de sorayım ama cevap verir mi bilmiyorum.hatta bu işin olmasının imkanı olmadığını düşünüyorum ama yine de bir soralım yapabileceğimiz bir şey varsa yapalım.eğer değiştirirlerse bizim için büyük bir gurur kaynağı olur çok ta seviniriz yani.

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Prş Mar 17, 2005 19:59 pm

üzgünümcok gec kaldınız
bu olay 2002 yılı içinde yaşandı ve bitti
artık hic bir şey yapılamaz
üzgünüm
ısralı olunursa o günlere döner savaş manco-belcika belediye başkanı yazışmalarını tekrar yayınlamak zorunda kalırım
ama halada cok ısrar ediyorsanız
savaş mancoya
[email protected],
adresinden yazabilirsiniz

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Prş Mar 17, 2005 20:02 pm

barisseveresra yazdı:Merak etmeyin arkadaşlar ben Savaş Abi'ye sorarım. Bilgilendiririm sizi

aman ne olur acele etde nerakta bırakma bizi olurmu :P

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen mitran » Cmt Mar 19, 2005 00:11 am

aman ne olur acele etde nerakta bırakma bizi olurmu[/code]
hoooop bi dakka burada Barış Manço için uğraşılıyo Savaş Manço gerçekten böyle bir sahtekarlık yapmış olabilir günahı onun boynuna bu site durmadan birilerini suçlamak için değil Barış Manço' nun anılarını yaşatmada destek olmak için kuruldu. Bizim yaptığımız muhtemelen gerçekleşmeyecek bir iş ama ben Barış Manço için birşeyler yapmaya çalışıyorum bu benim vicdanımı birazda olsun rahatlatıyo. Hem imkansız diye bişey yoktur olurmu olur nerden biliyon? araştırmalarını takdir ediyorum ama burada Barış için birşeyler yapmak isteyenlerle dalga geçme! bu :P nedir yani? ayıp denen bişey var bidaha böyle şeyler olmasa iyi olur.

Misafir

işte savaş mançoya soru soracak yüreğim

Mesajgönderen Misafir » Cmt Mar 19, 2005 22:19 pm

PEKİ BENİ SİZ ZORLADINIZ
okurmusun ozaman bak bakalım savaş mançoyu ne kadar tanıyorum ne boyuttayım

[size=24]From : Savas Manco <s@>
Sent : Monday, March 1, 2004 11:25 PM
To : [email protected]>
Subject : Re: giderayak[/size]
Sevgili dost

[size=18]30 Ocak 1995 günü Bari$'a "caniniz cehenneme, (sen bunu anlamazsin ama her ailede bir abinin karde$ine söyleyebilecegi sözlerdir bunlar. Karde$im benim için "Bari$ Manço" degildi! O tüm Türkiye'nin Bari$ Manço'su idi ama benim karde$im, üstelik ona bir zarar gelmesin diye bir sürü problemi gögüsledigim küçügümdü!...) bir daha (taa ki o beni arayip bana gelene ve anlatabildigi kadar problemlerini anlattigi ana kadar) onla ilgili hiç bir konuyla ilgilenmedim.

Ara - sira kötü duyumlar aldim ("iyi olmu$" dedim. Hakkimda kötü laflar ettigini duydum: laflari bana ta$iyanlara "karisi onu boynuzluyor. Zaten annem de çocuklar Bari$'tan degil derdi" dedim. Çünkü benim açimdan bunlari, belki daha fazlasini hak etmi$ti... Tanri onu i$ik içinde yatirsin: Amin!...

[/size]
....
[color=red]ve bu yazı uzayıp gidiyor işte o yazıya sebeb olan benim savaş mancoya sorduğum sorular
onlarda mavi renkte veriyorum[/color]
++
[color=blue][color=blue]savaş bey böbrek vakfını bir yana bırak lale neden trafik vakfına üye üstelik şaibeli fiyatlı çekici park ücreti alındığı söylentileri geldiği halde bu vakfa nedense tayip Erdoğan ve saraç,lar da yer almış
sana çok sordum hep susmayı tercih ettin “Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir., serdar ahıskalı ebru alkan ,sulhi aksüt” aynı dönemde kanlıca ve modaya girip çıkan insanlar beraberde olmuşlar bu beraberlikler sürmüş ama neden ebru bugün” serdarı hiç görmedim “diyor “sevile de hiç rastlamamış “
sonra ortak anlaşma konunuz olan bazı noktalarda var
bunlar
1- neden lale hiç berrinin eski kocası olan Ahmet güvencin adı ağza alınmıyor
2- Ahmet güvençle berrinin boşanma sebebi ne
3- Ahmet in İzmir,de bir mankenle ilişkilerimi berrinin çapkınlıklarımı
4- Kurtalan tüm elamanları Caddebostan da club mancoya akın ettiklerinde neden barışı uyandırmadılar
5- Ahmet 2001de açtığı sanat merkezi için parayı nerden buldu
6- Lale yanında taşıdığı kesin Belçika,ya ziyarete gelmiştir
7- Ayrıca mutlaka inci hanım lale bir arada olmuştur
8- Bunlar sana “inciden nasıl ulaşmaz “
9- Yada inci hanım bu “geniş mideye “nasıl alıştı
10- İşin garibi 2 gün önce doğum günü kutlayan tayip ile lale aynı yasta, 1954 doğumlu..
11- Sen ve inci,ve ebru neden serdar karsı bu kadar sonsuz derece saygılısınız
12- Neden hiç tepkisizsiniz

13- Sen barısın sağlığında barışın sulhi,yle ilişkisini delikanlıca tavır koyarken aynı dönemde ilişkisi olduğunu bildiğin serdara karsı barışı neden uyarmadın

14- Bak bugün hala basından;” lalenin olduğu saklanıyor sende susuyorsun

15- Hadi ben konuşsam inanmazlar ya sen konuşmanı engelleyen ne var

16- Bana senin ve benim öldürüleceğini lale manco söylemedi Sonra geniş açıklarım

17- Lalenin tüm yaptığı işlerde sanki bir intikam var sanki barışa karsı birikmiş ve hiç bitmeyecek bir intikam
Acaba bütün bunlar 1994de lalenin söylediği İzmir konserleri sırasında barışın vokalist,le basılmasından olmas Lakin sulhi aksüte yakın kaynaklar söyledi
18- Birde sana tavsiye vaktin varsa yada imkanın Barışın öldüğü hafta star,da yayımlanan” paparazzi “programının ham bandını bulursan orada barışın çok net açıklamalarını bulacaksın O bant ne kadar montajlaşırsa montajlansın barışın isyanlarını anlatıyor çok kesildiği için tam anlaşılmıyor lakin tamamen isyan dolu Ama dikkat programın yapımcılarından birisi ”Sengül ahıskalı” serdarın akrabası olabilir

19 Bak savaş bey lale sulhiyle& 50 ortaktı hatırlarsan

20- Ve bana dürüstçe cevap verebilir misin? Lale kumarbaz mı Yani kumar oynar mı
Dahası yurt dışına kumar için gittiği olur mu ?Çünkü gelen bir duyum
Lalenin pc basında kredi kartıyla Internet üzerinden kumar oynadığıdır
Her sey “kumara gidiyor” olmasın ?Düşünsene güney kumar için müsait
21- Moda köşkünün serdara gidişi sana bir şey kazandırmayacak lakin serdarı “barış sever kahraman” yapacak
Bunu bil
22-Sence serdarın hiç basına çıkmaması garip değimli
23-Sürekli lalenin serdarı övdüğü halde ondan ayrı yasaması normal mi
24-Yoksa bütün bunlar” metazori” olmasın
Bana kalırsa incisinden, ebrusuna ,lalesinden, dogukana ,batıkanından, Mirasına sanki bir merminin ucunda tehdit altında yasar gibisiniz
25- ebrunun akrabaları ve senin yakınlarının Ülker,in “cola turka”sından istifadeleri ilişkileri ne anlatır mısın
26- yada ebrunun eski yada yeni babası yada annesi kardeşi ve yakınları bu işin ne kadar içinde

Biliyorum bunlara cevap vermeyeceksin ,geçiştireceksin yada yalanlayacaksın dürüst olmanı beklerdim
barishan©,[/color][/color]

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Pzt Mar 21, 2005 21:06 pm

bir aksilik olmadığı sürece savaş manconun tavsiysiyle bana ulasan
her e-maili word dosyası yapar arşive kaldırım sadece onlar değil MSN kayıtları
hata telefon konuşma metinlerinide
ama bu zaman içinde arşiv yoğunlugu 1GB ulasınca
ve cıktı olayıda 18 klasörlük 20 bin sayfaayı aşınca cok ta kolay olmuyor istediğine kavusmak ama ilk göze carpan belgeyle
işte
belcika müzesi konulu savaş mancodan bir ileti
+++
[email protected]
From :
Savas MANÇO <[email protected]>

To :
"BM777DD" <[email protected]>

Subject :
Liège'de Baris Manço sokagi projesi

Date :
Sat, 20 Apr 2002 15:19:23 +0200

Sayın ve sevgili Barış'severlere duyuru

18 Nisan 2002 günü Liège belediyesinin "Barış Manço sokağı" konusunda olumlu veya olumsuz kesin bir karara varamadığını öğrendim: paylaşıyorum.

Barış ve Sevgi dileklerimle

Barış Manço B-4030 Belçika
Barış Manço 7 den 77 ye Dolu Dizgin
Barış ve Sevgi Derneği Başkanı
Savaş Manço
[email protected]

Misafir

bişlmem analatabiliyormuyum

Mesajgönderen Misafir » Prş Mar 31, 2005 22:34 pm

25 March 2002 turkısh daly news
Baris Manco projects in Belgium

Liege Municipality in Belgium will give a decision on wether or not to give famous turkish singer Baris Manco's name to a street. According to the project of the "Peace and Love Association," formed by Manco's followers who want to keep the memory of Manco alive, a street in which Manco lived for 36 years will take the name of Baris Manco, along with another project to change Manco's house into a museum.
Belgium press organizations are supporting the project. Savas Manco stated that Liege Municipality will make their decision in April. He said that Turkish officials had no information about this project, however, they are awaiting the support of the Turkish authorities.
Many Manco lovers are still sending e-mails to Liege Municipality Mayor Willy Demeyer at his e-mail address "[email protected]," in order to show their support

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Prş Nis 28, 2005 22:39 pm

aynı gazetenin 4 ay önceki ocak 2002 sayısından
alıntı
4 January 2002 , Copyright © Turkish Daily News

• Istanbul Water and Sewage Directorate's wind energy project
• Turkish Press in December
• Liege prepares for Baris Manco

Liege prepares for Baris Manco
Liege (TDN) -- The well-known singer and composer Baris Manco who passed away two years ago will be remembered in the Belgian city of Leige tomorrow (saturday) where he wrote and composed most of his hits.
Savas Manco, Baris's elder brother, has launched a three phase plan to commemorate and immortalize Baris in Belgium. Firstly he wants January 1, the birthday of Manco to be commemorated as the day of peace and love all over the world. Secondly he wants the Leige Municipality to change the name of the street to Baris Manco on which Baris had his home and lived for 36 years along.
Thirdly, Savas Manco plans to convert Baris's house to a mini museum in which his personal belongings, including his red Honda sports car will be displayed.
Mayor of Liege Willy Demeyer has welcomed the proposal of changing the name of the street but has asked Savas Manco to demonstrate how much Baris Manco was loved in Turkey and what influence he had in Turkish culture before they make a final decision.
To serve this end, Savas Manco has organized a concert on Saturday in Cheratte, Liege, where Cem Karaca, Cahit Berktay and Omer Kadran will attend along with the bands BarisŸ had worked with in Europe such as the Golden Kids.
The concert will take place on Saturday between 15:00-22:00 in a 1,000-seat hall. Savas Manco says he hopes Turks in Belgium will attend the concert in large numbers and to help contribute in efforts to change the name of the street to Baris Manco.
Savas Manco has roughly calculated the cost for renovating Baris's house and turn it into a museum. The amount he has calculated is around $200,000-250,000. The house which we had a chance to have a look at is not in very good shape indeed and urgently needs restoration.
On the day of commemoration, January 5, Savas Manco's last child, Baris will be six months old. Her full name is Atlantik Baris Gulpembe Manco. Her mother Ebru tells us that she only eats when she listens to her uncle's songs. She demonstrates that by playing Baris Manco's video and feeding young Baris. It really is true.

barışkolik
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen barışkolik » Prş Haz 16, 2005 00:18 am

BENDE BÖYLE BİRŞEY DUYMUŞTUM :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
ÜYELİĞİ KABUL EDİLMEYEN YA DA İHRAÇ EDİLEN ÜYE

Kullanıcı avatarı
B_M_
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen B_M_ » Çrş Eki 05, 2005 13:57 pm

O dönem gazetelerde çikan haber aynen söyle idi:

Belçika’da bir ‘Barış Manço Sokağı’ olacak

Barış Manço’nun ağabeyi Savaş Manço, Belçika’da Barış Manço’nun adını yaşatmak için bir dizi proje hazırladı. Bunlardan biri, sanatçının evinin bulunduğu sokağın adını ‘Barış Manço Sokağı’ olarak değiştirmek. Bunun için sanatçıyı sevenlerinin desteği gerekiyor.

7’den 77’ye bütün Türk insanının kalbinde yer edinen ünlü sanatçı Barış Manço, bugün aralarında Cem Karaca, Cahit Berktay, Ozan Ömer Kadan gibi isimlerin de bulunduğu bir sanatçı topluluğu ile Belçika’nın Liege kentinin Cheratte kasabasında bir konserle anılacak. Konser başlamadan önce Belçika Türk İslâm Diyanet Vakfı’ndan mevlidhanlar Nedim Özkal, Muharrem Kasap ve Durmuş Akbulut, Barış Manço için mevlid okuyacak.

Barış Manço’nun 60 yaşındaki ağabeyi Savaş Manço, iki yıl önce kaybettiğimiz kardeşi Barış Manço için kolları sıvadı. Savaş Manço’nun 3 büyük projesi var. Bunlardan ilki Barış Manço’nun doğum gününün dünyada barış ve sevgi günü olarak kutlanması. İkincisi, Barış Manço’nun 1981’de satın aldığı ve şarkılarının çok büyük bir kısmını yazdığı evin bulunduğu sokağın isminin, Barış Manço olarak değiştirilmesi. Üçüncü projesi ise Barış Manço’nun iki oğlunun doğduğu ve bestelerinin büyük bir kısmını yaptığı evi bir ‘Barış Evi’ haline getirmek. Savaş Manço tam bir müze gibi düşünmüyor evi; ancak içinde Barış’ın Belçika’da kullandığı arabasını, birçok şahsi eşyasını da sergilemek istiyor. Savaş Manço’nun yaptığı hesaplara göre şu an çok iyi durumda olmayan 3 katlı mütevazı evin minyatür bir müze haline getirilebilmesi için yaklaşık 200 bin dolara ihtiyaç var. Savaş Manço, Liege Belediye Başkanı ile görüşmüş projelerini. Belediye yetkilileri sokağın isminin değiştirilmesine hayır dememekle birlikte “Önce bir gücünüzü görelim.” demişler. “Yani arkanızda ne kadar halk desteği var, kaç insan bu sokağın ismini ‘Barış Manço’ olarak görmek istiyor?” cevabını vermişler. Bu yüzden Savaş Manço, bugün gerçekleştirilecek konsere büyük önem veriyor. Savaş Manço “Salon bin kişilik; ama keşke 5–10 bin insan gelse, gelen arabalardan trafik kapansa da Liege tarihi bir gün yaşasa. Eğer Barış’ın Türkiye’de ne kadar sevildiğini gösterebilirsek, projelerimizi daha rahat gerçekleştirebiliriz diye düşünüyorum.” diyor.

Savaş Manço’ya, Barış’ı anma gününün “Neden 5 Ocak?” olduğunu sorduğumuzda, insanların doğum günlerinde anılması gerektiği cevabını veriyor. Hz. Muhammed’in ve Hz. İsa’nın doğum günlerinin Müslüman ve Hıristiyanlar tarafından kutlandığını hatırlatan Savaş Manço, “Bizde ise tam tersi ölüm günlerini kutluyoruz. Doğum günlerini kutlamak bence daha anlamlı.” diyor. Barış Manço, Liege’de bestelediği şarkıları önce ağabeyine dinletirmiş. Savaş Manço’nun gözleri yaşarıyor anlatırken, “Sabahın 3’ünde kapı çalınır ve Barış içeri girerdi. ‘Abi şöyle bir şey yaptım, sana bir dinleteyim.’ derdi”. 5 Ocak’ta Barış’ı Anma Günü’nde tam 6 aylık olacak kızının ismini de Barış koymuş. Atlantik Barış Gülpembe Manço.

Savaş Manço’nun gazetemiz Zaman’la ilgili güzel bir anısı var. “7’den 77’ye”nin çekimleri için Türk Yurdu’nu, Orta Asya’yı geziyoruz. Türk Yurdu’nu gezmek Barış ve benim için uzun yılların projesiydi; ama Sovyetler varken mümkün değildi tabii. Sovyetler

çökünce biz de ‘Hemen Orta Asya’ya gidelim.’ dedik program çekimleri için. Bir gün Kırgızistan çöllerinde dolaşırken, bir çobanla karşılaştık. Doğru dürüst Türkçe konuşamıyor; ama elinde Zaman gazetesi var. Barış da ben de çok duygulandık. Orta Asya’da nereye gittiysek, Zaman gazetesi bizden önce oraya varmıştı.”

Pek çok kimse Manço soyadının sırrını merak etmiştir. Savaş Manço önce şakayla “Anlatamam” diyor. “Anlatırsam Cumhuriyet kanunlarına göre başım belaya girer.” diye gülüyor. “Bizim unvanımız aslında Karamançozadeler. Büyük büyük dedem Karaman Beyi ve 3 oğlu var. Büyük dedem Fatih’le yaptığı savaşı kaybediyor, kendisi ve büyük oğlu savaşta ölüyor. Küçük oğlu Kadir, Cem Sultan’ın arkadaşı. Beraber Rodos adası üzerinden Vatikan’a sığınıyorlar. Sonra da Fransa’ya yerleşiyor. Ortanca oğul Osman Bey ise Fatih’ten aman diliyor. Fatih de kendisine 1000 asker verip Makedonya’ya sipahi olarak gönderiyor. Aile burada 400 yıl yaşıyor. Sırbistan’ın bağımsızlığı üzerine tekrar Anadolu’ya dönüyor. ‘–ço’ eki Balkanlar’da ‘sevgi’ anlamı taşıyan bir ektir. Dedemler Makedonya’da Karamançozadeler olarak biliniyor. Sonra Cumhuriyetle birlikte asalet belirten ekler de atılıyor. ‘–zade’ ekini kaybediyoruz. Manço soyadını alıyoruz.” ‘Neden Karamanço değil de Manço?’ sorusuna Savaş Manço, “Herhalde dedem ‘kara’ kelimesini çok sıcak bulmadı ve kısaca Manço yaptı.” cevabını veriyor.

‘Barış Manço Sokağı’ için iş bize düşüyor

Savaş Manço, Liege’deki sokağın isminin ‘Barış Manço’ olarak değiştirilmesi için Liege Belediye Başkanı Willy Demeyer’e gönderilmek üzere örnek bir metin hazırlamış. Metin şöyle:

Metinde kısaca, 31 Ekim’de Savaş Manço’nun teklif ettiği ve Barış Manço’nun hayatının 36 yılını İstanbul’la paralel olarak geçirdiği Henri–Orban sokağının 4. kısmının isminin Barış Manço olarak değiştirilerek Barış isminin Belçika’da ölümsüzleştirilmesi için destek isteniyor. Savaş Manço, bu mesajın mümkün olduğu kadar çok insan tarafından Liege Belediyesi’ne gönderilerek, Barış sevgisinin büyüklüğünün gösterilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Belediye Başkanı’nın e–posta adresi: [email protected]., faks: 00 32 42 21 80 94

“À l’attention de Monsieur Willy DEMEYER, Bourgmestre de Liège

Je voudrais porter à votre connaissance que j’appuie sans retenu le projet de la “Rue Barış Manço “ que Monsieur Savaş Manço vous a proposé le 31 octobre 2001. Je voudrais que le nom de cet homme d’art légendaire de Turquie soit immortalisé en Belgique, où il a vécu durant 36 ans et où il a laissé une maison. Je souhaiterais donc que vous rebaptisiez “Rue Barış Manço” la 4ème partie de la rue Henri–Orban à 4030 Liège sur laquelle se trouve cette maison.

Avec mes remerciements d’avance et mes vœux de Paix et d’Amour”

Metin Keskin, Selçuk Gültaşlı / Liege
05.01.2002
Barl$ dolu bir dünyamiz olmasi dilegiyle,