Mançoloji
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- eksensavaşçısı
- Üst Düzey Üye

Mançoloji
Barış Abimizin giderayak kalkıştığı son derece gereksiz bir iştir bence.Ki kendisi de zaten bunun farkındaydı,yeni şarkılarla insanların karşısına çıkmak istiyordu,çok istek olunca bu albümü yaptı.Konserlerde müthiş işler yapan Eser Taşkıran bu albümün düzenlemelerinde niye böyle arabesk bir formata girişti bilmiyorum.Tamam Dağlar Dağlar taş olmuş gayet arabesk de olsa,Gülpembe'deki kemanlar ve hele o ney süper olmuş ama o Unutamadım Ümit Besen olmuş bana sorarsanız.Bir daha dinleyeceğim zaten o zaman belki farklı düşünürüm.
Ne gerek vardı abi Mançoloji'ye?99 yılında birsürü turnen var yok Hindistan yok Çin yok Japonya yok Orta Asya...Git oralara kaydet konserleri,yap bir albüm,al sana Mançoloji...
Ne gerek vardı abi Mançoloji'ye?99 yılında birsürü turnen var yok Hindistan yok Çin yok Japonya yok Orta Asya...Git oralara kaydet konserleri,yap bir albüm,al sana Mançoloji...
- kadir 2023
- Demirbaş Üye

bütün albümlerine bir taç oldu mançoloji müthiş bir finaldi....yalnız ben şarkıların orjinalini dinliyorum mançolojiyide almadım çünkü emre plak çok ön plana çıkardı bu albümü...ölümününde etkisiyle çok sattı...üstelik orjinal kliplerin yerine mançoloji versiyon klipler o günlerde çok yayınlandı ve insanlara gına geldi ....barış manço ölmeseydi herşey farklı olurdu ...ama proje yarım kaldı...belki kendisi çok değişik klip yapardı ve farkını ortaya koyardı...ama o olmayınca proje tamda bir barış manço olmaktan uzak kaldı...
YA NASİP.....
YA KISMET.....
YA KISMET.....
kadir özdamar yazdı:bütün albümlerine bir taç oldu mançoloji müthiş bir finaldi....yalnız ben şarkıların orjinalini dinliyorum mançolojiyide almadım çünkü emre plak çok ön plana çıkardı bu albümü...ölümününde etkisiyle çok sattı...üstelik orjinal kliplerin yerine mançoloji versiyon klipler o günlerde çok yayınlandı ve insanlara gına geldi ....barış manço ölmeseydi herşey farklı olurdu ...ama proje yarım kaldı...belki kendisi çok değişik klip yapardı ve farkını ortaya koyardı...ama o olmayınca proje tamda bir barış manço olmaktan uzak kaldı...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

-
& lavinia &
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
arkadaşlar maalesef ki sizlere yürekten katılıyorum.şarkıların formatları çok değiştirildi.insanlar barış abinin tarzını bekliyordu.oysa bu tarz onun değil.ölümünü ticari amaca çeviren kişilerin tercihi bence.oysa çok daha güzel olabilirdi.ben orjinal versiyonlarını tercih ediyorum.
tabii bu benim nacizane fikrim
tabii bu benim nacizane fikrim
& Kara Sevda &
- Bal_Böceği
- Profesyonel

- NightChamp92
- Yeni Üye

Bence biraz haksızlık ediyorsunuz. sarı çizmeli mehmet ağa, kara sevda, unutamadım, aynalı kemer, can bedenden çıkmayınca, dönence, anlıyorsun değil mi, halil ibrahim sofrası, yolla yarim,nick the chopper, alla beni pulla beni gayet güzel olmuştu. bence iyi ki Barış Manço bunu yapmış.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO
- eksensavaşçısı
- Üst Düzey Üye

vesile_87 yazdı:Bence biraz haksızlık ediyorsunuz. sarı çizmeli mehmet ağa, kara sevda, unutamadım, aynalı kemer, can bedenden çıkmayınca, dönence, anlıyorsun değil mi, halil ibrahim sofrası, yolla yarim,nick the chopper, alla beni pulla beni gayet güzel olmuştu. bence iyi ki Barış Manço bunu yapmış.
Belki de...Ama benim gereksiz bulmamın en önemli nedeni şu:Sağlığından oldu adam.
Re: Mançoloji
eksensavaşçısı yazdı:Barış Abimizin giderayak kalkıştığı son derece gereksiz bir iştir bence.Ki kendisi de zaten bunun farkındaydı,yeni şarkılarla insanların karşısına çıkmak istiyordu,çok istek olunca bu albümü yaptı.Konserlerde müthiş işler yapan Eser Taşkıran bu albümün düzenlemelerinde niye böyle arabesk bir formata girişti bilmiyorum.Tamam Dağlar Dağlar taş olmuş gayet arabesk de olsa,Gülpembe'deki kemanlar ve hele o ney süper olmuş ama o Unutamadım Ümit Besen olmuş bana sorarsanız.Bir daha dinleyeceğim zaten o zaman belki farklı düşünürüm.
bence müthiş bir albüm olmuş...eğer barış abi konser kayıtlar sunsaydı güzel olmazdı...çünkü 40. yılın bir anlamı olmazdı diye düşünüyorum... kısacası bence müthiş bir albüm olmuş...saol barış abi...
- fairground
- Forum Duayeni

mançoloji berbat bir final oldu maalesef. zaten önceki son 2 albümde bir hayalkırıklığı yaşamıştım. umudumu mançolojiye bağladım ama...
mançoloji...tabi ki şarkıların orjinal haline diyecek hiç bir söz yok ama, albümün soundu çok oryantel..hele dağlar dağlar.. tam bir arap şarkısı gibi..çok üzüldüm çünkü bu albümün barış abinin felsefesi yanında müzik tarzını yansıtması gerekiyordu bence...
mançoloji...tabi ki şarkıların orjinal haline diyecek hiç bir söz yok ama, albümün soundu çok oryantel..hele dağlar dağlar.. tam bir arap şarkısı gibi..çok üzüldüm çünkü bu albümün barış abinin felsefesi yanında müzik tarzını yansıtması gerekiyordu bence...
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!
- emre yilmaz
- Demirbaş Üye

- İletişim:
emre yilmaz yazdı:dağlar dağlar , can bedenden çıkmayınca, sarı çime , hal hal ve unutamadım şarkıları dışında hepsi güzel olmuştu bence hele 40.yıl müthişti
can bedenden çıkmayınca
unutamadım
bu iki şarkının melodisi çok güzel ve şarkıya uymuş...çok çok güzel olmuş...
dağlar dağlar
sarı çizmeli mehmet ağa
bunları ritimleri bira yavaş olsaydı güzel olurdu...
hal hal
için bir şey söyleyemem gerçekten çok güzel olmuş çok hoşuma gitti...
ve diğer şarkılar hepsi birbirinden güzel...(hele kol düğmeleri)
Barış Manço'nun albüm ismini açıkladığı bir ropörtaj hatırlıyorum."Mançoloji" ismini duyunca kendimi kötü hissetmiştim, ya da daha açıkçası korktum. Malum, tamamlanmış, bitmiş tarihe karışmış şeylerin antolojisi yapılır. Aklımdan bin tane soru geçti o anda, Barış Manço'nun yapacağı yeni şarkılar yok muydu, Mançobilim gibi iddialı bir adı kullanmak için erken değil miydi? Bir de bunun üstüne Japonya'ya yerleşeceği söylentileri...Sunucu bu soruların hiçbirini sormadı o gün;ama ben çok geçmeden aldım sorularımın cevabını.Hem de en acı şekilde. Evet Mançobilim'e eklenecek birşey kalmamıştı, hayır hiç de iddialı bir isim değildi, aksine olabilecek en iyi isimdi bu ve evet Barış Manço bizi bırakıp çok uzak bir memlekete yerleşiyordu...
Her gün çıktı mı diye kasetçinin kapısını aşındırdığım Mançoloji albümünü almadım, alamadım bu yüzden.
Her gün çıktı mı diye kasetçinin kapısını aşındırdığım Mançoloji albümünü almadım, alamadım bu yüzden.
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...
Hiç unutmam, "Mançoloji"nin piyasaya çıktığı gün, 9 Mart 1999'du.Ve ben, o gün kasedin ilk alıcılarındandım.Eve gidip dinlediğimde kasetteki boğuk sesler nedeniyle düş kırıklığı yaşamıştım.Bir müzik marketten satın aldığım halde, korsan bir kaydın kurbanı olduğumu anladım.Zaten o günlerde "Mançoloji"nin yüzbinlerce korsan kopyası, büyük bir maharetle(!) Mançoseverlere satılmıştı.Paramızla rezil olmuştuk anlayacağınız.
barış mançonun imza attığı bir iş hiç bir zaman fiyasko olmadı bence,mançoloji hakikaten güzel yaşından dolayı sesi gayet tabi biraz farklı ama yorum aynı yorum zaten bir röpörtajındada bunun altını çizmiş kendisi aynı şarkıları hiç değiştirmeden yorumladığını söylemişti..
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar
Baris abimiz gider ayak bize cok Güzel bir Hediye burakmak istemis. Müzikdeki Arabesk ezgisin biryana burakin, Kalitesini cok düsük yapmislar bence, ....nebileyim biraz Boguk gibi sesler.
Stüdyomasterlini kim yapmissa, herhalde isin kivamini ögrenememis
.
Stüdyomasterlini kim yapmissa, herhalde isin kivamini ögrenememis
Orda öyle birsey varki, benden Öte ,benden Ziyade......
- gurbetcimanço
- Demirbaş Üye

mançolojinin benim hayatımda çoooooooook önemli bir yeri var
bu gün barış manço hayranıysam bu albüm sayesinde
barış abi vefat ettiğinde(Allah rahmet eylesin) heryerde mançoloji nin tanıtım vardı sonra babam mançoloji yi aldı(daha önce barış manço yu tanımıyodum bile) mançolojiyi dinledikçe hoşuma gitti daha sonnnra orjinal olarak kasetlerini getirttim
zaten 40.yıl yeter mançoloji yi sevmeye
ama barış abinin zamannı olsaydı belki daha güzel olacaktı bu albüm
barış abi vefat ettiğinde(Allah rahmet eylesin) heryerde mançoloji nin tanıtım vardı sonra babam mançoloji yi aldı(daha önce barış manço yu tanımıyodum bile) mançolojiyi dinledikçe hoşuma gitti daha sonnnra orjinal olarak kasetlerini getirttim
zaten 40.yıl yeter mançoloji yi sevmeye
gurbetcimanço yazdı:mançolojinin benim hayatımda çoooooooook önemli bir yeri var
zaten 40.yıl yeter mançoloji yi sevmeye![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hiç bu gözle bakmamıştım Mançoloji'ye.Duygusallığıma verin artık;ama eğer Barışseverlere yenilerini ekliyorsa bize de alkışlamak düşer.
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...
mançoloji bence mükemmel
o böyle olmuş şu şöyle olmuş dediğiniz eserler barış mançonun eserleri ve
gereksiz falan da değildi bence her müzisyene böyle anlamlı son albüm nasip olmaz.farklı yorumlar çok büyük keyif kattı eserlere mesala dağlar dağlar, gülpembe evrensel bir boyutuda aştı bu albümde bence
sarı çizmeli mehmet ağa, işte hendek işte deve ayrı bir keyifle çıktı bu albümde
herkes beyenmeyebilir ama bence çok hoş ve anlamlı bir albüm.
saygılar
o böyle olmuş şu şöyle olmuş dediğiniz eserler barış mançonun eserleri ve
gereksiz falan da değildi bence her müzisyene böyle anlamlı son albüm nasip olmaz.farklı yorumlar çok büyük keyif kattı eserlere mesala dağlar dağlar, gülpembe evrensel bir boyutuda aştı bu albümde bence
sarı çizmeli mehmet ağa, işte hendek işte deve ayrı bir keyifle çıktı bu albümde
herkes beyenmeyebilir ama bence çok hoş ve anlamlı bir albüm.
saygılar