Mançoloji

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mançoloji

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Prş Mar 02, 2006 12:49 pm

Barış Abimizin giderayak kalkıştığı son derece gereksiz bir iştir bence.Ki kendisi de zaten bunun farkındaydı,yeni şarkılarla insanların karşısına çıkmak istiyordu,çok istek olunca bu albümü yaptı.Konserlerde müthiş işler yapan Eser Taşkıran bu albümün düzenlemelerinde niye böyle arabesk bir formata girişti bilmiyorum.Tamam Dağlar Dağlar taş olmuş gayet arabesk de olsa,Gülpembe'deki kemanlar ve hele o ney süper olmuş ama o Unutamadım Ümit Besen olmuş bana sorarsanız.Bir daha dinleyeceğim zaten o zaman belki farklı düşünürüm.
Ne gerek vardı abi Mançoloji'ye?99 yılında birsürü turnen var yok Hindistan yok Çin yok Japonya yok Orta Asya...Git oralara kaydet konserleri,yap bir albüm,al sana Mançoloji...

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Prş Mar 02, 2006 21:56 pm

bütün albümlerine bir taç oldu mançoloji müthiş bir finaldi....yalnız ben şarkıların orjinalini dinliyorum mançolojiyide almadım çünkü emre plak çok ön plana çıkardı bu albümü...ölümününde etkisiyle çok sattı...üstelik orjinal kliplerin yerine mançoloji versiyon klipler o günlerde çok yayınlandı ve insanlara gına geldi ....barış manço ölmeseydi herşey farklı olurdu ...ama proje yarım kaldı...belki kendisi çok değişik klip yapardı ve farkını ortaya koyardı...ama o olmayınca proje tamda bir barış manço olmaktan uzak kaldı...
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Cum Mar 03, 2006 14:14 pm

kadir özdamar yazdı:bütün albümlerine bir taç oldu mançoloji müthiş bir finaldi....yalnız ben şarkıların orjinalini dinliyorum mançolojiyide almadım çünkü emre plak çok ön plana çıkardı bu albümü...ölümününde etkisiyle çok sattı...üstelik orjinal kliplerin yerine mançoloji versiyon klipler o günlerde çok yayınlandı ve insanlara gına geldi ....barış manço ölmeseydi herşey farklı olurdu ...ama proje yarım kaldı...belki kendisi çok değişik klip yapardı ve farkını ortaya koyardı...ama o olmayınca proje tamda bir barış manço olmaktan uzak kaldı...

:) ...Eyvallah... ;)
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Cmt Mar 04, 2006 00:49 am

MANÇOLOJİ BANA GÖRE BERBAT Bİ ALBÜM OLDU NE YAZIKKİ....

b_mind
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen b_mind » Cmt Mar 11, 2006 04:22 am

mançolojide 40.yıl müthiş diğerlerinin daha çok eski versiyonunu dinliyorum

& lavinia &
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen & lavinia & » Cmt Mar 11, 2006 09:16 am

arkadaşlar maalesef ki sizlere yürekten katılıyorum.şarkıların formatları çok değiştirildi.insanlar barış abinin tarzını bekliyordu.oysa bu tarz onun değil.ölümünü ticari amaca çeviren kişilerin tercihi bence.oysa çok daha güzel olabilirdi.ben orjinal versiyonlarını tercih ediyorum.

tabii bu benim nacizane fikrim
& Kara Sevda &

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Bal_Böceği » Cmt Mar 11, 2006 10:35 am

size katılıyorum arkadaşlar orjinal format değişmemeliydi.ü
ama olsun sonuçta Barış Manço imzası var o yeter bana

Ayrıca MANÇOLOJİ ismine bayılıyorum.

Kullanıcı avatarı
NightChamp92
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen NightChamp92 » Pzr Mar 12, 2006 08:15 am

Gerçekten Mançoloji ismi hoş ama formatların değiştirilmesi üzücü oldu.

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Pzt Mar 13, 2006 20:55 pm

Bence biraz haksızlık ediyorsunuz. sarı çizmeli mehmet ağa, kara sevda, unutamadım, aynalı kemer, can bedenden çıkmayınca, dönence, anlıyorsun değil mi, halil ibrahim sofrası, yolla yarim,nick the chopper, alla beni pulla beni gayet güzel olmuştu. bence iyi ki Barış Manço bunu yapmış.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Pzt Mar 13, 2006 22:30 pm

vesile_87 yazdı:Bence biraz haksızlık ediyorsunuz. sarı çizmeli mehmet ağa, kara sevda, unutamadım, aynalı kemer, can bedenden çıkmayınca, dönence, anlıyorsun değil mi, halil ibrahim sofrası, yolla yarim,nick the chopper, alla beni pulla beni gayet güzel olmuştu. bence iyi ki Barış Manço bunu yapmış.

Belki de...Ama benim gereksiz bulmamın en önemli nedeni şu:Sağlığından oldu adam.

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: Mançoloji

Mesajgönderen memet59 » Çrş May 10, 2006 15:26 pm

eksensavaşçısı yazdı:Barış Abimizin giderayak kalkıştığı son derece gereksiz bir iştir bence.Ki kendisi de zaten bunun farkındaydı,yeni şarkılarla insanların karşısına çıkmak istiyordu,çok istek olunca bu albümü yaptı.Konserlerde müthiş işler yapan Eser Taşkıran bu albümün düzenlemelerinde niye böyle arabesk bir formata girişti bilmiyorum.Tamam Dağlar Dağlar taş olmuş gayet arabesk de olsa,Gülpembe'deki kemanlar ve hele o ney süper olmuş ama o Unutamadım Ümit Besen olmuş bana sorarsanız.Bir daha dinleyeceğim zaten o zaman belki farklı düşünürüm.
Ne gerek vardı abi Mançoloji'ye?99 yılında birsürü turnen var yok Hindistan yok Çin yok Japonya yok Orta Asya...Git oralara kaydet konserleri,yap bir albüm,al sana Mançoloji...

bence müthiş bir albüm olmuş...eğer barış abi konser kayıtlar sunsaydı güzel olmazdı...çünkü 40. yılın bir anlamı olmazdı diye düşünüyorum... kısacası bence müthiş bir albüm olmuş...saol barış abi...

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Prş May 11, 2006 09:46 am

mançoloji berbat bir final oldu maalesef. zaten önceki son 2 albümde bir hayalkırıklığı yaşamıştım. umudumu mançolojiye bağladım ama...
:saskin:
mançoloji...tabi ki şarkıların orjinal haline diyecek hiç bir söz yok ama, albümün soundu çok oryantel..hele dağlar dağlar.. tam bir arap şarkısı gibi..çok üzüldüm çünkü bu albümün barış abinin felsefesi yanında müzik tarzını yansıtması gerekiyordu bence... :(
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

Kullanıcı avatarı
emre yilmaz
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen emre yilmaz » Cmt May 20, 2006 21:42 pm

dağlar dağlar , can bedenden çıkmayınca, sarı çime , hal hal ve unutamadım şarkıları dışında hepsi güzel olmuştu bence hele 40.yıl müthişti

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Pzr May 21, 2006 22:20 pm

emre yilmaz yazdı:dağlar dağlar , can bedenden çıkmayınca, sarı çime , hal hal ve unutamadım şarkıları dışında hepsi güzel olmuştu bence hele 40.yıl müthişti

can bedenden çıkmayınca
unutamadım

bu iki şarkının melodisi çok güzel ve şarkıya uymuş...çok çok güzel olmuş...

dağlar dağlar
sarı çizmeli mehmet ağa

bunları ritimleri bira yavaş olsaydı güzel olurdu...

hal hal

için bir şey söyleyemem gerçekten çok güzel olmuş çok hoşuma gitti...

ve diğer şarkılar hepsi birbirinden güzel...(hele kol düğmeleri)

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Pzt May 22, 2006 03:00 am

KEŞKE BARIŞ ABİMİZ BU ALBÜMÜ HİÇ YAPMASAYDI...DİKKAT ETTİYSENİZ BU HASTALIĞIN VERDİĞİ ŞEYLERLEDE BİRLİKTE BARIŞ ABİ ŞARKILARI SESLENDİRİRKEN ÇOK ZORLANIR Bİ TONDA SÖYLÜYO...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt May 22, 2006 11:20 am

Düşürüldüğü borç batağından kurtulmak için yaptığı bir girişimdi belkide :gozyasi:
ama bu girişimi, vefatı ile rantçıların ceplerini doldurdu :(
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !

Sus ve Dinle!...

Resim

Kullanıcı avatarı
paz
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen paz » Prş Haz 15, 2006 00:00 am

Barış Manço'nun albüm ismini açıkladığı bir ropörtaj hatırlıyorum."Mançoloji" ismini duyunca kendimi kötü hissetmiştim, ya da daha açıkçası korktum. Malum, tamamlanmış, bitmiş tarihe karışmış şeylerin antolojisi yapılır. Aklımdan bin tane soru geçti o anda, Barış Manço'nun yapacağı yeni şarkılar yok muydu, Mançobilim gibi iddialı bir adı kullanmak için erken değil miydi? Bir de bunun üstüne Japonya'ya yerleşeceği söylentileri...Sunucu bu soruların hiçbirini sormadı o gün;ama ben çok geçmeden aldım sorularımın cevabını.Hem de en acı şekilde. Evet Mançobilim'e eklenecek birşey kalmamıştı, hayır hiç de iddialı bir isim değildi, aksine olabilecek en iyi isimdi bu ve evet Barış Manço bizi bırakıp çok uzak bir memlekete yerleşiyordu...
Her gün çıktı mı diye kasetçinin kapısını aşındırdığım Mançoloji albümünü almadım, alamadım bu yüzden.
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...

heredotus
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen heredotus » Prş Haz 15, 2006 12:48 pm

Hiç unutmam, "Mançoloji"nin piyasaya çıktığı gün, 9 Mart 1999'du.Ve ben, o gün kasedin ilk alıcılarındandım.Eve gidip dinlediğimde kasetteki boğuk sesler nedeniyle düş kırıklığı yaşamıştım.Bir müzik marketten satın aldığım halde, korsan bir kaydın kurbanı olduğumu anladım.Zaten o günlerde "Mançoloji"nin yüzbinlerce korsan kopyası, büyük bir maharetle(!) Mançoseverlere satılmıştı.Paramızla rezil olmuştuk anlayacağınız.

Kullanıcı avatarı
worldgive
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen worldgive » Cum Tem 14, 2006 23:18 pm

barış mançonun imza attığı bir iş hiç bir zaman fiyasko olmadı bence,mançoloji hakikaten güzel yaşından dolayı sesi gayet tabi biraz farklı ama yorum aynı yorum zaten bir röpörtajındada bunun altını çizmiş kendisi aynı şarkıları hiç değiştirmeden yorumladığını söylemişti..
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar

Kullanıcı avatarı
Benimyaw
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Benimyaw » Cmt Tem 15, 2006 17:28 pm

Baris abimiz gider ayak bize cok Güzel bir Hediye burakmak istemis. Müzikdeki Arabesk ezgisin biryana burakin, Kalitesini cok düsük yapmislar bence, ....nebileyim biraz Boguk gibi sesler.

Stüdyomasterlini kim yapmissa, herhalde isin kivamini ögrenememis :kizgin: .
Orda öyle birsey varki, benden Öte ,benden Ziyade......

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Sal Tem 18, 2006 01:44 am

mançolojinin benim hayatımda çoooooooook önemli bir yeri var
bu gün barış manço hayranıysam bu albüm sayesinde
barış abi vefat ettiğinde(Allah rahmet eylesin) heryerde mançoloji nin tanıtım vardı sonra babam mançoloji yi aldı(daha önce barış manço yu tanımıyodum bile) mançolojiyi dinledikçe hoşuma gitti daha sonnnra orjinal olarak kasetlerini getirttim

zaten 40.yıl yeter mançoloji yi sevmeye :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

ama barış abinin zamannı olsaydı belki daha güzel olacaktı bu albüm

Kullanıcı avatarı
paz
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen paz » Sal Tem 18, 2006 01:52 am

gurbetcimanço yazdı:mançolojinin benim hayatımda çoooooooook önemli bir yeri var
bu gün barış manço hayranıysam bu albüm sayesinde
barış abi vefat ettiğinde(Allah rahmet eylesin) heryerde mançoloji nin tanıtım vardı sonra babam mançoloji yi aldı(daha önce barış manço yu tanımıyodum bile) mançolojiyi dinledikçe hoşuma gitti daha sonnnra orjinal olarak kasetlerini getirttim

zaten 40.yıl yeter mançoloji yi sevmeye :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

ama barış abinin zamannı olsaydı belki daha güzel olacaktı bu albüm

Hiç bu gözle bakmamıştım Mançoloji'ye.Duygusallığıma verin artık;ama eğer Barışseverlere yenilerini ekliyorsa bize de alkışlamak düşer.
:alkis: :alkis: :alkis:
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...

drfth
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen drfth » Sal Ara 26, 2006 22:31 pm

mançoloji bence mükemmel
o böyle olmuş şu şöyle olmuş dediğiniz eserler barış mançonun eserleri ve
gereksiz falan da değildi bence her müzisyene böyle anlamlı son albüm nasip olmaz.farklı yorumlar çok büyük keyif kattı eserlere mesala dağlar dağlar, gülpembe evrensel bir boyutuda aştı bu albümde bence
sarı çizmeli mehmet ağa, işte hendek işte deve ayrı bir keyifle çıktı bu albümde
herkes beyenmeyebilir ama bence çok hoş ve anlamlı bir albüm.
saygılar

drfth
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen drfth » Sal Ara 26, 2006 22:34 pm

üstelik barış manco nun kayıt taki eksikliklere rağmen sesinin el olgun ve en hüzünlü dönemini yansıttığı eserlerin mançoloji de olduğunu düşünüyorum
saygılar

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Çrş Ara 27, 2006 02:04 am

bencede son 90li yillarda cikan albumler, eski albumeri fazlasi ile aratti. ozellikle ilk klip cekilen sarkilar olan ayi ve musadenizle cocuklar bence baris manconun en kotu sarkilari arasindadir.