Kurban - Sari Cizmeli Mehmet Aga

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

sinaay

Kurban - Sari Cizmeli Mehmet Aga

Mesajgönderen sinaay » Çrş Oca 02, 2008 20:49 pm

Arkadaslar, rock grubu "Kurban"'in Sari Cizmeli Mehmet Aga yorumunu dinlerken aklima soru isaretleri olustu.
Sizce onlar eserin sonlarinda olan "Baris soyler kendi bir ders alirmi" bolumunu "Deniz soyler kendi bir ders alirmi" 'ya cevirmeleri, Baris abiye saygidanmi, yoksa sirf is olmasi icinmi degistirmisler. bu konu hakkinda ne dusunuyorsunuz :?: :?: :?:

Kullanıcı avatarı
AHMET SEZGİN ÖZKAN
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen AHMET SEZGİN ÖZKAN » Çrş Oca 02, 2008 21:49 pm

sinaay arkadasım bende onların yorumunu dinledim bence barıs abiye saygıdan oldugunu düsünmüyorum cünkü sarkıyı o bölüme kadar orjinal sözleriyle okuyorlar kendilerine pay cıkartıyorlar bence vede barıs abiden dinledigimiz sarkılar bence baskasına gitmiyor sarkıları bozuyorlar
SENİ UNUTMAYACAGIZ BARIS ABİ

Kullanıcı avatarı
jonturk_emre
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen jonturk_emre » Çrş Oca 02, 2008 23:02 pm

saygıyla ne alakası olabılır kı düpedüz saygısızlık.İlk defa dinleyenlere de şarkı kendisininmiş havası katabilir hem.Barış Manço'nun şarkılarını kimse söylemesin ya.Bi Erkin baba
Emre başkaya

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Prş Oca 03, 2008 01:54 am

bendekimsenin söylemesini istemiyorum kurban bu sarkıyı cok güzel yorumladı malesef sonundaki sözün değiştirilmesi herseyi mahvetti...yinede kimse söylemesin galiba bununla ilgili bi konu acılmıştı ama şimdi bulmak zor olur buradan devam edelim yorumlara...
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR

Kullanıcı avatarı
km_manco1325
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen km_manco1325 » Prş Oca 03, 2008 13:30 pm

jonturk_emre yazdı:sayg�yla ne alakas� olab�l�r k� d�ped�z sayg�s�zl�k.�lk defa dinleyenlere de �ark� kendisininmi� havas� katabilir hem.Bar�� Man�o'nun �ark�lar�n� kimse s�ylemesin ya.Bi Erkin baba
niye hic kimse soylemesin ?
bence soylesin ama adabinca soylesin hic bi kelimesine dahi degistirmeden soylesin, ve baslarken yada sonda bu sarkinin BARIS MANCOya ait oldugunu da soylesin
Ben Bar�� Man�oyu �ok Seviyorum
http://www.kurtlarvadisi.az

Kullanıcı avatarı
jonturk_emre
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen jonturk_emre » Prş Oca 03, 2008 14:38 pm

km_manco1325 yazdı:
jonturk_emre yazdı:sayg�yla ne alakas� olab�l�r k� d�ped�z sayg�s�zl�k.�lk defa dinleyenlere de �ark� kendisininmi� havas� katabilir hem.Bar�� Man�o'nun �ark�lar�n� kimse s�ylemesin ya.Bi Erkin baba
bence soylesin ama adabinca soylesin hic bi kelimesine dahi degistirmeden soylesin, ve baslarken yada sonda bu sarkinin BARIS MANCOya ait oldugunu da soylesin

çünkü söyleyenler ortada.Aç Mahsun Kırmızıgül'ün söylediği Ben bilirim'i de dinle.Şarkıyı nasıl katlettiğini gör.Muazzez Ersoy'un söylediği Can bedenden çıkmayınca'yı bi dinle de öyle yorum yap.Bilip bilmeden muhalefet olma.Bu kadar insan söylemesin diyorsa bi bildiği vardır herhalde dimi!
Emre başkaya

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Prş Oca 03, 2008 16:19 pm

(kişisel yorumum)
şarkıyı çok güzel yorumlamışlar.Barış Manço'nun yaptığı şarkının kalitesini hem Barış Abi söylerken görüyorduk,şimdi Kurban seslendirdiğinde de görüyoruz.
Şarkıda Barış yerine Deniz demesi de solistin Barış Manço'ya saygısızlık etmesi değil , şarkıda "Barış ne alaka" sorusunun oluşmasına sebebiyet vermemesi için deniz demiştir bence.Barış dese daha iyi olurdu fakat demese de saygısızlık değildir.bu kadar ince yorum yapmaya gerek yok bence.

Kullanıcı avatarı
km_manco1325
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen km_manco1325 » Prş Oca 03, 2008 21:26 pm

jonturk_emre yazdı:
km_manco1325 yazdı:

��nk� s�yleyenler ortada.A� Mahsun K�rm�z�g�l'�n s�yledi�i Ben bilirim'i de dinle.�ark�y� nas�l katletti�ini g�r.Muazzez Ersoy'un s�yledi�i Can bedenden ��kmay�nca'y� bi dinle de �yle yorum yap.Bilip bilmeden muhalefet olma.Bu kadar insan s�ylemesin diyorsa bi bildi�i vard�r herhalde dimi!
ben ne diyorum ya ben diyorum ki eger adabinca soyleyebileceklerse soylesinler hic bi harfi bile deyismeden soyleyenler varsa soylesin yoksa eger biz o insanlara karsi yorum yazariz simdi diyosunuz ki kurban grupu kelimeyi deyiserek soylemis cok yanlis yapmis saygisizlik yapmis ama adabinca soyleseydi kimse ona bi kelime dahi soyleyebilirmiydi?
Ben Bar�� Man�oyu �ok Seviyorum

http://www.kurtlarvadisi.az

Kullanıcı avatarı
jonturk_emre
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen jonturk_emre » Prş Oca 03, 2008 22:29 pm

km_manco1325 yazdı:
jonturk_emre yazdı:
km_manco1325 yazdı:

��nk� s�yleyenler ortada.A� Mahsun K�rm�z�g�l'�n s�yledi�i Ben bilirim'i de dinle.�ark�y� nas�l katletti�ini g�r.Muazzez Ersoy'un s�yledi�i Can bedenden ��kmay�nca'y� bi dinle de �yle yorum yap.Bilip bilmeden muhalefet olma.Bu kadar insan s�ylemesin diyorsa bi bildi�i vard�r herhalde dimi!
ben ne diyorum ya ben diyorum ki eger adabinca soyleyebileceklerse soylesinler hic bi harfi bile deyismeden soyleyenler varsa soylesin yoksa eger biz o insanlara karsi yorum yazariz simdi diyosunuz ki kurban grupu kelimeyi deyiserek soylemis cok yanlis yapmis saygisizlik yapmis ama adabinca soyleseydi kimse ona bi kelime dahi soyleyebilirmiydi?

hayır söyleyemezdi bu konuda haklısın kardeşim
Emre başkaya

litteldarling
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen litteldarling » Cmt Oca 05, 2008 18:56 pm

bana sorarsanız ben barış abinin sarkılarını kimsenin okumasını istemiyorum onun şarkılarını onun gibi kimse okuyamıyor çünki şarkıları rezil ediyorlar kendisinden dinlemek varken neden başkasından dinliyelimki

sinaay

Mesajgönderen sinaay » Pzt Oca 07, 2008 12:18 pm

jonturk_emre yazdı:saygıyla ne alakası olabılır kı düpedüz saygısızlık.İlk defa dinleyenlere de şarkı kendisininmiş havası katabilir hem.Barış Manço'nun şarkılarını kimse söylemesin ya.Bi Erkin baba

Saygiyla demek istedigim, eger o "Baris soyler kendi bir ders alirmi" soyleseydi, sarkiyi ilk duyanlarin aklinda Baris abiye gonderme yapiyor diye dusunceler olusabilir belkide. Ama bencede dupeduz yanlis etmisler. :(

Hem zaten, Baris Manco'yu, Baris Manco yapan, kimsenin onun gibi sarkilari yorumlayamasidir. :)

ardeth
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen ardeth » Sal Oca 29, 2008 23:24 pm

O şarkılarını bestelerken aşık geleneğine uygun şekilde bestelemiştir. Nihayetinde çoğu şarkısında kendisine bir pay çıkartır. Bundan dolayı da bestelerde Barış adı geçer. Nitekim bir Karacaoğlan, bir Aşık veysel bestesi okunduğunda nasıl isimler değiştirilmiyorsa Barış ismi de değiştirilmemeli.

Aşıkların kendilerini ele almaları bestelerin nesilden nesile aktarılmasına ve aşıkların tanınmasına yardımcı olmaktadır. Şimdi siz Barış adını değiştirirseniz yeni neslin (ki şanssız nesil diye tabir ediyorum) onu tam olarak tanıyamamasına neden olursunuz. Neticede Barış ismi asla ve asla değiştirilmemelidir.