BİR MİLLETİ TARİHİN NAZARINDA DEĞERLİ KILAN EN ÖNEMLİ UNSUR KUŞKUSUZ KÜLTÜRÜDÜR. NE RENGİ, NE BOYU, NE FİZİKİ GÜCÜ, NE DE YAŞADIĞI COĞRAFYA, BİR MİLLETİ SAHİP OLDUĞU KÜLTÜR KADAR İSABETLİ TANIMLAYAMAZ. NE MUTLU BİZE Kİ, BAŞKA HİÇBİR MİLLETLE KIYASLANAMAYACAK KADAR YÜCE BİR KÜLTÜR MİRASINA SAHİBİZ. BİZDEN ÖNCEKİ NESİLLERDEN ALDIĞIMIZ BU MİRASI ÇOCUKLARIMIZA, KORUYARAK VE GELİŞTİREREK BIRAKMALIYIZ...
GÖNLÜNÜN DERİNLİĞİYLE ORANTILI OLARAK YAŞADIĞI HER ÇEŞİT DUYGUYU, İCRA ETTİĞİ SANATA EN SAMİMİ, EN İÇTEN VE EN ESTETİK HALİYLE AKTARAN TÜRK MİLLETİ, KENDİNE ÖZGÜ MÜZİĞİYLE DE EN ÖNDE GELMEKTEDİR. İSTANBUL'UN SARAYLARINDAN ANADOLU'NUN SIRADAĞLARINA KADAR BÜTÜN TÜRK YURDU, BU MÜZİK MİRASIYLA YAŞAMIŞTIR. ASIRLARDIR İNŞA EDİLEN TÜRK MÜZİK EHRAMININ ZİRVE TAŞIYSA HİÇ ŞÜPHESİZ, 20.YY'DA YERİNİ BULAN MEHMET BARIŞ MANÇO'DUR. ONDAN BAŞKA HİÇKİMSE, AYNI ŞARKIYLA ÇOCUKLARI EĞLENDİRİRKEN YAŞLILARI AĞLATMAYI BAŞARAMAZ. DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANININ 550 YILDA YAŞAYAMAYACAĞI KADAR RENKLİ BİR ÖMRÜ, GÖNLÜNÜN ZENGİNLİĞİ VE SANATÇI RUHUYLA 55 YILA SIĞDIRIRKEN, BİR YANDAN DA GELMİŞ GEÇMİŞ BÜTÜN KÜLTÜR BAKANLARINDAN DAHA FAZLA KÜLTÜR HİZMETİ YAPMIŞTIR ÜLKESİNE. ONUN ÜSTÜN KARAKTERİ VE TÜRK KÜLTÜRÜNE YAPTIĞI ÖLÇÜ TUTMAZ KATKILAR ORTADADIR VE SÖZE HACET BIRAKMAMAKTADIR. BÖYLE SANATÇILAR YALNIZCA ESERLERİ DEĞİL, ARKALARINDA BIRAKTIKLARI MADDİ-MANEVİ BÜTÜN MİRASLARIYLA BAŞ TACI EDİLMELİ DEĞİL MİDİR? FAKAT NE YAZIK Kİ BARIŞ MANÇO'DAN BUGÜN ELİMİZDE KALAN TEK ŞEY ESERLERİ VE MEZAR TAŞIDIR. BİR TAKIM İNSANLARA GÜVENEREK ATTIĞI BİR İMZA YÜZÜNDEN, ÖLÜMÜNDEN SONRA MAL VARLIĞI HACZEDİLMİŞ; MÜZE OLMASINI İSTEDİĞİ VE MİLYONLARCA İNSANIN ADRESİNİ EZBERE BİLDİĞİ EVİ ELİNDEN ALINMIŞTIR. BU DURUM TÜRK SANAT TARİHİNİN BELKİ DE EN ACI SAYFASINI GÖZLER ÖNÜNE SERMEKTEDİR. TÜRK HALKI BARIŞ MANÇO'YU SEVMEK VE ONU ÇOCUKLARINA BİR KÜLTÜR MİRASI DİYE BIRAKMAK İÇİN ELBETTE BU MÜZEYE MUHTAÇ DEĞİLDİR. FAKAT KEMİKLERİ SIZLAYAN BİR SANATÇI VE ONUN LERİ EVİN DUVARLARINA KAPANARAK AĞLAYAN HAYALETİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ. AYRICA MADDİ HESAPLAR UĞRUNA TÜRK SANATINA VURULAN BU DARBE BİR AN ÖNCE TEMİZLENMELİDİR. BUGÜN TÜRK DEVLETİ EN BÜYÜK MÜZİK SANATÇISINA BU DEĞERİ VERDİĞİNİ GÖSTERMEK ZORUNDADIR. EĞER DEVLETİMİZ, GERÇEK SANATÇISINI TANIMAZ VE ONA MADDİ-MANEVİ DESTEK VERMEZSE TÜRK HALKI, ULUSLARARASI YARIŞMALARDA İNGİLİZCE ŞARKILARLA TEMSİL EDİLMEYE MAHKUM KALACAKTIR. TÜRK MÜZİK EHRAMININ ZİRVE TAŞINI EN PARLAK MÜCEVHERLERLE SÜSLEMEK VE ONU DOSTA DÜŞMANA GURURLA GÖSTERMEK DEVLETİN KÜLTÜRLE İLGİLİ ORGANININ EN BÜYÜK GÖREVLERİNDEN BİRİDİR. BİR EVİN BANKA KASASINDAN KURTARILARAK MÜZEYE ÇEVRİLMESİ İSE BU GÖREVİN YANINDA, GEÇ KALMIŞ BİR AYRINTIDAN İBARETTİR...GEREĞİNİN YAPILMASINI UMUTLA ARZ EDERİZ...BARIŞSEVER TÜRK GENÇLERİ...
KÜLTÜR BAKANLIĞINA
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

hocam ellerine sağlık güzel yazmışsın.fakat bir yerinde konuyu başka yöne çekip sonra tekrar konuya dönmüşsün.bence o "...ULUSLARARASI YARIŞMALARDA İNGİLİZCE ŞARKILARLA TEMSİL EDİLMEYE MAHKUM KALACAKTIR." cümlesini değiştirmek ya da çıkarmak lazımdır.
sitemini anlıyorum hak da veriyorum.fakat bence konuyu dağıtmışsın orada.sözlerimi sert anlamazsan sevinirim
tekrar saol
sitemini anlıyorum hak da veriyorum.fakat bence konuyu dağıtmışsın orada.sözlerimi sert anlamazsan sevinirim
- rapin_kizi__
- Rekortmen Üye

- İletişim:
baris_onsel yazdı:hocam ellerine sağlık güzel yazmışsın.fakat bir yerinde konuyu başka yöne çekip sonra tekrar konuya dönmüşsün.bence o "...ULUSLARARASI YARIŞMALARDA İNGİLİZCE ŞARKILARLA TEMSİL EDİLMEYE MAHKUM KALACAKTIR." cümlesini değiştirmek ya da çıkarmak lazımdır.
sitemini anlıyorum hak da veriyorum.fakat bence konuyu dağıtmışsın orada.sözlerimi sert anlamazsan sevinirimtekrar saol
bence cok sert değil ya sadece ıfadeyı bıraz daha yumuşak yazsak olur bence?
KöR OlmUŞ bEyİnLErDE aĞ yapMıŞ ÖrüMCEğİM
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

kulahmet yazdı:metni istediğiniz gibi kesip biçebilir,gönderebilir veya göndermeyebilirsiniz...ben yazıp paylaştım, gerisini size bırakıyorum...fakat bana sorarsanız bu metinde eksik veya fazla hiçbir şey yok...bana güvenmenizi tavsiye ederim, yine de siz bilirsiniz....benim kalemim kırılmaz...
yok ben sadece öneride bulundum.eleştiriye açıksın herhalde
baris_onsel yazdı:kulahmet yazdı:metni istediğiniz gibi kesip biçebilir,gönderebilir veya göndermeyebilirsiniz...ben yazıp paylaştım, gerisini size bırakıyorum...fakat bana sorarsanız bu metinde eksik veya fazla hiçbir şey yok...bana güvenmenizi tavsiye ederim, yine de siz bilirsiniz....benim kalemim kırılmaz...
yok ben sadece öneride bulundum.eleştiriye açıksın herhalde![]()
aksini mi söylüyorum...
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

- baris_onsel
- Demirbaş Üye