OTOBÜS
Büyük şehirde yaşayanlar bilirler.Bir yerden başka bir yere gitmek için çeşitli ulaşım yolları vardır.Metro olabilir,otobüs olabilir.Diyelimki otobüse bineceğiz.Ne yaparız,bize en yakın durakta bekleriz bizi almak için gelecek otobüsü.Kaçırmışsak gideni,mutlaka arkadan başkası gelir.Gelecek otobüsler hiç bitmez(mesai saatler içinde tabi).Gideceğimiz yere geldiğimizde ineriz.Ya da trafik yoğunsa,ilerde kaza olmuşsa,basarız düğmeye,kapı açılır ve biz ineriz otobüsten.Ya başka bir yol buluruz gideceğimiz yere varmak için,ya da başka bir vasıta,belki de yürürüz yol yakınsa.
Hayatta böyle işte.Yol bizim,yaşam bizim,düğmeye basacak el bizim.Ne o,ne başkası engelleyemez bizi yolumuzdan.Önümüzde mutlaka başka duraklar,başka araçlar vardır bizim için.Bir otobüs kaçtımı,başkası gelir merak etmeyin.Bu güne kadar kimse yolda kalmamıştır.Önemli olan bizim kendimize inanmamız ve varacağımız hedefi iyi belirlememizdir.
Her şeyin başı olduğu gibi sonu da olacaktır,yeni bir başlangıçta.Hayata yeniden başlamakta bizim elimizde,kaldığımız yerden devam etmekte.Yeterki biz bilelim ne istediğimizi.Hayatı yaşayan biziz çünkü,ne anne,ne baba,ne arkadaş,ne akrabalar,ne de bir başkası.Ben kendim için yaşamalıyım,sen de senin için.Kimin ne dediği önemli değil.Hayatta en başarısız insanlar kimlerdir biliyormusun?Ne derler deyipte kendine o yönde yol çizenler.Başarılı olanlarsa,ben yaparım diyen cesaretlilerdir.Kendini dinlemekten korkma çünkü seni en iyi sen bilirsin.Sen ne dersin ona bak.
Şimdi otur ve sakin kafayla düşün!Dinle bakalım içindeki sen ne diyor?
Bindiğin otobüs çok güzelse,yol açıksa ve sen rahatsan,gideceğin yere kadar git,inme sakın.Yanındaki diğer yolculara da saygı duy,sev onları.Bilki onlarda seni sevip sayıyor.Onları da dinle arada bir.Seni sevmeseler aynı otobüse binmezlerdi.
NOT:(Otobüs hayatı,diğer yolcular eş ve çocukları,anayı babayı temsil ediyor.Yanlış anlaşılmasın.Çok şükür benim bindiğim otobüste,yolda,yolcularda çok güzel ve inmeğe niyetim yok)
USTA
Yaşamın güzelliğine dair bir yazı.
Moderatörler: barışhayranı, Mod