Hrant Dink Cinayeti
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

Hrant Dink Cinayeti
Arkadaşlar gündemimizde öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayeti büyük bir yer kaplamakta...
Açıkçası ben öldürülen şahıs hakkında pek bir bilgiye sahip değilim.
birşeyler öğrenirsem de hemen sizinle yaplaşacağım..
sizden istediğim Hrant Dink hakkında bilgisi olanların bilgilerini bizlerle paylaşmasıdır...
sizden istediğim Hrant Dink hakkında bilgisi olanların bilgilerini bizlerle paylaşmasıdır...
3 gündür bu olayla ilgili belki 40'ı aşkın yorum (köşe yazısı) okudum. Ama hiç biri tam olarak tatmin edici değil...
Olayı (zaten hazırlanış itibariyle de görüldüğü gibi ! ) basit bir ırkçıkta sabitlemeye çalışanlar da çok... Aylardır O'na dokunmayan, bunu aklından da geçirmeyen o ırkçılık(!) gel gör ki; böyle kritik bir dönemde hortlayıverdi !...
İşte bu hortlayışla(!) da Hrant Dink'in malum sözleri asıl anlamını şimdi kazandı !...
O sözlerden dolayı yargılanıp, 6 aya mahkum edilip, cezasının da ertelenmesiyle; bu ihtimale (hem Dink'in can güvenliği hem de Türkiye'nin düşürülüceği bu duruma) karşı kesinlikle korunması gerekiyordu. Korunma talebinde bulunmasa bile !...
Hrant Dink'in sürtüşme yaşadığı tek kesim "vatanım" dediği Türkiye değildi. Son dönemler de AB'ye de, Ermeni diasporasına da sert çıkışları vardı. Onları iki yüzlülük ve çıkarcılıkla suçluyordu ! Bu da bir detay!...
Allah rahmet eylesin; böyle adice öldürülmesine, o sözleri söylemesinden çok daha fazla üzüldüm. Ama diğer tarafta 34 insan canından oldu, unutuldu gitti, ki bence bu iki suikast de birbiri ile alakalıydı. İkisinde de gözdağı var; "Sakın haddini aşma !." İkinci olayda ise; iç kargaşa arayışı, Avrupa ve Amerika'dan gelecek yeni dayatmalar ve BOP'un yeni haritasına bir adım daha yaklaşma çabaları !...
Bence, satın alınan bu katilin de, bu suikasti ırkçılığa indirgeyip, azınlık hakları ve mozaik Türkiye çığırtkanlığı yapanların da sahibi aynı !...
Olayı (zaten hazırlanış itibariyle de görüldüğü gibi ! ) basit bir ırkçıkta sabitlemeye çalışanlar da çok... Aylardır O'na dokunmayan, bunu aklından da geçirmeyen o ırkçılık(!) gel gör ki; böyle kritik bir dönemde hortlayıverdi !...
İşte bu hortlayışla(!) da Hrant Dink'in malum sözleri asıl anlamını şimdi kazandı !...
O sözlerden dolayı yargılanıp, 6 aya mahkum edilip, cezasının da ertelenmesiyle; bu ihtimale (hem Dink'in can güvenliği hem de Türkiye'nin düşürülüceği bu duruma) karşı kesinlikle korunması gerekiyordu. Korunma talebinde bulunmasa bile !...
Hrant Dink'in sürtüşme yaşadığı tek kesim "vatanım" dediği Türkiye değildi. Son dönemler de AB'ye de, Ermeni diasporasına da sert çıkışları vardı. Onları iki yüzlülük ve çıkarcılıkla suçluyordu ! Bu da bir detay!...
Allah rahmet eylesin; böyle adice öldürülmesine, o sözleri söylemesinden çok daha fazla üzüldüm. Ama diğer tarafta 34 insan canından oldu, unutuldu gitti, ki bence bu iki suikast de birbiri ile alakalıydı. İkisinde de gözdağı var; "Sakın haddini aşma !." İkinci olayda ise; iç kargaşa arayışı, Avrupa ve Amerika'dan gelecek yeni dayatmalar ve BOP'un yeni haritasına bir adım daha yaklaşma çabaları !...
Bence, satın alınan bu katilin de, bu suikasti ırkçılığa indirgeyip, azınlık hakları ve mozaik Türkiye çığırtkanlığı yapanların da sahibi aynı !...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

- silahsız kuvvet
- Profesyonel

bence....
çok şeyler söyleniyor ve söylenecek.. ve yine her şey söylemde kalacak..
katil; "yazıları kanıma dokundu.. cuma namazımı kılıp, fırsat kolladım ve öldürdüm..
pişman değilim.." (!!!!!) demiştir ! ve iş bitmiştir !. "resmi olarak" burdan öteye söz çıkmayacak..
yazıları kanıma dokundu.. > ve "milliyetçi duygulara" maledildi olay !
cuma namazımı kılıp.. > ve "dini duygulara" da maledildi olay !
pişman değilim > "Türkiye'de azınlıklara karşı haksızlık ve kin vardıra" da maledildi olay... ve olay bitti....
bu şekilde hazırlanmıştır ve amaç da budur.. sıra içeriden ve dışarıdan yapılacak saldırılarda ve başladı bile...
keşke tam anlamıyla aydınlatılabilse, ama hiç sanmıyorum.
çok şeyler söyleniyor ve söylenecek.. ve yine her şey söylemde kalacak..
katil; "yazıları kanıma dokundu.. cuma namazımı kılıp, fırsat kolladım ve öldürdüm..
pişman değilim.." (!!!!!) demiştir ! ve iş bitmiştir !. "resmi olarak" burdan öteye söz çıkmayacak..
yazıları kanıma dokundu.. > ve "milliyetçi duygulara" maledildi olay !
cuma namazımı kılıp.. > ve "dini duygulara" da maledildi olay !
pişman değilim > "Türkiye'de azınlıklara karşı haksızlık ve kin vardıra" da maledildi olay... ve olay bitti....
bu şekilde hazırlanmıştır ve amaç da budur.. sıra içeriden ve dışarıdan yapılacak saldırılarda ve başladı bile...
keşke tam anlamıyla aydınlatılabilse, ama hiç sanmıyorum.
- silahsız kuvvet
- Profesyonel

Allah rahmet eylesin ....
--------------------------
tuba... sığ sularda durarak kulaç atamazsın, ancak okyanusa "taş atarsın" !
fikir nedir ?.. hakaret nedir ?..
Orhan Pamuk'un o ifadeleri fikirdir(!)... hani bir reklamda varya;"fikrim geldi".. Pamuk'un da fikri gelmiş, tutamamış ve kaçırmıştır(!) ve bu konuda benim de bir fikrim vardır; Pamuk yalancıdır, sahtekardır...
Hrant Dink'in o herşeyi düğümleyen (kendisinin bile haberi olmadan; başta 301 üzerinden ve diğer çeşitli oyunlarla da zemini hazırlanmış olarak, bu karanlık süreci başlatan) ifadeleri fikir midir ?.. hakaret midir ?.. ben o sözleri burada paylaşmıyorum ve paylaşılmasına da taraftar değilim, çünkü Dink'in kişiliğinin sadece o ifadelere mahkum edilmesini, sınırlandırılmasını istemiyorum, bunun O'na haksızlık olcağına inanıyorum...
301. madde AB'nin isteği ile iktidar tarafından düzenlendi.. şimdi(aylardır) bu maddeyi kaldır diyen yine AB !.. hükümetin 301'i uygulamadaki tutarsızlığı da tuzu biberi bu işin !.. Dink 6 ay hapis cezası aldı, Elif Şafak ilk duruşmada beraat etti.. anayasal düzen iğdiş ediliyor, hükümet kendi kanunlarına meydan okuyor !. yakupca'nın dediği gibi; ya, Hrant Dink'in Türklüğe hakaret suçu sabitlenmeyecekti, yada, kesinlikle korunacacaktı
Türkiye üzerinde çok daha başka hesapları var AB'nin ve Amerika'nın... yıllardır, onca suikastlerle ve oyunlarla başaramadıkları; içeriden parçalama hesapları.... Dink'in de karşı çıktığı hesaplar !.. bakın ortadoğu'ya; bu hesaplar oralarda tuttu hep, ama Türkiye’de tutmuyor.. tutmayacak !..
ve.. başta Trabzon olmak üzere doğu Karadeniz bölgesinde ve ülkemizin bir yerlerinde "dışarıdan ekilen !" bir şeyler kök salıyor !. bizim istemediğimiz bir şeyler !!. MİT, devlet ve diğer yetkili birimler bunun üzerinde de duracaktır artık sanırım...
-------------------------
son olarak Hrant Dink konusunda da, benim bir fikrim var; O yangınların arasında kalarak can verdi !!.. bir akrep gibi kendini mi soktu !. yoksa yanmayı mı bekledi !. galiba ikincisi... ama Türkiye, dış güçlere karşı yanında olmaya da hazır olan birine sahip çıkamadı, korumadı ve O'nu kaybetti !.
tekrar Allah rahmet eylesin...
Re: Hrant Dink Cinayeti
baris_onsel yazdı:Arkadaşlar gündemimizde öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayeti büyük bir yer kaplamakta...
benm bildiğim TÜRK olmadıgı haldee askerlk yapmşolması..we bencee bazı kişilern dediği gibi kötü bi insan diğil..türkiyeyii çokk sewen bi insan..bugndee bu konuyu okulda arkadaşlarla tartiştk hatta..we katili sawunmalarını anlayamıorum ya..onu bunu bırakınn sonuçta öldüren şahıs bi insanın canınaa kıydıı ya..o insan kötü olsn weya olmasn burda söz konusu allahın werdiği canın bi başka insanın almsı..bu katili sawunanlara dicek bişi bulamıorum yani..bi kaç kişi "ii yapmiş öldürmkle"demelerii çokk yanliş...
- fairground
- Forum Duayeni

"türk olmadığı halde" demişsin ama yanlış. kendisi TC vatandaşıydı. herkes gibi askerliğini yaptı.
Bu olay arkasında kim/kimler olursa olsun en çok Türkiye'ye zarar verecektir.
burada önemli olan siyasilerin şahsiyetli bir politika uygulaması. "hepimiz ermeniyiz" diyerek(diyenler) kendimizi (kendilerini) kandırıyoruz (kandırıyorlar).
burada önemli olan siyasilerin şahsiyetli bir politika uygulaması. "hepimiz ermeniyiz" diyerek(diyenler) kendimizi (kendilerini) kandırıyoruz (kandırıyorlar).
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!
- gurbetcimanço
- Demirbaş Üye

fairground yazdı:"türk olmadığı halde" demişsin ama yanlış. kendisi TC vatandaşıydı. herkes gibi askerliğini yaptı.
türk olmadiği halde derken şunu kasteddm t.c watandaşı olduğunu bende biliorm ama soy olarak dedm yani doğuştn türk olanlar bu ülkede askerlk yapmktan kaçarken sonradn t.c watanndaşı olan biri askerlk yapmiş..bunu demk istemiştm.. BARIŞLA KAL
- silahsız kuvvet
- Profesyonel

Hrant Dink de doğuştan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.. doğum yeri Malatya'dır...
kan milliyetçiliği(ırkçılık) ve dincilik yapmaya çalışan ahalinin(şu, kendi çevremizde tanık olduklarımızı kastediyorum) maksadını anlayamıyorum.. bu cılız zihniyet varolduğu sürece malum maşalar ve onları tutan eller, Türkiye'yi yerden yere vurmaya kalkacaktır hep !. milliyetçilik yerine ırkçılık ve etnikçilik, dindarlık yerine dincilik yapanlar tepelerde oldukça da bu süreç uzar gider...
-----------------
(Barış kardeşime ve ilgilenenlere tavsiye) Türk Ortadoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un Tercüman'a yaptığı açıklama da kısa ve öz olarak ışık tutuyor bu suikaste.. açıklamaya internet ortamında ulaşamadım..
kan milliyetçiliği(ırkçılık) ve dincilik yapmaya çalışan ahalinin(şu, kendi çevremizde tanık olduklarımızı kastediyorum) maksadını anlayamıyorum.. bu cılız zihniyet varolduğu sürece malum maşalar ve onları tutan eller, Türkiye'yi yerden yere vurmaya kalkacaktır hep !. milliyetçilik yerine ırkçılık ve etnikçilik, dindarlık yerine dincilik yapanlar tepelerde oldukça da bu süreç uzar gider...
-----------------
(Barış kardeşime ve ilgilenenlere tavsiye) Türk Ortadoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un Tercüman'a yaptığı açıklama da kısa ve öz olarak ışık tutuyor bu suikaste.. açıklamaya internet ortamında ulaşamadım..
-
samet ahmet
süper üye yazdı:Öldü normaldir,ama öldürülmesi asıl problem
öldürülmesi de asıl problem değil. asıl problem nasıl öldürüldüğü. düşünün arkadaşlar 17 yaşında biri öldürüyor adamı. sadece 17 yaşında. ve ermeni asıllı. neden bir kişi kendi ırkından olan birini öldürsün.. dink, ermeni diasporasına karşı çıkan tek ermeni asıllı türk vatandaşı...
adamın öldürülmesinden sadece bir kaç saat içinde binlerce insan taksime akın edşyor ellerinde de pankartları hazır: hepimiz hrant dinkiz , hepimi
z ermeniyiz.... sizce ne kadar hızlı duyuyorlar ve ne kadar hızla yaptırıyorlar o pankartları... sanki önceden planlanan bir olaydı diye düşünüyorum. ve binlerce kişi haberdar edilmesi de ayrı bir sorun
Gazeteci öldürülmesi çok kötü bir olay.. yalnız planlı yapılmış olması beni de kuşkulandırıyor.. Sanki birileri düğmeye bastı.. Bakalım ileriki günlerde neler olacak..
En son rock114 tarafından Cum Oca 26, 2007 04:32 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

arkadaşlar konuyu açtım fakat daha yeni yorum yazma fırsatım olabildi...
bir ilginç olay dikkatimi çekti..sizlerle paylaşmak istiyorum:
Hrant Dink öldürülmeden önce bir yazısında "Türk Kanı zehirlidir" ifadesi kullanmıştır..(bunu tartışmayacam yanlış anlamayın).işte efendim demişti ki benim o sözüm yanlış anlaşıldı ve işte Türklere kesinlikle bir hakarette bulunmamıştım falan demişti...ne kadar içten söyledi bilinmez bana göre..
şimdi öldürüldüğü güne gidelim:
Hrant Dink öldürüldüğü cuma günü,cesedinin başına kızı geliyor ve diyor ki"temizlendi mi kanınız şimdi?"...
Hrant Dink öldürülmeden önce zehri mecazi anlamda kullandığını söylemişti..kızı ise hala zehirden söz ediyor...bu ikisi çok pis çakışıyor bana göre..
bir de şu var...ermenilerin asala bağımsızlı(!) örgütleri avrupada bire çok ataşemiliterlerimizi yani büyükelçilerimizi öldürmüştür...öldürdükleri diplomat sayısı da oldukça da fazladır.zaten bu konunun önemi sayıyla alakalı değildir sizin de takdirinizce.neyse diyeceğim o ki,bu gazeteci için bir devlet töreni yapılıyor yok efendim işte "Hepimiz Hrant Dink'iz","Hepimiz Ermeniyiz" gibi sloganlar falan atılaraktan katillere tepki gösterilip,Hrant Dink'in yanlız olmadığı belirtiliyor...
peki şunu hi. düşündüler mi acaba orada toplanan Türk ya da Türk dostu vatandaşlar:
Bizim diplomatlarımız avrupada teker teker hain saldırılara marus kalırken böyle bir devlet töreni,böyle bir kalabalık görüldü mü acaba asalaya tepki olarak?bu gerçekten düşünülecek bir konu bence...biz acı paylaşmayı biraz abartmıyor muyuz toplumca?
ha şurda hemen not etmem lazım ki ben de kesinlikle tepki gösterdim öldürülmesine...fakat ölen diplomatlar ne kadar da çabuk unutuldular diyorum...sitemim bu yüzdendir.
kendinize iyi bakın,saygılar...
bir ilginç olay dikkatimi çekti..sizlerle paylaşmak istiyorum:
Hrant Dink öldürülmeden önce bir yazısında "Türk Kanı zehirlidir" ifadesi kullanmıştır..(bunu tartışmayacam yanlış anlamayın).işte efendim demişti ki benim o sözüm yanlış anlaşıldı ve işte Türklere kesinlikle bir hakarette bulunmamıştım falan demişti...ne kadar içten söyledi bilinmez bana göre..
şimdi öldürüldüğü güne gidelim:
Hrant Dink öldürüldüğü cuma günü,cesedinin başına kızı geliyor ve diyor ki"temizlendi mi kanınız şimdi?"...
Hrant Dink öldürülmeden önce zehri mecazi anlamda kullandığını söylemişti..kızı ise hala zehirden söz ediyor...bu ikisi çok pis çakışıyor bana göre..
bir de şu var...ermenilerin asala bağımsızlı(!) örgütleri avrupada bire çok ataşemiliterlerimizi yani büyükelçilerimizi öldürmüştür...öldürdükleri diplomat sayısı da oldukça da fazladır.zaten bu konunun önemi sayıyla alakalı değildir sizin de takdirinizce.neyse diyeceğim o ki,bu gazeteci için bir devlet töreni yapılıyor yok efendim işte "Hepimiz Hrant Dink'iz","Hepimiz Ermeniyiz" gibi sloganlar falan atılaraktan katillere tepki gösterilip,Hrant Dink'in yanlız olmadığı belirtiliyor...
peki şunu hi. düşündüler mi acaba orada toplanan Türk ya da Türk dostu vatandaşlar:
Bizim diplomatlarımız avrupada teker teker hain saldırılara marus kalırken böyle bir devlet töreni,böyle bir kalabalık görüldü mü acaba asalaya tepki olarak?bu gerçekten düşünülecek bir konu bence...biz acı paylaşmayı biraz abartmıyor muyuz toplumca?
ha şurda hemen not etmem lazım ki ben de kesinlikle tepki gösterdim öldürülmesine...fakat ölen diplomatlar ne kadar da çabuk unutuldular diyorum...sitemim bu yüzdendir.
kendinize iyi bakın,saygılar...
Gecenlerde bır radyoda bununla ılgılı bır sey takıldı kulagıma ve adam aynen soyle diyordu:"hrant dınk ın oldurulmesı tamamen TÜRKİYE uzerınde oynanmış bır oyundur.Amerika basbakan Erdogan ın Irak hakkında soyledıklerınden sonra basımıza bunu salıverdi ve " ıcınızdekı problemlerle ugrasırken Irak polıtıkanızı degıstıremezsınız ve buna musaade etmeyız" der gıbı bır tavır takındı" dedi..Ne kadar dogru ne kadar yanlıs bılmıyorum ama bence ulkenın karısmasını ısteyen cok kısı var.Bu da bızı gercekten cok uzuyor.....
Dün yıne yapayanlız
Dolaştım yollarda
Yagmurlarla ıslanan
Bomboş sokaklarda
Gözlerimde yaş,kalbimde sızı
Unutmadım SENİ
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni
Dolaştım yollarda
Yagmurlarla ıslanan
Bomboş sokaklarda
Gözlerimde yaş,kalbimde sızı
Unutmadım SENİ
Unutamadım unutamadım ne olur anla beni
- silahsız kuvvet
- Profesyonel

Memet Ali Birand yazıyor, söylüyor ve savunuyor !
(öncelikle hepimiz suçluymuşuz.. suçluyuz çünkü;
"biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz" M. Kemal Atatürk)
Hrant Dink'i 301 öldürdü
Hrant Dink'in katilini boş yere aramayın, zira onu bizler öldürdük. 301'inci madde öldürdü. Azınlığı sevmeyen, farklı görüşlerden nefret eden ve sözünü kaba güçle kabul ettirenler öldürdü.
Bugün Hrant Dink'in günü.
Bugün onun için yürüyeceğiz. Türkiye'yi sevenler bugün cenazeyi ellerinin üstünde taşıyacak.
Ancak, yine de kendimizi temize çıkartamayacağız. Ne Hrant'ı geri getirebileceğiz, ne de ülkemizin lekelenen prestijini.
Hrant'a tetiği çeken eli yakaladık.
Ancak gerçek katil yine bulunamayacak.
Zira Hrant'ın gerçek katili bizleriz.
Katillerimizi 301'inci maddeyle yarattığımız zihniyet ve ortamda yeşerttik. Ellerine silahı bizler verdik.
Tüm sorumlular hala içimizdeler. Hatta bir kısmı utanmadan TV'lere çıkıp, ne kadar üzüntü duyduklarını anlatıyorlar.
Peki ya üzerinde tartışmalar bitmemişken, 301'inci maddeyi sadece yazılı diye harfiyen uygulayanlara ne demeli? 301'e dayanarak Hrant Dink aleyhine şikayet üstüne şikayette bulunanlara ne demeli?
Bu abuk subuk şikayetleri ciddiye alan ve Sorumluluk benden gitsin, ne olur ne olmaz ben davayı açayım da, kararı mahkeme versin diyen savcılara?
Bu savcıların davalarını kabul eden ve 301'inci maddeyi en kısıtlı şekilde yorumlayıp, bilirkişi raporlarına rağmen Hrant'ı mahkum eden hakimlere?
Ne demeli?
Hepimiz sorumluyuz. Listemiz çok uzun.
Mahkeme kapılarına yığılıp, demokratik hakkımızı kullanıyoruz diye Dink'lerin üstüne yürüyen, hakaret eden, dövenler...
Ermeni konferanslarını basan, sergileri bozanlar...
Lütfen söyleyin, yanlış mıyım?
Toplum olarak, hoyrat değil miyiz?
Özellikle azınlıklarımızı küçük görürüz. Başka kökenlerden vatandaşlarımızı kendimizden saymayız. Farklı görüşlerden nefret ederiz. Tartışmayı sevmeyiz. Kendi fikirlerimizi kabul ettirmek için hemen şiddete başvururuz. Kabalaşırız. Sinirlenince, vurup kırarız.
Doğru değil mi?
İşte bundan dolayı, Hrant'ı hepimiz öldürdük...
İşte bundan dolayı, Hrant'ı 301 öldürdü...
Toplum olarak artık değişmek istiyorsak, bundan dolayı 301'i değiştirmemiz gerekiyor.
Hrant Dink'e kendimizi ancak böyle affettirebiliriz.
(sonra da akıl veriyor "böyyük aydın": kendinizi affettirin !..)
BUGÜN HEPİNİZİ CENAZEDE GÖRMEK İSTİYORUZ
Günlerdir birçok meslekdaşım yazıyor. Ben de onlara katılıyorum.
Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan'ı, Gül'ü, ve Genelkurmay Başkanımızı bugünkü cenazede görmek istiyoruz.
Bir vatandaşımız öldürüldü. Hem de, sadece Ermeni kökenli olduğundan dolayı katledildi. Fikir özgürlüğü istediği için vuruldu.
Hrant Dink bir demokrasi şehidimizdir.
Şehit cenazelerine ne kadar duyarlık gösteriyor isek, Dink'e de aynı duyarlığı göstermeliyiz. Ömer Çelik'in önerisini benimsemeli, cenazeye Türk bayrağı sarmalıyız.
Cumhurbaşkanı Sezer, hukuka ve adalete bağlılığını böyle ortaya koymalı.
Başbakan Erdoğan, milliyetçi oyları kaybetmekten korkmamalı. Mertliğiyle övünüyor, demokrasiye bağlılığını sık sık tekrarlıyorsa, bugün kendini açıkça göstermeli.
Yok efendim, programı doluymuş, TBMM'deki gizli oturumu geceye ertelersiniz ve Başbakan İtalyan Başbakanı Prodi'yi özel uçağına bindirip, iki saatliğine dahi olsa cenazeye katılır.
Genelkurmay Başkanımız, Orgeneral Büyükanıt'ın bu konudaki duyarlığını da yakından biliyoruz. Org. Büyükanıt'ın sadece çelenk göndermekle yetinmeyeceğinden eminiz.
Gelin, bugün Türkiyemize sahip çıkalım. Soykırımın bir yalan olduğunu bütün dünyaya gösterelim. Bu cinayeti işleyenlerin bizden olmadıklarını ortaya koyalım.... / M.Ali Birand
-----------------------
bu ve bunun gibi birçoklarının psikolojik saldırıları, insanın savunma dürtüsünü tetikliyor.. "savunmak" onların da istediği gibi, baskıyı kabullenmektir.. o yüzden, hiç bir şekilde asalanın Türkler'e yaptıklarına ve diğer mezalimlerine değinip bir kıyaslama yapmak istemiyorum. çünkü, bu suikastin Türk aklı ve mantığı ile, Türk kurgusu ile yapıldığına asla inanmıyorum...
bu da bizden bir altın söz :
Türklüğü ve Türk milliyetçiliğini suçlu göstermeye çalışanların sarıldıkları yalan ve iftira silahıyla, bu suikastta kullanılan silah arasında ve o silahları tutan eller arasında "özde hiçbir fark yoktur" !..
(öncelikle hepimiz suçluymuşuz.. suçluyuz çünkü;
"biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz" M. Kemal Atatürk)
Hrant Dink'i 301 öldürdü
Hrant Dink'in katilini boş yere aramayın, zira onu bizler öldürdük. 301'inci madde öldürdü. Azınlığı sevmeyen, farklı görüşlerden nefret eden ve sözünü kaba güçle kabul ettirenler öldürdü.
Bugün Hrant Dink'in günü.
Bugün onun için yürüyeceğiz. Türkiye'yi sevenler bugün cenazeyi ellerinin üstünde taşıyacak.
Ancak, yine de kendimizi temize çıkartamayacağız. Ne Hrant'ı geri getirebileceğiz, ne de ülkemizin lekelenen prestijini.
Hrant'a tetiği çeken eli yakaladık.
Ancak gerçek katil yine bulunamayacak.
Zira Hrant'ın gerçek katili bizleriz.
Katillerimizi 301'inci maddeyle yarattığımız zihniyet ve ortamda yeşerttik. Ellerine silahı bizler verdik.
Tüm sorumlular hala içimizdeler. Hatta bir kısmı utanmadan TV'lere çıkıp, ne kadar üzüntü duyduklarını anlatıyorlar.
Peki ya üzerinde tartışmalar bitmemişken, 301'inci maddeyi sadece yazılı diye harfiyen uygulayanlara ne demeli? 301'e dayanarak Hrant Dink aleyhine şikayet üstüne şikayette bulunanlara ne demeli?
Bu abuk subuk şikayetleri ciddiye alan ve Sorumluluk benden gitsin, ne olur ne olmaz ben davayı açayım da, kararı mahkeme versin diyen savcılara?
Bu savcıların davalarını kabul eden ve 301'inci maddeyi en kısıtlı şekilde yorumlayıp, bilirkişi raporlarına rağmen Hrant'ı mahkum eden hakimlere?
Ne demeli?
Hepimiz sorumluyuz. Listemiz çok uzun.
Mahkeme kapılarına yığılıp, demokratik hakkımızı kullanıyoruz diye Dink'lerin üstüne yürüyen, hakaret eden, dövenler...
Ermeni konferanslarını basan, sergileri bozanlar...
Lütfen söyleyin, yanlış mıyım?
Toplum olarak, hoyrat değil miyiz?
Özellikle azınlıklarımızı küçük görürüz. Başka kökenlerden vatandaşlarımızı kendimizden saymayız. Farklı görüşlerden nefret ederiz. Tartışmayı sevmeyiz. Kendi fikirlerimizi kabul ettirmek için hemen şiddete başvururuz. Kabalaşırız. Sinirlenince, vurup kırarız.
Doğru değil mi?
İşte bundan dolayı, Hrant'ı hepimiz öldürdük...
İşte bundan dolayı, Hrant'ı 301 öldürdü...
Toplum olarak artık değişmek istiyorsak, bundan dolayı 301'i değiştirmemiz gerekiyor.
Hrant Dink'e kendimizi ancak böyle affettirebiliriz.
(sonra da akıl veriyor "böyyük aydın": kendinizi affettirin !..)
BUGÜN HEPİNİZİ CENAZEDE GÖRMEK İSTİYORUZ
Günlerdir birçok meslekdaşım yazıyor. Ben de onlara katılıyorum.
Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan'ı, Gül'ü, ve Genelkurmay Başkanımızı bugünkü cenazede görmek istiyoruz.
Bir vatandaşımız öldürüldü. Hem de, sadece Ermeni kökenli olduğundan dolayı katledildi. Fikir özgürlüğü istediği için vuruldu.
Hrant Dink bir demokrasi şehidimizdir.
Şehit cenazelerine ne kadar duyarlık gösteriyor isek, Dink'e de aynı duyarlığı göstermeliyiz. Ömer Çelik'in önerisini benimsemeli, cenazeye Türk bayrağı sarmalıyız.
Cumhurbaşkanı Sezer, hukuka ve adalete bağlılığını böyle ortaya koymalı.
Başbakan Erdoğan, milliyetçi oyları kaybetmekten korkmamalı. Mertliğiyle övünüyor, demokrasiye bağlılığını sık sık tekrarlıyorsa, bugün kendini açıkça göstermeli.
Yok efendim, programı doluymuş, TBMM'deki gizli oturumu geceye ertelersiniz ve Başbakan İtalyan Başbakanı Prodi'yi özel uçağına bindirip, iki saatliğine dahi olsa cenazeye katılır.
Genelkurmay Başkanımız, Orgeneral Büyükanıt'ın bu konudaki duyarlığını da yakından biliyoruz. Org. Büyükanıt'ın sadece çelenk göndermekle yetinmeyeceğinden eminiz.
Gelin, bugün Türkiyemize sahip çıkalım. Soykırımın bir yalan olduğunu bütün dünyaya gösterelim. Bu cinayeti işleyenlerin bizden olmadıklarını ortaya koyalım.... / M.Ali Birand
-----------------------
bu ve bunun gibi birçoklarının psikolojik saldırıları, insanın savunma dürtüsünü tetikliyor.. "savunmak" onların da istediği gibi, baskıyı kabullenmektir.. o yüzden, hiç bir şekilde asalanın Türkler'e yaptıklarına ve diğer mezalimlerine değinip bir kıyaslama yapmak istemiyorum. çünkü, bu suikastin Türk aklı ve mantığı ile, Türk kurgusu ile yapıldığına asla inanmıyorum...
bu da bizden bir altın söz :
Türklüğü ve Türk milliyetçiliğini suçlu göstermeye çalışanların sarıldıkları yalan ve iftira silahıyla, bu suikastta kullanılan silah arasında ve o silahları tutan eller arasında "özde hiçbir fark yoktur" !..
En son silahsız kuvvet tarafından Prş Oca 25, 2007 23:24 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Epeyden beridir ermeni soykırımıyla ilgili araştırmalar yapıyorum ve internet üzerinde ermeni soykırımını destekler nitelikte bir çok site olmasına karşın bunun yalan olduğunu ve "SÖZDE" olduğunu niteleyen pek bir siteye "ne yazık ki"rastlayamıyorum
.Peki biz eğer bu soykırımın yapılmadığına bu kadar eminsek hani nerede somut belgeler...
- silahsız kuvvet
- Profesyonel

Hrant Dink'e (konu çokluğu itibariyle) sanırım yeteri kadar üzüldük, kimlik sorunlarımızı da belirttik, cinayeti de kınadık..
bunları da irdeleyebilir miyiz : bu cinayet kimlerin işine yaradı, kimlerin yürüdükleri çizgiyle paralel kaldı, birileri vah vah derken kimler kaldıkları yerden daha da hızlı bir şekilde devam ediyor ve edecek..
bu boyutlarda ve daha fazlasında neler söylenebilir...
bu arada bir not :
*suikaste, kendi kanaatimizle "üzüldük" ; her şeyden önce yaşama hakkı kutsal olduğu için.. "asıl hedef Türkiye'yi sıkıştırmak"* adına bir cana kıyıldığı için.. (*bence demiyorum çünkü, bu olay üzerinden ülkeyi içeriden sıkıştırmaya çalışanlar da aynı şeyi söyleyebiliyor, tezat onların doğasında var !)
*medya üzülmemizi istediği için "üzüldük" : hep son yıllarından bahsedildi Dink'in.. Türkiye'den, barıştan, sevgiden yana olduğuna değinildi... elbette sadece geçmişiyle değerlendirilemez insanlar, düşünceler değişebilir. ama neden kimse Hrant Dink'in geçmişinden, gençlik yıllarından bahsetmedi !!!
bunları da irdeleyebilir miyiz : bu cinayet kimlerin işine yaradı, kimlerin yürüdükleri çizgiyle paralel kaldı, birileri vah vah derken kimler kaldıkları yerden daha da hızlı bir şekilde devam ediyor ve edecek..
bu arada bir not :
*suikaste, kendi kanaatimizle "üzüldük" ; her şeyden önce yaşama hakkı kutsal olduğu için.. "asıl hedef Türkiye'yi sıkıştırmak"* adına bir cana kıyıldığı için.. (*bence demiyorum çünkü, bu olay üzerinden ülkeyi içeriden sıkıştırmaya çalışanlar da aynı şeyi söyleyebiliyor, tezat onların doğasında var !)
*medya üzülmemizi istediği için "üzüldük" : hep son yıllarından bahsedildi Dink'in.. Türkiye'den, barıştan, sevgiden yana olduğuna değinildi... elbette sadece geçmişiyle değerlendirilemez insanlar, düşünceler değişebilir. ama neden kimse Hrant Dink'in geçmişinden, gençlik yıllarından bahsetmedi !!!
silahsız kuvvet yazdı:Hrant Dink'e (konu çokluğu itibariyle) sanırım yeteri kadar üzüldük, kimlik sorunlarımızı da belirttik, cinayeti de kınadık..
bu arada bir not :