Bir Sorum Var...

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Bir Sorum Var...

Mesajgönderen baris_onsel » Pzt Kas 13, 2006 22:17 pm

Barış Manço'nun Mega Mançoloji albümündeki Dıral Dede'nin Düdüğü adlı parçada adı geçen Dıral Dede kimdir?O'nun düdüğü neden önemlidir?
çok ciddiyim,bir bilgim yok...
bilgisi olan varsa...

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Sal Kas 14, 2006 20:11 pm

Sanırım Dıral Dede İsrafil ve kıyamet günü onun üfleyeceği sur da düdüğü oluyor.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Sal Kas 14, 2006 20:32 pm

evet mantıklı görünüyor...şarkı da zaten vaktin erken oldugunu,zararın neresinden dönersen kâr olacağını söylüyor...

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Çrş Kas 15, 2006 23:40 pm

sanırım burda dıral dede ve düdüğü mecazi anlamda kullanılmış...
şunu açıkça söyleyim başıma gelen acı tatlı bazı olaylar oluyor ve barış manço şarkılarında ondan sonra yeni yeni anlamlar çıkarıyorum...
belki şimdi dinlediğin sevdiğim bi şarkı 20 yıl sonra farklı bir anlam daha kazanabilir benim için...
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Prş Kas 16, 2006 14:37 pm

kadir 2023 yazdı:sanırım burda dıral dede ve düdüğü mecazi anlamda kullanılmış...
şunu açıkça söyleyim başıma gelen acı tatlı bazı olaylar oluyor ve barış manço şarkılarında ondan sonra yeni yeni anlamlar çıkarıyorum...
belki şimdi dinlediğin sevdiğim bi şarkı 20 yıl sonra farklı bir anlam daha kazanabilir benim için...

evet,insan yaşayınca öğreniyor bazı şeylerin anlamlarını.haklısın

Kullanıcı avatarı
ilkeraydin
Gelişen Üye
Gelişen Üye

...

Mesajgönderen ilkeraydin » Pzt Kas 27, 2006 03:42 am

internette arama yaptım ve mantıklı bir sonuç çıktı karşıma paylaşmak istedim....

taktir sizin birazda ite kaka :)...

Megamanço albümünü zamanında dikkatli dinlememişim. Bir nakarat vardı. Kıral dedenin düdüğü sanırdım .. Şarkı sözleri ders gibiydi; Hele destur! Maşallah bu ne iştah böyle; Hele destur! Yetim hakkım yemedin mi söyle, Hele destur! Gözümüz yok afiyet şeker olsun. Ama paylaş , gel beni dinle , gariplerin de karnı doysun
Aç gözünü daha vakit erken, gör şeytanın gör dediğini. Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu.

Sen öyle devekuşu gibi , şaşkın şaşkın bakınırsan; bir gün duyarsın elbet “Dıral Dede nin düdüğünü”

Dıral Dede de neymiş ki diye araştırdım: Kıyamet alametlerinden ; "sur" adlı boruyu üfleyerek kıyametin kopmasını başlatacak olan meleğe verilen ad; yani İsrafil miş..

Bir anda yurtdışına ilk göç eden işçiler geldi aklıma. Herşeyi düdük seslerine ayarlıymış. Düdük çaldı kalk. Düdük çaldı işe git. Yemek ye; işten çık...

Dıral Dedenin düdüğü çalmadan yaşamak lazım aslında İnsanca, Sevgiyle...

adreside bu inşallah reklam amacı güdüyon falan denmez çünkü emin olunki asla öyle bir amaç gütmüyorum saygılarım ile...

http://www.aramizdakalsin.com/d.asp?id= ... %BCg%C3%BC

..........

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: ...

Mesajgönderen baris_onsel » Pzt Kas 27, 2006 04:18 am

ilkeraydin yazdı:internette arama yaptım ve mantıklı bir sonuç çıktı karşıma paylaşmak istedim....

taktir sizin birazda ite kaka :)...

Megamanço albümünü zamanında dikkatli dinlememişim. Bir nakarat vardı. Kıral dedenin düdüğü sanırdım .. Şarkı sözleri ders gibiydi; Hele destur! Maşallah bu ne iştah böyle; Hele destur! Yetim hakkım yemedin mi söyle, Hele destur! Gözümüz yok afiyet şeker olsun. Ama paylaş , gel beni dinle , gariplerin de karnı doysun
Aç gözünü daha vakit erken, gör şeytanın gör dediğini. Bir kulak ver de dinle sağır sultanın duyduğunu.

Sen öyle devekuşu gibi , şaşkın şaşkın bakınırsan; bir gün duyarsın elbet “Dıral Dede nin düdüğünü”

Dıral Dede de neymiş ki diye araştırdım: Kıyamet alametlerinden ; "sur" adlı boruyu üfleyerek kıyametin kopmasını başlatacak olan meleğe verilen ad; yani İsrafil miş..

Bir anda yurtdışına ilk göç eden işçiler geldi aklıma. Herşeyi düdük seslerine ayarlıymış. Düdük çaldı kalk. Düdük çaldı işe git. Yemek ye; işten çık...

Dıral Dedenin düdüğü çalmadan yaşamak lazım aslında İnsanca, Sevgiyle...

adreside bu inşallah reklam amacı güdüyon falan denmez çünkü emin olunki asla öyle bir amaç gütmüyorum saygılarım ile...

http://www.aramizdakalsin.com/d.asp?id= ... %BCg%C3%BC

..........

yaptığın araştırma harikulade...çok sağol ilker kardeşim...emeğine sağlık...
galiba sorumun cevabını da böylece bulmuş oldum sayende... :) :alkis:

Yine de başka fikir ve düşünceleri varsa yazabilirler...

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Pzt Kas 27, 2006 12:39 pm

Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Pzt Kas 27, 2006 18:22 pm

böyle bir konu varmış demek...özür dilerim,varlıgından habersiz açtım bu konuyu...sanırım herkes aynı düşünüyor cevap hakkında....