kalp krizi hakkında

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

chileklisyrup
Profesyonel
Profesyonel

kalp krizi hakkında

Mesajgönderen chileklisyrup » Cum Mar 31, 2006 13:34 pm

Diyelim ki, is saati bitti ve siz de aksam 18:30 civarinda, alisilmadik derecede >>zorlu bir is

gununun ardindan(tabii ki tek basiniza) arabaniza binip evin yolunu tuttunuz. Cok yorgunsunuz ve caniniz da fena halde SIKKIN,MuTHIS GERGIN VE SINIRLI BIR HALDESINIZ?

Birdenbire gogsunuze,kolunuza ve cenenize dogru yayilmaya baslayan korkunc bir ağrı hissediyorsunuz. En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz.

NE YAPACAKSINIZ???

ILK YARDIM KURSLARINA KATILACAK KADAR AKLI BASINDA BIRIYDINIZ

AMA KURSTAKI EGITMEN, SIZIN BASINIZA BIR SEY GELDIGINDE NE YAPACAGINIZI OGRETMEDI!!!

YALNIZ BASINIZAYKEN KALP KRIZI GECIRIRSENIZ NASIL HAYATTA KALIRSINIZ?

PEK COK INSAN KALP KRIZI GECIRDIGI SIRADA TEK BASINA OLUYOR; ETRAFTA YARDIM EDECEK KIMSE BULUNMUYOR. KALP ATISLARI DUZENSIZLESEN VE KENDISINI BAYILACAKMIS GIBIÂ HISSEDEN BIRININ BILINCINI YITIRMEDEN ONCE YALNIZCA 10 SANIYE KADAR ZAMANI VARDIR. BU DURUMDA NE YAPMANIZ GEREKIR?

CEVAP: PANIGE KAPILMADAN UST USTE KUVVETLICE OKSURMEYE BASLAYIN. OKSURMEDEN ONCE HER SEFERINDE DERIN BIR NEFES ALIN; OKSURUKLERINIZ GUCLU OLSUN, DERINDEN GELSIN VE UZUN SURSUN, TIPKI GOGSUNUZDE BIRIKMIş BALGAMI ATMAYA CALISIR GIBI OKSURUN.HER IKI SANIYEDE BIR DERIN NEFES ALIP OKSURUN VE BUNU YA YARDIM GELENE DEK YA DA KALP ATISLARINIZ TEKRAR NORMALE DONENE DEK SUREKLI YAPIN. neden???

DERIN NEFES ALMAK CIGERLERI OKSIJENLE DOLDURUR. OKSURMEK KALBE TAZYIK YAPAR VE KAN DOLASIMINI RAHATLATIR.KALBE UYGULANAN BU TAZYIK, KALBIN NORMAL RITMINE DONMESINI KOLAYLASTIRIR.>BUTUN BUNLAR SIZE, BILINCINIZI KAYBETMEDEN ONCE HASTANEYE YETISECEK ZAMANI TANIR. >>BU KONUDA MUMKUN OLDUGUNCA COK KISIYI BILGILENDIRIN. >>BU BILGI SAYISIZ INSANIN HAYATINI KURTARABILIR!!! ASLA, BENIM BASIMA GELMEZ DIYE DUSUNMEYIN! HAYAT TARZIMIZIN EPEYCE DEGISTIGI SU SON YILLARDA ARTIK HER YASTA INSAN >>KALP KRIZI GECIRIYOR. GERCEK BIR DOST OLDUGUNUZU GOSTERIP BU MAKALEYI TANIDIGINIZ HERKESE YOLLAYIN !!

KENDİNİZE DİKKAT EDİN....
it is time to pHesttivale..

Kullanıcı avatarı
rock114
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen rock114 » Cum Mar 31, 2006 20:10 pm

bilgilendirme için teşekkürler..
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..

Kullanıcı avatarı
nehir taşçı
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen nehir taşçı » Cum Mar 31, 2006 20:21 pm

ak114 yazdı:bilgilendirme için teşekkürler..
O'nu anlayabilmek, dünyaya O'nun gözüyle bakabilmektir...

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Cum Mar 31, 2006 21:12 pm

KEŞKE BARIŞ ABİMİZDE BÖYLE YAPSAYDI.... :(
YA NASİP.....
YA KISMET.....

fokudu
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen fokudu » Cum Mar 31, 2006 22:21 pm

gercektende ise yariyor
gecenlerde karakoye gitmistim , dolasirken hafif bi agri hissetmeye basladim gogus kafesimin uzerinde gerci agri hafifti ama sanki baslangic olduunu dusundum daha once bu mesaj icin hazirlanmis bir sunu gelmisti mailime . bende kendi kendime oksurmeye baslarim ve agri iyice hafiflemeye basladi ben oksurmeye devam ettim ve agri kesildi az sonrasinda tekrar agriyi hissetmeye basladim. tekrar oksurmeye basladim ve agri tekrar azaldi bu isleler bi sure daha devam etti. ama en sonunda normale dondu . belki benim o anda hissettiklerimin kalp krizi ile ilgisi yoltu cunku henuz daha 20 yasindayim ama oksurme olayi gogus kafesi etrafindaki sikisalara ok ii geldiini anladim