Barış Manço Müziği ve 1986 Sonrası Medyatik Barış Manço

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Barış Manço'yu En Çok Hangi Uğraşıyla Seversiniz?

1958 - 1986 yılları arası çeşitli gruplarıyla yaptığı müzik
6
60%
1987'den ölümüne kadar yaptığı müzik
3
30%
Televizyon Programcılığı
1
10%
Turizmciliği (Manço Tatil Köyü v.s)
0
Oy yok
Koleksiyonculuğu
0
Oy yok
Bir dönem Milliyet gazetesi köşe yazarlığı
0
Oy yok
Kadıköy belediye başkan adaylığı
0
Oy yok
 
Toplam oy: 10

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Pzr Şub 06, 2005 20:42 pm

şahsen ben 84 öncesi müziği daha çok beğeniyorum zevk meselesi tabi.
hele enstrümental parçalar şaheser kıvamında
ama değişim herkes için kaçınılmaz bir olgu.
mesela metallica gibi çok popüler olmuş rock gruplarında da var bu değişim

son dönemlerde yapılan

kalpler beraber
domates biber patlıcan
ömrümün sonbaharında
7 den 77 ye fon müziği
rüya gibi parçalar da ayrı tatlar veriyor bana

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 290
Kayıt: Pzt Oca 31, 2005 00:10 am
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Çrş Şub 09, 2005 03:12 am

Bana kalırsa daha öncesindeki dönemleride aslında ayırmak gerekir. mesela;

58-69:Gençlik (Diğer bir tabirle çaylaklık)
70-80:Gençlik+Ustalık
81-99:Babalık+Duayenlik

bana sorarsanız ben 70-80 arası dönemini seçerim. tabi bu müzik açısından bi değerlendirme. TV cilik ve medyatik yönü ayrıyetten değerlendirilir. Ama bende çoğunluk gibi Barış Manço' yu en çok bir müzik adamı olarak seviyorum.

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Prş Şub 10, 2005 00:59 am

bence barış mançoda bir dönem sonra müziğe doygunluk oluştu ve idealleri doğrultusunda halka şarkı söylemek dışında yaptığı hizmetlere yoğunlaştı(tv programları, belgeseller vb.)

sanki "niye kaset çıkmıyor" şeklindeki teplileri önlemek için de 4-5 yılda bir bilgisayar destekli kısa sürede hazırladığı parçalardan albümler çıkardı.(bir röportajında son iki albümünden sound olarak memnun olmadığını kendi de belirtmiştir.

fakat ben barış abinin bu iki ayrı müzik dönemi arasında başarı yönünden bir fark görmemekle beraber keşke eski parçalar tadında müzikler üretseydi diyorum kendi adıma..grup havasının hakim olduğu, parçaların daha demlenerek oluştuğu (örnek: bin boğanın kızı parçasındaki uzun enstrümental kısım) albümler...

belki ekonomik şartlarda bı işi böyle bir kulvara sokmuş olabilir.
kanımca barış mançonun 24 ayardan sonra eski müzikal hevesinde bir nebze olsun azalma gerçekleşmiştir.

Kullanıcı avatarı
BarisMancho1907
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: Prş Ara 23, 2004 22:14 pm
Konum: İstanbul

Mesajgönderen BarisMancho1907 » Prş Şub 10, 2005 04:52 am

Yaa arkadaşlar size inanamıyorum. :? Neleri tartışıyorsunuz... Gerçek bir Barışsever, böyle şeyler konuşup da milletin kafasını bulandırmaz. Buraya gelen genç nesiller falan var. Onlar bu yazıları okuyunca Barış Abi'leri için neler düşünecek hiç düşündünüz mü? :evil: :twisted: :twisted: :twisted:

Ayrıca anket düzenlenirken herkesin ve her kesimin seçeneklerine yer verilmelidir. Niye ankette "Ben Barış Manço'yu Her Yönüyle Seviyorum" yok??? :?: :?: :?: :? :evil: Bu yüzden son derece taraflı ve iğrenç bir anket olmuş. Benim görüşümü ve gerçek Barışseverlerin düşüncesi olan "Ben Barış Manço'yu Her Yönüyle Seviyorum" seçeneği yer almadığı için sizi kınıyorum! Ve bu yüzden de oy kullanmıyorum! :evil:

(Mançoloji albümüne "40.YIL" dışında hiç bir zaman ısınamadım. Çünkü Eser Taşkıran oradaki güzelim şarkıları maalesef berbat etti. Ama bu ayrı bir konu. Sonuçta ordaki şarkılar remix. Barış Manço'nun onayından geçtiği için saygı duyuyorum...)

SİZ BURADA BARIŞ ABİ'MİZİN 1986'DAN SONRA YAPTIĞI ŞAHESERLERE LAF ATARAK ÇOK AYIP EDİYORSUNUZ. YAZIKLAR OLSUN!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

AMA ŞUNU ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYORUM Kİ;
GERÇEK BİR BARIŞSEVER; EĞER KENDİSİNE "BARIŞSEVER" DİYEBİLİYORSA; BARIŞ ABİ'MİZİ HER YÖNÜYLE SEVMELİDİR... Böyle alakasız, kafa bulandırıcı, berbat tartışmalar yapmamalıdır. :? 8)

BARIŞ MANÇO'YU HER YÖNÜYLE SEVİYORUM, 1958'DEN 1996'YA KADAR YAPTIĞI TÜM ALBÜMLERİNE DE ADETA TAPIYORUM!!!
Unutamadım, unutamadım ne olur anla beni...

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Prş Şub 10, 2005 14:37 pm

1-hiç kimse barış abinin herhangi bir dönemindeki müziğine laf atmıyor
2-hangi konuları tartışacağımız konusunda bir uyarı almadım
3-genç nesillerin bu tartışmaları okumasında hiç bir yanlış görmüyorum
4-'gerçek' barışsever değilsek bu kadar detaylı sohbetlere niye girelim.
dünyanın her yerinde fan klüpler sevdikleri santçıların eserlerini didik didik incelerler bu forumda ne yazık ki çok az oluyor.
5- anket sorusunda 'en çok' ibaresini görmediniz herhalde
6-hiç kimse içimizdeki manço sevgisi ölçemez.bana göre de barış mançoyu benden fazla seven yok.
7-yani oturup lale ahıskalı vb. konuları mı tartışalım. burası manço klübü.

saygı ve sevgilerimle

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Prş Şub 10, 2005 14:45 pm

sevgili barış göker

kurtalan ekspres kadrosundaki bu değşimin nedenlerini biliyor musun?
yani bir grubun uzun süre devamlılığının olması zaten zor bir şey..

elindeki eski konser kayıtlarını paylaşabilirsek çok memnun olurum.

Kullanıcı avatarı
BarisMancho1907
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 68
Kayıt: Prş Ara 23, 2004 22:14 pm
Konum: İstanbul

Mesajgönderen BarisMancho1907 » Cum Şub 11, 2005 15:50 pm

Sayın Barış Göker ve fairground;

Öncelikle ilk mesajımı iki üç kez daha okuduktan sonra biraz ağır kaçtığını, ve buna rağmen sizin gayet sakin bir şekilde cevapladığınızı görünce size saygısızlık yaptığımı düşünerek çok üzüldüm. Öncelikle ağır konuştuğum için ikinizden de özür dilerim. :( :oops:

İkincisi ise, evet açıklamalarınızı gayet sakin ve mantıklıca yapmışsınız. Teşekkür ederim. Ancak ne bileyim, ben Barış Abi'mizin (yanlış yapmış olsa bile) bazı konularda ortaya çıkarılmasını, bunların tartışılmasını hoş karşılamıyorum. Ancak ikiniz de, benim ani ve sert çıkışımı o kadar sakin bir dille karşılamışsınız ki; ikinize de söyleyecek bir şey bulamıyor ve saygı duyuyorum.

Rahatsız ettiğim için tekrar özür dilerim.
Saygılarımla arkadaşlar...
Unutamadım, unutamadım ne olur anla beni...

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 290
Kayıt: Pzt Oca 31, 2005 00:10 am
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Cum Şub 11, 2005 23:26 pm

Bu yazdıklarını Barış Manço bir çok yerde anlatıyordu zaten,fakat müzikal olarak değerlendirecek olursak 1986 sonrası Barış Manço müziğinde bir duayenlik falan söz konusu değil, ha sahne deneyimi olarak dediğin doğru olabilir fakat eski yaptıklarınla karşılaştıracak olursak 86 sonrası müziğinde gerileme var ilerleme yok o yüzden duayen dememiz yanlış olur bence.


Bu söylediklerine kesinlikle katılmıyorum hatta eshef ve şiddetle kınıyorum Barış Manço Türk müziğinin duayenlerinden biri değildirde kimdir? Ayrıca 80 lerde önce yaptığı müzik 80 lerden sonra yaptığı müzikten daha güzel tabiki ancak unutmayalımki birçok insan vede özellikle çocuklar onu 80lerden sonra yaptığı müzikle tanıyo ve onu böyle seviyo!!!

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Cmt Şub 12, 2005 00:08 am

sevgili barismancho1907

öncelikle nezaketin için çok teşekkür ederim.gerçekten erdemli bir davranış...

ancak barış abinin son dönemdeki müzik tarzı asla bir yanlış değil tamamen bir tercihtir. aynı zamanda çok değerli ve başka tatlar veren eserlerdir. zaten ben 1980 doğumlu olarak barış abiye bu dönemdeki şarkılarıyla hayran oldum.
zamanla tüm parçlarını dinledikçe kendi zevkime hitap eden şarkıları değişti.
bizim derdimiz keşke suni soundlar yerine anadolu ezgilerini kurtalan ekspresle birlikte daha uzun süre dinleyebilseydik mevzusu.

mesela bal sultan parçasını dinle önce
orada kullanılan tüm enstrümantelleri seçebilirsin doğal bir havası var ve enfes..
sonra müsadenizle çocukların sounduna bak
halı dokumacılığına benzer elde dokuma- fabrikasyon imalatı ilişkisi
ama asla kötü değil, sadece tercih ve zevk meselesi. tartışılmaz

saygılarımla

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 290
Kayıt: Pzt Oca 31, 2005 00:10 am
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Cmt Şub 12, 2005 18:54 pm

Sevgili Mitran ,

Öncelikle sorayım profesyonel bir Barış Manço dinleyicisimisin ?
Bu forumda yazmış olduğum daha önceki mesajlarımı okudunmu ?okumadıysan lütfen oku,"Barış Manço müzik dönemleri"adlı yazımı da oku

Eğer profesyonel bir dinleyici değilsen beni kınamadan önce lütfen profesyonel ol,daha sonra bu konuları seninle tekrar konuşalım.



Yazını okudum görüldüğü kadarıyla sen profesyonel bir dinleyiciye benziyorsun. Ama iddia ederim bende en az senin

kadar profesyonel bir dinleyiciyim. Barış Manço' nun tüm şarkıları elimde ve bunlar hakkında yorum yapacak kadarda

müzik bilgim var. Ayrıca Barış Manço' nun hangi tarihte hangi grubuyla hangi parçasını yaptığını ve ne zaman

piyasaya çıkardığını ezbere bilirim. Yani Barış Manço müziği hakkında söz sahibi biriyim. Benim seni kınadığım nokta

Barış Manço' nun duayenliğinden şüphe ediyor olman. Barış' ın yaptığı müzikte 85 ten sonra bir gerileme olduğu çok

açık. Gerilemeyle kastettiğim düzenleme ve teknik açıdan bir eksiklik. Barış' ın bilgisayarla yaptığı müzik tabiki

biz Barışseverlerin biraz tuhafına gidiyor. Ancak şunuda unutmayalımki Barış Manço yeniliklere açık biridir. Ayrıca

yaptığı bu albümlerde orkestrasından da vazgeçmiş değildir. Tekrar tekrar söylüyorum ülkemizde ve diğer ülkelerde

Barış Manço' yu büyük bir çoğunluk 80lerden sonra yaptığı müzikle tanıyor ve seviyor. Hep teknik açıdan konuşuyoruz peki neden

beste ve söz açısındanda konuşmuyoruz. Barış Manço' nun 88-99 arasında yaptığı öyle parçalar var ki düzenleme tam

bir orkestra tarafından yapılmamasına rağmen müziği ve sözleri daha önceki dönemlerinde yaptığı parçaları aratmaz.

Burada Barış Manço' nun üstatlığını görememek bana göre bir gaflettir. Yanlış anlaşılmasın Barış Manço

eleştirilemez, kusursuz biridir demek istemiyorum benimde yeri geldiğinde Barış Manço' yu eleştirdiğim noktalar

oluyor. Ama lütfen Barış Manço' nun müziği hakkında biraz daha dikkatli konuşalım!!!

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Pzr Şub 13, 2005 14:28 pm

sevgili barış göker

bence bu sefer fazla ileri gittin

evet saydığın parçalar sound olarak 80 öncesinden farklılıklar gösteriyor.
ancak "barış mançoya yakıştıramıyorum" ifadesi çok ağır olmuş

benden öte benden ziyade: içeriği hem söz hem müzik olarak barış mançonun filzof yanını yansıtıyor

burada sıraladığın parçalarda Müsadenizle Çocuklar ve Ayı dışında (bu parçalarda aslında ince eleştiriler ve espriler yapılmıştır.Başka bir sınıfta değerlendirilmeli) söz bakımından bir değer eksikliği yok

zaten barış abinin en son yazdıkları sözler eleştirilebilir.

adam grup dağıldı diye 86 dan sonra müziğimi bıraksın

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 290
Kayıt: Pzt Oca 31, 2005 00:10 am
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Pzr Şub 13, 2005 16:23 pm

Barış Göker' e

Yukarıda yazdığım parçaları Sezen Aksu,Kenan Doğulu ve yeni nesil Türk Pop şarkıcıları söyleseydi onların tarzına gidebilirdi belki ama bu Barış Manço onun kendine has bir tarzı var sıradan bir Pop-Rock şarkıcısı değil o.Onun için yukarıda saydığım parçaları söz ve müzik olarak da Barış Manço'ya yakıştıramıyorum.




Zevklerine saygı duyuyorum ama eğer sen Barış' ın bu şarkılarını ona yakıştıramıyorum diyosan ben seni bir kez daha kınıyorum. Sende başka laf bulamıyosun durmadan beni kınıyorsun deme. Barış Manço' nun yaptığı müzik benim en hassas noktalarımdan biri. Sırf bu yüzden tekme tokat kavga etmişliğim vardır benim. Tamam duygusal davranmayalım. Olaya tamamen objektif bakarak yazıyorum şu andan itibarenki satırları. Eğer sen Unutamadım, Can Bedenden Çıkmayınca, Benden Öte Benden Ziyade şarkılarının sözlerini Barış Manço' ya yakıştıramıyosan ben senin anlayışının çok kıt olduğunu düşünürüm. Hele hele "Bir ben varki benim içimde benden öte benden ziyade" tasavvufta öylesine derin manalar içerirki şaşar kalırsın. Ayrıca Can Bedenden Çıkmayınca şarkısında eğer senin içinde azda olsa bir hüzün oluşmuyorsa sen duygusuz adamın birisin derim ben sana. Müzik olarak ele aldığımızda da yine Barış Manço' nun yaptığı şeylerin kendi klasına yakışan şeyler olduğunu görüyoruz. Şimdi sen tutupta Benden Öte Benden Ziyade şarkısında elektrogitarlar falan kullanırsan bu şarkının formatına uyar mı?

Kurtalan Ekspres' in dağıldığı ve Eser Taşkıran' ın bazı şeyleri mahvettiği bir gerçek. Bunu seninle tartışmıyorum. Sana sonuna kadar katılıyorum. Ama Fairground' unda dediği gibi rahmetli müziğimi bıraksaydı bu yüzden?

Bak kardeşim müzik demek sadece enstrüman, düzenleme, orkestra demek değildir. Yeri geldiğinde sadece melodidir. Yeri geldiğinde hem melodi hem sözdür, yeri geldiğindede düzenleme, melodi ve söz karışımı birşeydir. Lütfen müziği sadece düzenlemeyle, orkestrayla sınırlama. Enstruman kelime manasında da olduğu gibi sadece bir araçtır. Tabiki sonuca ulaşmak için araçları en iyi şekilde kullanmak gerekir. Ama esas önemli olan araç değil amaçtır. Profesyonel bir dinleyiciyim diyorsun. Ama bana göre sadece işin teknik kısmında profesyonelsin. Gerçek bir MÜZİK DİNLEYİCİSİ değilsin. Lütfen şarkıların teknik kısmının yanında anlamlarınıda kavramaya çalış. Eğer sözlerden hatta sadece melodinin kendisinden bile birşeyler çıkarabiliyorsan sen gerçek bir dinleyicisin demektir. Mesela Barış' ın Dört Kapı isimli parçasını hiç anlamaya çalıştınmı? Müzik ve düzenleme bakımından o kadar parlak bir şarkı olmayabilir. Ama anlamını hiç kavramaya çalıştınmı? Öyle dinlemek için dinlediğinde çoğu sözü hiçbir anlam ifade etmez ama Dört Kapı olarak geçen kavram aslında tasavvufun içinde olan bir kavramdır. Veya daha basit bir şarkı olan Cacık parçası. Buda teknik olarak ileri düzey bir parça değil. Ama Barış Manço Türk erkeğinin psikolojisini gayet güzel vede esprili bir dille yansıtmamış mı? Sonuçta müzik birşeyleri anlatmak için yapılan bişey. Zaten Barış Manço' da "Ben bu dünyaya düşüncelerimi aktarmak için geldim" dememiş mi?

Son olarak şunu söylemek istiyorum. İstirham ediyorum bir daha Barış Manço ve parçaları için olur olmaz şeyler yazma. "yukarıda saydığım parçaları söz ve müzik olarak da Barış Manço'ya yakıştıramıyorum" ne demektir ya? Bu parçaları sevmezsin zevk meselesidir saygı duyarım. Ama yakıştıramıyorum dersen en başta beni karşında bulursun. Benimde rahmetlinin sevmediğim şarkıları var. Ben Barış' a körükörüne bağlanmış birisi değilim. Mesela Sakız Hanım' la Mahur Bey sanat müziği formatlı bir şarkı olduğu için benim pek sevdiğim bir şarkı değil. Ama gayet anlamlı bir şarkı. Şimdi tutupta ben buna Barış' a hiç yakışmamış mı diyeyim yani? Lütfen kendi zevklerine göre Barış Manço' nun müziğini ve sözlerini yargılama. Hele hele sözlerini kesinlikle yargılama. Çünkü -tamamen objektif olarak söylüyorum- dünya üzerinde Barış Manço kadar anlamlı sözler yazan bir kişi daha yok şu anda. Belki haddimi aşıyorum ama Barış için böyle şeyler yazacaksan lütfen bir daha yorum yapma.

Sözlerimi bitirmek istiyorum ama söyleyecek daha o kadar çok şeyim varki uzadıkça uzuyor. Şu satırlarlardan itibaren sözlerim sadece sana değil Barış Göker genel olarak söylüyorum. Lütfen Barış Manço' nun anlattıklarını anlamaya çalışalım. Körükörüne sadece notalara veya enstrumanlara bakarak değerlendirmeyelim. Örnek vercek olursak Dıral Dede' nin Düdüğü diye bir parçası var Barış' ın. Peki ama kim bu Dıral Dede? Bunun ne olduğunu bilmeyen Barışseverlerden kaç kişi araştırmıştır bunu? Sonuçta yanılmıyorsam pek kullanılan bir söylem değil halk arasında. Ukalalık yapmak için değil verdiğim örneği pekiştirmek için açıklıyorum bunu: Dıral Dede' nin düdüğü aslında bir deyimdir. Öyle açıkta kalakalmak gibi bir anlamı vardır. Bunun dışında İsrafil' in üfleyeceği sur diye bir anlamının olduğunuda duydum. Neyse yanlış anlaşılmasın sadece bir örnekti. Yani demek istediğim müziği çıkan sesleri anlamaya çalışarak ve ondan zevk alarak dinlemeye çalışalım. GERÇEK DİNLEYİCİLİK budur.

kaanmanco
İHRAÇ EDİLMİŞTİR
Mesajlar: 60
Kayıt: Cmt Eki 16, 2004 18:31 pm

Barış Manço'nun gerçek müziği

Mesajgönderen kaanmanco » Pzr Şub 13, 2005 19:56 pm

Barış Manço 1972-1985 yılları arasında gerçekten kaliteli ve sivyeli müzik yapmıştır ama 1985'ten sonra giderek düşen bir grafiği olmuştur.1970 li yılların sonunda Santana,Ossibissa,Alpha Blondy,Pink Floyd gibi grupların izinde giden Manço ve Kurtalan Ekspres Duran Duran tipi bir grup anlayışına doğru gidince işin içine su girdi.Asla bayanların olamayacağı bir müzik olan Anadolu Rock'a bayanlar girdi.Kol bastı,Yol verin ağalar beyler,2023,2024,Gesi bağları gibi bir felsefeyi anlatan şarkılar gitti yerine Ayı gibi piyasa şarkıları geldi.Barış Göker bu konuda haklıdır ve Barış Manço ve Kurtalan Ekspres 1985 yılından sonra düşüş yaşamıştır.Kılıç Danışman gibi ustalar gidip yerine Cihangir Akkuzu gibi sıradan isimler gelmiştir.Olay budur.

kaanmanco
İHRAÇ EDİLMİŞTİR
Mesajlar: 60
Kayıt: Cmt Eki 16, 2004 18:31 pm

Gerçek grup

Mesajgönderen kaanmanco » Pzr Şub 13, 2005 19:58 pm

Ayrıca Kurtalan Ekspres 1988'e kadar eski elemanlarıyla kısmen gelebilmştir.Kılıç,Ömür,Oktay,Nur gibi isimler birbir gitmiştir.Amatör bir gitarist olan Bahadır Akkuzu gelmiştir.Burada hata Barış Manço'dadır.

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 290
Kayıt: Pzt Oca 31, 2005 00:10 am
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Pzt Şub 14, 2005 00:17 am

Yine duygusal cevaplar vermişsin. "Unutamadım","Can Bedenden Çıkmayınca" şarkısının söz ve müzik olarak ne özelliği var ? sıradan aşk şarkıları, "Aynalı Kemer" 'de aşk şarkısı ama aradaki farkları görmek gerek.



:arrow: Senin kim olduğun beni hiç ilgilendirmiyor. Hatta şu dakikadan sonra öğrenmekte istemiyorum. Bu sitede herkesin az veya çok bir müzik bilgisi var. Lafı "en profesyonel benim müziği en iyi ben bilirim" demeye getirme. Bir insan sevdiği bir şeye karşı duygusal davranmazda nasıl davranır. Anlaşılan sen benim dediğimi anlamamışsın. Eğer müzik ve sound senin için ön plandaysa sen bu tip şarkıları dinle. Hiçkimse sana bişey diyemez. Ama sakın bidaha Barış Manço' yu senin istediğin tipte müzik yapmıyo diye yargılama. O zamanında böyle yapmayı uygun görmüş böyle yapmış. Hataları yokmu tabiki var. Ama senin yok şöyle yapmış yakışmış böyle yapmış yakışmamış deyip Barış' ı yermeye hakkın yok. Bi kere müzik bir sanattır ve sözler bu sanatta büyük bir yer kaplar. Ama senin mana kabiliyetin görüyorumki çok zayıf. Herkesin zevki farklıdır. Sen böyle seviyorsun kesinlikle diyecek birşeyim yok ama benim ve başkaları için sözlerde ön plandadır. Ama sen benim sevdiğim türde parçalara çamur atıyorsun. Üstelik çamur attığın parçalar rahmetli Barış Manço' nun en hit şarkılarından birkaçı. Neden bu parçaları seviyorsun diyorsun? Can Bedenden Çıkmayıncayı çok seviyorum çünkü müziği bana çok hoş geliyor. Müziğiyle beraber sözlerinide çok etkileyici buluyorum. Yani ikisi birbirini tamamlıyor. :arrow: Eğer Barış' ın 80 den önceki şarkılarını daha güzel buluyosan bunları dinle. AMA BİDAHA SAKIN BAŞKALARININ ZEVKİNE KARIŞIP BAŞKALARI TARAFINDAN SEVİLEN ŞARKILARI KÖTÜLEME.

Ayrıca Cacık diye bilinen şarkının orjinal isminin Sözüm Meclisten Dışarı olduğunu çok iyi biliyorum. Konuyu saptırma. Yazımı kolay olduğundan yazarken aklıma önce bu isim geldi böyle yazdım. Dört Kapı şarkısınıda sevmediğini söylemedim.

Neyse konuya dönelim. Bikere basit düşünüyorsun. Ne demek Unutamadımda aşk şarkısı Aynalı Kemerde aşk şarkısı. Bi kere herşeyden önce anlatımları farklı. Müzikleri farklı vede düzenlemeleri farklı. Ama sen sırf Aynalı Kemer' in düzenlemesini daha hoş bulduğun için Unutamadım ve Can Bedenden Çıkmayınca şarkılarını silip atıyosun. Senin zevkin düşüncen sana benimki bana. Şahsen bende Aynalı Kemer ve bu iki şarkının yeri her zaman için ayrıdır. Neyse bana göre sen gerçek bir Barışsever değilsin. Bundan sonraki konuşmalarına dikkat et.


MODERATÖRLERE VE ÜYELERE UYARI: Bu arkadaşı birileri uyarsın. Kimse kimsenin sevdiği şeyleri kötüleyemez. Ayrıca kimse Barış Manço hakkında bu şekilde ileri geri konuşamaz. Böyle bir platformda böyle şeylerin yaşanması ne kötü!

:arrow: Bu mesaj moderatör tarafından düzeltilmiştir.

Kullanıcı avatarı
fibonacci
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 2
Kayıt: Cmt Şub 12, 2005 03:57 am
Konum: Istanbul
İletişim:

Mesajgönderen fibonacci » Pzt Şub 14, 2005 04:30 am

Baris Goker bence cogu soylediginde haklidir. Madem sozlere cok onem veriyorsunuz gidin siir okuyun o zaman. Muzigimizi de bize birakin lutfen.

Kullanıcı avatarı
Ser
Admin
Admin
Mesajlar: 258
Kayıt: Sal Mar 25, 2003 15:59 pm
Konum: Barış Manço Moda 81300 İstanbul
İletişim:

Mesajgönderen Ser » Pzt Şub 14, 2005 15:36 pm

Sevgili BarışSeverler Club Üyelerimiz;

Topik amacından saptığı ve kişisel tartışmalara neden olduğu için, siz sevgili üyelerimizin birbirini daha fazla kırmamalarını rica ediyoruz.

Bir ricamız da; Barış Abi'mizin yaptığı her şey, bizim için değerlidir. Lütfen Barış Abi'mizin eserlerini eleştiri sınırları ötesinde yermeyelim...

Sayın üyelerimiz; lütfen daha sakin olalım. Barış Abi hepimizin... :)
Saygılarımızla,
BARIŞ MANÇO MIX WEB TEAM

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Re: Barış Manço'nun gerçek müziği

Mesajgönderen fairground » Sal Şub 15, 2005 09:58 am

kaanmanco yazdı:Barış Manço 1972-1985 yılları arasında gerçekten kaliteli ve sivyeli müzik yapmıştır ama 1985'ten sonra giderek düşen bir grafiği olmuştur.1970 li yılların sonunda Santana,Ossibissa,Alpha Blondy,Pink Floyd gibi grupların izinde giden Manço ve Kurtalan Ekspres Duran Duran tipi bir grup anlayışına doğru gidince işin içine su girdi.Asla bayanların olamayacağı bir müzik olan Anadolu Rock'a bayanlar girdi.Kol bastı,Yol verin ağalar beyler,2023,2024,Gesi bağları gibi bir felsefeyi anlatan şarkılar gitti yerine Ayı gibi piyasa şarkıları geldi.Barış Göker bu konuda haklıdır ve Barış Manço ve Kurtalan Ekspres 1985 yılından sonra düşüş yaşamıştır.


bu ne saçmalık yaa.
1.japonlar barış manço'yu ne zaman tanıdılar
2.barış manço nun kimsenin izinden gitmeye ihtiyacı da yoktu gitmedi de.
3.Ayı bir piyasa şarkısı olsun diye yazılmadı. bu parçanın içeriğini anlamadan hala eleştirenlere hayret ediyorum.
4. anadolu rock ta kadın olmaz lafı ise tamamen fiyasko
5. önce barış manço nun amacını anlayalım beyler.onun derdi sadece anlatmaktı. bırakın nasıl anlatacağını da o bilsin
Helal olsun

Kullanıcı avatarı
mitran
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 290
Kayıt: Pzt Oca 31, 2005 00:10 am
Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe

Mesajgönderen mitran » Sal Şub 15, 2005 13:58 pm

önce barış manço nun amacını anlayalım beyler.onun derdi sadece anlatmaktı. bırakın nasıl anlatacağını da o bilsin
Helal olsun


Helal olsun Fairground kimse Barış MANÇO' nun tarzını yargılayamaz. Anlamak isteyen böyle anlar, anlamak istemeyen hiç anlamaz. Ayrıca ne demek müziği bize bırakın? Ben Barış Manço' yu şahsen bir müzisyen olarak sevdim. Müzikleriyle bize anlattığı çok şey var. Ama sözleriylede bir o kadar var. Lütfen kimse müziği kendine sahiplenmeye kalkmasın herkes sevdiği tarafı dinlesin ama sevmediği tarafı yermesin!!!

Kullanıcı avatarı
mankurt
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: Pzr Oca 30, 2005 00:26 am
Konum: ankara

Mesajgönderen mankurt » Sal Şub 15, 2005 16:56 pm

arkadaşlar hepimizi bu sitede olduğumuza göre hiçbirimizin birbirimizin barış manço sevgisini yargılamasına gerek yok. herkes barış abi'nin farkl dönemlerini ve farklı çalışmalarını sevip sevmemekte özgürdür. kaldı ki barış göker herşeyi doktora öğrencisi gibi iyi bir analizle ortaya koymuş. olaya tamamen müzisyen gözüyle bakıyor o. birbirimizin müzik bilgisini sorgulamayı bırakalım. hele bu kişi barış göker'se.. bilmem haberiniz var mı ama kendisi cem karaca ile çalışmış, sayısız programda ve konserde cem karaca 'ya eşlik etmiştir. selda bagcan ile çalışmıştır. kısmetse ersen ile de çalışacak. eger o bu profesyonel kariyerini burada açıklamamışsa tevazusundandır. hangi barışsever istemezdi söyleyin bana mançolojide kılıç danışman,nur moray,kurtalanın sembol ismi celal güven,ohannes,fehiman,gür akat'ın çalmasını? bu isimlerle devam etseydi barış manço bence de çok çok daha iyi olurdu.neden 85 den sonra bir " ne ola yar ola " gibi düzenlemelerinin sayısı azaldı? en son dinlediğiniz manço albümü müsadenizle çocuklar mı yoksa yeni bir gün mü? ben barış göker'e katılıyorum, barış manço ne pahasına olursa olsun kurtalanın süperlerini birarada tutmayı başarmalıydı. garo mafyan'ı sezen aksu'ya bırakıp ekip ruhuyla çalışmalarına devam etmeliydi. bir atasözümüzle yazıma son veriyorum. AĞAÇ YAPRAĞIYLA GÜRLER..
En son mankurt tarafından Sal Şub 15, 2005 18:16 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
yaz dostum..

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Sal Şub 15, 2005 17:14 pm

herkesin müzik bilgisine saygı duyarım. bu konuda haddimi de bilirim.

evet barış manço nun en az dinlediğim albümü müsaadenizle çocuklardır.
evet keşke kurtalan ekspresle ömür boyu çalışabilseydi. ancak keşkelerle bir yere varılamaz. o günkü şartların neler gerektirdiğini barış manço hangi maddi sıkıntılar çektiğini kim bilebilir.

ne yazık ki bir değişim olmuş,
tarz değişmiş ama işin özü hep aynı kalmış.

herkes istediği eleştiriyi yapsın ama lütfen tek amacı ülkesine hizmet etmek olan bu şahsa en fazla bizlerin sahip çıkması gerek. eserlerine "kalitesiz" veya "yakıştıramıyorum" diye yorum yapmak biraz insafsızlık olmuyormu..

saygılarımla

kaanmanco
İHRAÇ EDİLMİŞTİR
Mesajlar: 60
Kayıt: Cmt Eki 16, 2004 18:31 pm

Fairground a cevap

Mesajgönderen kaanmanco » Çrş Şub 16, 2005 19:42 pm

Arkadasim sen bazi seyleri karistiriyorsun.
Japonlarin Baris Mancoyu tanimasi pek birsey ifade etmiyor bu muziginin o yillarda iyi oldugunu gostermez.
Baris Manco ve 1970 lerde ki Kurtalan fazlasiyla birilerinin izinden gitti daha dün Kılıç Danışmala konustum ve bana aynen sunlari dedi;Biz o yıllarda Barisin onerisiyle Emerson Lake&Palmer,Pink Floyd,King Crimson ve Moody Blues dinledik.Baris herzaman bu gruplar ne yapiyorsa onlari yapmamiz lazim basarinin anahtari burada derdi.
Ayi nin sozleri guzel ama onemli olan muzik burada.Bu muzik siir dinletisi degil.
Evet anadolu rock ta kadin olmaz hicbir rock gruubunda kadin olmaz.Bana oyle bir grup varsa goster.Kadinlarin oldugu gruplar 1980 lerin Alman rock gruplaridir.
Evet Baris Manco birseyler anlatti bizlere 1985 e kadar cok guzeldi.Ama grup ne zaman eski havasini kaybetti o zaman Baris birseyleri daha kotu anlatmaya basladi gercek muzik severler dinlemedi anlatilanlari.Kim ne derse desin bu bir gercektir.BARIŞ MANÇO-KURTALAN EKSPRES 1972-1986 ARASINDA İYİ MÜZİK YAPMIŞTIR ÇÜNKÜ HERŞEY CANLI ÇALINDI O ZAMAN.Ayrica Garo Mafyan ve Fatih Erkoc yillarca Barisin muzigiyle dagla gectiler sonra Garo Mafyan aranjoru oldu bu ne bicim bir istir.
Fairground arkadasim biz burda kahve muhabbeti yapmiyoruz.Ben bu isi 4 yildir arastiriyorum ve 20 den fazla ESKİ Kurtalan Ekspres uyesiyle gorustum.

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni
Mesajlar: 571
Kayıt: Pzr Oca 04, 2004 00:58 am
Konum: istanbul

Mesajgönderen fairground » Çrş Şub 16, 2005 19:58 pm

arkadaşım sen o kahvede bir 4 yıl daha araştır

kaanmanco
İHRAÇ EDİLMİŞTİR
Mesajlar: 60
Kayıt: Cmt Eki 16, 2004 18:31 pm

Mesajgönderen kaanmanco » Çrş Şub 16, 2005 20:03 pm

Sen :arrow: arkadasim sende muzik kulagi falanda yok bence.Telefonumu vereyim ara telefonda daha rahat konusruz

:arrow: Bu mesaj moderatör tarafından düzeltilmiştir.

Mod
Moderator
Moderator
Mesajlar: 318
Kayıt: Sal Mar 25, 2003 20:18 pm
İletişim:

Mesajgönderen Mod » Çrş Şub 16, 2005 23:11 pm

:arrow: Bu topiğin ve anketin sahibi olan üyemiz, kendi isteği üzerine ihraç edildiğinden topik kilitlenmiştir.
BARIŞ MANÇO MIX WEB TEAM