UZUN SAÇLI DEV ADAM......

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

sinemmercan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

UZUN SAÇLI DEV ADAM......

Mesajgönderen sinemmercan » Cmt Ara 16, 2006 00:25 am

az önce günlüğümü buldum..kayıptı uzun zamandır...ve o günü hatırladım...sizinle paylaşmam gerekiyor çünkü Çoğumuzun öğretmeni sayılırdı o... umarım sıkılmazsınız ve umarım yorum yapacak kadar değerli bulursunuz yazılanları..

Her pazar erkenden kalkıp onun programını izlemek isterdim. O zamanlar en büyük hayalimdi bir "adam olacak çocuk" programı katılımcısı olup, toplamı hiç bir zaman yüz etmeyen "on puan, on puan, on puan"ı alıp şampiyon olmak ve arkada bulunan, içlerinde hangi oyuncakların olduğunu hiç öğrenemediğim o büyük kutulardan birini almak. Küçük basamakların en üstünde, Barış Ağabey mikrofonu boyuma göre ayarlarken utanmak, küçük bir esprisinde kıkırdamak, ve orada hangi şarkıyı söyleyeceğimiz gece yatmadan önce düşünülenlerimdi. şüphesiz. Hatta ben, birgün programına katılırsam ve Barış abi bana Sinem dişlerini fırçalıyor musun diye soracak diye fırçalardım dişlerimi... söyleyeceğim şarkı ise hazırdı...Domates biber patlıcan...Kimse onun şarkısını söylemeyecekti ve ben söylediğim için beni daha çok sevecekti....Arabanın ön koltuğunda da hiç gözüm olmamıştır zaten Bu yüzden...
Onunla gezdim tüm dünyayı bucak bucak...onunla öğrendim...benide götürse keşke diye üzüldüm çoğu zaman ben de gezsem onunla...

Büyüdükçe ezbere bildiğimiz "Arkadaşım Eşek", "Süper Babaanne", "Hala Kızı Zehra" gibi şarkıların yanına "Gülpembe", "Kol Düğmeleri", "Dağlar Dağlar" ve niceleri eklenir olmuştu.
Bizim aile fanatik derecede hayrandıydı Uzun saçlı adamın...benim ilk ezberlediğim şarkı düşünün Mini Mini Bir Kuştan bile önce...Domates biber patlıcanmış....onu öğretmişler bana dilim dönmeye dönmeye söylemişim...sabah erkenden uyanırdım...yan odada dayım olurdu ve ben her sabah onun yanına giderdim onunla birlikte Uzun saçlı adamı dinlerdik saatlerce...
Anlamazdım tabi o zaman O domates satan adamın Uzun Saçlı Adamın Hayallerini yıktığını anlamazdım Bu yüzden aşkını itiraf edemediğini.....Ya da Anlamazdım o kol düğmelerinin ayrılış hikayelerini...

Barış Abiyi seven sadece biz miydik....hayır....japonlar ve birçok halk daha... O zamanlar Dünya Kupası'nda üçüncü oldu diye sevinebileceğimiz bir futbol takımımız, marka olabilmiş bir şirketimiz, Dünya'da çok iyi bir itibarımız yoktu. Ama seviyorlardı onu....Belkide bizden bile TürkiyeDeki insanlardan bile daha çok hemde....
aşkı anlatış biçimine bakın...ilan-ı aşk edişi...SENİN BANA GÖNLÜN VAR GİBİ GİBİ..
Keşke bir konserine gidebilseydim, onu canlı olarak görebilseydim de o konserde herkesle beraber deli gibi bağırsaydım: Domates, biber, patlıcaaan....

Sonra bir sabah, o haberi aldık....Spiker Barış Manço öldü dedi....Olamazdı bu...O benim öğretmenimdi...dişlerimi fırçalamayı,arabanın arka koltuğuna oturmayı,çok yaşa diyene Sen de gör demeyi ve daha birçok şeyi o öğretmişti bana...donup kaldım televizyonun karşısında...annem ağlıyordu..bense inanmıyordum hala...Dayımı aradım...dayı ne diyo bunlar dedim...dayım ağlıyordu..şaka değil gerçekten dayım ağlıyordu...Söz vermişti birgün seni onun konserine götüreceğim diye...olmadı...odaya kapandım...saatlerce ağladım...şarkıları eşliğinde...
hayatım boyunca tanışmak istediğim adamdı o...Mükemmel bildiğim tek insan....
artık büyüdüm...üzüldüğüm nokta Çocuklarım seni göremeyecek...

Güz Yağmurlarıyla Birgün Göçtün Gittin...İnanamadık....kim yazabilirdi ki bu sözleri...KELEPCELER YİNE VURULDU KİLİT KİLİT YÜREGİME...
RAHAT VE HUZURLU UYU BARIŞ ABİ...., seninle büyüdüm, senin şarkılarınla sevindim-ağladım ve yine seninle yaşamaya devam edeceğim.
:(

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Cmt Ara 16, 2006 00:38 am

bende lise2deydim sabah radyo öyledi kara haberi hala aklımda o an.
ben hep katılmak istedim adam olcak çocuga ama kısmet olmadı bu yazın benimde duygularıma tercümen oldu tesekkürler
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR

Kullanıcı avatarı
ALİ ÖZMEN
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen ALİ ÖZMEN » Cmt Ara 16, 2006 01:06 am

bu yazının ustune ne denebılırkı... hepimizin ortak nktası barış abımız...
İZManço Facebook: https://www.facebook.com/groups/1406696942947567/

İZManço YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv4fsNLzjoYE_Im_V26bEvA

İZManço İnstagram: https://instagram.com/izmanco/

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Cmt Ara 16, 2006 01:17 am

offff o günü hatırladım :gozyasi: :gozyasi: hala inanamıyorum onun öldügüne :gozyasi: ben o zamanlar ilkokula gidiyodum ve hiç bukadar aglamamıştım :gozyasi:
BARIŞ MANÇO HAYATINI KAYBETMEDİ
HAYAT BARIŞ MANÇOYU KAYBETTİ

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cmt Ara 16, 2006 18:35 pm

gönlüne sağlık..
daraldığımız, yalnızlığa saplandığımız bir gündü..

çocuklarımız da çoğunluğumuz gibi O'na dokunamayacak, göz göze gelemeyecek ama..
onlara anlatabileceğimiz, dinletebileceğimiz, uçsuz bucaksız bir Barış Manço hep var olacak..

sinemmercan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen sinemmercan » Cmt Ara 16, 2006 21:01 pm

burada beni anlayabilecek birçok kişi olduğu için bunu paylaştım sizinle....hepiniz beni anlayabiliyosunuz ve ben sizi anlayabiliyorum....
hani Derler ya "Her ölüm erkendir" diye....işte onun için gerçekten erkendi...çok erken.....

Mekanın CENNET olsun UZUN SAÇLI ADAM.....Rahat ve huzurlu uyu...Biz daima seninleyiz...burda ve seninle....

drfth
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen drfth » Cmt Ara 16, 2006 21:22 pm

ÇO HOŞ YAZMIŞSIN ELİNE SAĞLIK
BENİM SÜREKLİ BARIŞ ABİ DİNLEME ARTIK İNSANLAR ALIŞTI SÜREKLİ ONU ARAŞTIRMAMADA BARIŞMANCOMİX BÜYÜK BİR İŞ YAPIYOR BUNUN FARKINA TAM ANLAMIYLA VARMAK ZAMAN ALIYOR ASLINDA
HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYRUM
BARIŞLA KALIN

samet ahmet

Mesajgönderen samet ahmet » Pzr Ara 17, 2006 10:23 am

eline sağlık kardeşim. öylesine duygulandım ki okurken anlatamam.güzel ifade etmişsin anlatmak istediklerini.
O bizim gönlümüzün uzun saçlı adamı, mümkün mü onu unutmak..

Kullanıcı avatarı
şehrazatt
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen şehrazatt » Pzr Oca 07, 2007 04:14 am

evet çok güzel bir yazı olmuş bende onu göremediğim için o kadar üzgünümki umarım ahrette birlikte olmak nasip olur..

Kullanıcı avatarı
Mançolayizm
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Mançolayizm » Pzr Oca 07, 2007 13:28 pm

Ya kardeşim tam da benim doğum günümde yazmışın,ya O, UZUN SAÇLI ADAM'a sevgimizi belirtecek kavram bulamıyoruz...

Eline sağlık, bu Barış Selini kimse durduramaz...

Anılarımızla Barış Abimizi yaşatalım...

Barış Abimizi ben de göremedim maalesef ama bizler burada Barış Abmizin adını anarak,O'nunla ilgili konuşarak zaten O'NU YAŞAMIŞ oluruz...

Önemli olan da bu bence...

fuçin
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen fuçin » Pzr Oca 07, 2007 18:22 pm

ŞARKILARININ İZİNDEYDİK,İZİNDEYİZ VE YİNE ÖYLE KALACAĞIZ SEVGİLİ BARIŞ MANÇO. :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Pzr Oca 07, 2007 19:16 pm

yüreğine sağlık.her bir cümlen Barışsevgisi ile dolu...
ne zaman intten litte darling klibini izlesem,oradaki alt yazı hep üzüyor beni...Barış Manço'nun cenaze haberini veriyor...dalıp gidiyorum o an.
kelimeler düğümleniveriyor ve gözyaşları olarak çıkıyor dışarı...
Biz nasıl unuturuz seni,Can bedenden Çıkmayınca!!!

Kullanıcı avatarı
fatix burak
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen fatix burak » Pzt Oca 08, 2007 12:31 pm

bu yolda ölmek var belkide dönmemek :gozyasi:
fatih burak

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen elanur » Sal Oca 09, 2007 16:45 pm

Mançolayizm yazdı:Ya kardeşim tam da benim doğum günümde yazmışın,ya O, UZUN SAÇLI ADAM'a sevgimizi belirtecek kavram bulamıyoruz...

Eline sağlık, bu Barış Selini kimse durduramaz...

Anılarımızla Barış Abimizi yaşatalım...

Barış Abimizi ben de göremedim maalesef ama bizler burada Barış Abmizin adını anarak,O'nunla ilgili konuşarak zaten O'NU YAŞAMIŞ oluruz...

Önemli olan da bu bence...

bencede bizler sayesnde BARIŞ ABİMİZ unutulmayacak..

sinemmercan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen sinemmercan » Pzr Şub 01, 2009 23:04 pm

10 yıl oldu..koskoca 10 yılll..Acımız hala taze...Hala ağlıyoruz onunla ilgili programları izlerken...hala gözlerimize engel olamıyoruz..sevgi böyle birşey sanırım ...Yüreklerdesin ...Tüm BARIŞSIZLARA rağmen Bizim YÜREKLERİMİZDESİN...

Özledik be Barış abi..ÇOk... :gozyasi:

keremkas
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen keremkas » Pzt Şub 02, 2009 01:11 am

İnanın o uğursuz pazartesi sabahı erkenden kalktım içimde bir sıkıntı var ama ne olduğunu çözemiyorum. yemin ediyorum söylediklerim gerçek, bir anda aklıma geldi acaba dedim Barış Manço ölse... Nerden aklıma geldi bilmiyorum kendi kendime saçmalama Kerem dedim yaa nerden aklına geliyo böyle şeyler... Yataktan kalktım banyoya gidicem annemin mutfaktan sesi geliyor, "Kerem'e nasıl söyliycez?" diyor. Böyle birşey olamaz o an anladım bana kimse söylemedi. mutfağa yaklaştıkça TV'de Barış Manço'nun Gülpembe'si çalıyor kapının eşiğinde durdum ne kadar durdum bilmiyorum sonra...

Açıkçası pek hatırlamıyorum ama biz hala Barış abimizi yaşatıyoruz ben buna inanıyorum. onun şarkılarını dinledikçe dinlettikçe, onun adını andıkça Barış Manço ölmeyecek...

Bir sanatçının ismi ne zaman anılmamaya başlarsa o zaman ölmüş demektir...

Kullanıcı avatarı
süper üye
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen süper üye » Pzt Şub 02, 2009 03:26 am

ölüm herkese..mlesef kaçınılmaz bir gerçek..barış mançonun ölmesi herkesi üzdü biliyorum...beni en çok üzense onun 70li yaşlarına gelememiş olmasıyı..keşki o yaşları görseydi..

alpozgur
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen alpozgur » Pzt Şub 02, 2009 13:07 pm

ben 21 yasına geldım Cocuklugum Bariş Mancoyla gectı onun sevecen egitici programlarıyla buyudum en şanslı nesılız bız bır ınsan dusunun kı dunyanın her yerınde sevılır bır ınsan dusununh kı cocukların kalplerını feteder bır ınsan dusunur kı efsane olur Barış manco bır efsanedır onu yasatmak bızlerın gorevıdır bız vefamızı gostermelıyız buyuk sanatcımıza onu cok sevıyoruz ama bunu sadece sozl deıl eylemle gosterelım sureklı onu bır sekılde hatırlayalım

Kullanıcı avatarı
barış_gitar
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen barış_gitar » Pzt Şub 02, 2009 19:01 pm

ben çok küçüktüm ama bir tek onun programlarını hatırlıyorum ve onu çokkkkkk seviyorum

Kullanıcı avatarı
AHMET SEZGİN ÖZKAN
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen AHMET SEZGİN ÖZKAN » Prş Şub 12, 2009 21:24 pm

HER KESİN DÜNYASININ KARADIGI GÜNÜ UNUTAMIYORUZ HİC BİRİMİZ ARKADASLAR KESKE BARIS ABİ ARAMIZDAN AYRILMASAYDI VE O GÜZEL YÜZÜ VE O GÜZELİM SESİYLE NİCE SARKILAR DİNLESEYDİK :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:
SENİ UNUTMAYACAGIZ BARIS ABİ

Kullanıcı avatarı
blunish
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen blunish » Cmt Şub 21, 2009 01:00 am

sinemmercan... Aynı duyguları gönülden paylaşıyoruz.. Yazını okurken şöyle bir geçmişe uzandım.. Ve sebebi bilinmez bir tebessüm oluştu yüzümde ta ki son paragrafını okuyana kadar işte orada gözlerim doldu.. Tüm Barış Severler olarak hepimiz aynı duyguları aynı içtenlikle paylaşıyor olabilmek harika... :alkis:

NOT: Artık Türkiye'nin en iyi sanatcılarımız saydığımız bir kaç müzisyen büyüğümü burada esefle kınıyorum artık Barış abimle uğraşmayın.. Mezarın da bari huzurlu olsun.. :cinnet:
bir insan ancak adı unutulduğunda ÖLÜR!
http://www.youtube.com/watch?v=ZFHfgDA7 ... e=related&

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzr Şub 22, 2009 13:06 pm

silahsız kuvvet yazdı:gönlüne sağlık..
daraldığımız, yalnızlığa saplandığımız bir gündü..

çocuklarımız da çoğunluğumuz gibi O'na dokunamayacak, göz göze gelemeyecek ama..
onlara anlatabileceğimiz, dinletebileceğimiz, uçsuz bucaksız bir Barış Manço hep var olacak..

Kesinlikle...

Kullanıcı avatarı
paz
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen paz » Prş Şub 26, 2009 15:58 pm

Beni geçmişe götürdün, ama daha dün gibi... Kendi yaşadıklarımı ve günlüğüme yazdıklarımı hatırladım birden. Benzer şeylerdi, nasıl farklı olabilir ki zaten hepimiz aynı sevgiyle burda toplanmışken..

Sağol, varol.
Bu sitedeki tüm arkadaşlarım, sağolun varolun.
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...

cumartesi
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen cumartesi » Cum Mar 13, 2009 00:54 am

Tek tesellim cenazesine katılıp arkasından Fatiha okuyabilmek oldu.Onu gerçekten sevebilmek,ancak onun anlatmaya çalıştığı insani değerleri ve sevgiyi yaşatabilmektir.