BARIŞ MANÇO VE PEYGAMBER EFENDİMİZ

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

barışmançokolik
Profesyonel
Profesyonel
İletişim:

BARIŞ MANÇO VE PEYGAMBER EFENDİMİZ

Mesajgönderen barışmançokolik » Çrş Haz 27, 2007 18:16 pm

arkadaşlar barış abimizin bazı şarkılarının sözleri peygamber efendimizin hadisleriyle birebir örtüşüyor mesela peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde "komşusu açken tok yatan bizden değildir" derken barış abimiz ise sarı çizmeli mehmet ağa şarkısının bir bölümünde "yoksul görsen besle kaymak bal ile" diyor bunun yanısıra birçok şarkısında anlatmak istedikleri de peygamber efendimizin hadis-i şerifi ile birebir uyuyor peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?sizce barış abimiz bu güzel şarkılarını yazmadan önce çeşitli hadis kitaplarını incelemiş midir?ben incelemiştir diyorum ve bu konuyu siz sevgili barış manço dostlarıyla tartışıp konuşmak istiyorum

Kullanıcı avatarı
hatice zuhal pala
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen hatice zuhal pala » Çrş Haz 27, 2007 20:03 pm

ewet haklısın...ancak bence yazmadan önce incelememiştir çünkü zaten biliodur barış abi bu hadisleri...

Kullanıcı avatarı
kulahmet
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kulahmet » Cum Haz 29, 2007 15:44 pm

zaten o şarkı sözleri bütün insanlığın kabul ettiği evrensel erdemler...Peygamber Efendimiz'in hadisleriyle örtüştürmek pek doğru olmaz...ancak Barış abiyle HZ. MUHAMMED (SAV) arasında başka tür ilişkiler var...ilerleyen zamanlarda derleyip kısaca bahsederim onlardan...

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Re: BARIŞ MANÇO VE PEYGAMBER EFENDİMİZ

Mesajgönderen turkerr » Sal Tem 31, 2007 02:19 am

barışmançokolik yazdı:arkadaşlar barış abimizin bazı şarkılarının sözleri peygamber efendimizin hadisleriyle birebir örtüşüyor mesela peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde "komşusu açken tok yatan bizden değildir" derken barış abimiz ise sarı çizmeli mehmet ağa şarkısının bir bölümünde "yoksul görsen besle kaymak bal ile" diyor bunun yanısıra birçok şarkısında anlatmak istedikleri de peygamber efendimizin hadis-i şerifi ile birebir uyuyor peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?sizce barış abimiz bu güzel şarkılarını yazmadan önce çeşitli hadis kitaplarını incelemiş midir?ben incelemiştir diyorum ve bu konuyu siz sevgili barış manço dostlarıyla tartışıp konuşmak istiyorum
katılıyorum sana
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR

Kullanıcı avatarı
nrd
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen nrd » Cmt Ağu 04, 2007 18:01 pm

evett çokk haklısınnn bunu hemenn hemennn bütün şarkılarında görüyoruzz onu anlamanın bir yoluda bu bencee...
Resim

Kullanıcı avatarı
com
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen com » Cmt Eyl 08, 2007 17:58 pm

barışmançokolik yazdı:arkadaşlar barış abimizin bazı şarkılarının sözleri peygamber efendimizin hadisleriyle birebir örtüşüyor mesela peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde "komşusu açken tok yatan bizden değildir" derken barış abimiz ise sarı çizmeli mehmet ağa şarkısının bir bölümünde "yoksul görsen besle kaymak bal ile" diyor bunun yanısıra birçok şarkısında anlatmak istedikleri de peygamber efendimizin hadis-i şerifi ile birebir uyuyor peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?sizce barış abimiz bu güzel şarkılarını yazmadan önce çeşitli hadis kitaplarını incelemiş midir?ben incelemiştir diyorum ve bu konuyu siz sevgili barış manço dostlarıyla tartışıp konuşmak istiyorum

MUTLAKA INCELEMISTIR. SADECE SARKI YAZMADAN ONCE DEGIL, BENCE HER ZAMAN INCELEMISTIR....

Kullanıcı avatarı
jonturk_emre
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen jonturk_emre » Pzr Eyl 16, 2007 20:59 pm

arkadasim oncelikle iyi tespit etmissin kutlarim seni demekki baris abimizde hadislerden etkilenip bunu eserlerine yanistmis ne gusel bizede bunlari sunmasi
Emre başkaya

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Pzt Eyl 17, 2007 01:32 am

bunu annem de farketti hakketten öyle

fikooo
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen fikooo » Cum Eki 26, 2007 13:05 pm

barıs abide olması gereken her ii özellik var... bunu da düsünmüstür elbet:D