Anahtar - 20 Saniye Fark

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
harlemci
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Anahtar - 20 Saniye Fark

Mesajgönderen harlemci » Prş Ağu 09, 2007 21:12 pm

Arkadaşlar bugun birşey dikkatimi çekti, tam olarak klipte 3. dakikalarda bir fazlalık var ve bu solo şarkıyı orjinal kasetindeki versiyonuna göre 20 saniye geri atıyor. Siz hiç dikkat ettiniz mi ?

Kullanıcı avatarı
Ali Kaan
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Ali Kaan » Prş Ağu 09, 2007 23:45 pm

hayır ona hiç dikkat etmedim ama kliplerle kayıtlar arasıda farklar oluyor(dönence misali)

Kullanıcı avatarı
Darklich
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Konum: Güllerin Kırmızı ve Pembe Actığı Bir Yerden...Kırklareli

Mesajgönderen Darklich » Cum Ağu 10, 2007 15:52 pm

Bazı parçalar kayıt sırasında uzun olarak düzenlenmiştir.Klip çekmeye gelince,ya maliyetten yada uzun sürmesinin anlamsız geleceğinden kısa versiyon tutularak klip çekilir.Dönence de anahtar da uzun parçalardır ve klibe göre kısaltılmışlardır.Haa birde bir fark daha var benim gordugum "arkadaşım eşek" parçasında.Barış Manço "Hiç haber göndermedin o gunden beri" bölümünü seslendirirken arkadan vokal grubu kendi sesleriyle armoni şeklinde eşlik ediyorlar.hani "huu" şeklinde.o orijinal plak kaydında yok.birde "nerede" parçasının klibindede parçada çok az bir değişiklik var.bunlarda ek bilgi olsun dostlarım.saygılar .. :)
Trak Kuzgunu

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Cmt Ağu 11, 2007 01:57 am

vokallerde değişik
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246

Kullanıcı avatarı
kulahmet
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kulahmet » Pzr Ağu 12, 2007 16:27 pm

baba bizi eversene filmindeki acıh da bana ver parçası da orijinalinden farklıdır...

Kullanıcı avatarı
com
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen com » Cum Eyl 07, 2007 19:55 pm

baba bizi eversene'de ben bilirim ve dere boyu kavaklar da kisaltilmis. ama kisa versiyonlari daha guzel diye dusunuyorum.
ayrica anahtar'in 7-den 77'ye soundtrack-i versiyonunda en basta calinan davul daha uzun...( yanilmiyorsam 4 defa)