Barış Manço Hakkında Bilinmeyenler...

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
jonturk_emre
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Barış Manço Hakkında Bilinmeyenler...

Mesajgönderen jonturk_emre » Pzt Tem 02, 2007 20:52 pm

Barış Manço'nun 30 yıllık arkadaşı Hulusi Tunca'nın ''UZUN SAÇLI DEV ADAM:BARIŞ MANÇO''kitabından bazı alıntılar...

Kurtalan ekspres'ten Ohannes Kemer anlatıyor:''Biz saçlı sakallı gezerdik.kimse kızmazdı.Kadıköy'de bir inzibat karakolu vardı.uzun saçlı birini gördüler mi hemen yakalar,saçlarını keserlerdi.Barış'ın peşindeydi o inzibatlar,onlar kovalar bizler kaçardık.Çok kovalandık...''

Barış,Kuran-ı Kerim'i okuyup okumadıgı sorusunada şöyle demişti:''Eski yazıyla okumadım çünkü eski yazı bilmiyorum.Ancak Kuran-ı Kerim'in Fransızca cevirisini okudum.Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)

Öztürk Serengil ağzından...''Yıl 1964.Ankara beyaz park gazinosu'nda sahneye cıkıyorum.Yine o yıl Ankara radyosunda sarkı söylyeyen Rikkat hanım var.Bir gün elinde kısa boylu sıska bi çocuk bana geldi.''Bu benim oğlum.Adı:Barış.İyi gitar çalar.İstersen senle çalıssın.''dedi ve gitti.Twist'i öğrettiğim bu çocuk sonradan büyüdü ve Barış Manço oldu.(7 eylül 1981)

Annesi Rikkat Uyanık,oğlunu anlatıyor:''Müziğe olan ilgisi 1,5 yaşında yaşında başladı.Kiss me again sarkısını söyledi.Barış ben ders alırken bu dersleri dinler melodileri benden önce kapardı.Söylediği ilk Türk Müziği parçası ise''ab-ı gahı yare girdim'',''arz için ahvalimi'' olmustu

BM

Mesajgönderen BM » Pzt Tem 02, 2007 22:30 pm

Moğollar ile birlikte gittiği Malatya'da insanların onun için "Gevura bak ne güzel de Türkçe konuşyor" dediklerini ve Barış Manço'nun kendisinin Türk olduğuna insanları bir türlü inandıramadığını da biliyor muydunuz?

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Sal Tem 03, 2007 01:04 am

evet kardeş onu da emrenin yazdıklarını da okumuştum.kitap çok güzel bu arada.saolun bilgileri paylaştığınız içn :alkis:

Kullanıcı avatarı
BARIS KIZMAZ
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen BARIS KIZMAZ » Cum Tem 06, 2007 21:33 pm

BARIŞ MANÇONUN KİTAPLARINI BENDE OKUMAK İSTİYORUM. BULURSAM MUTLAKA ALACAĞIM. VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİNDE SAĞOLUN.

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Cmt Tem 07, 2007 01:47 am

gittigidiyor.com a baka arkadaşım

Kullanıcı avatarı
EDDA_esra
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen EDDA_esra » Cmt Tem 07, 2007 18:13 pm

"Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)
DEDİĞİ İDDAA EDİLİYOR ...BEN BU KONUDA BİRAZ TEREDDÜTLÜYÜM..GERÇEKTEN BÖYLE SÖYLEMİŞMİDİR ACABA..KEŞKE HAYATTA OLSA DA BUNUN ASLINI, BARIŞ ABİMİN KENDİ AĞZINDAN DUYSAM ....

Kullanıcı avatarı
BARIS KIZMAZ
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen BARIS KIZMAZ » Cmt Tem 07, 2007 19:25 pm

Sağolasın verdiğin fikir için oğulcan kardeş.
EDDA_esra'ya da katılıyorum. Bende şüpeliyim. Keşke Yaşasaydı. :gozyasi:
Para Pula İhtişama Aldanıp Kanma Dostum
İçi Boş İnsanların Bu Dünyada Yeri Yok

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Cmt Tem 07, 2007 19:46 pm

EDDA_esra yazdı:"Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)
DEDİĞİ İDDAA EDİLİYOR ...BEN BU KONUDA BİRAZ TEREDDÜTLÜYÜM..GERÇEKTEN BÖYLE SÖYLEMİŞMİDİR ACABA..KEŞKE HAYATTA OLSA DA BUNUN ASLINI, BARIŞ ABİMİN KENDİ AĞZINDAN DUYSAM ....
bende şüpheliyim kardeş barış abi namaz kılardı bildiğim....
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

BM

Mesajgönderen BM » Pzr Tem 08, 2007 00:26 am

efemanco yazdı:
EDDA_esra yazdı:"Hiç namaz kılmadım.Çünkü dinimizin kalpte kalmasını istiyor,gösteri olarak kullanılmasına karsı çıkıyorum...''(5 ocak 1981)

Bence böyle bir şey söylememiştir Barış Manço. Çünkü bildiğim kadarıyla sabah namazlarını bile camide kılarmış.

Kullanıcı avatarı
EDDA_esra
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen EDDA_esra » Pzr Tem 08, 2007 17:15 pm

BM yazdı:
efemanco yazdı:

Bence böyle bir şey söylememiştir Barış Manço. Çünkü bildiğim kadarıyla sabah namazlarını bile camide kılarmış.

ewet.hadi diyelim ki namaz kılmıyordu, demiş ki söylenenlere göre.."namazın gösteri olarak kullanılmasına karşı çıkıyorum"..sen ewinde kıldığın zaman bunun adına gösteri denmez..he şöyle deseydi olurdu : namaz kılıp kılmamak bana kalmış bir şeydir..kılıyorsamda bunu burda açıklama gereği duymuyorum.namaz kılmanın gösteri olarak kullanılmasına karşıyım..gibilerinden bişiler derdi diye düşünüyorum