GELECEĞİN BARIŞ MANÇO'SU DİYEBİLİRMİYİZ..?

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

GELECEĞİN BARIŞ MANÇO'SU DİYEBİLİRMİYİZ..?

Mesajgönderen elanur » Çrş Şub 14, 2007 17:00 pm

Kemal kutlu adında biri çıkış şarkısı "BARIŞ ABİ" die bi albüm hazırlıyo..ben dinledm we sözlerini çokk güzl we sıcak buldum..kendisi kahramanmaraşlı olan kemal kutlu aynı zamanda elektrik teknisyeni olarak çalişiomuş..gecenlerde gazeteci ömer arıkan ile yaptığı röportajın bi kısmını sizinle paylaşmk istedimm..

-kendinizi nasıl tanımlarsınız?
hayatımda hep sewgi we barışın temsilcisi olmayı arzuladım,bu arzumun birgün gerçekleşeceğine inanıyorum..

-Barış Mançonun hayatınızdaki yeri nedir?
hayatım boyunca her yönüyle BARIŞ MANÇO'YU üstad olarak gördüm.eger ki onu tanımasaydım müziğe hiç başlamamiş olacaktım,bana müziği sewdiren oydu.
onunla müziği gercek anlamda tanıdım ve hissettim.şarkılarında müzikten öte çoğu insanını hissedemediği degerleri hissettiğime inanıyorum we kendimi Türkiyede ,BARIŞ MANÇO ekolünün temsilcisi olmaya adadım..

-BARIŞ MANÇO'NUN anısını yaşatmak adına neler yaptınız?
Yapacağım her çalışmamda çıkaracağım kasetlerde Barış Manço'dan 1 parça seslendireceğim, konserlerimde onun parçalarını söylemeye devam edeceğim. Barış ağabeyin misyonunu devam ettirmeyi amaçlıyorum.

Fakat ben Barış Manço'ya sahip çıktıkça nedense birileri bundan rahatsız oluyor. Barış Manço'yu kendilerinin tekelinde tutmaya çalışanlar var. Sonuçta Barış Manço kimseye ait değildir. Halka mal olmuş bir sanatçıdır. Onu seven her insan onun adına her şey yapabilmelidir. Buna da kimse karışmamalıdır.

Size bir anımı anlatayım;

Kahramanmaraş'a 2000 yılında anma konserleri kapsamında Barış Manço'nun grubu Kurtalan Expres gelmişti.
Bu gruba sesimi dinlettim. Kendi tarzımda bir şeyler yapmamı söylediler. Ben onlara tarzımın bu olduğunu söyledim. ve onlara o gün konserde onun anısına bir şarkı seslendirmek istediğimi söyledim. Çok sert bir şekilde reddettiler. Benim, kendilerle sahne alacak kadar müzik adamı olmadığımı iddia ettiler ve beni terslediler. aramızda ufak bir münakaşa geçti. Bu sahneye Barış Manço 40 yılda geldi, benim gibi bir insanın asla çıkamayacağını söylediler ve beni küçük gördüler. bende onlara hiçbir şeyin imkansız olmadığını, aksini ispat edeceğimi söyledim.

Ben ilk başlarda en büyük desteği Barış Manço'yu sevdiklerini iddia eden bu kişilerden bekliyordum nedense en büyük engelleri onlar çıkartıyorlar, öyle ki Barış Manço vakfına demo kayıtımı ve hakkımda basında çıkan yazıları gönderdim, dernek yayın kuruluna dinleteceklerini söylediler ama bana ulaşmadılar. Acaba bu derneğin açılma sebebi nedir daha anlamış değilim.

En büyük hayallerimden bir tanesi de, Türkiye ve Japonya da ki hayranlarına İstanbul ve Tokyo da büyük bir konser vererek Barış abiye benzeyen sesimi onun tüm sevenleriyle paylaşmak, bu şekilde yıllardır hasret kaldıkları Barış Manço'nun sesini ve onun özlemini elimden geldiğinde gidermek istiyorum.

-Kaset çıkartmayı düşünmüyor musunuz?

Şu an ilgili kurumlarla bağlantılım var. Hangi firma ile anlaşıp ne zaman kaset çıkaracağım kesinleşmiş değil.

Beraber müzik yaptığınız Bir ekibiniz var mı, Bir enstüman kullanıyor musunuz?

Evet bir ekibimiz var. Toplam 4 kişiyiz. Bir bağlama, bir gitar, bir de klavye kullanan arkadaşım var. Kendim Gitar kullanıyorum.

Sizi sevenler tarafından Manço Kemal diye anılıyorsunuz bu sizi rahatsız ediyor mu?

Hayır aksine gurur duyuyorum. İnsanların beni görünce Barış Manço'yu hatırlaması ve Barış Manço ismi geçtiğinde de beni hatırlaması benim için büyük bir gurur kaynağı olacaktır.

Sesiniz Barış Manço'nun sesiyle hemen hemen aynı, Hep Barış Manço parçaları mı söyleyeceksiniz? Sesinizin bir taklitten öte gidemeyeceği söyleniyor ne dersiniz?

Sesim kesinlikle taklit değildir. Barış Manço benim için bir sevdadır elbette onun şarkılarını da seslendiririm. Çünkü insanlar benden bunu dinlemek istiyorlar. Benim sesimde Barış Manço'yu hatırlamak istiyorlar. fakat bu benim taklit yaptığım anlamına gelmez. Benim kendi beste çalışmalarım da var. Anadolu Rock tarzında düzenleme yaptığım türkülerde var.

Ben şimdi ne kadar konuşsam boş. Sesimin taklit olmadığı dinleyenler anlayacaklardır. Sonuçta taklit için bir kaç şarkıda çalışırsınız. Ben Barış Manço'nun bütün parçalarını rahatlıkla söyleyebilirim. ses renginin aynı olması eğer taklit demekse o zaman haklısınız.

Ayrıca şarkılarım İnternet müzik sitelerinde, kısa sürede en çok indirilen şarkılar arasına yükseldi.

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Çrş Şub 14, 2007 19:12 pm

evet bu röportajı okumuştum.
Tabiki Barış Manço kadar olamaz ama O'nun yolunda ilerleyip ses getirmesi güzel birşey.Ama O'nu taklit etmez inşallah gelecekte...
ne diyelim en azından hayırlısı olsun
(bu arada bizlerle paylaştığın için de teşekkür ederim elanur :) )

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Çrş Şub 14, 2007 23:51 pm

geleceğin barış mançosu demeyelimde en iyisi barışın yolundan giden biri diyelim bu daha iyi olur :!:
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Prş Şub 15, 2007 00:44 am

Röportajın tarihinide alabilirmiyiz :)
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]
LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!
BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:
viewtopic.php?t=1246

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Prş Şub 15, 2007 01:40 am

ROPÖRTAJLA İLGİLİ Bİ LİNK VARMI KARDEŞ....
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Prş Şub 15, 2007 19:04 pm

Barış abimizin izinden gidenleri görmek güzel. Ama Barış Manço birtaneydi. Yeri dolmaz olsa da onun gibi düşünenleri gormek eminim onun da hosuna gidiyordur :)
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Prş Şub 15, 2007 22:58 pm

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Cum Şub 16, 2007 02:51 am

teşekkürler baris onsel

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Cum Şub 16, 2007 03:23 am

Ayırca bu bilgiyide buldum;

Her Perşembe günü ATV kanalında Ana haber bülteninden sonra yayınlanacak olan “Şöhret Okulu” adlı dizide rol alacak olan hemşerimiz kutlu “Ben öz değerlerimi yitirmeden, benliğimi kaybetmeden Kahramanmaraş’ımın tanıtımını elimden geldiğince yapacağım” dedi.

http://www.marasliyiz.biz/kahramanmaras ... ncosu.html

videolar: http://www.ikaya.net/atv20032.asp

http://www.youtube.com/watch?v=qTfrdmVxZn4
[center]Sadece BARIŞ Olsun...[/center]

LÜTFEN SİZDE BİR MAİL YOLLAYIN!

BU İŞİ BAŞARABİLİRİZ:

viewtopic.php?t=1246

samet ahmet

Mesajgönderen samet ahmet » Cum Şub 16, 2007 11:48 am

hemşehrimmiş ya. :alkis: eğer maraşta yakalarsam bi fotoğraf çektiririm..
tabi orası ayrı da turkerr kardeşimin de dediği gibi... barış abinin yolundan giden, bizim gibi düşünen bir barışsever diyebiliriz....

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Cum Şub 16, 2007 16:10 pm

Şöhret Okulunda yer aldı mı gerçekten??

Yaa birde öyle güzel bir diziyi bitirdiler dün öyle üzüldüm ki.. Halbuki tek izlediğim diziydi ve gerçekten güzel mesajlar veriyordu. Ama işte insanlarımız boş şeylere o kadar çok önem veriyor ki böyle dolu dolu olan konular yayından kaldırılıyor malesef :!: :kizgin:
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Cmt Şub 17, 2007 00:52 am

Barıscıl yazdı:Şöhret Okulunda yer aldı mı gerçekten??

Yaa birde öyle güzel bir diziyi bitirdiler dün öyle üzüldüm ki.. Halbuki tek izlediğim diziydi ve gerçekten güzel mesajlar veriyordu. Ama işte insanlarımız boş şeylere o kadar çok önem veriyor ki böyle dolu dolu olan konular yayından kaldırılıyor malesef :!: :kizgin:
yayından kalktımı hakkaten :( :( :( :(

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Cmt Şub 17, 2007 19:38 pm

turkerr yazdı:geleceğin barış mançosu demeyelimde en iyisi barışın yolundan giden biri diyelim bu daha iyi olur :!:

bncede cok doru barıs manco olamaz ama onun ızınde yuruyenler gıbı olanbılır mesela gokhan abı hakan abı gıbı..

barış_mançolog

Re: GELECEĞİN BARIŞ MANÇO'SU DİYEBİLİRMİYİZ..?

Mesajgönderen barış_mançolog » Cmt Şub 17, 2007 21:38 pm

[ :alkis: HAYIR ARKADAŞIM KİMSE KİMSENİN YERİNİ TUTMAZ.OLSUN Kİ GÜZEL SÖYLENİŞ OLSUN.OLSUN GÜZEL OLMUŞ OLSUN. :sapka: BİR TANE BARIŞ MANÇO VAR VE O DA VEFAT ETTİ...

:gozyasi: MANÇOLOG DER Kİ;KİMSE KİMSENİN YERİNİ TUTMAZ... :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
elanur
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen elanur » Pzt Şub 19, 2007 13:57 pm

Barıscıl yazdı:Şöhret Okulunda yer aldı mı gerçekten??

bu dizi sayesinde kemal kutluyu da tanımıştk...dediğin gibi arkadaşm gercektn güzel mesajlar weriodu dizi..dün aksam son bölümü wardı keşkee kalkmasaydı ya...

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Re: GELECEĞİN BARIŞ MANÇO'SU DİYEBİLİRMİYİZ..?

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Pzt Şub 19, 2007 18:49 pm

barış_mançolog yazdı:[ :alkis: HAYIR ARKADAŞIM KİMSE KİMSENİN YERİNİ TUTMAZ.OLSUN Kİ GÜZEL SÖYLENİŞ OLSUN.OLSUN GÜZEL OLMUŞ OLSUN. :sapka: BİR TANE BARIŞ MANÇO VAR VE O DA VEFAT ETTİ...

:gozyasi: MANÇOLOG DER Kİ;KİMSE KİMSENİN YERİNİ TUTMAZ... :gozyasi:

kardesim canım benım yazdıgımı tam olarak okurmusun ben tam barıs manco mu olur dedım yha ALLAH ASKINA :kizgin:

Kullanıcı avatarı
deniz yıldızı
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen deniz yıldızı » Sal Şub 20, 2007 10:51 am

röportajda güzel söylemiş ağzına sağlık.açıkcası sesinide merak ettim.ama ne kadar sesini barış manço'ya benzetsede onun gibi asla olamaz.bunu bizim bildiğimiz gibi kendiside farkediyordur umarım :kizgin:

Kullanıcı avatarı
manco halil
Profesyonel
Profesyonel

sd

Mesajgönderen manco halil » Çrş Mar 07, 2007 23:50 pm

merhaba sevgılı arkadaslar vede sevgılı arkadasım pınar bence gelecegın barısımıdır tabı tanrı bılır ama bence barışolmak cok zordur yanı aslında ımkansızdır barış olmak deyılde barış gıbı adam gıbı adam olmak cok zor bunun ıcın kımse barış manço olamaz sevgı ve barış la kalın..
halil

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Re: sd

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Prş Mar 08, 2007 20:52 pm

manco halil yazdı:merhaba sevgılı arkadaslar vede sevgılı arkadasım pınar bence gelecegın barısımıdır tabı tanrı bılır ama bence barışolmak cok zordur yanı aslında ımkansızdır barış olmak deyılde barış gıbı adam gıbı adam olmak cok zor bunun ıcın kımse barış manço olamaz sevgı ve barış la kalın..

canım arkadasım bu yazıdan anladım sey; ben barıs manco olur demısım sende boyle bır yazmıssın yada aynı dusuncelerdeyız ama snn bencede yerıne bence yazmıs olmanmı anlamadım

recep ppp
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen recep ppp » Cum Mar 09, 2007 00:02 am

bır barıs manco olmak kolay degıl o bır taneydı kımse onun yerını alamaz yerın dolmaz barıs abım

Kullanıcı avatarı
manco halil
Profesyonel
Profesyonel

s

Mesajgönderen manco halil » Cum Mar 09, 2007 02:52 am

merhabalar canım arkadasım hatta sayın arkadasım..pınar ben sana demedım :D baska pınar var ona dedım..ama inan yazını okuyuncada mutlu oldum sevgı ve barışla kalın...
halil

samet ahmet

Mesajgönderen samet ahmet » Cum Mar 09, 2007 12:58 pm

hımm. olmuş bi karışıklık :D

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Re: s

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Cmt Mar 10, 2007 14:51 pm

manco halil yazdı:merhabalar canım arkadasım hatta sayın arkadasım..pınar ben sana demedım :D baska pınar var ona dedım..ama inan yazını okuyuncada mutlu oldum sevgı ve barışla kalın...

yok yha senın yanına bız bı sözluk verelım ben nerden bılım hangı pınar ben halıl desem kufur etsem snra sana demedım desem olurmu? o zama nıckle yaz kardesım alla alla

Kullanıcı avatarı
manco halil
Profesyonel
Profesyonel

ds

Mesajgönderen manco halil » Cmt Mar 10, 2007 15:32 pm

pınarlar çok olunca karısıyor evet ben elanur a yazdım o yazımı rapın kızı sevgı ve barış la kalın...
halil

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Re: ds

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Cmt Mar 10, 2007 16:52 pm

manco halil yazdı:pınarlar çok olunca karısıyor evet ben elanur a yazdım o yazımı rapın kızı sevgı ve barış la kalın...

ay tamam salak değilim anladımmmmmmmmmmmmmm