orhan pamuk

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Cmt Ara 30, 2006 14:10 pm

Zafer Uyanık yazdı:SAT ÜLKENİ AL NOBELİ!!!

BU ÜLKENİN ORHAN PAMUKLARI, ATİLLA YAYLA'LARI BİTMEZ! BU ÜLKE DÜŞMANDAN ÇEKMEMİŞTİR KENDİ İÇİNDEKİ HAYİNLERDEN ÇEKTİĞİ KADAR! SAĞOLSUN BÜYÜK HOLDİNG VE MEDYA SAHİBİ PATRONLAR! KENDİLERİNE BEYAZ TÜRKLER DİYEN BU PARA KÖLESİ ZENGİN SOYSUZLARIN TEK DÜŞÜNCESİ ŞARTSIZ AVRUPA BİRLİĞİNE TESLİM OLMAK VE SÖZDE SERVETLERİNE SERVET KATMAK! AMA BİLMİYOLAR Kİ BAĞIMSIZLIĞINI KAYBETMİŞ ŞEREFİ ELİNDEN ALINMIŞ BİR ÜLKEDE ZENGİNLER SADECE EMPERYALİST DEVLETLERİN KÖLESİ OLURLAR. BUNUNDE BEDELİNİ DE GELECEK NESİLLERİ ÖDER!

RAHAT UYU MUSTAFA KEMAL VE ASİL TÜRK ECDADI!!! BİZ ÖLMEDİK!!!

çok çok saol ne güzel yazmışsın
sonun kadar katılıyorum zafer abime

tuba yazdı:bence haketmeseydi o ödülü ona vermezlerdi

nobel ödülü sadece hakedenlere mi veriliyo
al sana güzel bi örnek
türkiyemizin yetiştirdiği bilim adamlardan profesörlerden nobel ödüllü ali demirsoy bir evrimci (burda evrimi tartışmıyoruz lütfen bu konuya yorum yazmayın)
ve evrimde savunulan TESADÜFLER SONUCU OLUŞMAYA,EVRENDE DA HİÇ BİR TASARIM DÜZEN OLMADIĞINI savunuyor

kişinin gösterdiği bir başarı onun hatalarını örtmez
ben de tuba gibi orhan pamuk hiç okumadım ama ufak da olsa yorum yapabilecek bilgiye sahibim
herkesin düşüncesine saygı duyuyorum
Uzuuuun bi süre yokum.....
(2009 ÖSS ye kadar)

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Cmt Ara 30, 2006 14:15 pm

Zafer Uyanık yazdı:tuba seni tanımıyorum ama hala orhan pamuğu savunabilmene helal olsun diyorum. demekki onun söylediği ithamlar seni ve yaşadığın ülke değerlerini incitmemiş!!! demek ki bu ülke vatandaşı olarak bu ülkede 1 milyon ermeni ve 30 bin kürt öldürüldüğünü kabul ediyorsun!!! halbuki gerçek olmadığı halde!!!

ya diyorum ki bu kadar saflık, vicdansızlık ve ihanet bu ülkeye yazık ediyor!!! tuba hiç düşündün mü bu ülke ne zorluklardan gerçerek bu günlere geldi... ne olur daha geçen yüzyılın başında kurtuluş savaşımızı ve yaşanaları düşün!!! barış manço sever olarak bunu anlıcağına inaniyorum!!!

artı Türkiye de orhan pamuk'a adam akıllı hiç bir tepki verilmedi!!! hatta çoğu medya ve akademik çevre ayakta alkışladı!

:) :gozyasi: :) :gozyasi: :) :gozyasi: :) :gozyasi: :) :gozyasi: :) :gozyasi: :) :gozyasi:

Arkadaşlar Zafer Abi Herşeyi Çok Güzel Açıklamış
Daha Nedenir Ki
Koca Türkiyeyi "1 milyon ermeni ve 30 bin kürt öldürüldü" diyen Orhan Pamuk'a Mı Değişiyorsunuz
eksik olsun onun nobeli

(2009 ÖSS ye kadar)

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Cmt Ara 30, 2006 14:19 pm

sameth yazdı:daha bu adamımı konuşuyoruz adammı dedim affola
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

GAFFUR:"SEN ANLADIN ONU" :D :D
Güzel Yazmışsın sameth

(2009 ÖSS ye kadar)

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cmt Ara 30, 2006 19:52 pm

http://web.comhem.se/~u53900029/Israil-filer/frame.htm

ne alakası mı var? bilmem.. ben de pek bir alaka bulamadım!!!..

ama yine de aydın olan bunlara karşı konuşmalı, saklayanlara destek olmamalı.. konuyla pek alakası yok ama olsun !!!

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Cmt Ara 30, 2006 20:54 pm

YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN HAYATIMDA HİÇ KİMSEYİ SAVUNMAM SASVUNMADIMDA HELE O ADAMI ASLA SAVUNMADIM :kizgin: ayrıca bir insana bir söz söyledi diye nobel ödülü verceklerinide düşünmüyorum
BARIŞ MANÇO HAYATINI KAYBETMEDİ
HAYAT BARIŞ MANÇOYU KAYBETTİ

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cmt Ara 30, 2006 23:28 pm

bu konuda, buradaki kişisel düşüncelerle sorunum olmayacak benim zaten, ama düşünceler yorum içermeli..

benim sorunum (sorunum.. sorunum.. derken "problemli birisi!" profili çizmiyorumdur inşallah :) ..) benim sorunum "kitlesel düşüncelere yön vermek için çabalayan" (ve maalesef de başaran); medyayla, aydın(!)larla, siyasilerle, ülkenin ve dünyanın para babalarıyla, bunların birbirleriyle olan göbek bağlarıyla....

--------------

bu düzende;
"okuya okuya cahil olduk... çalışa çalışa fakir olduk" Nihat Genç

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Pzr Ara 31, 2006 12:58 pm

silahsız kuvvet yazdı:bu konuda, buradaki kişisel düşüncelerle sorunum olmayacak benim zaten, ama düşünceler yorum içermeli..

benim sorunum (sorunum.. sorunum.. derken "problemli birisi!" profili çizmiyorumdur inşallah :) ..) benim sorunum "kitlesel düşüncelere yön vermek için çabalayan" (ve maalesef de başaran); medyayla, aydın(!)larla, siyasilerle, ülkenin ve dünyanın para babalarıyla, bunların birbirleriyle olan göbek bağlarıyla....

--------------

bu düzende;
"okuya okuya cahil olduk... çalışa çalışa fakir olduk" Nihat Genç
:?: :?: : :?:

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Pzr Ara 31, 2006 15:54 pm

sorunum diyorum... bizlere ve dünyaya gösterilmek istenenlerle.. gösterilmek istenmeyenler; gerçek olmadığı halde söylenenler ve gerçek olduğu halde söylenmeyenler... acaba neden böyledir demek istiyorum..
konuyu kişiselleştirmeyelim lütfen..

silahsız kuvvet yazdı:http://web.comhem.se/~u53900029/Israil-filer/frame.htm

ne alakası mı var? bilmem.. ben de pek bir alaka bulamadım!!!..

ama yine de aydın olan bunlara karşı konuşmalı, saklayanlara destek olmamalı.. konuyla pek alakası yok ama olsun !!!

fazla eskilere gitmeye gerek yok, en yakın tarihte (ki hala) ve en yakınlarımızda olanlar neden umurunda olmaz bu düzenin... sadece Filistin mi.. Lübnan.. Irak.. ...... (Irak demişken, dün sabah Saddam'ın idamından(!) sadece saatler sonra seksene yakın insan iç çatışmalarla canından oldu. bugün ne oldu henüz haberim yok. bugün bu ülkelerde de bayram, bunlar da bayram tebrik ve hediyeleri !!.. :gozyasi:
akşama da noel kutlamaları var birilerinin...)

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Pzr Ara 31, 2006 17:44 pm

evet bence saddamın böle öldürülmesi tamamen insanlık dışı birşey :gozyasi: umarım bundan sorumlu kişiler birgün cezalarını bulur :kizgin:

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Pzr Ara 31, 2006 21:50 pm

bu idamdan sorumlu olan kişilerin başında Saddam'ın bizzat kendisi var zaten. sistemin içindeki bir çarktı o ve sanırım son görevi de idam olmaktı..

benim "gözyaşım" kullandığım "tebrik ve hediye" hicivinedir.. ve bu "tebrik ve hediye" kesinlikle tesadüf değil..

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Pzt Oca 01, 2007 00:57 am

silahsız kuvvet yazdı:bu idamdan sorumlu olan kişilerin başında Saddam'ın bizzat kendisi var zaten. sistemin içindeki bir çarktı o ve sanırım son görevi de idam olmaktı..

benim "gözyaşım" kullandığım "tebrik ve hediye" hicivinedir.. ve bu "tebrik ve hediye" kesinlikle tesadüf değil..
ben pek böyle düşünmüyorum hiçbir insan bu şekilde cezalandırılmamali o zaman saddamdan daha kötü insanlar var o zaman onlarda böle cezalandırılsın bu insan bu kurban bayramı gününde böle öldürülünce artık dünyada barışmı saglancak artık düntya hep iyimi olcak böle düşünüyosanız yanılıyosunuz birgün bu bizim başımızada gelebilir :cinnet:

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Pzt Oca 01, 2007 15:46 pm

ben de, idamın barış değil aksine savaş getirdiğini, "iç çatışmayı" körüklediğini söylüyor ve bunu bayram hediyesi olarak hicvediyorum.. tamamına yakını müslüman olan Irak, kendi kendini öldürüyor.. Amerika, iplerini elinde tuttuğu bu oyunu keyifle seyrediyor!.. bir ülkenin başkanı (adaletsiz ve diktatör de olsa), "başka bir ülkenin" adaleti(!) ve diktatörlüğü ile nasıl idam edilebilir!...
bizim başımıza da çok şeyler geldi ve geliyor.. ilk aklıma gelen bir kıyaslama: demokrasiyle gelen kendi başbakanını "idam edip" sonra da O'na "anıt mezar yapan" bir ülke; vatan haini sıfatını bile hakedemeyen vatansızı, kansızı yaşatıyor..... bugün; Saddam idam edilme-meliydi diyemeyen aydınlar(!), kendi iç meselelerimizde yıllardır neler neler diyorlar...
En son silahsız kuvvet tarafından Cum Şub 02, 2007 23:21 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Prş Oca 04, 2007 19:03 pm

tuba yazdı:YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN HAYATIMDA HİÇ KİMSEYİ SAVUNMAM SASVUNMADIMDA HELE O ADAMI ASLA SAVUNMADIM :kizgin: ayrıca bir insana bir söz söyledi diye nobel ödülü verceklerinide düşünmüyorum

tubacım sen Avrupa da Türkiye aleyhine, kötülüğüne çalış çabala seni kraliçe yaparlar walla :D
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Prş Oca 04, 2007 19:06 pm

tubacım sen Avrupa da Türkiye aleyhine, kötülüğüne çalış çabala seni kraliçe yaparlar walla :D [/quote]hala böle cahilce düşünen kişi kaldımı ya bu devirde :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Prş Oca 04, 2007 19:11 pm

tuba yazdı:tubacım sen Avrupa da Türkiye aleyhine, kötülüğüne çalış çabala seni kraliçe yaparlar walla :D
hala böle cahilce düşünen kişi kaldımı ya bu devirde :gozyasi:[/quote]

[color=darkblue]
cahil derken benimi kastediosun??? eğer öğleyse senin hiçbir politik ve siyasi bilgin yok, sitede kötü bir ortamın oluşmaması için senle tartışmıyorum! yalnız şuna uy: adam akıllı insanlar ile ilgili topik aç lütfen!!!!
En son Zafer Uyanık tarafından Prş Oca 04, 2007 19:17 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
tuba
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen tuba » Prş Oca 04, 2007 19:14 pm

zafer düşün birkere ozaman her nobel ödülü isteyen bir insan kendi ülkesini kötülesin ve o ödülü alsın kusura bakma ama çok saçma bir düşünce bu :D :D :D

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Prş Oca 04, 2007 20:40 pm

Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 1
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=V3waKDoqfCk
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 2
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=pp8t-gl8C2M
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 3
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=EbsfI8lfqx0
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 4
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=AW19K26YEAs
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 5
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=CFmy-4joQyA

Kullanıcı avatarı
turkerr
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen turkerr » Prş Oca 04, 2007 21:13 pm

peki tuba biraz objektif ol ve soruma cevap ver orhan pamuk türkiye cumhuriyeti devletini küçük düşürdümü yoksa düşürmedimi söyledi sözlerle :?:
KAYGISIZDA OLSA TÜRKER DERTLİDİR

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Cum Oca 05, 2007 18:46 pm

tuba yazdı:zafer düşün birkere ozaman her nobel ödülü isteyen bir insan kendi ülkesini kötülesin ve o ödülü alsın kusura bakma ama çok saçma bir düşünce bu :D :D :D

sevgili tuba.. sen toz pembe bir hayatın varolduğunu sanıyorsun. unutma ki batı her zaman işine geleni yapmıştır ve yapacaktır.
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

Kullanıcı avatarı
serkanurli
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen serkanurli » Pzr Oca 07, 2007 15:52 pm

bır yazar olarak bence hak ettı.ama ne var kı bunu dunya soguk savas olarak kullandı bence.yanı dunyanın umrunda bıle degıl orhan pamuk.sadece turkıyede onemlıydı...

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Pzt Oca 08, 2007 00:21 am

ben buna katılmıyorum.cunku nobel odulunu bazı durumlar ıcın aldıgına ınanmıorum burda ona bagırıoz o o bızım babamız olsaydı dedemız olsaydı bunların yapılmasını ıstermıydık. bence cok guzel ktapları var ve bnde olsam ona verırdım.turkıyede bır cok haın var bu neden o oluo?ulkeyı yonetenlerden tut ogretmenıne ordan doktoruna kadar devletı ınsanları dolandıranla rvarken sadece dusuncesını acıkladıgı ıcın byle yapılması bence haksızlık

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Pzt Oca 08, 2007 00:48 am

burada hakaret falan yok, herkes düşüncesini söylüyor; tıpkı bay pamuk gibi, düşünce özgürlüğü var ya !

onunla vadandaş olmak bile üzücüyken, akraba olmak çileden beter olurdu
bana vs. vs... eğer ülkesini, halkını, hakkı adaleti seven akrabaları varsa Allah sabır versin onlara, zor bir durum !

"bnde olsam ona verırdım..." çok başı boş bir ifade, koca dünyadaki kaç eserden haberdarız ki, bunu bu kadar rahat söyleyebilelim !.

silahsız kuvvet yazdı:Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 1
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=V3waKDoqfCk
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 2
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=pp8t-gl8C2M
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 3
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=EbsfI8lfqx0
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 4
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=AW19K26YEAs
Banu Avar - Sınırlar Arasında - Pamuk'un nobeli Bölüm 5
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=CFmy-4joQyA

bir zahmet bu programı izleyelim.. baştan sona önemli detayları var, ama vaktiniz yoksa sadece 5. bölümü izlemeniz bile yeterli... Pamuk'u ilk tebrik edenler "Ermenistan" ve "Fransa", ikisinin de neden tebrik ettiği apaçık ortada.. Chirac'ın ifadesi ise mükemmel ötesi ! ; "Orhan Pamuk'u hiç okumadım ama doğruları(!) söylediği için ödülü hakettiğini düşünüyorum"

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Sal Oca 09, 2007 23:37 pm

nobel odulune aıt olan eserlerden haberdarım ıste sorunda burda gırıo cnky o adamın alıp kac tane kıtabını okudun kac tane kıtabında neyı anlattfgını anlamaya calıstn veya ANLADIN?

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Çrş Oca 10, 2007 00:32 am

diğer belirtilen herşeyi çok güzel atlıyorsun, sek sek oyununda iyisin galiba ! :)

sadece bir kitabını "okumaya çalıştım" ve okuyamadım daha doğrusu bana okutamadı kendini! çünkü edebi olarak hiç birşey ANLAMADIM ;)

ama de ki, çok severek okuduğum ve takdir ettiğim bir yazar olsun O; ben otorite değilim, ki hiç kimse tek başına bir otorite değil bu konuda... kişilerin değil, kitlelerin tercihi !

şimdi, ilk cümlemi tekrar okur musun ?

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Çrş Oca 10, 2007 00:36 am

anlamaman dogal zaten:) snra gelp nobel odulu bılmem ne dıe gezıosun sagocusun dıe bsey demıom:) de get abı once oku oren anla ole gel ok:) edebıyat hocamın deyımıyle VITAMINSIN :)