coca cola ve dünya sağlığı !

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

coca cola ve dünya sağlığı !

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cmt Kas 04, 2006 20:38 pm

Coca Cola'dan sağlıklı içme suyu projesi

Coca-Cola ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında Türkiye, Balkanlar ve Orta Asya’da sağlıklı içme suyuna erişimin artırılmasını amaçlayan 7 milyon dolarlık bir anlaşma imzalandı.
21 ülkeyi kapsayan "Her Damla Değer Katar" projesi, Coca-Cola Şirketi ile
UNDP işbirliğiyle uygulanacak ve su kaynaklarına ilişkin sorunlar konusunda uygulanabilir çözüm yolları bulunmasını amaçlayacak.
Coca Cola Şirketi’nden yapılan açıklamada Coca-Cola ve UNDP’nin, 21 ülkeyi kapsayan bir bölgede sağlıklı içme suyuna erişimin artırılmasına yönelik bölgesel bir işbirliği projesi başlattığı belirtilerek, 5 yıl süreli anlaşmayla, Türkiye, Balkanlar, Rusya ve Orta Asya’yı kapsayan bölgedeki ülkelerin özgün şartları ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmış su projelerine destek sağlanacağı bildirildi.
Birleşmiş Milletler ve özel sektör işbirliğiyle başlatılan en büyük projelerden biri olan "Her Damla Değer Katar" projesinin öncelikle pilot olarak belirlenen Türkiye, Kazakistan, Romanya ve Hırvatistan’da uygulamaya konacağı, toplam bütçesi 7 milyon doları aşacak olan 5 yıllık projeye Coca-Cola Şirketi’nin 5,5 milyon dolar parasal destek sağlayacağı kaydedildi.
Anlaşmayla ilgili Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Ahmet Burak da sağlıklı içme suyuna erişimin tüm dünya için en kritik meseleler arasında bulunduğuna ve Devlet Planlama Teşkilatının güncel verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 6 milyon kişinin sağlıklı içme suyuna ulaşmakta sorunlarla karşılaştığına dikkat çekti.
"Her Damla Değer Katar" projesinin Birleşmiş Milletlerin suya erişimle ilgili hedeflerini desteklediğini belirten Ahmet Burak, özel sektör-BM ortaklığında bugüne kadar gerçekleştirilen en yüksek fonlu projelerden biri olan projenin Türkiye’den yönetilecek olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.
Burak, bölgesel boyuttaki bu işbirliğinin Türkiye ve dünya için bu tür ortaklıklara yönelik etkin bir model oluşturacağı inancında olduğunu kaydetti.
Proje, Türkiye (Pilot), Kazakistan (Pilot), Romanya (Pilot), Hırvatistan (Pilot), Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Karadağ, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Ukrayna’da uygulanacak. (bugünlerde bazı gazetelerde veriliyor bu haber)

silahsız kuvvet yazdı:(alıntıdır)
Amerika'da mahkemede yargıç, tanık kadına kaç çocuğu olduğunu sordu.
Kadının "on" demesi üzerine ise, on çocuğunun da adlarını sırayla söylemesini istedi. Tanık kadın, yargıcın dediğini yaptı ve on çocuğunun da adlarını yaş sıralarına göre söyledi:

David, David, David, David, David, David, David, David, David ve de David...
Yargıç bu kez merakla sordu:
On çocuğunuzun onunun da adları
David mi?
Kadının "Evet" yanıtından sonra ise daha da meraklanarak yeniden sordu:
Peki çocuklarınız bahçede oynarken onları içeri nasıl çağırırsınız?
Kadın bu soruyu gülümseyerek yanıtladı:
Ben yüksek sesle bir kez 'David' diye bağırırım, bir anda onu birden eve gelir.
Yargıç yine meraklandı:
Peki, yemeğe nasıl çağırırsınız onları?
Tanık kadın yine gülümsedi: yüksek sesle bir kez, 'David yemek hazır... Haydi sofraya' derim, çocuklarımın onu birden sofrada yerlerini alırlar...
Yargıç merakını bir türlü giderememişti.
"Peki..." diye sordu bir kez daha. İçlerinden yalnızca birine bir şey söylemek istediğinizde ne yapıyorsunuz?
Tanık kadın bu soruyu da kolaylıkla yanıtladı:
"O zaman soyadlarıyla çağırırım…
Bu monologdan da anlaşilacagi gibi,
Amerikalinin mantik kurgusu şekil ve anlam itibariyla, kendince " hinlikler İfade ediyor…
Bu, soru cevap tasavvurunun,işaret anlamini,gelin bir başka "hinliğin" alanında resmedelim…
Bakın "adı" ve "soyadı" mevzuları nasıl resmedilmiş; kola ve turkuaz'da…

Turkuaz suyu ve Coca Cola?

"Dün gece eve dönerken su almak üzere markete uğradım." Görevliye söyle sordum : 1,5 lt su var mi?
Ama Turkuaz dışında lütfen' 'Turkuaz çıktığından beri bu şekilde su alıyordum artık. Para Verip kötü su içmeye hiç niyetim yok...
Sattıklarını ,Marketteki adamın dediklerini aynen aktarıyorum:
Abi ben o sudan satmıyorum.
İnan ki gelen müşteriden onda Dokuzu senin söylediğin şeyi söylüyor"
Peki neden halen daha satıyorlar diye sordum.
Abi Turkuaz suyu,marketlere bedava veriliyor.
Satarsan kara geçiyorsun, satmazsan öylece duruyor.
Ama ben satmıyorum, çünkü alan yok". Ayrıca K.Kola satanın Turkuaz da satma zorunluluğu var, hatta başka su sattırmamaya çalışıyorlar.

Uzun söze gerek yok; hiç kimse almazsa hiç kimseye zorla satamazlar...
Lütfen okuyun, okutun!
Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.
Türkiye'de bazı şişeli İçme suları doğal kaynak suyu değil.
Doğal kaynak sularında Devlete para ödemeniz gerekiyor, artı bu tesislerin yatırım maliyeti çok yüksek.
Dolayısıyla, mesela KOKA KOLA ne yaptı?
Uludağ'dan kaynak suyu araştirmalarinda maliyetleri yüksek buldugu için BURSA/KESTEL deki K.Kola fabrikasinda, derin kuyu pompalariyla ovanin suyunu çekerek bunu da tersosmos'dan geçirip filtre ederek hem Koka Kola meşrubatini hem de TURKUAZ'ı şişelemeye başladı.
TURKUAZ' IN etiketinin üst ve altındaki Kahverengi şeritlere dikkat edin... SOFRA ICECEGI yazar...
Devlet, K.Kola'nın uyanıklığını kanuna uydurmak ve uyanıklığa yapılacak itirazları bertaraf etmek için böyle bir kural çıkardı...
Binlerce dönümlük tarım arazisinin bulunduğu ve Koka Kola hariç hiç bir isletmeye Derin Kuyu Pompası çakma IZNI VERILMEYEN Kestel ovasında, yeraltından çekilen su, filtre edilip daha sonra içine bazı mineraller katıldıktan sonra Türkiye'nin en ücra kasabalarında bile satılıyor ve lıkır lıkır içiliyor.
Bazı yazlık kasaba ve köylerde neredeyse TURKUAZ harici içme suyu bulamazsınız.
Çünkü dağıtım agi çok güçlü...
Bayilere baskı bile olduğu yolunda duyumlar aldım.Turkuaz içmeye devam edecekseniz, unutmayın...
Yapay bir Su İçiyorsunuz.
Duyarlı bir vatandaş olarak konuya dikkatinizi çekerim.
Her tarafı doğal kaynak sularıyla dolu memlekette, millete kuyu suyunu zorla ve de üstüne para alarak içiriyorlar.
İçmeyin arkadaşlar!
Her halde bu tür uyarıları yapan değerli bilim adamımız" C.T"nin işaret fişegini göz ardi ederek malum "hinlerin" keselerine katkı payı ödemezsiniz…

"Alişan SATILMIŞ" (Alıntıdır)

büyük ticari oyunların yanında aynı zamanda insan sağlığıyla da oynuyorlar..

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Prş Ara 21, 2006 15:22 pm

'turkuaz suyu marketlere bedava veriliyor' dan kastin buyuk marketlere mi bedava veriliyor yoksa bu suyu satmak isteyen herkese mi bedava veriyorlar.

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Prş Ara 21, 2006 15:49 pm

bunun cevabı nedir, bilemem.. bu soruyu yazının sahibinden de ziyade bakkallara, marketlere sormak gerek. ancak doğru cevabın alınması zor, çünkü hiç kimse haksız rekabetini ve dengesiz kazancını deşifre etmek istemez..

bir mini markette kendi yaşadığım bir örneği aktarayım ben:
geçen yıl 1.5 lt.lik bütün sular 60 ykr.a satılırken, turkuaz'ın 2 lt.lik suyu 50 ykr.a verildi, hem daha fazla hem daha ucuz.. dahası bu 2 lt.lik şişelerin hepsinde parçalanmış bantları görüp sebebini sorduğumda "yanlarında bedava 500 cc.lik sular vardı" cevabını aldım.. "onları ayrıyeten satıyoruz" dedi.. yani + 25 ykr. daha... piyasaya hakim olmak için yapılan son derece başı boş bir kampanya, denetim yok, herkes dilediğini uyguluyor..

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Prş Ara 21, 2006 19:49 pm

ben bugun bir bakkala sordum, belli miktarda coca cola urunu alirsan yaninda turkuaz sularini hediye olarak veriyorlarmis. bedava veriliyordan kastin bu mu?

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Prş Ara 21, 2006 22:13 pm

kendisine piyasa oluşturmak için, "satılmak üzere" teslim edilen bir malın adı "hediye" olmaz.. hediye satılmaz, satılıyorsa adı başka bir şeydir..

heyecanla diğer başlıkta da çıkışmışsın kardeş, oysa cevabım burda hazırdı..
bedava mevzusundan önce, turkuaz'ın "sofra içeceği"ni irdelemek gerek..

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Prş Ara 21, 2006 22:31 pm

zaten hediye bakkala verilmek uzere gonderiliyormus, kola alan musteriye su verilsin degil olay. bir nevi promosyon. belki tesvik amacli. ve bakkal bu sulari ister tuketir ister satar. ayrica coca kola satan her dukkan turkuaz su da satmak zorundadir yanlis bir ifade. bilidigim kadariyla turkuaz su islenmis yer alti suyudur. turkuaz suda coca cola nin bir kurulusu olmasindan baska begenmediginiz yonu nedir sertlik, nitrat orani, kirec...
En son levonsio tarafından Prş Ara 21, 2006 22:40 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Prş Ara 21, 2006 22:37 pm

bakkal hediye suları eve götürüp misafirlere mi ikram edecek :)

Kullanıcı avatarı
samanci
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen samanci » Prş Ara 21, 2006 22:43 pm

silahsız kuvvet yazdı:bakkal hediye suları eve götürüp misafirlere mi ikram edecek :)
iyi bir soru :geberdim: :geberdim:

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cum Ara 22, 2006 23:09 pm

editlediğini geç farkettim, özür dilerim.

levonsio yazdı: ... bir nevi promosyon. belki tesvik amacli. ve bakkal bu sulari ister tuketir ister satar.

bu, promosyon da değil aslında, promosyon daha ziyade tüketiciye yapılır..
bakkal, onca "sofra içeceği"ni tüketirse; hem biyolojik, hem de maddiyat olarak hazımsızlık yaşar.. bence satar :)

levonsio yazdı: ayrica coca kola satan her dukkan turkuaz su da satmak zorundadir yanlis bir ifade.

gerçek anlamda bir dayatmaya tanık olmadığım için ezbere bunu savunamam..
ancak, yukarıda da gördüğün gibi; birlikte adını veremediğimiz bu kampanyalar da dolaylı bir zorlamadır..

levonsio yazdı: bilidigim kadariyla turkuaz su islenmis yer alti suyudur.

evet.. bu yüzden adı "sofra içeceği".. -"doğal kaynak suyu" değil..-

levonsio yazdı: turkuaz suda coca cola nin bir kurulusu olmasindan baska begenmediginiz yonu nedir

coca cola yı öyle pek de sevimsiz bulmuyorum, bu küresel dev beni ne kadar ve nasıl seviyorsa, ben de onu öyle seviyorum..

levonsio yazdı: sertlik, nitrat orani, kirec...

sert ve acı.. diğer sulara kıyasla boğazımı yakıyor, içemiyorum :gozyasi:

Kullanıcı avatarı
rapin_kizi__
Rekortmen Üye
Rekortmen Üye
İletişim:

Mesajgönderen rapin_kizi__ » Sal Oca 09, 2007 23:35 pm

yha sncta o bı promosyon olayı mıllet alsın dıe oyle bı sekılde sunuluo??
capy de onn dıılmı

Kullanıcı avatarı
Serhat989
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen Serhat989 » Sal Oca 09, 2007 23:56 pm

Lütfen Coca Cola ve ürünlerini almayalım arkadaşlar. Coca Colanın içinde fare varmış. :kizgin:
Resim
Gün Çoktan Döndü Buralarda ve Ben Simsiyah Bir Gecenin Koynunda Yapayalnız Bekliyorum

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Çrş Oca 10, 2007 00:22 am

konuya dair iyi bir katliam olmuş..

daha iyisi de yapılabilirdi ama bu da fena değil!...

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hadi gozunuz aydin

Mesajgönderen levonsio » Çrş Oca 10, 2007 16:21 pm

Coca-Cola'dan ilk doğal kaynak suyu

Coca-Cola, işlenmiş kaynak suyu Turkuaz'ın pisayadan çekileceği haberlerinin ardından doğal kaynak suyu Doğazen'i piyasaya süreceğini resmen açıkladı. Dünyanın en büyük içecek üreticisi ve pazarlayıcısı Coca-Cola, Doğazen'i 19 litrelik damacana ambalajla piyasaya sunuyor. 1846'dan beri bilinen ve "padişahların suyu" olarak da anılan tarihi Mahmudiye kaynağından çıkan Doğazen, Coca-Cola kalite standartlarında şişeleniyor. Emniyet bandı ve logolu kapağı sayesinde taklit edilemeyen Doğazen, Coca-Cola'nın uyguladığı kalite standartları gereği,
periyodik olarak yenilenen hijyenik şişelerde tüketiciye teslim ediliyor.

kaynak: http://www.sabah.com.tr/2006/05/04/eko120.html

bu arada 19 litrelik genislik farelere barinmak icin daha genis bir alan sunacagindan dikkat etmekte fayda var...

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Çrş Oca 10, 2007 21:37 pm

"nelere değindik ve nelere değinmek istedik" burada da bulunsun istedim

levonsio ö.m. yazdı: coca colaya turkuaz su ile ilgili mail attim cevabini bekliyorum o yuzden size cevap yazamadim kusura bakmayin. bir de sorum olacak, benim baktigim butun turkuaz etiketlerinde islenmis icme suyu yaziyor. siz sofra icecegi yazisini etiketin neresinde gordunuz? coca colaylada bi alip vermediginizin olmadigina gore bu yaziyi gondermenizin ve bizim turkuaz su icmememizin istenmesinin sebebi sadece sert ve aci olmasi mi? baska sebepleri varsa bana yazabilirmisiniz. iyi aksamlar..

silahsız kuvvet ö.m. yazdı: uzun zamandır almadığım için etiketin şu anki halini bilmiyorum..
yalnız geçen seneye kadar "sofra içeceği"ni kullandığından eminim..
alıntı yaptığım yazıyı paylaşmamın sebebi, o yazıda yeteri kadar belli zaten..
her yanı doğal kaynak suyuyla çevrili olan bir ülkede yaşıyoruz ama yapay su içiyoruz. turkuaz'ın kendi sitesini kurcalarsan orada kendisini nasıl savunduğunu görebilirsin.. "doğal kaynak suyu ile normal yer altı suyunu aynı şeymiş gibi" sunmaya çalışmışlar..

profilinden, Bursalı olduğunu sonradan farkettim
turkuaz'ı savunma sebebin Bursa'ya sağladığı istihdam olabilir, orada bir yakının, sevdiğin kişiler de çalışıyor olabilir. seni anlarım. emin ol ülkemizdeki işsizlik sorunundan dolayı oldukça canı sıkılan birisiyim..
turkuaz bu işi bıraksın, kapansın da demiyorum. doğal kaynak suyunu çıkarsın; herkes dilediği gibi içsin, ben de içeyim..

sevgiler kardeş ;)

not : eğer istersen bu yazımı o başlıkta da paylaşabilirim

levonsio ö.m. yazdı: oncelikle turkuazda calisan bir tanidigimiz yok, buna karsilik eriklide bir tanidigimiz calisiyor. onemli olan olaylara objektif yaklasmak.
'yapay su' seklindeki kullaniminiz ne kadar dogru bilemem ama ister dogal su icersin, ister islenmis su. ben sizin turkuaz kaynak suyu cikarsin icelim deyisinize katilamiyacagim. eger kabul gormus belli su degerleri icinde uretim yapabiliyorlarsa birakiniz yapsinlar. teknolojilerininde su icindeki bakteri ve diger zararlilari yok edebilecegini dusunuyorum. bursada bazi yazlik beldelere bir kac sene oncesine kadar kuyu suyu veriliyordu ve bir cok insanda bu suyu iciyordu. bu suyun teknolojik cihazlarla filtrelendigini dusunursek bence icilmemesi icin hic bir sebep yok. sertlik nitrat kirec oranlarinda sorun olsa haklisiniz ancak tadini begenmezseniz size aci geldiyse bu genel anlamda suyun kalitesi hakkinda hic bir sey ifade etmez.

yazilari arzu ederseniz tabiki paylasabilirsiniz.

silahsız kuvvet ö.m. yazdı: yazdıklarından anlaşılıyor ki, turkuaz'ın sitesindeki yazılara göz gezdirmişsin :)

kesinlikle acı ve içimi kötü ama bu suyun sloganı: yaşamın değişmez lezzeti..

sağlıksız olması değil zaten asıl mevzu, böyle bir şeyi yapmaya cesaret eden bir düzene şükür düşmedik daha..
haksız rekabet var bu iki türde üretim yapan firmalar arasında. bu çokta umrumda değil aslında haklarını arasınlar (eğer yasa bu yolu da kapatmamışsa) asıl mesele: reklamlarla gözü boyanan halk neden iyinin iyisi varken ve ulaşılabilinirken, iyinin kötüsünü (belki de kötünün iyisini) tüketsin..

levonsio ö.m. yazdı: iste demek istedegim de bu, suyun tadi size aci gelebilir ama bir baskasi icin turkuaz su belkide yasamin vazgcilmez lezzetidir. bende cok defa ictim 2 litreliklerinden, tadi hic fena degildi. bu kisiden kisiye degisir.
gozunuz reklamlarla boyanmis ise de bir kere denersiniz , ikinciye almazsiniz. rekabetin oldugu bir piyasa. tabiki coca cola kurulu olan dagitim agini kullanarak diger firmalara ustunluk saglamaya calisacak. tabiki bakkallari kendi urunlerini satmasi icin cesitli yollarla tesvik edecek...

levonsio ö.m. yazdı: bu arada turkuazin sitesine girdigimi yazimin neresinden anladiginizi merak ettim. ilk cevabimi yazmadan once baktigim yer orasiydi ama pek yeterli bir site gibi gelmedi bana.

silahsız kuvvet ö.m. yazdı: "....size aci geldiyse bu genel anlamda suyun kalitesi hakkinda hic bir sey ifade etmez."
belki farkında değildin ama bu o siteden çıkma bir ifade...

kardeş ben sana bir kaç unsurdan bahsediyorum ama sen aynı yere takıldın kaldın, forumda da demiştim; tartışılacaksa, bedavalardan, tatlardan önce, yasal oyunlar tartışılmalı.... ama sen konuyu forumdan özele taşıdın ve şuan konuştuklarımızın kimseye faydası yok..

dün "sofra içeceği" idi, dediğine göre bugün de "işlenmiş su". arada bir fark yok, orada "doğal kaynak suyu" yazmadıktan sonra!..

bu konuyu ikili tartışmalar için, egolar için açmadım, dönen dolapları bir nevi tartışıp irdeleyelim istedim; neden devlet, önce kaynak suyu arayan, sonra bundan vazgeçen(!) turkuaz'a "işlenmiş su" yolunu açtı. neden o zamana kadarki uygulama yolu olan "doğal kaynak suyunu bul ve kullan" demekten vazgeçti !..

hala aynı döngüde dönüp duracak mısın?
evet diyeceksen, illa ki benim de orada takılıp kalmamı isteyeceksen, ben orayı geçtim!. ama yine de cevap vereyim: bahsettiğin gibi bu "rekabetin olduğu bir piyasa" değil, "haksız rekabetin olduğu bir piyasa" bu haksız rekabetin piyasası, nasıl ve kimler tarafından kılıfına uyduruldu. defalarca dediğim gibi asıl takıldığım nokta bu.. takıldığın yerleri geçip yanıma kadar gelebilirsen, burdan sonrasını hep birlikte arkadaşlarla beraber tartışalım..

-----------------------

levonsio yazdı: Coca-Cola'dan ilk doğal kaynak suyu

Coca-Cola, işlenmiş kaynak suyu Turkuaz'ın pisayadan çekileceği haberlerinin ardından doğal kaynak suyu Doğazen'i piyasaya süreceğini resmen açıkladı. Dünyanın en büyük içecek üreticisi ve pazarlayıcısı Coca-Cola, Doğazen'i 19 litrelik damacana ambalajla piyasaya sunuyor. 1846'dan beri bilinen ve "padişahların suyu" olarak da anılan tarihi Mahmudiye kaynağından çıkan Doğazen, Coca-Cola kalite standartlarında şişeleniyor. Emniyet bandı ve logolu kapağı sayesinde taklit edilemeyen Doğazen, Coca-Cola'nın uyguladığı kalite standartları gereği,
periyodik olarak yenilenen hijyenik şişelerde tüketiciye teslim ediliyor.

bu arada 19 litrelik genislik farelere barinmak icin daha genis bir alan sunacagindan dikkat etmekte fayda var...

dilerim; herkese hayırlı olsun...

ben bahsettiğim yerde beklemekten vazgeçiyorum. çünkü, sanırım ordan ötesi bizi aşıyor. ama, kendisini aşmayan yetkililerin bir gün ilgilenmesini ümit ediyorum..

bu başlıkta mış-lı ifadelere takılmayalım. ki o yüzden konuyu yeni başlığa taşıdım..

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Çrş Oca 10, 2007 23:22 pm

Serhat989 yazdı:Lütfen Coca Cola ve ürünlerini almayalım arkadaşlar. Coca Colanın içinde fare varmış. :kizgin:

ai komik olmuş ama
geçen kutu kola içiyorum ağzıma uzun bişey geldi :fare kuyruğu :D :itele:
kola mevesi farelerin cirit attığı yerlerde yetişiomuş
Uzuuuun bi süre yokum.....
(2009 ÖSS ye kadar)

Kullanıcı avatarı
sameth
Profesyonel
Profesyonel
İletişim:

Mesajgönderen sameth » Prş Oca 11, 2007 00:58 am

yaw konuyu sapıtmayın amerikan emperyalizmi içmeyin coco cola içmeyin turkuaz adamlar bize doğal olmayan birşey satıyolar hemde cennet vatanımın heryerinde doğal suyu varken
artık yokum sağlıcakla kalın

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Cum Şub 09, 2007 04:08 am

'dogal olmayan' yanlis bir tabir sanirim...

Kullanıcı avatarı
silahsız kuvvet
Profesyonel
Profesyonel

Re: hadi gozunuz aydin

Mesajgönderen silahsız kuvvet » Cum Şub 09, 2007 13:26 pm

levonsio yazdı:Coca-Cola'dan ilk "doğal kaynak suyu"

Coca-Cola, işlenmiş kaynak suyu Turkuaz'ın pisayadan çekileceği haberlerinin ardından doğal kaynak suyu Doğazen'i piyasaya süreceğini resmen açıkladı.........

Kullanıcı avatarı
levonsio
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen levonsio » Pzr Şub 11, 2007 06:32 am

ben turkuazin cikardigi suyunda dogal su kategorisine girdigini dusunmustum, terimler farkli kullaniliyor herhalde. uyarin icin sagol...

Adhadick

Mesajgönderen Adhadick » Prş Mar 01, 2007 17:57 pm

Carmen Electra Giving A Head And Taking A Load!
http://Carmen-Electra-Giving-A-Head-And ... vie=186644

Barıscıl
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen Barıscıl » Prş Mar 01, 2007 20:31 pm

Arkadaşlar bende Turkuaza değinecektim. Coca cola yüzünden sağlıksız olan o suyu okullarda üstüne fazla fazla para verip içmek zorunda kalıyoruz.

Turkuaz işlenmiş atık sularıdır. Coca cola kendisini sattırdığı birçok yerde özel anlaşma yaparak bu su markasınında satılmasını zorunlu tutmaktadır bedava vererek. Bu bir sağlık skandalı değilde nedir??

Bu nedenle ben artık bundan boyle okuldan su almayacağım ve okula goturecegim. Ayrıca elimden geldiğincede coca cola içmiyorum arkadaşlar. Dkkat edelim sağlığımız elden gitmesin...
Zaman... Biz onu tükettik sanırken, aslında onun bizi tükettiğini fark ettiğimizde vakit çok geç oluyor! (Can DÜNDAR)