kelimelerin yetersiz kaldığı an...dexar yazdı:Ben ne adam olacak çocuğa katılabildim nede onunla konuşma şansına sahip oldumama onu ne kadar çok sevdiğimi anlatmaya kelimeler cümleler yetersiz kalır... Ama her zaman seyrederdim küçükken adam olacak çocuğu hep hayalimdi oraya çıkmak ama imkanlar yetersizdi. Bende katılırdım televizyonun karşısından sohbetlere kendi kendime bende gezerdim onunla 7 den 77 ye heryere. Sanki onun yanındaydım
ama hiç onunla yakından karşılaşmadık. Ona sarılmak isterdim o uzun saçlarını okşamak isterdim küçükken sanki bana çok yakın biriydi. Babamdan annemden daha yakın sanki ama şimdi bu hayalim hiç gerçekleşemeyecek bi hayal oldu
aramızdan ayrıldı 7 yıl önce ama kalbimizden asla ayrılmayacak... SENİ ÇOK AMA ÇOK SEVİYORUM BARIŞ ABİ. HER ZAMAN KALBİM SENİNLE
ANI DEFTERİ
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- bigbossman
- Üst Düzey Üye

çok uzaktayım...ama kalbim sizinle....
- bigbossman
- Üst Düzey Üye

imkan olsa da 5400Bal_Böceği yazdı:bende katıldım Adam Olacak Çocuk adlı programa.Unutulmaz bir gündü ona sarıldım öptüm.küçücüktüm ama yüreğim ona karşı büyük bir sevgi besliyordu.tabii o zamanlar şarkılarından çok yaptığı çocuk programı ve çocuklara olan sevgisi ilgimi çekerdi ancak ilerleyen yaşlarda müziğinin değerini de anladım.kendisiyle moda da birkaç sohptimiz de olmuştu.kültürüne hayran kalmıştım.küçüktüm ama benim sözlerimi ve düşüncelerimi büyük bir ilgiyle dinlemişti.
hem o 6 yaşındaki küçük kızı hemde 15 yaşındaki genç kızı cezbetti.şimdi ise o kız büyüdü 24 yaşında ve hala ona hayran.54 yaşındada bu hayranlığının devam edeceğine emin üstelik...
yaşında bile manço dinlesem
çok uzaktayım...ama kalbim sizinle....
sevene kalp dayanmıoo
iste bu yazıyı yazarken bıyandan barıs abıyı dınlıom bı yandan yazıom bende onu adam olacak adlı prg ıle tanıdım sonra 7 den 77 ye e son izledıgım prg ise kanllardakı ölüm haberıydıı sankı sabah kaltıgımda bı yakınım olmus gıbı uzulmustum daha kucukum hemen kostumm anne barıs monco ölmüs dedım annem gıl neeeee dedıler sonra tv nın basına coke kaldım ben annemde bıraz izledık ama insan sabah kalkınca bı anda senı unutmayacagız barıs abı yazısını görce ansıl desem anlatılmaz bı duygu yasadımm ekranda baros abının kır saclı bı fotosu altında senı hıc unutmyacaz yazan bı yazı ve arkadan gelen gül pembe sarkısı sankı ordaymısım gıbı sankı yıllardır barıs abını dızınde yatmısımda ölen kısı dızınde yattıgm kısıydı ahh napcan ıstee bıde bakıon bı varsın bı yoksun allah yerını mekanını cennet eylesın ne dıyem daha sayfalar dolusu yazacam var ama okuyacak kısılerde huzunlenecek fazla gırmeyem nasılssa benımgıbı cekenlerde var bu acıyı herkese tekrar bas saglıgı ve barıscıl ve barıs abı sevgısı ıle olmaları ıle nıce ıyı gunlere
zeki insanların fikirlerine zeki aptal insanların fikirierine ise sadece aptal kisiler katılır
-
emre_pınar
- Gelişen Üye

Barış abiyi çok özlüyorum!..
İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından, bayraklarla donatılan konsolosluk binalarının yanından geçen Rikkat Hanım, ellerinden tuttuğu iki oğluyla birlikte, Cihangir'deki evlerinden Taksim Parkı'na doğru yürümektedir. İki çocuğu da savaş yıllarında doğmuştur Rikkat Hanımın. Bu yüzden, eşi İsmail Hakkı Beyle ilkine Savaş, ikincisine Barış adını koyarlar. Büyük oğlu Savaş bayrakları göstererek sorar: "Bugün bayram mı anne?"" Hayır" der, Rikkat Hanım: "Barış Günü"Bu yanıt üzerine Savaş kardeşine döner: "Sana oyuncaklarımı vereyim adını bana ver"Barış kabul etmez ağabeyinin teklifini ve o gün, iki kardeş ilk kez kavga ederler!.. Savaş yıllarının getirdiği yoksulluk yüzünü güldürmez Barış'ın. Öğrenciliği de çocukluğu gibi pek parlak geçmez. İkmale kaldığı fizik, kimya, matematik gibi fen dersleri yaz tatillerini zehir eder. Orta okul son sınıfta kaldığı dersler arasında müzik de vardır!... Soyadına takılır arkadaşları: "Manço". Fatih tarafından
SENİ UNUTMAYACAĞIZ BARIŞ ABİ...
İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından, bayraklarla donatılan konsolosluk binalarının yanından geçen Rikkat Hanım, ellerinden tuttuğu iki oğluyla birlikte, Cihangir'deki evlerinden Taksim Parkı'na doğru yürümektedir. İki çocuğu da savaş yıllarında doğmuştur Rikkat Hanımın. Bu yüzden, eşi İsmail Hakkı Beyle ilkine Savaş, ikincisine Barış adını koyarlar. Büyük oğlu Savaş bayrakları göstererek sorar: "Bugün bayram mı anne?"" Hayır" der, Rikkat Hanım: "Barış Günü"Bu yanıt üzerine Savaş kardeşine döner: "Sana oyuncaklarımı vereyim adını bana ver"Barış kabul etmez ağabeyinin teklifini ve o gün, iki kardeş ilk kez kavga ederler!.. Savaş yıllarının getirdiği yoksulluk yüzünü güldürmez Barış'ın. Öğrenciliği de çocukluğu gibi pek parlak geçmez. İkmale kaldığı fizik, kimya, matematik gibi fen dersleri yaz tatillerini zehir eder. Orta okul son sınıfta kaldığı dersler arasında müzik de vardır!... Soyadına takılır arkadaşları: "Manço". Fatih tarafından
SENİ UNUTMAYACAĞIZ BARIŞ ABİ...
_________
İnsan öldüğü zaman değil, unutulduğu zaman ölür!!!
İnsan öldüğü zaman değil, unutulduğu zaman ölür!!!
bende barış abimizi rüyamda gördüm iki gün üst üste.o kadar çok etkilendimki bunu sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar.birinci gün bir binanın içindeyim kız kardeşlerimle barış mançoyu ziyarete gidiyoruz tam onun bulunduğu odada iki kişi kalıyorlar bi yaşlı teyzeyle bir o.üzerinde bembeyaz ayağına kadar uzanan entari şeklinde bi kıyafet saçları bıyığı aynı.biz odaya girmeden önce yatağında uzanıyordu.bir yandanda teyzeye o kadar zaman oldu beni niye ziyarete gelmiyorlar diye sorup duruyordu ve buna ne kadar çok üzüldüğünü söylüyordu.o sırada içeri girdim ve biz geldik hemde seni ziyarete dedim hemen toplandı ve gülümsedi gerçektenmi dedi.biliyordum beni svenlerin varolduğunu biliyordum dedi.bize teker teker sarıldı öptü.yanına oturttu. bişeyler sordu ama tam olarak hatırlamıyorum.sonra kızkardeşim için ona ne hediye edeyimde sevindireyim diye sordu bana .bende gerek yok o sizi gördü ve çok mutlu dedim.oda bana dur dedi ve kırmızı kaplı büyük bir kitap getirdi.içindekileri birlikte okuduk.çanakkalede şehitlerimizin resimlerini bir bir gösterdi.onlar için dua ettik.bana kurtuluş savaşından bahsetti.sonraki sayfalarda bir kaç ayet vardı.allahın varlığını nasıl inkar edebilirizki diyordu ve inkar edenler için öyle bir hayıflandıki. tam bu sırada uyandım.hemen ertesi günü onu yine rüyamda gördüm.tam allahın huzurundaydı ve ondan biraz daha müddet istiyordu.vatanıma milletime hizmet edip seni yücelteceğim dedi ve söz verdi.allahu tealada git seni sevenlerinden birinden bi senelik ömrünü iste verirse olur dedi.ve bende hemen ben veririm dedim.ama işlerini tam halledemeden bazı kötü insanlar onu öldürmeye çalıştı yaralandı ağlıyordu ama nedeni ölecek olması değil allaha verdiği sözü yerine getirememiş olmasıydı nasıl huzuruna çıkacağım diyordu.sesi hala kulaklarımda ve aynı soru dilimde allahın huzuruna nasıl çıkacağım barış abimin yarım kalan işlerini nasıl yerine getireceğim die sorup duruyorum kendime.....
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar
-
pinargorgun
- Gelişen Üye

barış abiyle biz 1985 yılında izmir in dikili ilçesinde festivalde görüşmüşüz teyzem onu uzun saçlı bayan sanmış ama bıyıklarını görünce çok korkmuş barış abi de kuzenimi tombik diye diye sevmiş bana da uzaktan el sallamış teyzem anlattı bana bunu çok duygulanmıştım inşallah cennette buluşuruz hepimiz onunla
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

okuma bayramiydi.ögretmen bazi roller vermisti arkadaslarimiza sahnede birer görev almamiz için..Ben Baris Manço olacaktim ve 6-7 arkadasta vokal yapip "El Salla" sarkisini söyleyecektik.ögretmenin adimin da baris olmasi sebebiyle vermisti bu rolü bana.o zaman çok severdim baris abiyi.ne kadar da sevinmistim annemle birlikte..annem baris manço sarkilariyla,adam olacak cocuk programlari ile büyüttü beni.ne güzeldi o günler aah ah.hala okuma bayraminin fotograflarini saklarim..
(bu baska bi anim)=>5. siniftaydim evde tv yi açtiimda sok olmustum.sanki annem babam gibi sevdiim biri vefat etmis gibi gözlerimden yaslar sicim gibi akiyorlardi...
annem beni görünce o da tvye bakti ve ayni olaylar...telefon çaldi,babaannem aradi.belli o da agliyordu.yavrum üzülmeyin diyordu.(sanki bizim agladiimizi görüpte hemen telefona sarilmis gibi)...o gün anladim ki ne çok seveni varmis rahmetlinin.Allah rahmet eylesin,mekani cennet olsun...çok iyi bir insandi çok,çok...

(bu baska bi anim)=>5. siniftaydim evde tv yi açtiimda sok olmustum.sanki annem babam gibi sevdiim biri vefat etmis gibi gözlerimden yaslar sicim gibi akiyorlardi...
-
BM
Adam Olacak Çocuk'un 1994'teki bir bölümünde çocuğun birine somuştu:
(İsmini hatırlamıyorum ama, kızdı.)
Barış Manço: Söyle bakalım, domates ne renktir?
Çocuk: Yeşil.
Barış Manço: E, olabilir tabii. Bunlar daha olgunlaşmamış domatesler. Peki, biber ne renk olur?
Çocuk: Beyaz.
Barış Manço: Doğru. Onun da çekirdekleri beyaz ya... Bir de şunu söyle. Bulut ne renktir?
Çocuk: Siyah.
Barış Manço: Hava yağmurlu galiba.

Barış Manço: E, olabilir tabii. Bunlar daha olgunlaşmamış domatesler. Peki, biber ne renk olur?
Barış Manço: Doğru. Onun da çekirdekleri beyaz ya... Bir de şunu söyle. Bulut ne renktir?
BM yazdı:Adam Olacak Çocuk'un 1994'teki bir bölümünde çocuğun birine somuştu:
![]()
![]()
mükemmel herhalde hazır cevap buna denilir
- Zafer Uyanık
- Demirbaş Üye