Barış Manço'nun Milliyet'teki ilk yazısı

Barış Manço'nun eserlerini, nasıl değerlendirildiklerini ve sanatsal tüm çalışmalarını tartışabileceğiniz forum.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Barış Manço'nun Milliyet'teki ilk yazısı

Mesajgönderen DoRiS » Sal Ağu 08, 2006 23:27 pm

arkadaşlar bu konuyla ilgili bir başlık vardı. ama onu bulamadım ben başlık açmak zorunda kaldım. gerekli görülürse taşınabilir.
neyse efendim sadede gelelim. ben bu yazıyı ekşisözlükte buldum. Barış abinin milliyetteki ilk yazısıymış.

allah biliyor ya!..
hemen itiraf etmeliyim ki, zannedileceği kadar "çiçeği burnunda" yeni bir gazeteci değilim.
bundan tam 30 yıl önce 1963 ilkbaharında çok kısa bir süre için bile olsa, babıali kaldırımlarını arşınlayanlar içinde bendeniz de bulundum efendim.
o zamanlar safa kılıçoğlu bey’in gazetesi yeni sabah’ta çalışır (!) hangi akla hizmetse "sami sibemol" takma adıyla, haftalık müzik ağırlıklı yazılar yazardım.
bir gün yazı işleri müdürümüz nezih demirkent ağabey sayfamdan şöyle okkalı bir paragrafı çıkarttırmış, ben de 20 yaşın alınganlığı ile küsüp gazeteciliği bırakmıştım.
neydi o paragraf:
nasıl anlatsam bilemiyorum... hani müzik sayfası hazırlıyoruz ya... hani biz de yeni yeni tanınıyoruz ya... nasıl olsa takma isimle yazıyoruz, kimse anlamaz diye bir yüklenmişiz ki: "...geçen gün barış manço diye genç ve istidatlı bir sanatkarın konserine gittim (dikkat buyurun giden de ben, konseri veren de ben, yazan da ben)... üff ne acayip söylüyor... galiba böyle bir şarkıcı daha gelmedi musiki alemine... ayrıca kızlar da ona bayılıyor... vs... vs..."
aslında sadece yazı işleri müdürüm ile benim dışımda kimselerin bilmediği ve üzerinden 30 yıl 6 ay geçen bu, "basını kendi emelleri doğrultusunda kullanmaya kalkışma(!)" eylemimi bugün hatırlamamın tek bir nedeni var tabii.
evet kimseler bilmiyor. ama allah biliyor ya! ve yine allah biliyor ki, bugün çok keyifliyim. çünkü 35 yıldır konuşup, gösterip, söyleyip, anlattıktan sonra bugün de yazmaya başlıyorum... sayfama kavuştum, lafı uzatmayalım. bu ilk yazımın şöyle, ney ve yaylı tambur eşliğinde, davudi bir sesle okunması halinde, bir salon dolusu seyirciyi duygulandıracak kadar "patetik" olduğunu ben de şimdi farkettim.
ama... allah’ın bildiğini kuldan saklamaya kalkarsanız, sonuçta bir kul olan sizden de, gün gelir birilerinin birçok şeyi saklayacağını düşündüğümü ve kalemimi de, mikrofon ve kamera gibi kullanacağımı bilesiniz istedim.tekrar merhaba.
(kaynak: 14 kasım 1993 pazar, milliyet gazetesi, oku bakiim köşesi)
herşey boş geliyor bana
sarılacağım sımsıkı sana
yeterki yıkılmasın bir daha dünyam..

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Çrş Ağu 09, 2006 12:55 pm

DORİS ÇOK TEŞEKKÜRLER! BARIŞ MANÇO'NUN İLK DEFA OKUDUĞUM ÇOK HOŞ Bİ ANISINI PAYLAŞTIĞIN İÇİN!
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Çrş Ağu 09, 2006 13:23 pm

Paylaşım için çok teşekkürler. Ben de BM'NUN gazetede yazdığı bir yazısını ilk defa okuyorum.
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Çrş Ağu 09, 2006 13:53 pm

rica ederim arkadaşlar. ben de çok mutlu oldum, heyecanlandım yazıyı okurken.
herşey boş geliyor bana

sarılacağım sımsıkı sana

yeterki yıkılmasın bir daha dünyam..

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Çrş Ağu 09, 2006 14:27 pm

teşekkürler bende ilk defa okudum... :)

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Kullanıcı avatarı
kulahmet