Barış Manço'nun 20 önemli özelliği

Tüm BarışSeverler'in kişisel tartışmalara girmeden, kurallara uymak kaydı ile yalnızca Barış Abi'miz hakkında görüşlerini ortaya koyabileceği ve değerlendirmelerini yapabileceği forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

BM

Barış Manço'nun 20 önemli özelliği

Mesajgönderen BM » Prş Ara 22, 2005 14:37 pm

Barış Manço'nun 50 önemli özelliği:

1- İnce ruhlu, kibar birisiydi. Güler yüzlü ciddi bir adamdı. Hiç bir zaman bırakın küfretmeyi hoşuna gitmeyen şeylere karşı bile hakaret etmedi.

2-Her zaman düzgün giyinirdi. Şimdiki şarkıcılar gibi gömlek düğmeleri açık çıkmazdı. Hasta olduğu günlerde bile üzerinde pijama, ayağında terlik, yatarak gözükmedi.

3-İçki içerdi. Ama bunu kimeseye göstermez, kendi kendine gizli gizli içerdi. Siz hiç onun içki içerken çekilmiş fotoğrafını gördünüz mü?

4-Bıyıklı kadın dedikleri BM, erkek gibi erkekti. Hiçbir zaman kadın gibi davranmadı.

5-Hiç bir zaman insanların dediği ona ters düşerse, sırf albümleri satsın diye halkın dediğini yapmadı. Örneğin; saçlarını ve bıyıklarını uzattığında herkes, onu aşağılamıştı ama o hiç bir zaman saçlarını ve bıyıklarını kesmedi.

6-Her zaman, maddi değeri olmayan ama çok yüksek manevi değeri olan besteler yaptı. Ve şimdiki meşhur besteciler (Sezen Aksu, Nazan Öncel, Metin Arolat, Yıldız Tilbe, Serdar Ortaç, Mustafa Sandal) gibi parayla satmak için maddi değeri yüksek, manevi değeri 0 olan besteler yapmadı.

7-Binlercer ödül almış, Dünya'nın her tarafını karış karış gezmiş, bir sürü başarı kazanmıştı. Ama bunu hiç gurur meselesi yapmadı. Kendisiyle övünmedi, kibirlilik yapmadı.

8-Türkiye'nin %55'lik kısmı onu sevmez, beğenmez, hatta aşağılardı. Ama o sansayonlar yaratarak gümdeme oturmaya çalışmadı. Tepkisini şarkılarıyla gösterdi.(Ömrümün Sonbaharında, Günaydın Çocuklar, Hemşerim Memleket Nire?...)

9-THM ve TSM yi aşağılamaz, aksine yüceltir, hatta albümlerine bu tarzlardan eserler de koyardı.

10-Hiçbir zaman vatan hainliği yapmadı, aksine çok vatansever birisiydi.

11-Kalitesiz müzik yapanları "şunun şu şarkısı şöyle, bunun bu bestesi böyle" diyerek aşağılamadı.

12- Bir şarkısını diğerinden ayrı tutmazdı. Ona en çok hangi şarkınızı seviyorsunuz diye sorulduğunda "Bir ebeveyn kaç çocuğu olursa olsun, bütün çocuklarını aynı şekilde sever." diemişti.

13-Siyaset, din, spor gibi tartışma yaratarak kavgalara yol açacak şeylere hiç girmezdi. Ne bir siyasi partide yer aldı, ne bir dini içerikli konuşma yapmadı, ne de bir takım tuttu (sadece Galatasaray maç kazandığında seviniyorum o kadar demişti.) .

14- Hiç kimsenin yapamayacağı şeyler yaptı, ama hep alçak gönüllü oldu. (BM ile 7'den 77 ye, Baykoca Destanı, 2023, 2024, 2025 gibi)

15-Hiçbir sanatçıyı kendine rakip görmez, dost olurdu. (Şimdikiler birbirine küfrediyorlar.)

16-Hiçbir zaman cinselliği özendirici şeyler yapmadı.

17-O kadar büyük lislerde, üniversitelerde okudu ama hiçbir zaman bununla reklam yapmadı.

Devamı gelecek. Araştırmam sürüyor. Lütfen yorum yapınız.
En son BM tarafından Pzr Eki 08, 2006 12:15 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Prş Ara 22, 2005 15:47 pm

ben 8. maddeye biraz takıldım. Türkiye'nin yüzde 75 lik kısmı onu sevmez, beğenmez hatta aşağılardı yazıyor. buna katılmıyorum..

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Cum Ara 23, 2005 17:10 pm

teşekkürler bilgiler güzeldi.devamı ne zaman...

BM

Mesajgönderen BM » Cum Ara 23, 2005 18:43 pm

araştırmam sürüyor.

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Cum Ara 23, 2005 18:47 pm

bekliyoruz.

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Cmt Ara 24, 2005 16:28 pm

vesile_87 yazdı:ben 8. maddeye biraz takıldım. Türkiye'nin yüzde 75 lik kısmı onu sevmez, beğenmez hatta aşağılardı yazıyor. buna katılmıyorum..

%55'i demiş ama anlamadım.
Nerden buldu bu sayıyı.
Açıklama bekliyorum
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

BM

Mesajgönderen BM » Cmt Ara 24, 2005 17:38 pm

Bir internet sitesinden. Eskiden gazete olarak yayım yaptığı zamanlarda üyelerine sormuşlar. %70 çıkmış. Ama %55 demişler.

Kullanıcı avatarı
hesiodos
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen hesiodos » Çrş Ara 28, 2005 13:01 pm

Bence Barış Abi hakkında söylenebilecek tek şey şu. O evrensel bir insandı! Hakkında kimin ne düşündüğü de çok önemli değil bence. Böylesine sanat düşmanı bir toplumun Barış Manço gibi değerlerine sahip çıkmasını mı bekliyorduk! Bu toplumun hayata bakış açısını görebilmek için sadece yapılan evlere bakın! Hepsi dikdörtgen! :saskin:
Bazen durur bakarım bu ibret tablosuna. Kimi tatlı peşinde kimininse tuzu yok!

Kullanıcı avatarı
barış manço ___love___
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen barış manço ___love___ » Cmt Ara 31, 2005 17:53 pm

araştırmaya gerek yok arkadaşlar bir barış fun olarak hepsini ezbere biliriz ONUN DIŞINDA BARIŞ MANÇOYU :hayallah: SEVMEYENLERE BAKIYORUMDA SEVDİKLERİ KİŞİLER :P ÇOK TUHAF BEN HEP ŞÖLE DERİM DEMEYE DEVAM EDİYORUM

BARIŞ MANÇOYA KÖTÜ BİR LAF DİYEN NESİNİ SEVİYOSUN HATTAONDAN NEFTET EDİYORUM DİYEN KİŞİLER ÖLSÜÜÜÜÜÜÜÜNN :kizgin:
BİZ NASIL UNUTURUZ S€Nİ CAN B€D€NDEND€N ÇIKMAYINCA..
Resim

Kullanıcı avatarı
barış manço ___love___
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen barış manço ___love___ » Cmt Ara 31, 2005 17:55 pm

BU LAFLAR bir barış hayranına yakışmaz sözlerimi geri alıyorum ama 8) genede böle diyenler ..neyse
BİZ NASIL UNUTURUZ S€Nİ CAN B€D€NDEND€N ÇIKMAYINCA..

Resim

barışizm

Mesajgönderen barışizm » Pzr Şub 19, 2006 21:28 pm

ÜCÜNCÜ MADDEDE İCKİ İCERDİ YAZMIŞSIN NERDEN BİLİYORSUN
BİRDE SEKİZİNCİ MADDEYE KATILMITORUM

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Pzt Şub 20, 2006 01:09 am

Ben eşiyle katıldığı bir kokteyl fotoğrafını görmüştüm elinde şarap kadehi vardı.Onun dışında röportajlarından(bunlar da burda tamamen paylaşılmalı!) dobra bir insan olduğunu ortaya çıkardım.Hatta bunu en iyi Yaşar Nuri Öztürk ifade etmiş onun ardından yazdığı yazıda.81300 Moda kitabında bunu bulabilirsiniz.Herkesin benimsemesi gereken bir yaşam felsefesinden bahsediliyor o yazıda.
Ayrıca yıllar evvel bir arkadaşım İstiklal Caddesi'nde tanıştığı,Türkiye'ye tatil için gelen Amerikalı kızların kendisine Barış Manço'nun mezarını ziyaret etmek istediklerini ve yerini sorduklarını söylemişti.Bu da böyle bir anıdır...

alim_senol
Yeni Üye
Yeni Üye

bir maddede ben ekleyeyim

Mesajgönderen alim_senol » Pzt Şub 20, 2006 18:27 pm

Barış MANÇO Türkiye' nin en güzel Türkçe konuşan insanlarından biriydi.Hatta bir röportajında bunu şöyle özetliyor.Türküm ve Türkçeyi en güzel şekilde konuşmaya çalışıyorum..

Kullanıcı avatarı
eksensavaşçısı
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen eksensavaşçısı » Sal Şub 21, 2006 10:54 am

Son röportajlarından birinde:

''Evimin imkanlarını görüyorsun.Ben bunların hepsini çalışarak kazandım.Ben hayatımda bir kere bile piyango bileti almadım.''

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Sal Şub 21, 2006 13:14 pm

Bu da O'nun sözüdür ve O'nu çok net özetliyor:

"SADECE DOĞRU BİLDİĞİMİ YAPTIM"
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
rock114
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen rock114 » Sal Şub 21, 2006 18:13 pm

4-Bıyıklı kadın dedikleri BM, erkek gibi erkekti. Hiçbir zaman kadın gibi davranmadı.

yaww bunu diyenlerden daha delikanlı idi Barış Abi!..
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..

Kullanıcı avatarı
serk@n
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen serk@n » Cmt Şub 25, 2006 17:23 pm

güzel gidiyorsun...

ama bence başaramayacaksın !

barış ağabeyin özelliklerini (güzelliklerini) ne 50 ye ne 150 ye sığdıra bilirsin....

genede başarılar....
Resim

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.

Bitiş tarihi:

Kullanıcı avatarı
bigbossman
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen bigbossman » Cum May 05, 2006 13:28 pm

serk@n yazdı:güzel gidiyorsun...

ama bence başaramayacaksın !

barış ağabeyin özelliklerini (güzelliklerini) ne 50 ye ne 150 ye sığdıra bilirsin....

genede başarılar....
şunu 5000000000000000 yapsan yeter mi acaba?????
çok uzaktayım...ama kalbim sizinle....

Kullanıcı avatarı
Bal_Böceği
Profesyonel
Profesyonel

Re: Barış Manço'nun 50 önemli özelliği

Mesajgönderen Bal_Böceği » Cum May 05, 2006 14:02 pm

BM yazdı:Barış Manço'nun 50 önemli özelliği:

1- İnce ruhlu, kibar birisiydi. Güler yüzlü ciddi bir adamdı. Hiç bir zaman bırakın küfretmeyi hoşuna gitmeyen şeylere karşı bile hakaret etmedi.

211-Kalitesiz müzik yapanları "şunun şu şarkısı şöyle, bunun bu bestesi böyle" diyerek aşağılamadı.

Devamı gelecek. Araştırmam sürüyor. Lütfen yorum yapınız.

ince ruhlu güler yüzlüydü ..ok haklısınız.kamera önünde ne ise kamera arkasında da aynıydı insanlara karşı.espirileri seviyeliydi.kimseyi küçük görmezdi.

kimsenin müziğine dil uzatmazdı.gerçekten bi sohpetimizde dönemin en kötü şarkısı hangisi olduğunu sormuştuk kendisine ve herkes kendi çizgisinde iyidir.yorum yapmak bana düşmez diyerek tevazu göstermişti.

KISACA EŞSİZ BİRİYDİ

MatuR

Mesajgönderen MatuR » Çrş Tem 26, 2006 16:15 pm

arkadasım ıckı ıcmezdı bes vakıt namaz bıl kılardı cunku camıde cekılmıs cok fotografı vardır.''Ölüm Allahın Emri'' ''Can bedenden cıkmayınca'' bu sarkıları yazan bır ınsan bence ıckı ıcıp gunaha gırmez.Cunku o Yaratıcısının verdıgı emırlerı yerıne getıren bır ınsandır.
SAygılar

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Çrş Tem 26, 2006 16:58 pm

MatuR yazdı:arkadasım ıckı ıcmezdı bes vakıt namaz bıl kılardı cunku camıde cekılmıs cok fotografı vardır.''Ölüm Allahın Emri'' ''Can bedenden cıkmayınca'' bu sarkıları yazan bır ınsan bence ıckı ıcıp gunaha gırmez.Cunku o Yaratıcısının verdıgı emırlerı yerıne getıren bır ınsandır.
SAygılar

dostum yanlış bilmiyorsam barış manço kendiside söylemiş...içki içerim ama arada sırada kimseye görünmeden içerim demiş...

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Çrş Tem 26, 2006 17:18 pm

ARKADAŞLAR KESİNLİKLE SÖYLÜYORUM BARIŞ MANÇO'NUN TA KENDİSİNDEN TV. DE İZLEMİŞTİM: BU KONU HAKKINDA SÖYLEDİĞİ ŞUYDU;
HAYATIM BOYUNCA AĞZIMA İÇKİ SÜRMEDİM VE SÜRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM. HATTA FİLMİNDEKİ MEYHANE SAHNESİNDE RAKIYI SADECE DUDAKLARINA DEĞİRDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİR. İÇKİ İÇEN DAHA DOĞRUSU BU KONUDA PROBLEMİ OLMAYAN Bİ İNSAN FİLMDE BİLE KENDİSİNİ TUTAR MI? SİZE SORUYORUM?
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Çrş Tem 26, 2006 23:27 pm

arkadaşlar içki içip içmemesi neyi değiştirir? açıkçası benim açımdan hiçbirşeyi.. eğer din çerçevesinde açıklamak isterseniz bu da doğru değil, çünkü herkes dinini kendisine göre yaşar. kimse kimseyi yargılayamaz yaptığı veya yapmadığı şeyler için. Barış abinin o kadar özelliği varken bunu tartışmaya gerek yok bence.
herşey boş geliyor bana
sarılacağım sımsıkı sana
yeterki yıkılmasın bir daha dünyam..

Kullanıcı avatarı
emre yilmaz
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen emre yilmaz » Prş Tem 27, 2006 00:14 am

abi bari içki içerdi falan yazmasaydınız. Hem ben pek inanmadım sanmıyorum bunu yaptığını hem bunu yaptıysa bile söylenmemeliydi baksanıza kendisi de bilinmemesini istememiş. Bazı şeyler gizli kalmalı. ne bileyim böyle özel hayata müdahale gibi bişey bu.... :saskin:

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Prş Tem 27, 2006 00:52 am

ARKADAŞLAR İÇKİ KONUSUNU BENCE KAPATALIM! BARIŞ MANÇO MODERN BİR İNSAN OLMASI YANINDA DİNİ BÜTÜN BİR İNSANDI! (BUNU YİNE KENDİSİNDEN DİNLEMİŞTİM) GENÇLİĞİNDE YA DA ÖNEMLİ GÜN VE GECELERDE SANIRIM AZ DA OLSA KULLANMIŞTIR GİBİME GELİYOR: ANCAK BEN 2 MSJ YUKARDA YAZDIĞIM KONUŞMAYI BİZZAT BARIŞ MANÇO'NUN KENDİNDEN DİNLEMİŞTİM. BU ŞUNU GÖSTERİYOR: BARIŞ MANÇO KENDİNİ İÇKİ İÇMEYEN BİRİ OLARAK NİTELENDİRİYORDU: İNANMAK İNANMAMAK HERKESİN KENDİSİNE KALMIŞ. BENİM GÖRÜŞÜM İÇKİDEN HOŞLANMADIĞINI BİLDİĞİMDİR! ARKADAŞLAR BURDA AMACIM SADECE BİZZAT DİNLEDİKLERİMİ AKTARMAKTIR, HABERİNİZ OLA!!!
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!