PERHAN MAĞDEN' DEN BİR TERBİYESİZLİK KLASİĞİ DAHA

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

PERHAN MAĞDEN' DEN BİR TERBİYESİZLİK KLASİĞİ DAHA

Mesajgönderen karagöz » Pzr May 07, 2006 21:03 pm

daha önce perihan mağden denen yazar bozuntusunun barış abinin yüzüne söyleyemeyip cenazesinin arkasından yazdığı terbiyesizce bir yazıyı göstermiştim. işte bir terbiyesizlik klasiği daha

Barış Manço'nun cenazesinde maruz bırakıldığımız Milli (H)isteri'yi hatırlar mısınız?
Biz hakikaten birkaç arkadaş 'Ya, Barış Manço bu kadar mühim miydi yaa?' olmuştuk. Bir anlam, iki anlam verdik diyelim, üçüncüyü verememiştik.
Şimdi bakıyorum da Barış Manço'dan hiçbir eksiği olmayıp, birkaç fazlası da bulunan Cem Karaca için, evet gönülden ağlayanlar, sevenlerinin yüksek katılımıyla bir tören, ama bir Milli Histeri hadisesine -Allah'a
1000 Şükür ki- şahit olamıyoruz.
Farkları düşünmeden (de) edemiyor insan.
1) Televizyonlar yayınlarını kesip 'Cem Karaca öldü! Cem Karaca'yı kaybettik!' diye yığınlarımızı gaza getirmiyorlar. Yapmadılar bunu yani. Sayısıyla, sırasıyla 'bildirdiler.'
Barış Manço vefat ettiğinde, özellikle ennn Ali Kırca zamanlarındaki Ali Kırca'nın müthiş katkıları filan o ölüm kumpanyasına, unutulur gibi değildir.
2) Ne kadar dönerse dönsün (memleketinin halihazırdaki koşullarına döndü netice itibarıyla) Cem Karaca sol, Barış Manço ise sağ cenahın adamıydı. Bu memlekette hâkim ideoloji de SAĞ ideolojidir ve oraya en yakın durmuş olan medyalamacılığıyla, duygu fırtınalamacılığıyla en büyük pompalamalarla uğurlanmaları HAK edecektir.
3) Barış Manço'nun öylesine 1 kitle histerisiyle uğurlanmasının ASIL nedeni Cunta Çocukları'ydı. Zira O, bir şarkıcıdan ziyade, anlaşıldı ki, Cunta Çocukları'nın TRT'lerden filan, nasihat verici Barış Abisi'ydi. Onlara süt içmeyi, arabanın arka koltuğuna oturmayı, ıspanak yemeyi, Arkadaşım Eşek'i söylemeyi öğreten tuhaf ağbilerini; bir anlamda, salya sümük kendi çocukluklarını da, uğurluyorlardı. O tatlı Cunta Günleri'ni.
4) Barış Manço, anlaşılan, fazlasıyla hırslı bir kapitalistti. Hacizli tatil köyleri, devlet bankalarından çarpılmış (ve tabii ki ödenmeyen) krediler, daha sonra icralık olan pianolar, Moda'da köşkler, sahtecilikle bir sonraki eşe karısı tarafından devredilen mülkler -neler neler. Boğazına kadar Özal sonrası ekonomiye batmış bir işşş adamıydı Manço. Belki Cunta Çocukları, onun 'bu' müthiş özelliği ile de özdeşleşebilmişlerdi.
5) TRT'ye, oraya buraya yapılan o primitif çocuk programlarından, anlaşılan acayip paralar götürülmüş; tatil köylerine, Boğaz mülklerine dönüştürme hırsı ve hızı esnasında, ciddi kazalara, belalara bulaşılmıştı. Yani Barış Ağbi'leri onlara ıspanak öğütlemek kadar, Post-Özal Türkiyesi'ne 'örnek' de yedirmekteydi sinsi sinsi. Yaaaaa!
Cem Karaca'yı uğurlama biçimimizin normalliği, bana işte Barış Manço histerisinin ve hâlâ 'Mezarının başında yalnızca 50 kişi vardı' tarzı zırvalıklarla, canlı tutulmaya çalışılan o acayip törenselliğin nedenlerini düşündürmeden edemedi.

PERİHAN MAĞDEN

:kizgin: :kizgin: :kizgin:

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzr May 07, 2006 21:35 pm

Ben yine bir siteden alıntıyla cevap vermek istiyorum,
Bir forumda, site yöneticisinin değerlendirmesidir:

"Ülkemiz hepimizin gurur duyması gereken büyük bir dilbilimci yetiştiştirmiştir!Evet hepimizin yakından tanıdığı ve ülkede bir fenomen! haline gelmiş büyük yazar,dilbilimci Perihan Mağden'den bahsediyorum.Kendileri İngilizce,Fransızca,Arapça,Farsça biraz Türkçe ve bilumum dillerin karışımı,ortak bir Dünya dili yaratma çabalarıyla takdir toplamaktadır.Ben de kısa bir süre öncesine kadar kendisine sert tepki göstermiştim ve fakat

bugün kendilerini yeterince anlayamadığımdan dolayı büyük bir vicdan azabı çekmekteğim.Geceleri uykum kaçmaktadır,böylesine büyük bir dilbilimciyi anlayamadığım için.Ancak yaratmaya çalıştığı yeni dili hiç kimse anlayamadığı için kendime bir teselli kaynağı bulmuş durumdayım.Onu biz zamanla anlayabiliriz zira kendileri dahi bir dilbilimcidir.Bu kadar dili anlaşılması imkansız bir şekilde harmanlayıp, duygu ve düşüncelerini anlatması takdir edersiniz ki ancak bir dahi tarafından başarılabilir.En az kendisi kadar radikal! bir gazetemizde herkese eleştiriler yağdıran yazarımız,kimsenin kendisini anlamamasından şikayetçidir!Geçen yazılarından birinde bizi Kutatgu Bilig'çi dil anlayışımızdan dolayı kınamış,bizi bağnaz düşüncelerimizle! baş başa bıraktığını söylemiştir.Büyük yazarımız sadece tüm Dünya dillerini harmanlayıp yeni bir dil yaratma çabasının yanında,Türk Dil Kurumunun yapamadığı bir görevi de üstlenmiş ve dilimize özgün kelimeler kazandırmıştır!"Esracengiz" kelimesi bunun son örneğidir.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.Ancak kendisini tüm Dünya anlamadığı gibi tiyatrocular da anlamamış ve ona haksız saldırılarda bulunmuşlardır.Kendisi halen Türkçemsi romanlar yazmak,ortak Dünya dilini kullanarak herkese çamur atmakla meşguldür.Gereğinden fazla küreselleşen! yazarımıza, Türk ve dünya dillerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkürrü bir borç bilirim."

Hem benim gibi pek tanımayanlar için hemde bu zatın ne kadar kaale
alındığını vurgulamak için bu alıntıyı paylaştım...Yorum sahibinine teşekkürler...

O yorum:
http://www.sinanoglu.net/modules.php?na ... le&sid=220
Site hakkında:
http://www.sinanoglu.net/modules.php?na ... age&pid=62
Biraz kurcaladım önemli ve değerli bir site...Dava; Türkçemiz...
Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu...
En son Yakupca tarafından Pzr May 07, 2006 21:52 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen karagöz » Pzr May 07, 2006 21:42 pm

Yakupca yazdı:Ben yine bir siteden alıntıyla cevap vermek istiyorum,
Bir forumda, site yöneticisinin değerlendirmesidir:

"Ülkemiz hepimizin gurur duyması gereken büyük bir dilbilimci yetiştiştirmiştir!Evet hepimizin yakından tanıdığı ve ülkede bir fenomen! haline gelmiş büyük yazar,dilbilimci Perihan Mağden'den bahsediyorum.Kendileri İngilizce,Fransızca,Arapça,Farsça biraz Türkçe ve bilumum dillerin karışımı,ortak bir Dünya dili yaratma çabalarıyla takdir toplamaktadır.Ben de kısa bir süre öncesine kadar kendisine sert tepki göstermiştim ve fakat

bugün kendilerini yeterince anlayamadığımdan dolayı büyük bir vicdan azabı çekmekteğim.Geceleri uykum kaçmaktadır,böylesine büyük bir dilbilimciyi anlayamadığım için.Ancak yaratmaya çalıştığı yeni dili hiç kimse anlayamadığı için kendime bir teselli kaynağı bulmuş durumdayım.Onu biz zamanla anlayabiliriz zira kendileri dahi bir dilbilimcidir.Bu kadar dili anlaşılması imkansız bir şekilde harmanlayıp, duygu ve düşüncelerini anlatması takdir edersiniz ki ancak bir dahi tarafından başarılabilir.En az kendisi kadar radikal! bir gazetemizde herkese eleştiriler yağdıran yazarımız,kimsenin kendisini anlamamasından şikayetçidir!Geçen yazılarından birinde bizi Kutatgu Bilig'çi dil anlayışımızdan dolayı kınamış,bizi bağnaz düşüncelerimizle! baş başa bıraktığını söylemiştir.Büyük yazarımız sadece tüm Dünya dillerini harmanlayıp yeni bir dil yaratma çabasının yanında,Türk Dil Kurumunun yapamadığı bir görevi de üstlenmiş ve dilimize özgün kelimeler kazandırmıştır!"Esracengiz" kelimesi bunun son örneğidir.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.Ancak kendisini tüm Dünya anlamadığı gibi tiyatrocular da anlamamış ve ona haksız saldırılarda bulunmuşlardır.Kendisi halen Türkçemsi romanlar yazmak,ortak Dünya dilini kullanarak herkese çamur atmakla meşguldür.Gereğinden fazla küreselleşen! yazarımıza, Türk ve dünya dillerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkürrü bir borç bilirim."

Hem benim gibi pek tanımayanlar için hemde bu zatın ne kadar kaale
alındığını vurgulamak için bu alıntıyı paylaştım...Yorum sahibinine teşekkürler...

yakup bey kardeşim perihan hanımın bu düşüncelerinin de arkasındamısın?
:kizgin: :kizgin: :kizgin:

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzr May 07, 2006 21:46 pm

kardaş yorumu gelişi güzel okumuşsun anlaşılan
bence bi daha oku

Sus ve Dinle!...

Resim

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen karagöz » Pzr May 07, 2006 21:55 pm

yakup bey kardeşim kusura bakma.

ben tırnak işaretini görmedim.

:hayallah: :hayallah:

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzr May 07, 2006 22:04 pm

:) Bence daha da önemlisi ünlem işaretleri...
bu yorum o zata atılabilecek en güzel tokatlardan biri olsa gerek,
bir dil bilimcisinin yorumu olduğunu da dikkate alırsak,
O'nu (PM'ni) büsbütün kendi haline bırakabiliriz...
(Doktor kendi haline bırak dedi ;) )

Sus ve Dinle!...

Resim

Kullanıcı avatarı
vesile_87
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen vesile_87 » Pzt May 08, 2006 16:34 pm

Söyleyecek söz bulamıyorum bu kadar terbiyesizlik olur mu? :kizgin: :kizgin:
Dünyadan bir YILDIZ geçti: BARIŞ MANÇO

Kullanıcı avatarı
dexar
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen dexar » Pzt May 08, 2006 18:05 pm

Allah onları ıslah etsin...

Bu kadar terbiyesizlik olmaz. Barış Manço'yu ne kadar tanıyor acaba bu kadın? Bence hiç bi şey bilmiyor. Dilbilimciymiş! dil bilmekle adam olunmuyor işte. Adam olacak çocuklardan elde edilen paralardan bahsediyor ama hiç barış abinin çocuklar için harcadığı paraları söylemiyor. Neden ? Çünkü hiç bişeyden haberi yok. İsterseniz ben bir örnek vereyim. Barış Manço çıktığı çıktığı bir anadolu turnesinin bütün gelirlerini engelli çocuklara bırakmıştı. 1970'lerde yapmıştı bunu. Tabi bu onlardan sadece birisi. Barış Manço Türk halkına hem maddi hem manevi bir çok şey bıraktı. Bunu kimse inkar edemez... Sorsalar ona sen ne yaptın bu insanlar için? diye hiç bişey diyemez...
Barış abinin sağ veya sol diye bi ayrımı olmamıştır. Onun tek yolu barış ve sevgi yoludur. O hanımefendi bunları araştırsaydı daha iyi olurdu bence...
Ayrıca ölenin arkasından konuşulmaz!
Allah büyüktür... bu yazdıklarının hesabını verir öbür tarafta

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen karagöz » Çrş May 10, 2006 20:09 pm

Yakupca yazdı::) Bence daha da önemlisi ünlem işaretleri...
bu yorum o zata atılabilecek en güzel tokatlardan biri olsa gerek,
bir dil bilimcisinin yorumu olduğunu da dikkate alırsak,
O'nu (PM'ni) büsbütün kendi haline bırakabiliriz...
(Doktor kendi haline bırak dedi ;) )

kardeş söze kırıcı girdiğim için tekrar özür dilerim.

ama sen de biryerden alıntı yaparken ünlemlere dikkat ediver. birisinin meziyetleri(!) tiye alınırken ünlem parantez içine alınır.

ha böölee ( :!: )
:)

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Çrş May 10, 2006 20:16 pm

:) Hakkın var kardaş, ama ben de, bu yorumu yapan dil bilimci nasıl
yazmışsa öyle aldım yazıyı, büyütülecek bir anlaşmazlık değil bizimkisi,
boşver... :)

Sus ve Dinle!...

Resim

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Prş May 11, 2006 13:46 pm

[Alıntı...]
Basının meczupları...
....................
........................
Meczup diye Allah aşkıyla aklını yitirene de deniyor...

Ama aslında kastettiklerimin çoğunun Allah korkusu olmadığından Allah aşkıyla akıllarını yitirmiş olmaları mümkün değil.

Başlıkta deli, aklını yitirmiş, sapık gibi sözcükler kullanmaktansa, onlara meczup demek daha doğru geldi bana...

Son zamanlarda dikkatimi çeken iki isim var. Biri Hürriyet Gazetesi'nde bir kendini bilmez, diğeri de Akşam'ın meczubu… (Aslında bunların psikoloji okurken kaybolmuş teyzeleri vardı bir de. Radikal Gazetesi'nde yazardı. Şimdi kendini bulduğu bir dergide "geç, dur" yapıyor etrafa. Tuhaf bir familya işte.)

Bunların yazılarını okurken, şehrin ortasında kafasına polis şapkası taktı mı kendisini polis bilen deliler geliyor gözümün önüne.

Cem Yılmaz'ın "şimdi isimlerini anarsam parasını almam gerekir" özlü sözünü başucuma astığım için bu iki meczubun adını anmıyorum.

Ama yine onlardan esinlenerek bir düdük öttürmem gerekirse şöyle öttürmeyi tercih ederim: "Allah aşkına gazetelerde gazeteci olmayanlar çalışmasın. Boşuna bir çığlık değil bu!"................[İclal Aydın - Vatan]

:) Yani demek istediğim - tabii ki Barış Ağabey'e yapılan saçma sapan saldırıları kınıyoruz ama - bunların ne idüğünün de herkes farkında...

Sus ve Dinle!...

Resim

Kullanıcı avatarı
Emre
Yeni Üye
Yeni Üye
İletişim:

Mesajgönderen Emre » Cum May 12, 2006 19:00 pm

Kendini Bir Şeymi Zannediyor Bu Kadın Unutmayalım Ki Barış Abinin Soyu Karamanoğulları Mehmet beye Dayanıyor Ve Mehmet bey De Türkçenin Gelişmesi İçin Meşhur Fermanı Söyleyen Kişidir
''Bundan Böyle Handa Hamamda Divanda Dergahta Sarayda Kervanda Türkçeden Başka Resmi Dil Yoktur'' Demiştir
barış mançonun hayranıyım

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Cmt May 13, 2006 02:02 am

çamur at izi kalsın hesabı... :kizgin: :kizgin: :kizgin: neyse böyle değersiz insanlar için canımı sıkmaya değmez...Elbet herkes yaptığının karşılığını bu dünyada olmasada ahirette çeker...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

karagöz
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajgönderen karagöz » Pzr May 14, 2006 00:35 am

Yakupca yazdı::) Hakkın var kardaş, ama ben de, bu yorumu yapan dil bilimci nasıl
yazmışsa öyle aldım yazıyı, büyütülecek bir anlaşmazlık değil bizimkisi,
boşver... :)

eyvallah ;)

rosee_maryy
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen rosee_maryy » Pzr May 14, 2006 17:39 pm

üzldüm açıkçası :gozyasi: ayıptır ya kaçtane geldi bugüne kadar böyle bi sanatçı tamam cem karaca yıda çok severim ama barış manço çok farklı hangi sanatçı öldükten yıllar sonra onun hazinesi korunuyor ve yaşatılıyor....hiiç degilse bu sevgiye saygı duyun. :kizgin:

Kullanıcı avatarı
scubi
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen scubi » Pzt May 15, 2006 02:47 am

Kendini tanıyan yok tabii...Barış Manço yu reklam olarak kullanıyor bu ne terbiyesizlik yahu...bu tür insanlara haddini bildirmek lazım.
Bence arkadaşlar tek yumruk olup bir an önce Barış Manço için yapılacak etkinlikleri gün ışığına çıkartmamız gerekiyor en güzel cvp bu şekilde verebiliriz bu tür densizlere... :kizgin: :kizgin: :kizgin:

Kullanıcı avatarı
enculus
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

merhaba

Mesajgönderen enculus » Cmt Haz 10, 2006 19:55 pm

en kısa zamanda o kadına iyi bir cevap verilecektir

Kullanıcı avatarı
gurbetcimanço
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen gurbetcimanço » Pzt Haz 12, 2006 20:00 pm

moderatör çok haklısın ama bir girdiğimde bir anda öyle coşmuşum onun yaptığı terbiyesizlik bizimkide biraz haddini açmış
özür dilerim
En son gurbetcimanço tarafından Cmt Haz 17, 2006 01:30 am tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
paz
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen paz » Sal Haz 13, 2006 23:32 pm

Barış Manço'yu kaybettiğimizde tüm Barışseverler gerçek gözyaşları döktü.Çünkü insanlar ailelerinden , canlarından birini kaybedince üzülüp ağlarlar.Demek ki Barış Manço Türkiye'nin hatta dünyanın her köşesinde, her evde kendine yer bulmuş ailemizden biri olmuş.Bunu göremeyecek kadar kör, anlayamayacak kadar içi boş insanların Barış dünyasında yeri yok!
Sen gittin gideli içimde öyle bir sızı var ki yalnız sen anlarsın ...

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Çrş Haz 14, 2006 01:57 am

paz yazdı:Barış Manço'yu kaybettiğimizde tüm Barışseverler gerçek gözyaşları döktü.Çünkü insanlar ailelerinden , canlarından birini kaybedince üzülüp ağlarlar.Demek ki Barış Manço Türkiye'nin hatta dünyanın her köşesinde, her evde kendine yer bulmuş ailemizden biri olmuş.Bunu göremeyecek kadar kör, anlayamayacak kadar içi boş insanların Barış dünyasında yeri yok!
yorumunu ancak alkışlamak düşer :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Mod
Moderator
Moderator
İletişim:

Mesajgönderen Mod » Cmt Haz 17, 2006 01:13 am

gurbetcimanço yazdı:ohaaaaaaaaaaaaaaaaaa
başka ne denir yaaa
karı(kadın değil) atıp tutmuş(belkide tutamamış)
hele ki hacizler çalıntılar falan cart curt yuhhh bu kadar atılır kardeşim
sen köşe yazarıysan kendini bil öyle yazmış ki utanmasa barış mançoyu bu ülkede tanınmış ennnnnnnn büyük hortumcu falan diye tanıtacak ayıp yaaaa adamın kemikleri sızlıyo
sırf böyle şerefsizler yüzünden ileriye tanıtacak SANATÇIMIZ kalmayacak nerde eften püften adam var sanatçı diye tanınacak
resmen karı barış mançoyu(ruhu şaad olsun) yerden yere vurmuş
ben bu şahsı ilk defa duyuyom (köşe yazılarını okumam-daha doğrusu sık gazaete okumam) ama yaptığı kınanacak şeyler
eğer flash tv de izlediyseniz(bilemem) bi ara barış mançoıyla ilgili bi tartışma başlatmışlardı(salakça bi tartışmaydı-o kanaldan ne beklenir ki)
tartışmanın arasında konu açıldı da Savaş manço konuşmuştu "barış manço kimseden borç almaz ve borç kolay kolay vermez diye o devamlı herkesin çalışıp alnının teriyle ekmeğini kazanmasını isterdi "demişti
hani onun 'güya' borçları varya tüm mal varlığını yok eden onların hakkında da konuşmuştu hatta Barış abimizin bi hayranına verdiği bi imzayı ve o senet menetlerdeki imzaları gösterdi 70milyona görenler bilir inanın imzalar arasında dağlar kadar fark vardı yani savaş bey demişti ki barış mançonun tüm mal varlığının yok olma sebebi barış mançonun borçları değil ona kurulan tuzaklardı
şimdi düşünsenize yaaaaa barış mançonun nasıl sahtekarlıkla alavere dalavereyle devlet bankalarından çarpılmış kredile mrediler diye zırvalıyo resmen barış abimizi soyguncu olarak tanıtıyo
kendini ne sanıyo bu Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir.
kim bilir kaç para almıştır bu sözleri söylemek için böyle stılıklara kanmıyak yaaa
:gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi: :gozyasi:
bu karıyada hedaaaayem :P :P :P :P :P :P :P (ama tebrik ederim çok güzel atmış)

efemancınunda dediği gibi çamur at izi kalsın

sen rahat uyu barış abi

Sayın Üyemiz,

Lütfen, her kim olursa olsun eleştirilerimizi dozunda ayarlayalım, bu üslup bir BarışSever'e yakışmıyor.

Saygılarımızla,
BARIŞ MANÇO MIX WEB TEAM
BARIŞ MANÇO MIX WEB TEAM

pinargorgun
Gelişen Üye
Gelişen Üye

çok kötü

Mesajgönderen pinargorgun » Cmt Tem 08, 2006 22:52 pm

allah ıslah etsin

Kullanıcı avatarı
worldgive
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen worldgive » Cmt Tem 15, 2006 00:03 am

zaten bu perihan madenci denilen şahıs adını bile anmak istemiyorum,zaten kürtçü politikasıyla ünlü bir kadın,sakın kürt arkadaşlarımız yanlış anlamasın şöleki türkiye cumhuriyetini istemeyip kürt devleti kurmak isteyenlerden bu benim o şahısa atmış olduğum iftira değildir hatta bu sebepten dolayı gözaltına alındığı bir ay öncesi bütün anahaber bültenlerinde gündeme gelmiştir :kizgin:
seni sevmek senin gibi düşünebilmekle başlar

Kullanıcı avatarı
DoRiS
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen DoRiS » Cmt Tem 15, 2006 01:55 am

paz yazdı:Barış Manço'yu kaybettiğimizde tüm Barışseverler gerçek gözyaşları döktü.Çünkü insanlar ailelerinden , canlarından birini kaybedince üzülüp ağlarlar.Demek ki Barış Manço Türkiye'nin hatta dünyanın her köşesinde, her evde kendine yer bulmuş ailemizden biri olmuş.Bunu göremeyecek kadar kör, anlayamayacak kadar içi boş insanların Barış dünyasında yeri yok!

tamamen katılıyorum.
o kadar kişi neden böyle gözyaşı döktü? neden cenazesinde onbinler yolcu etti Barış abiyi? bu hanımefendinin dediği gibi medya gazıyla mı? düşünsenize mümkün mü böyle birşey? kimse rızası dışında yapabilir mi, yapar mı bunu? herkes onu ailesi gibi gördü. evinin içindeki bir insandı herkes için. sağ veya sol olarak görmedim ben onu hiç bir zaman. o da böyle bir ayrım yapmadı zaten. onun felsefesi değil midir tüm insanların bir olması, eşit olması?
şu hacizler vs vs konusuna gelirsek, Barış abinin ölümünden sonra çıkan bu konulara hiç bakmadım, bakamadım. o kadar içim acıdı ki.. neler olup bittiğinden de çok fazla haberdar değilim. ama ne kadar üzülsem de takip etseydim keşke. bunun için biraz suçluyorum kendimi. Çünkü Barış abiye yapılanları daha iyi bilsem, bu gibi insanlara daha iyi yanıtlar da verebilirdim. bu konuda sadece şunu söylüyorum Barış abiye o kadar çok güveniyorum ve onu o kadar iyi tanıdığımı düşünüyorum ki.. ama bu hanımefendi Barış Manço'yu tanımıyor, olanları çok iyi bildiğini de zannetmiyorum. tüm bu yazdıkları büyük saygısızlıktır. ölmüş bir insanın arkasından konuşmaktır. sadece bu yaptığıyla bile Barış Manço ile ne kadar farklı olduğunu göstermiştir zaten.
bu tür yorumlara gülüp geçmek lazım aslında ama insan kendini tutamıyor işte. canımıza ciğerimize hancer saplıyorlar..

Kullanıcı avatarı
sameth
Profesyonel
Profesyonel
İletişim:

Mesajgönderen sameth » Pzt Tem 17, 2006 18:36 pm

bu kadın ne dediğini bilmiyor :arrow: :arrow: bi insan bi daha bole bişi yaparsa size yemin ederim onu yazdığı terde bulur :arrow: bu ne ya hakeret edecek başka insan bulamadımıda olmüş bi insanın arkasından konuşuyor ama bişi daha yazarda bulurum onu

:arrow: Moderator tarafından düzeltilmiştir.

:arrow: Lütfen mesajlarımıza dikkat edelim, tepkimizi hakaret etmeden, kin kusmadan, beddua etmeden ortaya koyalım.

Barış Manço Mix, her kim olursa olsun, kin kusulacak, hakaretlerin havada uçuşacağı bir yer değildir.