Mayıs Günleri-Savaş Manço

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
enculus
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mayıs Günleri-Savaş Manço

Mesajgönderen enculus » Pzt Haz 05, 2006 12:29 pm

Mayıs Günleri Birbirlerine Benzemez
Sevgili Dostlarım;

ABD işçi sendikaları 1884’teki yıllık kongrelerinde, iş gününün 8 saate sınırlı olmasını kararlaştırıp bunu patronlara kabul ettirtmek için kendilerine 2 yıl tanıdılar. Amerika’da o zamanlar bir çok işveren için “malî yıl” 1 Mayıs günü başladığından, sendikalar da eyleme başlamak için 1 Mayıs’ı seçtiler. 2 yıllık baskı sonunda da, 1 Mayıs 1886 günü, 200000 kadar işçi 8 saatlik mesaiye hak kazandı. Patronları bu isteğe uymayan diğer fabrika işçileri de genel greve gitmeye karar verip 2 gün gibi kısa bir sürede 350000 kadar işçi Amerika çapında eyleme gitti. 3 Mayıs günü Chicago’daki McCormick Harvester fabrikasının gösteri yapan 3 işçisi öldürüldü. 4 Mayıs günü yapılan protesto yürüyüşünün ardından gece, Haymarket meydanında 200 kadar işçi, bir o kadar polisle karşı karşıya geldi. Tam o sırada polislerin önünde patlayan bir bomba 15 polisin ölümüne neden oldu. Bugüne kadar o bombayı kimin ve ne amaçla patlattığı öğrenilemediği halde anarşist diye tanımlanan 3 sendikacı yaşam boyu hapis cezasına çarptırılırken, 5 arkadaşları da, elde hiç bir delil olmamasına karşın, 11 Kasım 1886 günü asılarak idam edildiler. Onlardan birinin, Augustin Spies’in, Chicago’nun Waldheim mezarlığındaki taşı üstünde son sözleri ölümsüzleşti: gün gelecek sessizliğimiz bugün boğduğunuz seslerimizden çok daha güçlü olacak!... Bu mezartaşı yazısı bana 6 Mayıs 1972’de yaşamlarını yitiren Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’dan kalan şu sözleri çağrıştırdı: “İnsanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler. Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir.”

http://www.tacmahal.org/yazar.php?id=650

derin
İHRAÇ EDİLMİŞTİR

Mesajgönderen derin » Pzt Haz 05, 2006 20:13 pm

güzel güzelde aziz dostum savaş manco artık bu sitenin uyesi gönül isterki o yazıyı oraya kemdi yer versin değilmi

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Pzt Haz 05, 2006 20:20 pm

derin yazdı:güzel güzelde aziz dostum savaş manco artık bu sitenin uyesi gönül isterki o yazıyı oraya kemdi yer versin değilmi

haklısın,

bu siteye'de yazılar yazsa güzel olur...

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt Haz 05, 2006 20:42 pm

Evet... Savaş Bey'in doğrudan BarışSeverlere anlatacağı-paylaşacağı
şeyler de vardır... Samimi bir şekilde :)
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
efemanco
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen efemanco » Pzt Haz 05, 2006 21:02 pm

aynen katılıyorum dostlarım vefadan söz ediliyosa burdada yazarlık yapılsa iyi olur...
BİR GÜN GELECEK DÖNENCE BİLİYORUM...

Kullanıcı avatarı
serk@n
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen serk@n » Pzt Haz 05, 2006 22:21 pm

arkadaşlar gerçekten değer vermediği anlamına bile gelecek bu davranışları benide şaşırttı..

belki işlerin yoğunluğundan ilgilenmemiştir diye düşündüp (pozitif düşünmek istemiyor değilim) bu duşuncelerimizi bilmesini istiyorum mail yoluyla duşuncelerimi yansıtıyorum ben..

karşılığı gelmezse....

gelmeyince ne yapcamıza karar veririz.

en azından bakış açımız değişir.
Resim

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.

Bitiş tarihi:

Kullanıcı avatarı
bigbossman
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen bigbossman » Cmt Tem 22, 2006 23:58 pm

serk@n yazdı:arkadaşlar gerçekten değer vermediği anlamına bile gelecek bu davranışları benide şaşırttı..

belki işlerin yoğunluğundan ilgilenmemiştir diye düşündüp (pozitif düşünmek istemiyor değilim) bu duşuncelerimizi bilmesini istiyorum mail yoluyla duşuncelerimi yansıtıyorum ben..

karşılığı gelmezse....

gelmeyince ne yapcamıza karar veririz.

en azından bakış açımız değişir.

arkadaşlar bunları paylaşmam belki savş abiye haksızlık olacak ama bana attığı mesajda" burdaki işlerimnin yoğunluğu nedeniyle fazla yazı yazamıyorum " demişti...lütfen anlayış gösterelim..ve elinden geldiğince size de cevap verecektir bundan kuşkunuz olmasın....
çok uzaktayım...ama kalbim sizinle....