2023 ve Murat Göğebakan....
Moderatörler: barışhayranı, Mod
2023 ve Murat Göğebakan....
murat göğebakan ın son albümünde 8. parça 2023 ve murat göğabakan bu belkide Türkiye'nin en iyi enstürümantal şarkısına bence İĞRENÇ ÖTESİ sözler yazmış, aynı iğrençlikte yorumlamış ve canım şarkıyı mahvetmiş..
Artık buna bir son verilmeli! para kazanma adına Barış şarkıları mahvediliyor! :evil:
Son sözde tabiki murat göğebakana...
Arkadaş! iyi hoş söz yazamaya çalışmışın...
Ama bu söz yazamaya çalıştığın şarkının Barış Manço'nun olduğunu, Barış Manço'nun en güzel enstürümantal şarkısı olduğunu, çok daha önemlisi Barış Manço'nun bu şarkı ile hayal ettiklerini, ŞARKININ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI İÇİN YAZILDIĞINI düşünmemişsin yazarken...
Yorumlarınızı bekliyorum...
Artık buna bir son verilmeli! para kazanma adına Barış şarkıları mahvediliyor! :evil:
Son sözde tabiki murat göğebakana...
Arkadaş! iyi hoş söz yazamaya çalışmışın...
Ama bu söz yazamaya çalıştığın şarkının Barış Manço'nun olduğunu, Barış Manço'nun en güzel enstürümantal şarkısı olduğunu, çok daha önemlisi Barış Manço'nun bu şarkı ile hayal ettiklerini, ŞARKININ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI İÇİN YAZILDIĞINI düşünmemişsin yazarken...
Yorumlarınızı bekliyorum...
Galatasaray,İstanbul
- fairground
- Forum Duayeni

2023 ün toplumumuzda bu kadar az bilinmesini hiç anlayamıyorum.
hatta barış manço bile ilerleyen yıllarda bu şarkıya fazla ilgi göstermemiştir.(mançolojide yeniden yorumlanabilirdi)
pink floydun besteleri dünya çapında yer bulurken, bence türk müziğinin 1 no.lu senfonik rock parçası olan bu parça murat göğebakan tarafından .....
gerçi altın çöpe düşse değerini kaybetmez
tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi
hatta barış manço bile ilerleyen yıllarda bu şarkıya fazla ilgi göstermemiştir.(mançolojide yeniden yorumlanabilirdi)
pink floydun besteleri dünya çapında yer bulurken, bence türk müziğinin 1 no.lu senfonik rock parçası olan bu parça murat göğebakan tarafından .....
gerçi altın çöpe düşse değerini kaybetmez
tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi
-
Misafir
kaderin cilvesi
sevgili dostlar
1994 yılında güler kazmacının "kanal d "deki "yörünge" adlı programına katılan savaş manco barış için
- "manco ailesine tesadüfen gelmiş bir insandır ailede baska bu kadar yetenekli insan yoktur "
diye daha o zamanlarda sadece latife sanılan ama manco ailesini acı gerceğini anlatmıstı
ki zamanın içinde barışın babası hakkı bey 39 yasında 25 yasında rikat hanımla evlilik yapmıs 3 cocuktan sonra ayrılmıştı
savas manco bu geleneği 63 yılık hayatına 5 ,i nikahlı 126 kadınla birlikte olma rekorunu kırmakla teseli bulan bir insan
doğukan ise evinde yatıgı kız ve kadınların üzerlerinde ad ve tarih yazılı kulanılmıs prazativlerini duvarda koleksyon etmekle rekor kırma cabasında
lale ise hayatının geri kalan bölümünü gay lez gurub Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir. dahası cinselik üzerine ne kadar tad cesit ve fantazi varsa denemeden ölmek istemediğinden
bodrum.antalya, köyceğiz, datca, aydın, mugla, sogucak,gökova, amerika, israil, ingiltere, israil, fas, birleşik arab emirlikleri- dubai Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir. turunda gezme meraklısı olunca
elbete serdar ahıskalı parazitiv ve enerji vitamin arı sütü masrafları , fatma sen, dogukan, dogukanın sevgilileri, dogukanın jeepi, dogukanın otomobili, lalenin epilasyon giderleri için elbeteki asırı dercede para ihtiyac var
Eeeeeeeee lale de ,sibel can gibi dizi , reklam cevirme gibi namusu ile calışıp( ki lale birde sibel canla cingene oldugundan terlik reklamına cıkıyor diye utanmadan salakca alay eder)alnını teri ile para kazanma merakıda olmayınca ozaman barısın cöplüğünde ne var ne yok batan geminin malı olarak satmak gerekiyor ve bazen reklam sarkısı bazen
yeni guruplara isteyen parasını versin lalenin jigolası serdar mutlu olsun dünyada sefa sürecek parası olsunda
barışın sarkısını kim nasıl calıp söylerse söylesin
inanın bu barış manco sarkıların bozulması gibi önemsiz düşünce
ne savaş manconun, ne dogukanın, ne lalenin, ne inci ilbayın umurlarında bile değil
cünkü savas daha 1994 yılında söyledi barış; "manco ailesine" tesadüfen gelmiş bir yetenekti
değerini bilemediler daha fazla üzülmesin diye tanrı barışı cenetine cağırdı
"allah rahmet eylesin"
geri kalanların uckurundan başka bir şey düşünmediği için bırakın sarkısını.bestesini yakında barışın mezarını ihaleyle satarlarsa sasırmayın ki
lale barış ölmeden önce
serdar ahıskalıya el altından verdiği para ile aldıgı kanlıca mezarlıgından barışın cesedinden bile para kazanmayı düşünecek kadar seytani pilanlar yapan bir yeteneğe sahip olduktan sonra ne diyeyim allah tüm barışmanco severlere deniz derya okyanus dolu sabır versin
yada topununda en kısaazamanda belasını versin
amin
barishan(C)
20 haziran 2004
1994 yılında güler kazmacının "kanal d "deki "yörünge" adlı programına katılan savaş manco barış için
- "manco ailesine tesadüfen gelmiş bir insandır ailede baska bu kadar yetenekli insan yoktur "
diye daha o zamanlarda sadece latife sanılan ama manco ailesini acı gerceğini anlatmıstı
ki zamanın içinde barışın babası hakkı bey 39 yasında 25 yasında rikat hanımla evlilik yapmıs 3 cocuktan sonra ayrılmıştı
savas manco bu geleneği 63 yılık hayatına 5 ,i nikahlı 126 kadınla birlikte olma rekorunu kırmakla teseli bulan bir insan
doğukan ise evinde yatıgı kız ve kadınların üzerlerinde ad ve tarih yazılı kulanılmıs prazativlerini duvarda koleksyon etmekle rekor kırma cabasında
lale ise hayatının geri kalan bölümünü gay lez gurub Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir. dahası cinselik üzerine ne kadar tad cesit ve fantazi varsa denemeden ölmek istemediğinden
bodrum.antalya, köyceğiz, datca, aydın, mugla, sogucak,gökova, amerika, israil, ingiltere, israil, fas, birleşik arab emirlikleri- dubai Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir. turunda gezme meraklısı olunca
elbete serdar ahıskalı parazitiv ve enerji vitamin arı sütü masrafları , fatma sen, dogukan, dogukanın sevgilileri, dogukanın jeepi, dogukanın otomobili, lalenin epilasyon giderleri için elbeteki asırı dercede para ihtiyac var
Eeeeeeeee lale de ,sibel can gibi dizi , reklam cevirme gibi namusu ile calışıp( ki lale birde sibel canla cingene oldugundan terlik reklamına cıkıyor diye utanmadan salakca alay eder)alnını teri ile para kazanma merakıda olmayınca ozaman barısın cöplüğünde ne var ne yok batan geminin malı olarak satmak gerekiyor ve bazen reklam sarkısı bazen
yeni guruplara isteyen parasını versin lalenin jigolası serdar mutlu olsun dünyada sefa sürecek parası olsunda
barışın sarkısını kim nasıl calıp söylerse söylesin
inanın bu barış manco sarkıların bozulması gibi önemsiz düşünce
ne savaş manconun, ne dogukanın, ne lalenin, ne inci ilbayın umurlarında bile değil
cünkü savas daha 1994 yılında söyledi barış; "manco ailesine" tesadüfen gelmiş bir yetenekti
değerini bilemediler daha fazla üzülmesin diye tanrı barışı cenetine cağırdı
"allah rahmet eylesin"
geri kalanların uckurundan başka bir şey düşünmediği için bırakın sarkısını.bestesini yakında barışın mezarını ihaleyle satarlarsa sasırmayın ki
lale barış ölmeden önce
serdar ahıskalıya el altından verdiği para ile aldıgı kanlıca mezarlıgından barışın cesedinden bile para kazanmayı düşünecek kadar seytani pilanlar yapan bir yeteneğe sahip olduktan sonra ne diyeyim allah tüm barışmanco severlere deniz derya okyanus dolu sabır versin
yada topununda en kısaazamanda belasını versin
amin
barishan(C)
20 haziran 2004
-
Misafir
bedeli 4000 dolar
gerci öbür formda yazdım ama birde burdayer vereyim
barışı tek parca istiyorum herseyi satıldı diye elinde kandil gözünde mendil gezen sarışın Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir. bombası "emanuvel'lale barışın hatırasını korumak bir yana batırmak için bedelini belirlemiş
lalenin aylık bedeli 11 bin dolar
barışın iki parcasını batırmak ise 4000 dolar
işte belgesi
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=sert&kw=&p=1
bkz: kurban) ın yeni albümünün adı olmakla beraber albümün içinde 2 tane (bkz: barış manco) (bkz: cover) i vardır.. 2 cover icin (bkz: lale manco)ya 4000 dolar odeyen kurban ın albüm kayıtları tunelde studyo (bkz: on air) de yapılmıstır. prova yaparken dinleme sansına sahip oldum.. . albümün satıs fiyatı 7 milyon..
1- intro
2- sarı çizmeli mehmet ağa
3- namus belası
4- ağlama değmez hayat
5- hayvan
6- yalan
7- yosma
8- haberin yok
9- annen
10- lambaya püf de
11- zorba
daha ne diyeyim
Allahın sopası yokki
barishan(C)
barışı tek parca istiyorum herseyi satıldı diye elinde kandil gözünde mendil gezen sarışın Moderatör Tarafından Düzeltilmiştir. bombası "emanuvel'lale barışın hatırasını korumak bir yana batırmak için bedelini belirlemiş
lalenin aylık bedeli 11 bin dolar
barışın iki parcasını batırmak ise 4000 dolar
işte belgesi
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=sert&kw=&p=1
bkz: kurban) ın yeni albümünün adı olmakla beraber albümün içinde 2 tane (bkz: barış manco) (bkz: cover) i vardır.. 2 cover icin (bkz: lale manco)ya 4000 dolar odeyen kurban ın albüm kayıtları tunelde studyo (bkz: on air) de yapılmıstır. prova yaparken dinleme sansına sahip oldum.. . albümün satıs fiyatı 7 milyon..
1- intro
2- sarı çizmeli mehmet ağa
3- namus belası
4- ağlama değmez hayat
5- hayvan
6- yalan
7- yosma
8- haberin yok
9- annen
10- lambaya püf de
11- zorba
daha ne diyeyim
Allahın sopası yokki
barishan(C)
birde adamlar Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın sözleriylede oynamışlar...
Vokalistlerinin adı deniz ya
"Barış söyler kendi bir ders alırmı?" yı "Deniz söyler kendi bir ders alırmı?" yapmışlar....
olacak iş değil... en azından Barış Manço ' ya saygı olsun diye "Barış söyler..." der insan...
"Barış söyler kendi bir ders alırmı?" yı "Deniz söyler kendi bir ders alırmı?" yapmışlar....
olacak iş değil... en azından Barış Manço ' ya saygı olsun diye "Barış söyler..." der insan...
Galatasaray,İstanbul
fairground yazdı:2023 ün toplumumuzda bu kadar az bilinmesini hiç anlayamıyorum.
kesinlikle bende katılıyorum... Hele Barış Manço'nun bu şarkı ile neler yapmak istediğini düşününce... içim parçalanıyor... Bu kadar mı bu şarkı nın değeri...
Galatasaray,İstanbul
-
sedat özdemir
- Yeni Üye

onxGS yazdı:birde adamlar Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'nın sözleriylede oynamışlar...
ilk mesajimi güzel, sevgi dolu bir basliga yazmak isterdim ama dayanamadim,
bu grubu TV'de görünce ve hele hele o son cümleyi isittigimde sinir küpü oldum,
birde utanmadan siritiyor... :evil: :evil: :evil:
- ayça özdemir
- Kıdemli Üye

valla arkadaşlar böyle kendi kendimize sinirlenmekle olmuyor bu işler ben kurbanı ilk tvde sarı çizmeli mehmet ağayı söylerken gördüğümde dava etmeyi düşündüm.ama sakinleşince bir daha düşündüm de şarkıyı satan satmış alan almış bana da ancak ... yemek düşer diyerekten sustum ama bu böyle devam etmemeli bir şeyler yapmalıyız.barış ve sevgi dileklerimle...
çok kötü değil
arkadaşlar yapmayın bence kurban Barış manço şarkılarını söyleyenlerin içinde en iyisi eyvallah şarkıda BARIŞ yerine deniz demesi yalnış ama rock müzikte hani hiç fena müzik değildir yani bu kadar sinirlenmek çok yersiz olaylara Barış abi gibi bakın mesela ben Barış abinin programında bir çok doğru düzgün sanatçı diyemiyeceğimiz insan gördüm o zaten hep destekçi bir kişiliğe sahipti Hülya Avşar söyliyeceğine Kurban söylesim 100,000 kere iyi .
Müssadenizle çocuklar klıbinde çok mu? sanatçı var yani takmayın.
Müssadenizle çocuklar klıbinde çok mu? sanatçı var yani takmayın.
- bahadirari
- Forum Duayeni

- mitran
- Forum Duayeni

- Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe
Bencede O'nun şarkılarını kimse söylememeli
Bence dönemin popüler müzisyenleri Barış Manço' nun şarkılarını söylemeliler. Çünkü bu rahmetlinin ve şarkılarının gelecek esillere tanıtılmasını oldukça kolaylaştırır. Söylemeliler diyorum ama tabiki Kurban gibi değil. Şarkılar Barış Manço formatına uygun şekilde söylenmeli yoksa şarkının hiçbir orjinalliği kalmıyor. Murat Göğebakan' ın yorumunu hiç dinleyemedim bu şarkıyı bana gönderebilirseniz sevinirim mailim: [email protected]
mitran yazdı:Bence dönemin popüler müzisyenleri Barış Manço' nun şarkılarını söylemeliler. Çünkü bu rahmetlinin ve şarkılarının gelecek esillere tanıtılmasını oldukça kolaylaştırır. Söylemeliler diyorum ama tabiki Kurban gibi değil. Şarkılar Barış Manço formatına uygun şekilde söylenmeli yoksa şarkının hiçbir orjinalliği kalmıyor. Murat Göğebakan' ın yorumunu hiç dinleyemedim bu şarkıyı bana gönderebilirseniz sevinirim mailim: [email protected]
Şarkıların hakkını verebilecek kimse var mıdır acaba ???...
Leyleğin Ömrü İki Laklak, Değerler Oldu Tepetaklak!

-
Misafir
- mitran
- Forum Duayeni

Barış Manço bir müzik adamıydı bu yüzden rahmetlinin anılarını en güzel yaşatma şekli zamanın POP veya ROCK şarkıcılarının onun eserlerini seslendirmesi. Kimin söylediği çokta önemli değil (kenar mahalle şarkıcıları dışında) sonuçta bu şarkıcılarında hitap ettiği belli bir kesim var veya olacak. önemli olan eserleri onun tarzına uygun seslendirmek. şarkıları tutupta kurban gibi yorumlarsan olmaz tabi.
Bizler böyle forumlarla veya anma geceleriyle bir yere kadar rahmetliyi ileriki kuşaklara tanıtabiliriz. Hem zaten senin o şarkıcılar Barış' ın şarkılarını söylediler diye onların albümlerini alman gerekmiyor gerçek Barışsever zaten rahmetliyi yeterince tanır. Burada amaç Barış Manço' yu yeterince tanımayanlara Barış' ı ve felsefesini öğretmek! Bilmem anlatabiliyormuyum?!
Bizler böyle forumlarla veya anma geceleriyle bir yere kadar rahmetliyi ileriki kuşaklara tanıtabiliriz. Hem zaten senin o şarkıcılar Barış' ın şarkılarını söylediler diye onların albümlerini alman gerekmiyor gerçek Barışsever zaten rahmetliyi yeterince tanır. Burada amaç Barış Manço' yu yeterince tanımayanlara Barış' ı ve felsefesini öğretmek! Bilmem anlatabiliyormuyum?!
Arkadaşlar,tartışma çok anlamsız.Barış Abi'nin şarkılarını geleceğe taşımak
adına kimsenin mahfetmeye hakkı olamaz.Örnek olarak:sertap erenerin
Dağlar Dağları ve nilüferin Gülpembeyi nasıl söylediklerine bi bakın!
Hem Barış Abi'nin düşüncelerini,felsefesini bunlarmı gelecek nesile
anlatacaklar,bırakın Allah aşkına !!!...:evil:
Kusurabakmayın ama ben buna sadece gülerim :lol:
adına kimsenin mahfetmeye hakkı olamaz.Örnek olarak:sertap erenerin
Dağlar Dağları ve nilüferin Gülpembeyi nasıl söylediklerine bi bakın!
Hem Barış Abi'nin düşüncelerini,felsefesini bunlarmı gelecek nesile
anlatacaklar,bırakın Allah aşkına !!!...:evil:
Kusurabakmayın ama ben buna sadece gülerim :lol:
SENSİZ OLMAZ
- mitran
- Forum Duayeni

Barış Abi,neden nazan şoray,ayşegül aldinç, coşkun sabah gibilerine şarkılarını
okumalarına izin verdi
Bak kendi ağzınla söylemişsin! Barış Manço başka sanatçılara şarkılarını vermekte bi sakınca görmemiş. O zaman günümüzün ve geleceğin müzisyenlerinin Barış' ın şarkılarını söylemesindede bi sakınca yoktur bence (yine tekrarlıyorum Barış Manço tarzına uyugun olarak).
Galiba siz yeni bir Barış Manço bekliyosunuz kusura bakmayın ama daha çok beklersiniz derim. Müzik dünyamıza onun kalitesinde kimse gelmeyeceği için şuan eldekilerin en iyisiyle yetinilmeli. Hem o söylemesin bu söylemesin o zaman kimin söylemesi gerektiğini söylede o şarkıcıya ricada bulunalım albümlerinde yer versin Barış Manço' nun şarkılarına. :evil: :evil:
Arkadaşım, seninle tartışmaya niyetim yok.Ben kendi fikrimi söylüyorum.
Senin fikrinede saygı duyuyorum senden de aynı şeyi beklerdim.
Yazımı dikkatli okursan son cümlemde:Barış Abi'nin
" ben öldükten sonra beni anlatsınlar düşüncesiyle verdiğini sanmıyorum " demiştim
Bi sanatçının yaşaya bilmesi için illaki birilerinin onun şarkılarını okumasına ihtiyacı yok.
Bariş Manço çizgisinde hiç kimseyi görmediğim için böyle katı bi fikre sahibim
Ayrıca benim yeni bir Barış Manço beklentim de yok böyle bişey olamaz zaten.
Bence , Mançoloji de bile şarkıların geçmişteki tadlarını alamazken bi başkasının bu yükü taşıması çok zor !!!...
Barış Manço'yu geleceğe en doğru şekilde yine kendisinden başkası taşıyamaz!!!...
Senin fikrinede saygı duyuyorum senden de aynı şeyi beklerdim.
Yazımı dikkatli okursan son cümlemde:Barış Abi'nin
" ben öldükten sonra beni anlatsınlar düşüncesiyle verdiğini sanmıyorum " demiştim
Bi sanatçının yaşaya bilmesi için illaki birilerinin onun şarkılarını okumasına ihtiyacı yok.
Bariş Manço çizgisinde hiç kimseyi görmediğim için böyle katı bi fikre sahibim
Ayrıca benim yeni bir Barış Manço beklentim de yok böyle bişey olamaz zaten.
Bence , Mançoloji de bile şarkıların geçmişteki tadlarını alamazken bi başkasının bu yükü taşıması çok zor !!!...
Barış Manço'yu geleceğe en doğru şekilde yine kendisinden başkası taşıyamaz!!!...
SENSİZ OLMAZ
-
7 den 77 ye
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
- İletişim:
Acaba 2023 şarkısının Murat Göğebakan tarafından yorumlanmış versiyonunu www.rapidshare.de adresine upload edebilir misinz?
KENDİ İSTEĞİ ÜZERİNE İHRAÇ EDİLEN ÜYE
-
7 den 77 ye
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
- İletişim:
Murat Göğpebakan dan 2023 şarkısını dinlemek için http://www.muzikdinle.info adresine girin.
KENDİ İSTEĞİ ÜZERİNE İHRAÇ EDİLEN ÜYE
sayın arkadaşlar 2023 şarkısı bence türk müziği için ve türkiye cumhuriyeti gençlerine mesaj vermek için çok önemli bir eserdir. murat göğebakan saygısı ve tarzıyla kendini belli etmiş efendi bir sanatçı ancak 2023 eserinin doğasıyla ilgili bizim kadar bilgiye sahip olmadığını düşünüyorum. aslında usta bir sanatçı tarafından doğasına uygun sözlerle türk gençlerine büyük türkiye hedefi için marş haline getirilebilir hatta 40, yıl eseri de türk tarihini anlatan yada osmanlının kuruluşundan çöküşünü anlatan bir eser yapılabilir tek şart usta müzisyenler tarafından barış manco ile ilgili bilgi sahibi olanlar tarafından yapılmasıdır.murat gögebakanın art niyet taşıdığınızannetmiyorum ancak diğer eserleri seslendiren teoman ve o diğer grup her ne ise adı onlara barış manco nun şarkılarıunı ağızlarına almaları beni rahatsız ediyor.bu şahsi fikrim kimse alınmasın saygılar
lonely man
lonely man