KÜSTAH FRANSIZ(SPİKER)VE BARIŞ MANÇO CANLI YAYIN
Moderatörler: barışhayranı, Mod
YATAĞANBABA BU YAZIYI GÖRMESİN
Az önce Murat Yatağanbaba'nın sitesine girdim. barismancomixde yaziları birden kesilince merak etmiştim. yatağanbaba barismancomixden kovulmuş. Ben bu barış Mançonun fransa televizyonundaki olayını Murat Yatağanbaba bu sitede yazdığında zaten öğrendimiştim. Yatağanbabanın bu yazısı bir sürü sitede dolaşıyor. fakat yatağanbaba yazısının böyle yani kendi adı verilmeden yayınlanmasınısına çok kızıyor. sen de adamın yazısını kullanmışsın ama "bu yazı yatağanbabanındır" dememişsin. hadi başka siteler bunu yaptı anladık da barismancomixde bu biraz ayıp olmuyor mu.
- cembarışerkinfikret
- Yeni Üye

Re: KÜSTAH FRANSIZ(SPİKER)VE BARIŞ MANÇO CANLI YAYIN
samet ahmet yazdı:BARIŞ MANÇO’NUN CANLI YAYINDA KÜSTAH FRANSIZ SPIKERINE VERDIGI DERS
Barış Manço Fransa’da bir televizyon kanalinin canli yayinina konuktur...Küstah bir spiker vardir ve Barış Manço ile dalga geçmektedir...
Sürekli, "iste Türk, yani barbar, vahsi vs..." demektedir...
Barış Manço daha fazla dayanamaz ve spikere "yaninizda kâgit para var mi?" diye sorar!
Bu soruya spiker sasirir ve "evet var ama n’olacak" der...
Barış Manço israr edince spiker cebindeki kâgit paralarI çikartir...Bu olaydan az önce Barış Manço canli yayinda "Anahtar" adly
sarkisini söylemi?tir... Bu sarkinin bir bölümü söyledir:
"Bes Akif- bir Saat Kulesi, iki Kule-bir Fatih, bes Fatih-bir Mevlana, iki Mevlana-bir Sinan"
(Baris Manço / Anahtar sarkisi / Darisi Basiniza Albümü / 1992)
Bu sarki bir matematik sorusudur ve sarkida adi geçen kisiler o dönemdeki Türk parasy olan banknotlarin arkasinda fotografi olan kisilerdir...
Baris Manço spikere sorar: "Bu paranizda fotografi olan kisi kim?"
Spiker:
"General......." Barış Manço diger paralardaki fotograflari olan kisileri de sorar, spikerin verdigi cevaplar hep aynidir,
"General.......", "Amiral...........", "Komutan............."
Spikerin bu "falanca General, falanca Amiral, falanca Komutan" cevabyndan sonra, bu sefer de Barış Manço cebinden Türk paralarini çikarir... Spikere
der ki:
"Bu parada fotografi olan kisi Mehmet Akif Ersoy’dur. sairdir...
Bu fotograftaki kisi Mevlana’dir. Düsünürdür...
Bu paradaki fotografi olan kisi Fatih Sultan Mehmet’dir. Adaletin sembolüdür...
Bu paradaki kisi ise Atatürk’tür. "Yurtta baris, dünyada baris" diyen kisidir...
Bizim paralarimiz bunlar... Biz Türkler ince ruhlu, kibar, medeni insanlar oldu?umuz için paralarimizin arkasyna "sairlerimizin", "düsünürlerimizin","bilim adamalarimizin" fotograflarini bastik...
Siz Fransizlar kendiniz barbar, vahsi oldugunuz için paralarinizin arkasina hep savas
Adamlarinin fotograflarini basmisiniz!" der...
Barış Manço’nun bu müthis cevabindan sonra televizyon yöneticileri Canli yayini keserler ve spikeri oradan kovarlar, baska bir spiker yerine
gelir ve canli yayin yeniden baslar, yeni spiker BaRış Manço’dan ve Türklerden özür diler, programa böylece devam edilir...
ACABA HANGİMİZ BARIŞ MANÇO GİBİ HASSAS KİŞİLERİZ BU KONULARDA!!!![]()
![]()
helal olsun ya işte BARIŞ MANÇOnun büyüklügü bu kadar başka bişiy diyemiyorum teşekkürler BARIŞ ABİ
arkadaşlar bu konuyu buraya koyanlara ayrıca teşekkür ederim
(ALINTIDIR)
Re: YATAĞANBABA BU YAZIYI GÖRMESİN
sanat yazdı:Az önce Murat Yatağanbaba'nın sitesine girdim. barismancomixde yaziları birden kesilince merak etmiştim. yatağanbaba barismancomixden kovulmuş. Ben bu barış Mançonun fransa televizyonundaki olayını Murat Yatağanbaba bu sitede yazdığında zaten öğrendimiştim. Yatağanbabanın bu yazısı bir sürü sitede dolaşıyor. fakat yatağanbaba yazısının böyle yani kendi adı verilmeden yayınlanmasınısına çok kızıyor. sen de adamın yazısını kullanmışsın ama "bu yazı yatağanbabanındır" dememişsin. hadi başka siteler bunu yaptı anladık da barismancomixde bu biraz ayıp olmuyor mu.
selamlar kardeş bende "yatağanbaba" isimli kişinin yazılarını ve sitesini takip edenbirisiyim...
Lakin bir kaç noktada fikir ayrılığına düşüyoruz seninle.. özellikle KOVULMUŞ kelimesi hiç barismancomix'e yakışmıyor..
bu olsa olsa üyeliğine son vermedir(sürelide olabilir, süresizde) bunun sebebide kuralların ihlalidir. siteye kayıt olurken kabul ettiğimiz sözleşmeleri okusaydın.... iyi olurdu...
unutmadan illaki yatağanbabadan alıntıdır demek şart mı? ALINTIDIR yetmez mi?
saygılar...
serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.
Bitiş tarihi:
ŞAÇMALIK
HİÇ ALAKASI YOK!
Bu hikaye neden BARIŞ MANÇO 'ya atfedilir... Hürriyet Muhabirinin densizliğinden. Hikayenin aslı yoktur.
Ve yukarıda bahsedilen kişilerde hep alıntı yapmışlardır..
Fransız paralarında da bahsedilen dönemde ressam ve şairlerin resimleri bulunmaktaydı... Hiç bir para tek yüzlü değildir...
Bizdede paranın ön yüzünde YÜCE ATATÜRK vardır.. Ki ne mutlu komutandır kendisi. Maraşaldir... Bütün yurda kastedenlerin(fransız, ingiliz, alman,italyan, anzak...) milletiyle beraberce canına okumuştur..
Site Admin kardeşlerim, birazcık bakın şu siteye yanlış bilgi dolaşımını engelleyin bir zahmet...
Gelecek kuşağa Barış MANÇO adını tanıtmayı itinalı yapınız lütfen...
Bu hikaye neden BARIŞ MANÇO 'ya atfedilir... Hürriyet Muhabirinin densizliğinden. Hikayenin aslı yoktur.
Ve yukarıda bahsedilen kişilerde hep alıntı yapmışlardır..
Fransız paralarında da bahsedilen dönemde ressam ve şairlerin resimleri bulunmaktaydı... Hiç bir para tek yüzlü değildir...
Bizdede paranın ön yüzünde YÜCE ATATÜRK vardır.. Ki ne mutlu komutandır kendisi. Maraşaldir... Bütün yurda kastedenlerin(fransız, ingiliz, alman,italyan, anzak...) milletiyle beraberce canına okumuştur..
Site Admin kardeşlerim, birazcık bakın şu siteye yanlış bilgi dolaşımını engelleyin bir zahmet...
Selam arkadaşlar Barış Manço 'nun Fransız a cevabı gerçekten de beni çok gururlandırdı. Zaten BM dan başkası bu kadar iyi savunamazdı biz Türk leri Samet AHMET çok iyi yapmışın bu formda bizimle paylaşımın için çok teşekkürler...Kaynak nerden bilmiyorum ama senin bu alıntı yazını bende sunum olarak yaptım isteyen arakadaşlar bana boş mail atabilirler bende onlara gönderirim..
mail: [email protected]
mail: [email protected]
-
mustafa cavus
- Yeni Üye

Arkadaşlar scubi arkadaşımızın hazırlamış olduğu sunum yayınlanmıştır...
herkeze iyi seyirler scubiye tekrar teşekkürler....
viewtopic.php?t=1837
viewtopic.php?t=1837

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.
Bitiş tarihi:
serk@n yazdı:Arkadaşlar scubi arkadaşımızın hazırlamış olduğu sunum yayınlanmıştır...
viewtopic.php?t=1837
inidrdim gerçektende çok güzel olmuş çok teşekkürler..
akıl var mantık var
cahil bi insanla zeki bi insanı aynı masaya oturtturusan olacagı bu okadar gezmiş görmüş akıllı bi insana böyle bi cvp yakısır sen kım oluoyosunda serce zekanla barıs abıye laf sokmaya calsıon ve sadece barıs abı deıl onun arkasından gelen barıscı nesılıde var hea bu arada saten o zeka özürlü spikerin kafası calıssaydı barıs abının adından barıscıl oldumuzu ve barbar olmadımızı anlardı sipikere
dıyom ne dıyemm
nasil olurda boyle bir hikayeye inanilir anlamiyorum. fransanin hangi televizyonu, hangi spiker, hic bir bilgi yok... hepimiz turkiyeyi, hepimiz baris mancoyu cok seviyoruz ama bu tur hikayelere inanipta baris manconun kemiklerini sizlatmayalim. bu saf duygularinizla insanlarin oynamasina izin vermeyin. gaza gelip klavyeyi dovmeden once bi dusunelim.
levonsio yazdı:bana hikaye cok sacma gelio, icinde bi cok yanlisi barindiriyo zaten. ben olayin gerceklestigine dair hic bi elle tutulur kanit, kesit gormedim. o otekinden duymus, otekine bi arkadasi mail atmis... uzuyo gidio. Yani boyle bir seyin olmadigini dusunuyorum.
Güzelim burda kimse hikaye anlatmıyor...yanlışlar neymiş onuda açıklarsan hep beraber seviniriz..
Şimdi BM Anahtar şarkısını yanlış hatırlamıyorsam 1988-89 yılları arası çıkardı ve Fransa Belçika tv lerine konuk olarak çok katıldı. 1988 - 89 Yıllarında bilmem hatırlarmısın? Türkiye de sadece TRT televizyonu vardı ve bu televizyon halen devlet televizyonudur.. Şimdi sana soruyorum; Fransa yla Türkiye polemik yaşamak istermi? bu konu ticari ekonomi bakımından Fransa ya ve Türkiye ye zarar getirir düşüncesiyle yayınlanmamış olabilir.Kaldıki Barış Manço ince düşünen bir insan olduğu için olayı büyütmeden kapatmış olabilirmi? bence olabilir. Vatanını Milletini ne güzel müdafa etmiş haddini bildirmiş negüzel, gurur duymanız gerekiyor...
Kanıta gelince ne yap biliyormusun yine bence...BÜTÜN TV LERE BU MEKTUP YADA MAİL VB.YOLUYLA BARIŞ MANÇO nun programlarını söyleşi klıplerini tekrar ekranlarda görmek istiyoruz de bakalım ne diyecekler sonra gelen cvb bize gönderirsin.
yeni nesil malesef tanımıyor BM yu bu yüzden ön yargılı davranılıyor.
(Ateş çıkmayan yerden duman çıkmaz) yine bence...
valla sucubi abı ben sana katılıom ve bende yenı nesılım ve barıs abıyı her ne kadar zamannında tanımamıs az gormus ve sızın kadar tanımazasamda ama barıs abının yolundan gıdıyorum ve onu bı yenı nesıl olatak onun butun eserlerını zevkle okuyorum ve bı yenı nselı olarak barıs abı dınlemekten zevk alıyorumm yanı yenı nesılın içindednde barıscıl kucukler varr
butun barıs sevenlerı ve barıs abıyı sevıorum ve bu fransız olayınada ben de katılıom kesın dorudur bu olayy
zeki insanların fikirlerine zeki aptal insanların fikirierine ise sadece aptal kisiler katılır