BU HAFTA BEYİN HAFTASI...

Seviyeyi düşürmemek ve bölünmelere yol açabilecek siyasi, dini, spor/futbol konularının konuşulmaması kaydıyla, her türlü konunun konuşulabileceği serbest forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
cetin445
Profesyonel
Profesyonel

BU HAFTA BEYİN HAFTASI...

Mesajgönderen cetin445 » Pzt Mar 20, 2006 19:58 pm

Mümin Sekman'ın hazırladığı "Bu hafta beynine iyi bak!" adlı "beyin kullanma kılavuzu" kitapçığından birkaç alıntı:

Beyin açık havada ve ayaktayken daha iyi çalışır. Önemli kararlarınızı açık havada yürürken alın.

Beyin örneklerle akıl yürütür. Kararsız kaldığınız bir durumda "Atatürk benim yerimde olsaydı ne yapardı?" diye düşünün.

Yabancı bir dil öğrenme ve ezber beyni güçlendirir. Her gün birkaç yeni kelime öğrenin ve kullanın.

Zihinsel jimnastik yapın. Bunun için başta Sudoku olmak üzere bulmaca ve satranç gibi oyunları kullanabilirsiniz.

Zihinsel rutinlerinizi kırın. Bazen telefonu sol elinizde tutun, çantanızı diğer alinizde taşıyın, evinize başka bir yoldan gidin.

Zihinsel zevklerinizi zenginleştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş kitabından, birkaç cümle okuyun. Güzel bir resme bakın. Sevdiğiniz bir müziği gözleri kapalı dinleyin.

Bir konu hakkında düşünürken, nasıl düşündüğünüzü de gözlemleyin. Düşünmek üzerine düşünmek, düşünce kalitesini artırır.

İyi bir uyku kaliteli bir beynin temelidir. 24 saati geçen uykusuzluk sarhoşluğa benzer bir şekilde beyin fonksiyonlarını etkilemektedir.
Bol ve temiz "birinci el" oksijen beyin için çok önemlidir. Beyin vücuda alınan oksijenin dörtte birini tek başına tüketir.

Farklı düşünme tarzları beyni geliştirir. Çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin. Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun.

Kullanılmayan organ körelir. Sürekli TV seyrederek beyninizi düşük viteste çalıştırmayın. Beyninizin sınırlarını zorlamayan etkinlikler, beyninizi geliştirmez.

Beyin diyeti yapın. Beynimiz "garbage in garbage out" ilkesine göre çalışır. Yani beninize çöp girerse, beyninizden çöp çıkar. Beyninizi neyle beslediğinize, midenizi neyle beslediğiniz kadar dikkat edin.

Kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız. Günde aklımızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer. Bu düşünceler ne hakkında?

Beynimiz kendisinin nasıl çalıştığı hakkındaki bilgi ve inançlarına göre çalışır. Beynin çalışması hakkında yanlış bilgilere sahip olduğumuzda, beynimiz de yanlış çalışır.

Başarı beyinde başlar. İnsan "kafadan" kaybeder! Bu hafta "beyin haftası." Aklımızı "başımıza" toplama haftası! Bu hafta kafanızı nasıl daha iyi çalıştırabileceğiniz üzerine daha fazla kafa yorun :)
ÇeTiN!!!

Kullanıcı avatarı
rock114
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen rock114 » Pzt Mar 20, 2006 20:03 pm

bilgilendirme için teşekkürler.. ama ""Kullanılmayan organ körelir."" teorisi çoktan çürütülmüştür..
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt Mar 20, 2006 20:05 pm

Yine Teşekkürler Çetin :) Güzel paylaşımın için eline sağlık...
Okurken gerçekten hatalarını farkediyor insan...
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...
Resim

Kullanıcı avatarı
Yakupca
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Yakupca » Pzt Mar 20, 2006 20:12 pm

ak114 yazdı:bilgilendirme için teşekkürler.. ama ""Kullanılmayan organ körelir."" teorisi çoktan çürütülmüştür..

Ben buna katılmıyorum kardaş, Atatürk'ün dediği gibi "sağlam kafa sağlam vucütta bulunur". Hem, Çetin'in paylaştığı konu daha farklı boyutta.
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !

Sus ve Dinle!...

Resim

Kullanıcı avatarı
rock114
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye
İletişim:

Mesajgönderen rock114 » Pzt Mar 20, 2006 20:14 pm

ben teoriye atıf yapıyorum..sonrasında verdiği örneğe değil!..
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..

Kullanıcı avatarı
memet59
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen memet59 » Pzt Mar 20, 2006 22:29 pm

Yakupca yazdı:Yine Teşekkürler Çetin :) Güzel paylaşımın için eline sağlık...
Okurken gerçekten hatalarını farkediyor insan...

PAYLAŞIM İÇİN SAOL....

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Pzt Mar 20, 2006 22:34 pm

yürüyordum...yürürkende düşünüyordum.... arkamdan bir ses...hişt...hişt... bende yürürken düşünmeyi severim... :)
YA NASİP.....
YA KISMET.....

chileklisyrup
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen chileklisyrup » Çrş Mar 29, 2006 09:29 am

güzel bir bilgi... üzerinde düşünülmesi gerek :hayallah:
it is time to pHesttivale..