En Sıradışı Barış Manço Şarkıları
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- mitran
- Forum Duayeni
- Konum: Öyle bir yerdenim ki; yaprak döker bir yanım, bir yanım bahar bahçe
En Sıradışı Barış Manço Şarkıları
Barış Manço' nun en sıradışı şarkısı bence Anahtar. Kimin aklına gelirki böyle bir şarkı? Paraları sıralıyor kaç paranın ne kadar yaptığını üzerindeki resimlerden anlatıyor. Ve bu bir kızın kalbini açan anahtar oluyor. Sizde size en ilginç gelen Barış Manço şarkısını buraya yazın...
hayır o
parca 2003 ağustosunda türkiyenin gizli bilgilerini amerikaya satmaya çalışırken suç üstü yakalananıpta "ne var bunda herkes amerikaya bir şey satıyor bende sattım "diye pişkince konusan ajan para için her kılığa her duruma her pozisyona gireceğini para olduğunu onun için onur gurur şahsiyet gibi değerlerin bir anlam taşımadığını anlatmak için barış manço tarafından yapılmıştır
lakin anlamanız için bir örnek vereyim daha düne kadar ülkede hükmü süren tek büyük bankonot
20 milyondu
işte için o onun her şeyiydi
ama ne zaman 1 ocak 2005te 100 milyon değerinde 100 YT lira cıktı
işte için o 20 milyonun yaptıkları gercekleştirdikleri onuru mazisinin bir anlam ifade etmeden aynı oyunu aynı hareketleri "canım cicim herşeyim" yalanlarını şimdi piyasada hükmü gecen 100 YTL ye yapacak ama sanılmasınki için son yari "100 YTL "olacak
hayır ne zaman ondan daha güclü iktidarlı sözü gecen bir bankonot cıksın güvercin olarak onun kollarına ucarken 100 YTL yi arkasına bile bakmadan terkedecek tıpkı
1milyonu
5 milyonu
10 milyonu
20 milyonu terkettiği gibi
+++
birde şarkının ikinci anlamlı kısmı var
mesala dünyada her mesleğin bir tepe noktası var
uzmanlık alanı var
örneğin padişahlıkta kanuni sultan süleyman
sanatta 3 selim
mimarlıkta mimar sinan
ama unutmayın
ne mimar sinan kanuni gibi başarlı devlet yönetebilir
neden kanuni mimar sinan gibi bina inşa edebilir
nede 3 selim gibi mimar sinan sanat icra edebilir
yani herkes bir dalda bir bölümde başarılı olabilir nasıl "pele "futbolda
nasıl "naim "halterde
nasıl "tarkan" müzikte "tepe "oldugu gibi
yanlız yine burdaiçin bu olayın bu iktidarın gecmişin hiç bir önemi yoktur
bazen işine gelmezse
bir padişahı bir mimara tercih edebilir onunla günler geceler gecirken
bakarsın birden mimardan
şair 3 selime canım diyebilir
onun ne zaman nerde kimi öpüpte prens yapacağı asla bilinmez
..
bu parcada barış manço üstü kapalı olarak 21 yıl aynı hayatı paylasırken sağlığında anlatmak için yapılmıştır
günümüzde ise nato bu parçaya cuk oturan
uygulama örnekleri vereyim
sağlığında
beraber oldugu haykırdığı günlerden sonra 11 gün sonrası
clupte onlarca kişi ile yapmayı tercih etti
işte size anahtar adlı parcanın dünü bugunu
parca 2003 ağustosunda türkiyenin gizli bilgilerini amerikaya satmaya çalışırken suç üstü yakalananıpta "ne var bunda herkes amerikaya bir şey satıyor bende sattım "diye pişkince konusan ajan para için her kılığa her duruma her pozisyona gireceğini para olduğunu onun için onur gurur şahsiyet gibi değerlerin bir anlam taşımadığını anlatmak için barış manço tarafından yapılmıştır
lakin anlamanız için bir örnek vereyim daha düne kadar ülkede hükmü süren tek büyük bankonot
20 milyondu
işte için o onun her şeyiydi
ama ne zaman 1 ocak 2005te 100 milyon değerinde 100 YT lira cıktı
işte için o 20 milyonun yaptıkları gercekleştirdikleri onuru mazisinin bir anlam ifade etmeden aynı oyunu aynı hareketleri "canım cicim herşeyim" yalanlarını şimdi piyasada hükmü gecen 100 YTL ye yapacak ama sanılmasınki için son yari "100 YTL "olacak
hayır ne zaman ondan daha güclü iktidarlı sözü gecen bir bankonot cıksın güvercin olarak onun kollarına ucarken 100 YTL yi arkasına bile bakmadan terkedecek tıpkı
1milyonu
5 milyonu
10 milyonu
20 milyonu terkettiği gibi
+++
birde şarkının ikinci anlamlı kısmı var
mesala dünyada her mesleğin bir tepe noktası var
uzmanlık alanı var
örneğin padişahlıkta kanuni sultan süleyman
sanatta 3 selim
mimarlıkta mimar sinan
ama unutmayın
ne mimar sinan kanuni gibi başarlı devlet yönetebilir
neden kanuni mimar sinan gibi bina inşa edebilir
nede 3 selim gibi mimar sinan sanat icra edebilir
yani herkes bir dalda bir bölümde başarılı olabilir nasıl "pele "futbolda
nasıl "naim "halterde
nasıl "tarkan" müzikte "tepe "oldugu gibi
yanlız yine burdaiçin bu olayın bu iktidarın gecmişin hiç bir önemi yoktur
bazen işine gelmezse
bir padişahı bir mimara tercih edebilir onunla günler geceler gecirken
bakarsın birden mimardan
şair 3 selime canım diyebilir
onun ne zaman nerde kimi öpüpte prens yapacağı asla bilinmez
..
bu parcada barış manço üstü kapalı olarak 21 yıl aynı hayatı paylasırken sağlığında anlatmak için yapılmıştır
günümüzde ise nato bu parçaya cuk oturan
uygulama örnekleri vereyim
sağlığında
beraber oldugu haykırdığı günlerden sonra 11 gün sonrası
clupte onlarca kişi ile yapmayı tercih etti
işte size anahtar adlı parcanın dünü bugunu
- barışmançocu
- Üst Düzey Üye
Anahtar, Benden öte benden ziyade, Abbas Yolcu,
2023-24-25, Rüya ve aklıma gelmeyen bir çok şarkı var. Bence Barış Manço mistik eserlerde zamanında çok önem vermiştir. Örneğin; Ne ola yar ola, Ham meyvayı kopardılar dalından... Döneminin yurt dışında ün yapmış kişilerede yüzü dönük olan Manço beste türündede Avrupadan hiç geri kalmayacak şarkı ve bestelere imza atmıştır...
2023-24-25, Rüya ve aklıma gelmeyen bir çok şarkı var. Bence Barış Manço mistik eserlerde zamanında çok önem vermiştir. Örneğin; Ne ola yar ola, Ham meyvayı kopardılar dalından... Döneminin yurt dışında ün yapmış kişilerede yüzü dönük olan Manço beste türündede Avrupadan hiç geri kalmayacak şarkı ve bestelere imza atmıştır...
- All Soul's Night
- Rekortmen Üye
ANAHTAR, AYI, BENDEN ÖTE BENDEN ZİYADE, DOMATES BİBER PATLICAN, ZEHRA, NANE LİMON KABUĞU, AHMET BEYİN CEKETİ, DÖRT KAPI, LAHBURGER, LAMBAYA PÜF DE, OLMAYA DEVLET CİHANDA, OSMAN, S.O.S AMAN HOCAM, SÜPER BABAANNE, KAZMA, HALİL İBRAHİM, DIRAL DEDENİN DÜDÜĞÜ, HEMŞERİM MEMLEKET NİRE, ARKADAŞIM EŞEK, CACIK VE MÜSAADENİZLE ÇOCUKLAR
''...El salla el salla, kol salla kol salla
Sağ gösterip sol salla...''
Bu bölüm biraz enteresan
''...El salla el salla, kol salla kol salla
Sağ gösterip sol salla...''
Bu bölüm biraz enteresan
- barisseveresra
- Gelişen Üye
- nehir taşçı
- Demirbaş Üye
HATIRLARSANIZ, BARIŞ MANÇO'NUN, ''BARIS MANCHO'' ADI ALTINDA BİR LP'Sİ ÇIKTI. ALBÜMÜN İÇERİSİNDE KALİTELİ PARÇALAR ÇOĞUNLUKTA. ÖZELLİKLE, ''LADY OF THE SEVENTH SKY''. BU PARÇAYI DİNLEMEYE FIRSAT BULURSANIZ EĞER, DİNLERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN BİR ŞEY VAR. PARÇA, ''SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI'' ALBÜMÜNDEKİ 2025 İLE MÜZİK OLARAK AYNI. BENİM FAVORİM BU PARÇA 

En son nehir taşçı tarafından Cmt Oca 14, 2006 22:45 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 3 kere düzenlendi.
O'nu anlayabilmek, dünyaya O'nun gözüyle bakabilmektir...
- zamanmekan
- Yeni Üye
ANAHTAR'ı bu güne kadar dinlemiştim ama parayla ilgili olduğunu bi kaç saat önce öğrendim.İyi öğrendim.
Ben bu güne kadar hep şunu merak ettim,belki bunun da bir anlamı vardır ama bulamadım(=belki de çok açık bi anlam ama bilmiyorum) bulan varsa beri gelsin.
*DOMATES BİBER PATLICAN* parçasında ki:
Bu sokaktan gelen ve bir anda bütün dünyasını karartan *domates biber patlıcanı* nedir? Ya da ne anlamda kullanmıştır?
Ben bu güne kadar hep şunu merak ettim,belki bunun da bir anlamı vardır ama bulamadım(=belki de çok açık bi anlam ama bilmiyorum) bulan varsa beri gelsin.
*DOMATES BİBER PATLICAN* parçasında ki:
Bu sokaktan gelen ve bir anda bütün dünyasını karartan *domates biber patlıcanı* nedir? Ya da ne anlamda kullanmıştır?

DOMATES BİBER PATLICAN:
Eskiden (Yıl:1968) bir kızla tanışmış. Evlenme teklifi yapmak istiyormuş. Sonra evine çağırmış. O kadar hazırlıklar yapmış ki, şaşırsınız. Kız gelince öyle havadan sudan konuşmaya başlamışlar. Bir ara BM tam esas konuya girecekmiş ki kızın gözlerine bakınca vazgeçmiş. 30 dk sonra tekrar konuşacakmış, lâfa "ben" diye başlamış ama, sokaktan seyyar bir manav "Domates, Biber, Patlıcan" diye bağırınca ses şehrin her tarafından duyulmuş. Ama BM'nin dikkatı dağılmış, konuşamamış. Kız da senin gibi iki lâfı bir araya getiremeyen bir adamla beraber olamam demiş. Sonra da birbirlerini hiç görmemişler. Ama kız BM nin bütün albümlerini ve 45'liklerini ölene kadar biriktirmiş, saklamış.
BM de 20 yıl sonra bu olaydan çok güzel bir şarkı çıkarmış: "Domates Biber Patlıcan" .
Eskiden (Yıl:1968) bir kızla tanışmış. Evlenme teklifi yapmak istiyormuş. Sonra evine çağırmış. O kadar hazırlıklar yapmış ki, şaşırsınız. Kız gelince öyle havadan sudan konuşmaya başlamışlar. Bir ara BM tam esas konuya girecekmiş ki kızın gözlerine bakınca vazgeçmiş. 30 dk sonra tekrar konuşacakmış, lâfa "ben" diye başlamış ama, sokaktan seyyar bir manav "Domates, Biber, Patlıcan" diye bağırınca ses şehrin her tarafından duyulmuş. Ama BM'nin dikkatı dağılmış, konuşamamış. Kız da senin gibi iki lâfı bir araya getiremeyen bir adamla beraber olamam demiş. Sonra da birbirlerini hiç görmemişler. Ama kız BM nin bütün albümlerini ve 45'liklerini ölene kadar biriktirmiş, saklamış.
BM de 20 yıl sonra bu olaydan çok güzel bir şarkı çıkarmış: "Domates Biber Patlıcan" .
En son BM tarafından Cum Ara 16, 2005 14:54 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
- barış manço ___love___
- Üst Düzey Üye
- İletişim: