Sanane
Hoca akşamleyin eve doğru yürürken, baklava seven bir köylüyle karşılaşır.
- Hoca, kısa bir süre önce bir adam büyük bir tepsi baklava götürüyordu...
- Banane!
- Fakat adam tepsiyi sizin eve götürüyordu.
- Sanane!
Fıkra...Tüpgeçit İhalesi + ...
Moderatörler: barışhayranı, Mod
Yakupca yazdı:Mühendis
Kayseri'nin bir köyünde imece yöntemiyle yol yapiliyor. Bunun için de eşekten yararlaniliyor: Eşek hangi yolu izlerse, orası genişletilip araba yoluna dönüştürülüyor.... Köye gelmis olan Amerikalı Barış Gönüllüsü, ne olup bittigini kavrayamadığı için sorar:
- Ne yapıyorsunuz böyle?
- Yol yapıyoruz.
- Bu eşek ne için?
- O, yolun mühendisi. Yola uygun geçenegi o gösterir.
Barış Gönüllüsü katıla katıla güler:
- Ya eşek bulamasaydınız?
- İşte o zaman Amerika'dan mühendis getirirdik!
Para pula ihtişama aldanıp kanma dostum
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..
İçi boş insanların bu dünyada yeri yok!..
Genç adam yaşlı karı-kocanın evlerine misafir olur. 75 yaşındaki amca karısından bir fincan daha çay isterken " Çiçeğim, bir bardak daha verir misin?" der.Sonra da "peteğim, hiç şekersiz lütfen" diye ekler. Kendisine 65 yaşındaki tatlı karısının getirdiği
tavşan k anı çayı alırken de "bebeğim, sana çok zahmet oldu" diye ekler.Genç adam, yaşlı amcanın karısına kullanıdığı sevgi sözcüklerinden çok etkilenir "Amcacığım, kaç yıllık evlisiniz?" diye sorar.Yaşlı ama dinç adam,"40 seneyi geçtik evladım" der. Genç adam: "Vallahi maşallah, Allah muhabbetinizi arttırsınız. Sürekli çiçeğim, peteğim, bebeğim gibi güzel sözlerle hitap ediyorsunuz galiba" Yanakları pembeleşmiş teyze "Doğru, bir kaç yıldır hep bana böyle hitap ediyor" deyip mutfağa doğru yöneldiğinde yaşlı amca genç adamın kullağına doğru eğilerek: "Şiişşt, çaktırma, 2 sene önce adını unuttum, hala hatırlayamıyorum".
tavşan k anı çayı alırken de "bebeğim, sana çok zahmet oldu" diye ekler.Genç adam, yaşlı amcanın karısına kullanıdığı sevgi sözcüklerinden çok etkilenir "Amcacığım, kaç yıllık evlisiniz?" diye sorar.Yaşlı ama dinç adam,"40 seneyi geçtik evladım" der. Genç adam: "Vallahi maşallah, Allah muhabbetinizi arttırsınız. Sürekli çiçeğim, peteğim, bebeğim gibi güzel sözlerle hitap ediyorsunuz galiba" Yanakları pembeleşmiş teyze "Doğru, bir kaç yıldır hep bana böyle hitap ediyor" deyip mutfağa doğru yöneldiğinde yaşlı amca genç adamın kullağına doğru eğilerek: "Şiişşt, çaktırma, 2 sene önce adını unuttum, hala hatırlayamıyorum".
ÇeTiN!!!
Hasta adam dahiliye uzmanına gider. Doktor hastayı soyup sadece dinleme
aletiyle dinleyerek "nefes al, bırak...nefes al, bırak..." şeklinde muayeneyi bitirir. Reçeteyi yazıp uzatırken, hasta da cebinden parayı çıkarıp doktara
uzatır: "kokla-bırak, kokla-bırak..."
aletiyle dinleyerek "nefes al, bırak...nefes al, bırak..." şeklinde muayeneyi bitirir. Reçeteyi yazıp uzatırken, hasta da cebinden parayı çıkarıp doktara
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

Yakupca yazdı:Hasta adam dahiliye uzmanına gider. Doktor hastayı soyup sadece dinleme
Doktor, muayenehaneye ilk kez gelen hastalardan 50 lira,
takip eden gelişlerinde de 30 lira alıyordu. Bunu öğrenen cimri
bir hasta, muayeneye ilk gidişinde:
- İşte yine geldim doktor bey...
Doktor soyunmasını söyledi, muayene etti ve ücretini aldı:
- Sağlığınız düzeliyor. Aynı ilaçları kullanmaya devam edin!
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

Temel sinema salonunda filmin başlamasını beklerken
can sıkıntısından sağa sola bakmaya başlar.
O ara yanında kendini beğenmiş, biraz çirkince bayanı fark eder.
Canı sıkılıyor ya, konuşmadan edemez:
- O ne kata cüzelsunuz
- Ben sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
- O zaman sen ta penum gibi yap, yalan soyle
can sıkıntısından sağa sola bakmaya başlar.
O ara yanında kendini beğenmiş, biraz çirkince bayanı fark eder.
Canı sıkılıyor ya, konuşmadan edemez:
- O ne kata cüzelsunuz
- Ben sizin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim
- O zaman sen ta penum gibi yap, yalan soyle
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...