ARKADAŞLAR BARIŞ ABİ İLE EĞİTİM...

Barış Manço'nun anısına yapılan her türlü etkinliğin konuşulacağı, planlanacağı ve tartışılacağı forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

altug
Yeni Üye
Yeni Üye
İletişim:

ARKADAŞLAR BARIŞ ABİ İLE EĞİTİM...

Mesajgönderen altug » Pzt Şub 06, 2006 01:05 am

ARKADAŞLAR TOPLU DİLEKÇE VERMEYE NE DERSİNİZ....

BENCE OKULLARDAKİ ABUK SUBUK PEK ÇOK MÜZÜK DERSİ YERİNE DERSLERDE YERLİ VE YABANCI MÜZÜK ADAMLARINI VE DE TABİKİ DE BARIŞ ABİMİZİ MÜFREDATA ALDIRSAK, KÜÇÜK KARDEŞLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ HERKES ONUN ŞARKILARI İLE BÜYÜSÜ BİZ GİBİ DÜNYAYI ANLASA DİDAKTİZM İ , LİRİĞİ, VE DE EPİĞİ, BARIŞ ABİ İLE ÖÖRENSE, HALK ŞAİRLİĞİNİ OZANLIĞI, YENİLİK İLE ESKİNİN NASIL BAĞDAŞTIRILACAĞINI....

ÖÖRETEBİLSEK KEŞKE , GÖSTEREBİLSEK KEŞKE HERKESE Bİ DERS BOYUNCA MÜZÜK DERSLERİ, YILDA SADECE Bİ KERE DE OLSA BARIŞ MANÇO DİNLETİP SÖZLERİNİ ANLAMAK ÜZERİNE BİR ÖDEV VERİLSE...
YILDA 40 DK OLSA ORTALAMA 8-10 BARIŞ MANÇO ŞARKISI GÖRÜRLER, 3 YIL MÜZİK DERSİ ALAN Bİ ORTA OKUL ÖĞRENCİSİ SIRF DERSLER SAYESİNDE YILDA SADECE 1 SAAT LİK BARIŞ ABİLİ MÜZİK DERSİ İLE 24-30 ŞARKISINI ÖÖRENİR BARIŞ ABİNİN VE BENCE ADAM OLUR BU SAYEDE...

ARKADAŞLAR MEDENİ VE DE UYGAR Bİ TOPLUM İÇİN HADİ, HAREKETE GEÇELİM, HAREKETE GEÇİRELİM....

MOZARTTA OLSUN, EMİNEM DE , METALLİCA DA AMA DÜNYAYI SARAN VE ETKİLEYEN MİLYONLARIN SEVDİĞİ BU İNSANLARIN YANINDA EN AZ ONLAR KADAR ÇOK İNSANI ETKİLEMİŞ, VE HATTA ONLARDAN BENCE DAHA İNSAN VE DE DAHA BÜYÜK BİRİ OLAN BARIŞ ABİ DE BU DERSLERDE YER ALSIN İNSANLARIN RUHLARINI GIDASIZ BIRAKMAYALIM....

HADİ ARKADAŞLAR, HADİ GELECEĞİMİZ İÇİN GÖREVE, HADİ... LÜTFEN....
balsultan, gülbebeğim, ahmet beyin ceketi...

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Pzt Şub 06, 2006 21:55 pm

sana katılıyorum ama milli eğt.e bunu kabul ettirmek gerek...buda biraz zor ama bakalım arkadaşlar ne diyecek...
YA NASİP.....
YA KISMET.....

altug
Yeni Üye
Yeni Üye
İletişim:

Mesajgönderen altug » Pzt Şub 06, 2006 23:38 pm

abi öbür başlık ta da yazdığım gibi bence olabilir bu iş o kadar zor değil deprem eğitimin de barış abi akıllarına gelmişti bu sefer niye olmasın???

yeter ki biz bi hatırlatalım bi doğruyu söyleyelim

dikkate aldığın için teşekkürler ancak daha da ciddi ve de daha da dikkatli ce çalışırsak ve de inancımızı kaybetmezsek olur 2 yıl sonra da olsa 5 yıl sonra da olsa olur neden olmasın yeter ki sabredelim ve de hedefimizi belirleyelim...

Kullanıcı avatarı
barış manço ___love___
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye
İletişim:

Mesajgönderen barış manço ___love___ » Sal Şub 07, 2006 13:03 pm

arkadaşlar bana katılan varmı bilmiyorum ama çevirip şimdiki birine sorsanız kimi dinliyoun --ceza---manga---blue--... :cinnet: eskileri hatırlayan yok herkezin aklı peş karış havada hangi sanatçı barış manço gibi şarkılar yazar konuşurrrr manga yapıyomu kulşaklarında küperler ya kimseyi kötülemek istemiyorum ama şimdi nesili iYİ GMRMÜYORUIM :gozyasi:
BİZ NASIL UNUTURUZ S€Nİ CAN B€D€NDEND€N ÇIKMAYINCA..
Resim

altug
Yeni Üye
Yeni Üye
İletişim:

doğru doğru daaaaa....

Mesajgönderen altug » Çrş Şub 08, 2006 02:28 am

arkadaşım ii güzel hoş yazmışsın doğru yazmışsındaaaa
yukardaki başlıkla da alakalı ammmaaa
yapılacakları konuşsak biraz icraata yönelik yaklaşsak olaya

ne zaman buluşuruz ne zaman dilekçe yazarız nasıl dilekçe yazarız resmi makamlara nasıl gideriz gibi sorular var bende sizden de bunların cevabını bekliyorum ya da en azından buna benzer sorularla yolumuzu aydınlatabilirsiniz... akla gelmeyeni akla getirebilirsiniz...

lütfen arkadaşım seni tenzih ederek söylüyorum bu memlekette herkes er meydanında atıp tuttuğu ancak icraat yapmadığı yada yapmayı bilmediği için memleketin burnu b.. tan çıkmamakta...

arkadaşlar fikir adamlarıyız ööle olalım , icraata da dökebilirsek neden olmasın

arkadaşım lütfen alınma ama ben yukardaki başlıkları ööle millet beni "aaaa ne çok barış hayranı nasıl bi fikirle gelmiş dur bende iki laf ile barış sevgimi göstereyim " nidaları ile ansın diye açmadım...

gerekiyorsa asın kesin bana sövün ama ilerleme kaydedelim bu başlıkta yapabileceğimiz herşeyi , elimizden geleni ardımıza koymayalım...

lütfen mesela sen çevrende medyadan, bürokrasiden, yahut kilit noktada olan her hangi birinden görüş al bu görüşlerini bizimle burada paylaş burada yukarda belirttiğim projelerin gerçekleşip gerçekleşemeyeceği hakkında ciddi tartışmalar yapalım...

lütfen... KONUYU DAĞATMAYALIM

D.E.M.
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesajgönderen D.E.M. » Çrş Şub 08, 2006 10:28 am

Ben de arkadaşımıza katılıyorum okullardaki müzik eğitimi gerçeketen yetersiz ve mzüikle ilgili birçok bilgiden yoksun yetişiyor gençler.
Belki M.E.B. bu yazılnaları bütün müzik dersleri için kabul etmeyebilir fakat bizler eğitim "Barış Ağabey ile ..." başlıklı müzik dersi eğitim cd leri hazırlama yoluna gidip bunu M.E.B.'nın bu cd leri müzik derslerinde kullandırtması için birşeyler yapabiliriz.Çünkü yeni müfredat düşünmeye ve materyal kullanımına çok açık konumda...
Bunun için öncelikle bizlerin ciddi bir çalışma yapması gerektiğine ve bu konuda çalışabilecek arkadaşlarımızın yardımlarına baktığına inanıyorum.

Derslerde kullanılabilinecek olan Barış Manço ile eğitimi gerçekleştirecek -öğrencilerin yaş seviyelerine uygun- cd ler varsa özür dilerim bilgim dahilinde değildi.Varsa eğer bunların derslerde kullanılması için dilekçe hazırlayabiliriz.

altug
Yeni Üye
Yeni Üye
İletişim:

teşekkürler...

Mesajgönderen altug » Çrş Şub 08, 2006 18:10 pm

evet D.E.M arkadaşımızda harika bir yaklaşım başlattı günümüzde gerçekten de önemli olan bilgisayar ve internet yolu ile böyle bir çalışma yapılabilir ve de internetten bile ünlenen gruplar olduğuna göre ülkemizde bu şekilde bir çalışma ile bir çok kitleye ulaşılabilir.

bu konuda bilgisayar müh okuyan arkadaşlarıma danışacağım ve olabilirliği, maliyeti üzerine bilgi alacağım, yahut kendi aramızda böyle bir çalışma yapabilecek yeterli müzik literatürü yutmuş ve aynı zamanda programlama ya da en azından flash kullanmayı bilen ve de site ve vcd hazırlayabilecek olanlarda bence bir an önce birbirleri ile tanıştırılmalı....

biliyorum günümüzde kimse kimse için bir şey yapmıyor ancak eminim emeklerininizn karşılığı ticari olarak birşey getirir ise karşılığını da almanızı bu gruptakiler sağlayabilir...

buna benzer başka yaklaşımlarda bence burada dile getirlse ve de tartışılsa ii olur bence bu düşünce 3-5 yıl sonra bile olsa hayata geçmeli diye düşünüyorum ...

hazırlık aşaması ne kadar uzun olursa o kadar da uzun ömürlü bir çalışma olur bence...

saygılar...

Kullanıcı avatarı
barışhayranı
Moderator
Moderator

Mesajgönderen barışhayranı » Çrş Şub 08, 2006 18:55 pm

barış manço ___love___ yazdı:arkadaşlar bana katılan varmı bilmiyorum ama çevirip şimdiki birine sorsanız kimi dinliyoun --ceza---manga---blue--... :cinnet: eskileri hatırlayan yok herkezin aklı peş karış havada hangi sanatçı barış manço gibi şarkılar yazar konuşurrrr manga yapıyomu kulşaklarında küperler ya kimseyi kötülemek istemiyorum ama şimdi nesili iYİ GMRMÜYORUIM :gozyasi:

sana aynen katılıyorum maalesef insanlar duyarsız ve bunlar birazda özenti gibi geliyor bana.Mesela takmışlar bir Duman diye o seviyorum diyince hemen diğeride moda ve özenti gençliği çoğunlukta maalesef:kizgin:.Ben şahsen BARIŞ MANÇO dinliyorum diyorum direkt bunun sayesinde çoğu arkadaşımda artık dinliyorum diyor terettüdsüz.

Kullanıcı avatarı
basak
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Re: ARKADAŞLAR BARIŞ ABİ İLE EĞİTİM...

Mesajgönderen basak » Çrş Şub 08, 2006 18:57 pm

altug yazdı:ARKADAŞLAR TOPLU DİLEKÇE VERMEYE NE DERSİNİZ....

BENCE OKULLARDAKİ ABUK SUBUK PEK ÇOK MÜZÜK DERSİ YERİNE DERSLERDE YERLİ VE YABANCI MÜZÜK ADAMLARINI VE DE TABİKİ DE BARIŞ ABİMİZİ MÜFREDATA ALDIRSAK, KÜÇÜK KARDEŞLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ HERKES ONUN ŞARKILARI İLE BÜYÜSÜ BİZ GİBİ DÜNYAYI ANLASA DİDAKTİZM İ , LİRİĞİ, VE DE EPİĞİ, BARIŞ ABİ İLE ÖÖRENSE, HALK ŞAİRLİĞİNİ OZANLIĞI, YENİLİK İLE ESKİNİN NASIL BAĞDAŞTIRILACAĞINI....

ÖÖRETEBİLSEK KEŞKE , GÖSTEREBİLSEK KEŞKE HERKESE Bİ DERS BOYUNCA MÜZÜK DERSLERİ, YILDA SADECE Bİ KERE DE OLSA BARIŞ MANÇO DİNLETİP SÖZLERİNİ ANLAMAK ÜZERİNE BİR ÖDEV VERİLSE...
YILDA 40 DK OLSA ORTALAMA 8-10 BARIŞ MANÇO ŞARKISI GÖRÜRLER, 3 YIL MÜZİK DERSİ ALAN Bİ ORTA OKUL ÖĞRENCİSİ SIRF DERSLER SAYESİNDE YILDA SADECE 1 SAAT LİK BARIŞ ABİLİ MÜZİK DERSİ İLE 24-30 ŞARKISINI ÖÖRENİR BARIŞ ABİNİN VE BENCE ADAM OLUR BU SAYEDE...

ARKADAŞLAR MEDENİ VE DE UYGAR Bİ TOPLUM İÇİN HADİ, HAREKETE GEÇELİM, HAREKETE GEÇİRELİM....

MOZARTTA OLSUN, EMİNEM DE , METALLİCA DA AMA DÜNYAYI SARAN VE ETKİLEYEN MİLYONLARIN SEVDİĞİ BU İNSANLARIN YANINDA EN AZ ONLAR KADAR ÇOK İNSANI ETKİLEMİŞ, VE HATTA ONLARDAN BENCE DAHA İNSAN VE DE DAHA BÜYÜK BİRİ OLAN BARIŞ ABİ DE BU DERSLERDE YER ALSIN İNSANLARIN RUHLARINI GIDASIZ BIRAKMAYALIM....

HADİ ARKADAŞLAR, HADİ GELECEĞİMİZ İÇİN GÖREVE, HADİ... LÜTFEN....

Güzel bir düşünce lakin Kadir Bey'in dediği gibi Milli eğitim bunu kabul edecek mi? Bunun dışında okuldaki öğrencilerin buna ilgisinin nasıl olacağı, ben orta okulda ve lisedeyken müzik derslerine pek ilgi yoktu. Yani böyle bir konu öğrencileri çeker mi?..

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Pzt Şub 13, 2006 20:51 pm

bi karar verelim ve M.E.B na mail atalım...
YA NASİP.....
YA KISMET.....

Kullanıcı avatarı
serk@n
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen serk@n » Pzr Mar 19, 2006 13:11 pm

bu güne kadar tüm bakanlıklara mail yoluyla ulaşmaya çalıştık sanırım e-posta o kadar fazla değerlendirilmeye alınmıyor..

mektup yazalık arkadaşlar kağıta dokelim dilekçemizi........

bence daha resmi olur.......
Resim

serk@n adlı üyemiz, forum düzenini bozmaya yönelik davranışlarından dolayı 1 hafta mesaj yazamama cezası almıştır.

Bitiş tarihi:

Kullanıcı avatarı
kadir 2023
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen kadir 2023 » Pzr Mar 19, 2006 14:11 pm

serk@n yazdı:bu güne kadar tüm bakanlıklara mail yoluyla ulaşmaya çalıştık sanırım e-posta o kadar fazla değerlendirilmeye alınmıyor..

mektup yazalık arkadaşlar kağıta dokelim dilekçemizi........

bence daha resmi olur.......
peki nasıl olacak....edebiyat derslerinemi yoksa müzik derslerinemi BM ile eğitim olacak....
YA NASİP.....
YA KISMET.....