Zeki Müren
Moderatörler: barışhayranı, Mod
Zeki Müren
Merhaba arkadaşlar,
Tıpkı Barış Manço gibi, Zeki Müren de bir döneme damgasını vurmuş çok değerli bir sanatçımız. Sesi su gibi duru, akıcı. Mükemmel yorumcu, sanatçı.
Ama gerek çevresinde onu anlatabilecek kimselerin olmaması, gerek internetin pek bilinen bir zamanda yaşamış olması (son yılları dahil) onun hakkındaki dökümanlara ulaşmamızın sebeplerinden biri.
Döküman derken tabi müziklerinden bahsetmiyorum. [Gerçi bir çok şarkısı (1950'lerden, 1960'lardan) hiçbir yerde yok.] Bahsettiğim klipleri ve resimleri. Barış Manço'yu sevenlerin sanata ve sanatçıya değer vereceğinden aylardır sıkıntısını çektiğim şeyi burada ifade etmekte zarar görmedim. Eğer bahsettiğim dökümanlardan varsa elinizde, paylaşmaya ne dersiniz?
Teşekkürler..
Tıpkı Barış Manço gibi, Zeki Müren de bir döneme damgasını vurmuş çok değerli bir sanatçımız. Sesi su gibi duru, akıcı. Mükemmel yorumcu, sanatçı.
Ama gerek çevresinde onu anlatabilecek kimselerin olmaması, gerek internetin pek bilinen bir zamanda yaşamış olması (son yılları dahil) onun hakkındaki dökümanlara ulaşmamızın sebeplerinden biri.
Döküman derken tabi müziklerinden bahsetmiyorum. [Gerçi bir çok şarkısı (1950'lerden, 1960'lardan) hiçbir yerde yok.] Bahsettiğim klipleri ve resimleri. Barış Manço'yu sevenlerin sanata ve sanatçıya değer vereceğinden aylardır sıkıntısını çektiğim şeyi burada ifade etmekte zarar görmedim. Eğer bahsettiğim dökümanlardan varsa elinizde, paylaşmaya ne dersiniz?
Teşekkürler..
-
Misafir
1- neden gercek adını kullanmıyorda bir nicke sığınıyorsun
2bu site barış manco adına yapıldı zeki müren için değil
3- gercekten zeki müren hayranıysan sana 1950 lerden başlamak üzere her türlü döküman bulabilirim radonun sesi dergileri plaklar kasetler filan
a ma dediğim gibi kimsenin umursamadıgı ortadaki barışınbir 45 liği 250-400 milyona giderken zekinin kileri 2-ila 5 milyona bulabilirsin
sevgilerimle
ha nerden biliyorsun dersen1988den bu yana barış manço konulu araştırma yaparken o kadar cok karşıma zeki müren metaryeli cıkıyorki bazen üzülüyorum yazık kimse ilgilenmiyor diye
2bu site barış manco adına yapıldı zeki müren için değil
3- gercekten zeki müren hayranıysan sana 1950 lerden başlamak üzere her türlü döküman bulabilirim radonun sesi dergileri plaklar kasetler filan
a ma dediğim gibi kimsenin umursamadıgı ortadaki barışınbir 45 liği 250-400 milyona giderken zekinin kileri 2-ila 5 milyona bulabilirsin
sevgilerimle
ha nerden biliyorsun dersen1988den bu yana barış manço konulu araştırma yaparken o kadar cok karşıma zeki müren metaryeli cıkıyorki bazen üzülüyorum yazık kimse ilgilenmiyor diye
"1- neden gercek adını kullanmıyorda bir nicke sığınıyorsun"
öncelikle, "de" bağlacı ayrı yazılır. bunu öğrenelim.
nick-gerçek ad kel alaka? ismim soyadım elbette var. türkiye'deki bütün internet sitelerinigezin. burada adını soyadını nick yapan insanları sayın. genele oranlayın. kaç çıkacak? %1? sanmam.
diyelim ki ismim ahmet ekin. benim cidden bu kişi olduğumu nereden bileceksin?belki şu an mezarda yatan biridir. belki hiç yoktur.
hadi t.c. kimlik nosu vererek kaydoldum. ahmet ekin ismiyle.
bu t.c. kimlik nosunun bana ait olduğu ne malum?belki otoüste göz ucuyla yanımdaki adamın kimliğine baktım.
"2bu site barış manco adına yapıldı zeki müren için değil"
bunun farkında olmayan kişi yok zaten. hayatında sadece bir sanatçıyı mı sever insan?başka bir şey dinleyemez mi?ki bunu barış manço ile olan bölümde değil, başka bir bölümde yapıyorum farkındaysan. zaten bakarsan birçok sanatçı hakında da konuşulmuş.
"3- gercekten zeki müren hayranıysan sana 1950 lerden başlamak üzere her türlü döküman bulabilirim radonun sesi dergileri plaklar kasetler filan
sevgilerimle
ha nerden biliyorsun dersen1988den bu yana barış manço konulu araştırma yaparken o kadar cok karşıma zeki müren metaryeli cıkıyorki bazen üzülüyorum yazık kimse ilgilenmiyor diye"
valla bulursan iyi olur. istediğim kaset plak değil. video ve resim gibi dökümanlar. kimsenin ilgilenmemesi de umrumda değil. ben seviyorum, bu yeter.
öncelikle, "de" bağlacı ayrı yazılır. bunu öğrenelim.
nick-gerçek ad kel alaka? ismim soyadım elbette var. türkiye'deki bütün internet sitelerinigezin. burada adını soyadını nick yapan insanları sayın. genele oranlayın. kaç çıkacak? %1? sanmam.
diyelim ki ismim ahmet ekin. benim cidden bu kişi olduğumu nereden bileceksin?belki şu an mezarda yatan biridir. belki hiç yoktur.
bu t.c. kimlik nosunun bana ait olduğu ne malum?belki otoüste göz ucuyla yanımdaki adamın kimliğine baktım.
"2bu site barış manco adına yapıldı zeki müren için değil"
bunun farkında olmayan kişi yok zaten. hayatında sadece bir sanatçıyı mı sever insan?başka bir şey dinleyemez mi?ki bunu barış manço ile olan bölümde değil, başka bir bölümde yapıyorum farkındaysan. zaten bakarsan birçok sanatçı hakında da konuşulmuş.
"3- gercekten zeki müren hayranıysan sana 1950 lerden başlamak üzere her türlü döküman bulabilirim radonun sesi dergileri plaklar kasetler filan
sevgilerimle
ha nerden biliyorsun dersen1988den bu yana barış manço konulu araştırma yaparken o kadar cok karşıma zeki müren metaryeli cıkıyorki bazen üzülüyorum yazık kimse ilgilenmiyor diye"
valla bulursan iyi olur. istediğim kaset plak değil. video ve resim gibi dökümanlar. kimsenin ilgilenmemesi de umrumda değil. ben seviyorum, bu yeter.
- All Soul's Night
- Rekortmen Üye

mavibeyaz yazdı:öncelikle, "de" bağlacı ayrı yazılır. bunu öğrenelim.
mavibeyaz yazdı:diyelim ki ismim ahmet ekin. benim cidden bu kişi olduğumu nereden bileceksin?belki şu an mezarda yatan biridir. belki hiç yoktur.
mavibeyaz yazdı:hayatında sadece bir sanatçıyı mı sever insan?başka bir şey dinleyemez mi?ki bunu barış manço ile olan bölümde değil, başka bir bölümde yapıyorum farkındaysan. zaten bakarsan birçok sanatçı hakında da konuşulmuş.
mavibeyaz yazdı:kimsenin ilgilenmemesi de umrumda değil. ben seviyorum, bu yeter.
Helal olsun!!!
Bulduğum bazı Zeki Müren resimleri:

- nehir taşçı
- Demirbaş Üye

- barissever_2023
- Yeni Üye

- black_metallist
- Profesyonel

bence bütün Barışseverlerin en sevdiği sanatçılar arasında Zeki Müren in mutlak yeri vardır...
Bende Barış Ağabey sıralamanın dışında en önde geminin kaptanıdır ve Ondan sonra 1 numarayla Zeki Müren geliyor
ve ikisininde yeri bende değişmiyor
Bende Barış Ağabey sıralamanın dışında en önde geminin kaptanıdır ve Ondan sonra 1 numarayla Zeki Müren geliyor
ve ikisininde yeri bende değişmiyor
İlle de Barış !!! O'nun kadar bize bizi anlatan olmadı hiç !
Sus ve Dinle!...

Sus ve Dinle!...

-
pinargorgun
- Gelişen Üye

bunların ikisi de gerçek sanatçı
bu kimliği taşımak günümüzde maalesef çok ucuz ve kolay oluyor ama sanatçı kavramını anlamak için bence bu iki değerli sanatçının bakış açısını ve aldığı izlenimleri,eğitimi çok düzgün bir şekilde izleyip anlamak kavramak ve öğrenmek yeterli olur mustafa kemal bile sanatçı olamazsınız derken bunu anlatmak istemiştir bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye atalarımız boşuna dememişler sevgili arkadaşlar her ikisinin mekanı cennet olsun
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
- emre yilmaz
- Demirbaş Üye

- İletişim:
emre yilmaz yazdı:Anonymous yazdı:2bu site barış manco adına yapıldı zeki müren için değil
Bence ZEKİ MÜREN bu sitede bulunmayı sonuna kadar hak ediyor. Zaten kaç tane gerçek sanatçı var ki. On parmağınla say bakalım.
söylediklerinde çok haklısın sevgili arkadaşım..ne yalan söyleyeyim ZEKİ MÜREN dinleyen bir insan değilim ama hatırı sayılı ve artık onun gibi sanatkarlar zor bulunanlardan bitanesi olduğunu da biliyorum...böylesine saygın ve ölmüş bir sanatçının arkasından böyle konuşulması bir barışsever olarak beni üzdü..ALLAH RAHMET EYLESİN...
BİZ NASIL UNUTURUZ SENİ " CAN BEDENDEN ÇIKMAYINCA"
- manco halil
- Profesyonel

qd
merhabalar sevgılı barış dostlarım..önce ZEKİ MÜREN .hakkında benimde düsüncelerım .hep olmustur dogal olarakdan hatta ve hatta örnek alınacak kısılıgerde sahıpdır bana göre ..zaten müzıkden anlayan ..çok az kısılerden bırıydı zeki abımız ..onun her yaptıgı her zaman begenıldı.. ayrıcada barış manço abımızınde yakın dostuydu..ben tanrıdan her zaman barış cem ve zeki abılerımıze dua edıyorum..umarım bu kişilere yakısır olmayan elestırıler burada son bulur.sevgı ve barış la kalın..manço halil....
halil
-
pinargorgun
- Gelişen Üye

Re: qd
manco halil yazdı:merhabalar sevgılı barış dostlarım..önce ZEKİ MÜREN .hakkında benimde düsüncelerım .hep olmustur dogal olarakdan hatta ve hatta örnek alınacak kısılıgerde sahıpdır bana göre ..zaten müzıkden anlayan ..çok az kısılerden bırıydı zeki abımız ..onun her yaptıgı her zaman begenıldı.. ayrıcada barış manço abımızınde yakın dostuydu..ben tanrıdan her zaman barış cem ve zeki abılerımıze dua edıyorum..umarım bu kişilere yakısır olmayan elestırıler burada son bulur.sevgı ve barış la kalın..manço halil....
ben zeki müren le barış manço nun dost olduklarını bilmiyordum ne güzel dostluk kurmuşlardır hayatlarında onlar kim bilir ve ben de onlara çok dua ediyorum mekanınız cennet olsun ikinizin de
- baris_onsel
- Demirbaş Üye

- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
-
pinargorgun
- Gelişen Üye

arkadaşlar ben bir engelli olarak(doğuştan yürüyemiyorum)zeki müren in "ben zeki müren"şarkısındaki"ismim mesut göbek adım bahtiyar "bölümünü her zaman tasavvufi parola olarak hayatıma alırım çünkü bu devirde herkesin isminin mesut ve göbek adının bahtiyar olması çok zor ben bu mesutluğumu ve bahtiyarlığımı sabrıma şükürlerime imanıma dinime dinimi ve güzel ahlakı bana öğreten büyüklerime ve peygamberime bir de allah aşıkları olan anadolu erenlerine borçluyum inşallah allah beni"sen benim emirlerime bu engelli halinle itaat ettin bundan sonra da cennette senin ismin mesut göbek adın bahtiyar haydi buyur cennetime"deyip beni cennetine layık eder ve tabii hepimizi
- jonturk_emre
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
pinargorgun yazdı:arkadaşlar ben bir engelli olarak(doğuştan yürüyemiyorum)zeki müren in "ben zeki müren"şarkısındaki"ismim mesut göbek adım bahtiyar "bölümünü her zaman tasavvufi parola olarak hayatıma alırım çünkü bu devirde herkesin isminin mesut ve göbek adının bahtiyar olması çok zor ben bu mesutluğumu ve bahtiyarlığımı sabrıma şükürlerime imanıma dinime dinimi ve güzel ahlakı bana öğreten büyüklerime ve peygamberime bir de allah aşıkları olan anadolu erenlerine borçluyum inşallah allah beni"sen benim emirlerime bu engelli halinle itaat ettin bundan sonra da cennette senin ismin mesut göbek adın bahtiyar haydi buyur cennetime"deyip beni cennetine layık eder ve tabii hepimizi
Emre başkaya
- rapin_kizi__
- Rekortmen Üye

- İletişim: