Cahit Berkay sevenleri ile yeni albümünde buluşuyor(27 Mart)

Türkiye'de yaşanan tüm müzik ve sanat olaylarını tartışabileceğiniz forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

BM

Cahit Berkay sevenleri ile yeni albümünde buluşuyor(27 Mart)

Mesajgönderen BM » Prş Mar 29, 2007 19:12 pm

Cahit Berkay "Toprak" albümü ile 42. sanat yılını kutluyor...

26 Mart 2007

Moğollar grubunun kurucusu Cahit Berkay, Grup ZaN ile biraraya gelerek Anadolu’nun farklı yörelerinin müziklerinden esinlendiği enstrümantal bir albüme imza attı. "Toprak" 27 Mart’ta tüm müzik marketlerde.

Yıllardır film müziklerine yaptığı bestelerle birçok ödül alan Anadolu Rock müziğinin aksakallı, ak bıyıklı dervişi Cahit Berkay, "Toprak" ta Anadolu geleneğinin damıtılmış deneyimlerini ve modern dünyanın rock tınılarını dinleyeciye sunuyor.

"Geçmişteki bugün, bugündeki geçmiş" ana temasıyla Anadolu'ya özgü Anadolu Rock'ın bugünkü hikayesini 70'lerin batı Rock sounduyla ele alan albüm Hüsnü Şenlendirici'nin klarnetiyle renk kattığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" ın rock versiyonu dahil 12 enstrümantal rock parçasından oluşuyor.

"Toprak" albümü aynı zamanda Cahit Berkay ve Grup Zan'ın buluşmasının ilk ürünü. Cem Karaca'nın "Yol Arkadaşları"ndan aşina olduğumuz Grup Zan, davulda Aydın Şeref, bas gitarda Zafer Şanlı, klavye ve hammond org'da Nevzat Yılmaz'dan oluşuyor. "Toprak"ta bağlama, yaylı tambur, askı davul ve bendir, bas gitar, hammond org, davul ve elektrikli gitarın üflemesiyle esen enstrümantal sabah rüzgarı, bizi Anadolu'ya sürüklüyor.

Albümde yer alan parçalar adeta Türkiye'nin mozaiği niteliğinde..Ege'den Doğu Anadolu'ya, İç Anadolu'ya uzanan her ezginin ayrı bir hikayesi var..."Barışa Semah" bu albümü yapma amacını oluşturan ilk parça. Cahit Berkay'ın Semah ritmi üzerinde çalışırken ortaya çıkardığı parça sanatçının Anadolu'daki diğer ritim yapıları üzerinde de gitar ağırlıklı rock formatında müzik yapma fikrinin doğmasına neden oldu.

Suyun iki yakasındaki insanların beraber barış adına dans ettiginin hayaliyle yazilan Kardak Zeybeği; yıllardır her yerde duyduğumuz ama uzak durduğumuz arabesk ritmler Hüsnü Şenlendirici'nin yorumuyla "Şeytanın Duy Dediği" de bambaşka bir tat katıyor albüme...

"Toprak"ın Cahit Berkay ve ZaN'ı biraraya getirmesinin yanısıra Pozitif Müzik & Pozitif Edisyon işbirliği ile Pozitif ailesinin yeni rock label'ı "Voltaj"ın da ilk albümü özellğini taşıyor...

Cahit Berkay & ZaN yeni albümünün ilk konseri 27 Mart Salı / 21:30'da Babylon sahnesinde...

1.Gurgula (Gökgürültüsü) 4:47
2. Azerak 5:18
3. Arda Kalan 4:42
4. Ma Vulu (Ben Gidiyorum) 4:57
5. Kardak Zeybeği 6:14
6.Mahşer-i İstanbul 4:55
7. Şeytanın Duy Dediği 5:17
8. Kafam Çok Karışık 5:59
9. Ayrılık 6:01
10. Barışa Semah 5:13
11. Yaprak Dökümü 4:27
12. Selvi Boylum Al Yazmalım featuring Hüsnü Şenlendirici 9:38

Kullanıcı avatarı
satellite
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen satellite » Cum Mar 30, 2007 20:52 pm

çok güzel bi haber bu cahit berkay müzik piyasasında yaşayan efsaneler arasındadır şimdiden hayırlı olsun....
Gamzedeyim deva bulmam...

BM

Mesajgönderen BM » Cum Mar 30, 2007 22:08 pm

satellite yazdı:çok güzel bi haber bu cahit berkay müzik piyasasında yaşayan efsaneler arasındadır şimdiden hayırlı olsun....

Üstelik bu albümle birlikte Abdullah Cahit Berkay ve Hüsnü Şenlendirici ikili olarak çalışmaya başladılar. Ancak benim merak ettiğim bir şey var. Cahit Berkay, Moğollar grubu dururken niçin başka bir grup kurma ihtiyacı duymuş?

Kullanıcı avatarı
fairground
Forum Duayeni
Forum Duayeni

Mesajgönderen fairground » Prş Nis 19, 2007 00:57 am

ben albümü dinledim. mutlaka alın siz de dinleyin. içinde size barış manço'yu hatırlatacak ezgiler de bulacaksınız.
bu arada favori parçam:
kafam çok karışık..
Tanrı Türkiye'yi, yönetenlerinden korusun!

ogulcan

Mesajgönderen ogulcan » Prş Nis 19, 2007 14:48 pm

Dün yüxexes de çıktılar harika bi performans çok beğendim albümü mutlaka alın

Kullanıcı avatarı
satellite
Profesyonel
Profesyonel

Mesajgönderen satellite » Prş Nis 19, 2007 20:48 pm

ogulcan yazdı:Dün yüxexes de çıktılar harika bi performans çok beğendim albümü mutlaka alın

bende izledim mükemmeldi gercekten :alkis:
Gamzedeyim deva bulmam...