Barışseverler M.Kekilli hakkında neler düşünüyor ?...
Moderatörler: barışhayranı, Mod
Barışseverler M.Kekilli hakkında neler düşünüyor ?...
O'nun en önemli örneğiydi Barış Manço...
Aşığıydı O'nun...Kendi ağzından:
"Adana'da Gençlik Müzik Merkezi vardı.Birgün ordan geçiyordum. Birisi klavyede Barış Manço'nun bir parçasını çalıyordu."Ne güzel çalıyor" diye geçirdim içimden.Baktım ellerine kuş gibi uçuyordu piyanonun üzerinde.Dikkatle izledim.Kendisinden bir parça çalmasını istedim.Çalmadı, başı da kalabalıktı.Bir, iki tekrar ettim, çalması için.Sonunda
"Bilmiyor musun?" dedi parçayı.Üzüldüm; benim istediğim parçayı çalmayınca.Aradan zaman geçti.Sonra ben ahdettim,dedim öğreneceğim ben bu parçayı.Oranın öğretmeni de yardımcı oldu,kaydımı yaptırdım müzik merkezine.Ben orada piyano çalmayı öğrendim.Öğrendikten sonra şarkılar söylemeye başladım yavaş yavaş.Ama ilk söylediğim şarkı da "Gülpembe" dir bu arada.Aynı zamanda ilk çalabildiğim parça da "Gülpembe"dir."
Cevaplarınızı bekliyorum !!!...
Aşığıydı O'nun...Kendi ağzından:
"Adana'da Gençlik Müzik Merkezi vardı.Birgün ordan geçiyordum. Birisi klavyede Barış Manço'nun bir parçasını çalıyordu."Ne güzel çalıyor" diye geçirdim içimden.Baktım ellerine kuş gibi uçuyordu piyanonun üzerinde.Dikkatle izledim.Kendisinden bir parça çalmasını istedim.Çalmadı, başı da kalabalıktı.Bir, iki tekrar ettim, çalması için.Sonunda
"Bilmiyor musun?" dedi parçayı.Üzüldüm; benim istediğim parçayı çalmayınca.Aradan zaman geçti.Sonra ben ahdettim,dedim öğreneceğim ben bu parçayı.Oranın öğretmeni de yardımcı oldu,kaydımı yaptırdım müzik merkezine.Ben orada piyano çalmayı öğrendim.Öğrendikten sonra şarkılar söylemeye başladım yavaş yavaş.Ama ilk söylediğim şarkı da "Gülpembe" dir bu arada.Aynı zamanda ilk çalabildiğim parça da "Gülpembe"dir."
Cevaplarınızı bekliyorum !!!...
Leyleğin Ömrü İki Laklak, Değerler Oldu Tepetaklak!

-
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
ÇORBA AYNI AMA TADI FARLI
BAK GÜZEL KARDEŞİM KEKİLLİYİ BENDE SEVERİM İYİYDİR HOŞTUR MANÇO
ÜSTADIN YOLUNDAN GİDİYOR AMA FARLI BİR ŞEKİLDE
ŞİMDİ DİYECEKSİN Kİ NASIL : ŞÖYLE; MANÇO ŞARKILARINDA BİRTAKIM MESAJLAR VEREREK YORUMLUYORDU AMA
MURAT KEKİLLİ TÜRKÜLERİ ROCK FORMATINDA VE MANÇO TARZINDA SÖYLÜYOR ..
YANI ANLIYACAGIN MURAT EFENDİNİN İÇİ BENZİYOR AMA DİŞİ BENZEMİYOR..
BANA GÖRE BU BÜYÜK BİR FARK
ŞİMDİ DİYECEKSİNKİ MANÇODA İLK ZAMANLAR TÜRKÜLERİ ARANJA ETTİ ..
DOGRUDUR ETTİ AMA SONRA TARZI MESAJ İÇERİKLİ ANADOLU ROCK OLDU ..
YİNEDE MURATA ÖNYARGILI DAVRANMAYALIM BELKİ BİLDİGİ BİRŞEYLER VARDIR ....
KİMBİLİR BELKİDE GERÇEK MANÇO TARZINA DÖNER ...
BAKALIM HEPBERABERGÖRECEZ...
ÜSTADIN YOLUNDAN GİDİYOR AMA FARLI BİR ŞEKİLDE

ŞİMDİ DİYECEKSİN Kİ NASIL : ŞÖYLE; MANÇO ŞARKILARINDA BİRTAKIM MESAJLAR VEREREK YORUMLUYORDU AMA

BANA GÖRE BU BÜYÜK BİR FARK

ŞİMDİ DİYECEKSİNKİ MANÇODA İLK ZAMANLAR TÜRKÜLERİ ARANJA ETTİ ..
DOGRUDUR ETTİ AMA SONRA TARZI MESAJ İÇERİKLİ ANADOLU ROCK OLDU ..
YİNEDE MURATA ÖNYARGILI DAVRANMAYALIM BELKİ BİLDİGİ BİRŞEYLER VARDIR ....

BAKALIM HEPBERABERGÖRECEZ...

ÜYELİĞİ KABUL EDİLMEYEN YA DA İHRAÇ EDİLEN ÜYE
-
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
- All Soul's Night
- Rekortmen Üye
Murat Kekilli
Çok severim Murat Kekilli'yi...

-
- İHRAÇ EDİLMİŞTİR
baris yazdı:O kim kekilli kim. Hem Bu Akşam Öleyim demekle ne müzik yapılmış olur, ne de popülarite... Bırakın o deliyi kendi çapında eğleniyor işte...Hem zaten doktorlar kendi haline bırakın dedi.
Haydaa ne alakası var şimdi ya, saçmalamışsın cidden, ben Murat Kekilli yi neredeyse ilk günden beri tanıyorum. Hal şöyle ki , Ben 2000 yılında Adanaya gittiğimde Murat Kekilli' nin mahalle arkadaşlarıyla tanıştım. Sonra görüşmelerden sonra ne kadar Barış Manço sever olduğunu anladım. 2004 Ankara Gençlik konserinde Murat Kekilli' yi canlı izledim, ve ustalara saygı bölümünde sadece ve sadece Barış Manço söyledi.
Şimdi Murat Kekilli' yi sevmemin nedeni tabiki içinde ki Barış Manço değildir. Murat Kekilli' de tek başına ekol olma yolunda sessiz sakin ilerlemektir. Lütfen hakaret ve eleştirilerimizin dozajını ayarlayalım...
- All Soul's Night
- Rekortmen Üye
baris yazdı:O kim kekilli kim. Hem Bu Akşam Öleyim demekle ne müzik yapılmış olur, ne de popülarite... Bırakın o deliyi kendi çapında eğleniyor işte...Hem zaten doktorlar kendi haline bırakın dedi.
İnsan hiç olmazsa kendini hareketleriyle belli eder, aynası iştir kişinin lafa bakılmaz...
Murat KEKİLLİ yazdı:Ben çok arabesk müzik dinlemezdim, çok fazla halk müziği de dinlemezdim.Lise yıllarında Barış Manço'nun şarkılarını beni kıskıvrak yakaladığını farkettim, aslında bu bir elektrik meselesi.Daha sonra Barış Manço'nun jenerasyonuna ve türevlerine karşı bir eğilim başladı bende.İşte Cem Karaca'dır, Moğollar'dır,Hürel'dir, hatta hatta Fikret Kızılok ve Erkin Koray. Lise bittikten sonra ilk bir, iki yıl üniversiteye gidemedim.Sonra bir askerlik deneyimim oldu.Gittim, geldim.Nasıl oldu,bilmiyorum; Adana'da Gençlik Müzik Merkezi vardı.Birgün ordan geçiyordum. Birisi klavyede Barış Manço'nun bir parçasını çalıyordu."Ne güzel çalıyor" diye geçirdim içimden.Baktım ellerine kuş gibi uçuyordu piyanonun üzerinde.Dikkatle izledim.Kendisinden bir parça çalmasını istedim.Çalmadı, başı da kalabalıktı.Bir, iki tekrar ettim, çalması için.Sonunda
"Bilmiyor musun?" dedi parçayı.Üzüldüm; benim istediğim parçayı çalmayınca.Aradan zaman geçti.Sonra ben ahdettim,dedim öğreneceğim ben bu parçayı.Oranın öğretmeni de yardımcı oldu,kaydımı yaptırdım müzik merkezine.Ben orada piyano çalmayı öğrendim.Öğrendikten sonra şarkılar söylemeye başladım yavaş yavaş.Ama ilk söylediğim şarkı da "Gülpembe" dir bu arada.Aynı zamanda ilk çalabildiğim parça da "Gülpembe"dir.
Saygılarımla...

- All Soul's Night
- Rekortmen Üye
- All Soul's Night
- Rekortmen Üye
Senden Alakasız Olamaz !!!
Saçmalıktan başka bişey değil...
Eğer sen O'nun izinden gitmiş olsaydın böyle bi zihniyete sahip olmazdın...
Ve bu sitede hala ne işin var anlamış değilim...
Eminim BARIŞ abiyi KEKİLLİ senden kat kat daha fazla seviyordur !!!
Büyük bi gerçek daha var ki;
BU ZİHNİYETLE HİÇ Bİ YERE VARILMAZ !!!
Eğer sen O'nun izinden gitmiş olsaydın böyle bi zihniyete sahip olmazdın...
Ve bu sitede hala ne işin var anlamış değilim...
Eminim BARIŞ abiyi KEKİLLİ senden kat kat daha fazla seviyordur !!!
Büyük bi gerçek daha var ki;
BU ZİHNİYETLE HİÇ Bİ YERE VARILMAZ !!!

- All Soul's Night
- Rekortmen Üye
bende eminim
bende eminimki sen Murat Kekilli yi BARIŞ MANÇO dan daha çok seviyorsun
ama kendine bile bunu itiraf edemiyorsun
ama kendine bile bunu itiraf edemiyorsun
Hiç bişeye olmadığım kadar eminim... :p
Ağam sen ise kendin dahil hiç bişeyi sevmiyorsun ve sen de bunu kedine itiraf edemiyorsun... 

- All Soul's Night
- Rekortmen Üye
- black_metallist
- Profesyonel
- barisseveresra
- Gelişen Üye
- black_metallist
- Profesyonel
ya kardeşim anadolu rock nedir biliyomusunuz
al orhan gencebayın şarkısını yada müslüm gürsesin
saz yerine gitar koy darbuka yerine batiri koy söyleyende kendini kassın işte oldu sana anadolu rock ama barış abinin öle diil
bu arada müslüm ve orhan abilerimize laf etmiyorum
al orhan gencebayın şarkısını yada müslüm gürsesin
saz yerine gitar koy darbuka yerine batiri koy söyleyende kendini kassın işte oldu sana anadolu rock ama barış abinin öle diil
bu arada müslüm ve orhan abilerimize laf etmiyorum
Temizlik Tamamlandı Sayılır. Son Rütüşleri çekiyorum...