Mesam
Moderatörler: barışhayranı, Mod
Mesam
Mesamda Dağlar Dağlar için Aşık Mahzuni'nin, Ben Bilirim İçn Meustafa Pehlivan'ın, Unutamadım ve Can Bedenden Çıkmayınca için Garo Mafyan'ın deniyor.
Ne dersiniz yoksa güvendiğimiz dağlara kar mı yağdı?
Yoksa barış manço beste hırsızı mıydı?
Ne dersiniz yoksa güvendiğimiz dağlara kar mı yağdı?
Yoksa barış manço beste hırsızı mıydı?
Bence doğrudur, çok iyimser olduğunuz için kabullenmek istemiyorsunuz sanırım bence doğrudur demem bile yanlış çünkü doğrudur ve tek doğru yoktur. Kimine göre doğru kimine göre yanlıştır. Şimdi burada birileri bu konuyu açtı diye üste çıkmaya hiç mi hiç gerek yok, konuyu açan arkadaşa cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz bu konuları 5-6 sene önce açmış ve açıklığa kavuşturmuştuk bazı yerlerde, umarım o dönem verilen cevaplar çıkarttığımız ispatlar bazılarının kafasında yer etmiştir. Hal böyleyken nedir alıp veremediğiniz? Olamaz mı yani, Barış Manço sütten çıkmış ak kaşıkmıdır, beste hırsızlığı yada ona benzeyen herhangi bir şey yapamazmı, bugun hanginiz kendi ailesinden birine kefil oluyor, burda hiç tanımadığınız sadece Tv lerde görünen bir insanı bu kadar net tavırlarla savunabiliyorsunuz. Aylar önce Ben bilirimde ki olay tekrar devam ediyor. Müzik piyasası bu arkadaşlar, Barış Manço bizim tapulu malımız değil, bırakın onun özel hayatını, yaptığı yanlışları deşmeyin...
mitran yazdı:ya kardeş böyle bir konuyu açman bile saçma o yüzden oy falan vermiyorum
www.mesam.org.tr 'ye girip eser araması yap. Ondan sonra konuş
KENDİ İSTEĞİ ÜZERİNE İHRAÇ EDİLEN ÜYE
- barışmançocu
- Üst Düzey Üye

- bahadirari
- Forum Duayeni

ona bakarsanız dağlar dağlar'ın "kemal çığrık" diye birine ait olduğunu söyleyen biri de var
link burada
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=638655
link burada
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=638655
Galatasaray,İstanbul
Ben böyle birşeye pek olasılık vermiyorum.Ama öyle bile olsa bir düşünün arkadaşlar Barış Abi'nin yegane eserleri onlar mıdır?200 belki de daha fazla eseri olan bir sanatçıdır Barış Manço.3,4 tane şarkının bestesinin ona ait olup olmaması Barış Manço'nun sanatçı kişiliğinden birşey götürmez.Şimdiki popçuların şarkıları kendilerine ait ne oluyor sanki?Sözler müzikler bir iğrenç.Bu yüzden diyorum ki takmayın kafanızı böyle şeylere.
baris yazdı:mitran yazdı:ya kardeş böyle bir konuyu açman bile saçma o yüzden oy falan vermiyorum
www.mesam.org.tr 'ye girip eser araması yap. Ondan sonra konuş
BAKIN Arkadaşlar Barış Manço hakkında daha yeni adı duyulmaya başladığı 1970'lerden beri büyük beğeni kazanan eserleri hakkında dahi bu tür tartışmalar çıkmıştır.yani birileri çıkıp da barış abimizin eserlerini sahiplenmiştir.Eh buyursunlar kanıtlasınlar.Barış mançonun yakın çevresindeki kimi insanlar onun hakkında birtakım kitaplar yazmışlardır.Örneğin hulusi tunca ve 19 yıllık menejeri tamer şahin gibi.Bu kitapkları okuyun lütfen .Diyorlarki 1970'lerde adını tam hatırlayamayacağım şu an ama işte hendek işte deve şarkısı hakkında idi sanırım bçyle bir beste hırsızlığı olayı çıkmış.Y akıl var mantık var 40 yıllık sanat yaşamında bu kadar beste çalan bir insan bu kadar sevilirmi bu kadar yükselirmi.Bu kavgalar rahmetli ölmeden öncede vardı öldükten sonrada var maalesef.Yazık çok laf üretiyoruz ama pek araştırmıyoruz sanırım.Araştırın bana hak verip vermemeniz çok önemli deil ama böyle bir insanı karalamayın.