Birkaç gün önce Hulusi Tunca'nın kitabını okumaya başladım ve Ohannes Kemer'in bir röportajda şu sözleri çok sinirime dokundu:
Kurtalan Ekspres'in kendine has bir soundu vardı o dönemde.Barış Manço'nun önceki gruplarından ayrı bir sound...
OHANNES:''O sesleri biz verdik Barış'a.O,sadece sözleri yazardı.Şarkı getirdiği zaman bile stüdyoya girdiğimizde bambaşka birşey çıkardı.Hepimizin katkısı vardır o parçalarda.''Yine Yol Göründü Gurbete''çok değişmiştir mesela stüdyoda.Barış'ın getirdiği şarkı tipik bir Country idi.Barış,kapmıştı hikayeyi.Ben bir gün saz çalıyorum,aksak bir şeyler.Barış geldi,hemen söz yazıverdi üstüne:''Acıh da bağa vir''diye bir şarkı çıktı bir anda ortaya.Böyle çıkardı şarkılar,sonra birlikte işlerdik.Barış bizsiz başka bir şey olurdu.Biz seve seve yaptık her şeyi.''
[b]Erkin Koray son 20 yıldır hemen her zaman tek başına sahneye çıkmaya mecbur kalıyor ama bir ''grup insanı''olduğunu da her fırsatta vurguluyor.Cem Karaca da öyle söylüyordu...
OHANNES:''Şimdi Erkin'i dinliyorum,o da eksik.Yapmak istiyor da mı yapamıyor bilemiyorum.Barış Manço,çocuklara çok güzel şeyler yaptı.Sevdirdi kendini,çocukları kaptı.Bunların hepsi''business''(işadamı)hikayesi.Barış çok akılldır,rahmetliyi çok severdim.''
ÇOK TALİHSİZ CEVAPLAR BUNLAR!!!!!!!!!!!!!!!!