http://www.gazetekadikoy.com/home.asp?id=2&yazi_id=1711
Barış Manço’nun içinde yüzlerce beste yaptığı, sekiz yıl yaşadığı evi ölümünden sonra yaslı bir sessizliğe bürünmüştü. Arkasında bir hayran ordusu ile 200 beste bırakarak bu dünyadan ayrıldıktan sonra, Manço hayranları eve sahip çıkmaya çalışmış, ancak bunu başaramamıştı…
Öldüğü zaman arkasından binlerce kişinin ağlamasına, günlerce evinin önünde nöbet tutarak “Seni yaşatacağız” diyen hayranlarına rağmen, Barış Manço’nun Moda’daki köşkü Halk Bank tarafından alınınca, Kadıköy Yaşam dergisinin beşinci sayısında “Barış Manço”ya bir mektup yazmış, “Viyana’da en çok sanatçılara anıt mezar yapılırmış. Biz ise evini bile koruyamadık” demiş, Barış Manço’dan özür dilemiş, “Kadıköylü olarak Kadıköy’ün ünlü bir ismini koruyamadık” demiştik.. Ama yanılmışız. Kadıköylüler koruyamadı, ama eğitimin yanı sıra kültür, sanat ve spora büyük bir önem veren, “Bunlar olmazsa olmaz, demokrasinin kalesini koruyamayız” diyen Kadıköy Belediyesi, Barış Manço’nun evine de sahip çıktı. Şimdi, Barış Manço'nun Kadıköy Moda'daki köşkü Kadıköy Belediyesi tarafından müze ve müzik evine dönüştürülüyor.. Halk Bankası’ndan 10 yıllığına kiralanan köşkü Kadıköy Belediyesi, hem müzik evi hem de Barış Manço Müzesi olarak Kadıköylülerin hizmetine sunacak. Manço'nun evini yeni bir projeyle Kadıköylülere ve Manço'nun hayranlarına armağan etmek için uzun süredir girişimlerde bulunduklarını kaydeden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sonunda köşkü Kadıköylülere kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:
“Kadıköylü sanatçımız herkesin sevgilisi Barış Manço'ya ait bu köşkün durumuyla çok yakından ilgileniyorduk. Onun ölümünden sonra icradan satışa çıkarılan ve yaklaşık 8 yıldır yalnızlığa terk edilen bu köşkü belediyemiz adına kiraladık. Artık burası hayatta olsaydı Manço'nun da çok onaylayacağı, mutlu olacağı bir proje ile yeniden yaşayacak. Burayı gençlerin ve çocukların ücretsiz piyano, gitar gibi müzik dersleri alabilecekleri bir Müzik Evi'ne dönüştüreceğiz. Ailesi onay verirse de köşkün ikinci katını Barış Manço müzesi yapacağız. Halen piyanosu, karyolası, dolapları ve Manço'nun Uzakdoğu seyahatlerinden aldığı bazı cam eşyalarının bulunduğu evinin bir bölümünü de onu yaşatmak, hayranlarıyla yeniden buluşturmak için müze haline dönüştüreceğiz. 8 yıldır kapalı olduğu için köşk çok bakımsız kalmış birçok yeri dökülmüş. Hemen tadilata sokacağız. Aslına uygun yenilenerek Mart ayında Kadıköylülere, İstanbullulara armağan edeceğiz”
Manço'yu köşkünde bir çok kez ziyaret ettiğini de kaydeden Öztürk, “Ölümünden sonra bu güzel köşkün yalnızlığı ben ve bütün Kadıköylülere hüzün veriyordu. Şimdi artık bir çok kişi, inanıyorum ki en başta Barış Manço, bu projeden mutlu olacak”
Hayranlar› mutlu
Barış Manço–Barış ve Sevgi Derneği İstanbul Sorumlusu Gökhan Karaduman da, Kadıköy Belediyesi’nin bu girişimini kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, tüm Barışseverler adına şunları söyledi:
“Aylar ve hatta yıllardır beklediğimiz sevinçli haber sonunda Değerli Başkanımız Sayın Selami Öztürk'den geldi. ‘Barış Manço'nun evi Müzik Okulu ve Müze oluyor’.... Bir Barışsever olarak inandığım bir şeyin gerçekleşmesine ne kadar sevindiğimi anlatacak söz bulmakta zorlanıyorum. Manço'nun kız kardeşi Sayın İnci Manço İlbay'ın Genel Başkanı olduğu Barış Manço 7'den 77'ye Dolu Dizgin Barış ve Sevgi Derneği'nin İstanbul Sorumlusu olarak benden bu haberi bekleyen o kadar çok insan vardı ki sorularını cevapsız bırakmak zorunda kaldığım için üzülüyor, bazen telefonlara cevap veremiyordum. Ancak gerek Derneğimiz gerek Manço Ailesi gerekse Kadıköy’ü İstanbul'da sanat başkenti haline gelen Kadıköy'ün Sanatsever Belediye Başkanı Sayın Selami Öztürk'ün de çabaları ile artık ‘Barış Manço'nun evi, Müzik Okulu ve Müze oldu’ diyebileceğiz. Açılışın yapılacağı günü soluksuz bekliyor ve üzerimize düşen görev ne ise yapacağımızı da belirtiyorum”
MANÇO KÖŞKÜ İLE İLGİLİ EN SON VE KESİN HABER
Moderatörler: barışhayranı, Mod
- gokhankaraduman
- Profesyonel

- İletişim:
Gökhan çalışmalarınız bir yana ama ortada birde Serkan Ömer HAcıoğlu yada BMRD derneği var, hani birbirinizi iyi tanırsınız ama o farklı birşeyler söylüyor, kendi derneklerinin çabalarıyla alındığı ve kendi konrtollerinde bu köşkün müze olacağı v.s bu konuda ne diyorsunuz acaba, şimdi biz içeri girerken SErkan beyin kapıya koyacağı vezneyemi ödeme yapacağız (kendisi 3 yaşından beri Barış Manço ile ahbaplarmış) yoksa Kadıköy BEl. bunu açıklarmısın ?
www.barismancorock.org ta haberin metni var !
www.barismancorock.org ta haberin metni var !
- gokhankaraduman
- Profesyonel

- İletişim:
Selamlar-önemli
Sevgili Kardeşim Ömer ;
Seni severim bilirsin sana kızgınım ama neden olduğunu da yine sen bilirsin ancak artık zamanı kaldı küslüğün gereği yok görüşmemiz gerek artık seninde yanımızda olman lazım.
Bahsettiğin kişi ve kurum hakkında yorum yapmak bile istemiyorum ha illa istiyorsan yakın oturuyoruz yüz yüze konuşuruz kardeş.
msn : [email protected].
535 744 78 68
Seni severim bilirsin sana kızgınım ama neden olduğunu da yine sen bilirsin ancak artık zamanı kaldı küslüğün gereği yok görüşmemiz gerek artık seninde yanımızda olman lazım.
Bahsettiğin kişi ve kurum hakkında yorum yapmak bile istemiyorum ha illa istiyorsan yakın oturuyoruz yüz yüze konuşuruz kardeş.
535 744 78 68
Barış ve Sevgi Dileklerimle
Barış Manço 7'den 77'ye Dolu Dizgin Barış ve Sevgi Derneği
İstanbul Sorumlusu
Gökhan Karaduman
0535 744 78 68
http://www.barismanco7-77dd.com
www.gokhankaraduman.net
İstanbul Sorumlusu
Gökhan Karaduman
0535 744 78 68
www.gokhankaraduman.net
Re: Selamlar-önemli
gokhankaraduman yazdı:Sevgili Kardeşim Ömer ;
535 744 78 68
Ben her zaman sizleyim, her zamanda yanınızdayım, zamanında bi kaç şey olmuş olabilir (tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali) ama canımla malımla her zaman sizlerin yanındayım. O zaman ki davranışlarımıda çocukluğuma vereceğinizi umuyorum.
Sevgiler saygılar
İrtibata geçiyorum.
- gokhankaraduman
- Profesyonel

- İletişim:
Bekliyorum.
İstanbul Sorumlusu
Gökhan Karaduman
0535 744 78 68
www.gokhankaraduman.net
İstanbul Sorumlusu
Gökhan Karaduman
0535 744 78 68
www.gokhankaraduman.net
- kadir 2023
- Demirbaş Üye

- gokhankaraduman
- Profesyonel

- İletişim:
Onu yanlış yere sordun sevgili Kadir2023 bizimöyle bir iddiamız iç olmadı.Öncelikli olarak yapmamız gereken daha önemli şeyler var.Evet Albümler,cd ler de önemliama Barış severlerin sabırla bekleyeceğini biliyorum.
İstanbul Sorumlusu
Gökhan Karaduman
0535 744 78 68
www.gokhankaraduman.net
İstanbul Sorumlusu
Gökhan Karaduman
0535 744 78 68