Mançolar büyüdü - Hürriyet

Barış Manço ile ilgili medyada çıkan haberleri paylaşabileceğiniz, Barış Abi'mizin ve eserlerinin yeni nesile ne şekilde aktarıldığını tartışabileceğiniz medya forumumuz.

Moderatörler: barışhayranı, Mod

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mançolar büyüdü - Hürriyet

Mesajgönderen Petek Gök » Sal May 22, 2007 09:58 am

Mançolar büyüdü

Barış Manço'nun oğulları Doğukan ile Batıkan, babalarının adını yaşatmaya kararlı.

İki genç, geçtiğimiz gün Miami'de düzenlenen Türk-Amerikan Bahar Şenliği'ne katılarak, babaları adına çocuklara hediye dağıttı.Amerika'nın Orlando kentinde eğitimlerini sürdüren Doğukan ve Batıkan Manço, Sevi Sarı'nın organize ettiği Türk-Amerikan Bahar Şenliği'nin en dikkat çeken isimleri oldu. Babalarının adını yaşatmak için çocuklarla ilgili organizasyonlarda bulunmaya çalıştıklarını söyleyen iki kardeş, "Babamızın misyonunu biz üstlendik. O her zaman sevgi, dostuk ve dünya barışı mesajları verirdi" dedi.

HÜRRİYET GAZETESİ - KELEBEK EKİ - http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/ ... sp?gid=176
2 DE RESİM VAR

Kullanıcı avatarı
baris_onsel
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen baris_onsel » Sal May 22, 2007 12:32 pm

hadi çocuklar devam edin de yaşatın Barış Abi'nin,Babanızın ismini...Sizlere bu yakışır...Artık geriye dönmeyin,hep ileri gidin...yeter unutulduğu Barış Manço'nun...

Arkadaşlar konu açmak istemedim ama Savaş Manço ne düşünüyor Doğukan ile Batıkan hakkında?

bu arada Petek Gök Teşekkürler sana bizlerle paylaştığın için :alkis: :)

Kullanıcı avatarı
mevlut
Üst Düzey Üye
Üst Düzey Üye

Mesajgönderen mevlut » Sal May 22, 2007 21:03 pm

ben boyle bır hareket beklemıyordum ogullarından ama cok guzel olmus barıs abı yı unutturmamakadına adını hatrırlatmak adına cok guzel bır davranıs. tesekkurler DOGUKAN VE BATIKAN :alkis:
barısdostu

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Petek Gök » Sal May 22, 2007 22:08 pm

Başka ülkelerdeki insanlar zaten DEĞER VERİLMESİ GEREKEN KİŞİLERİ biliyorlar ve BİZİM İNSALARIMIZDAN DAHA çok EL ÜSTÜNDE TUTUYORLAR DEĞER VERİYORLAR. onlar zaten UNUTMUYORLAR. Asıl UNUTTURULMAMASI GEREKEN BİR YER VARSA oda TÜRKİYEDİR. Barış abiden sonra kaç nesil onun şarkılarını bilmeden yetişti onu tanımadan adını bile öğrenmeden yetişti. Hangi aile kalkıp Barış Manço vardı böyle böyle yapardı diye çocuklarına anlattı acaba onu. Hiç zannetmiyorum bunu yapanların olacağını.. Asıl unutulmamasının sağlanacağı yer Barış Manço'nun kendi ülkesidir. Çünkü çoktan belli bi sınıra dayanmış bulunmakta bu unutulma meselesi.. Bunu gerek 1 şubatta olsun gerek 3 şubatta olsun medyada çıkan haberlerin !!!!çokluğundan!!!! görebiliyoruz. Yurt dışında değil burada unutturmamalarını en azından bizim burda bişiler için çırpındığımız gibi onlarında bu ülkeye gelip bu ülkede unutulmaması için bişi yapmaları gerek önemli olan yurt dışı değil.. Orda unutulsa bişi olmaz, -ki unutmazlar onlar değer nedir bilirler , önemli olan burda TÜRKİYEDE Barış Manço'yu yaşatıp hatırlatmak.. yoksa orda öyle göstermelik bişiler yapıp haber olmak kolaydır.

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Çrş May 23, 2007 20:03 pm

BARIŞ MANÇO
1943 - 1999
Anlayana...
YAŞAM DENEN UYKUDAN,UYANMASINI BİLEN YAR OLA!!!

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Petek Gök » Çrş May 23, 2007 21:53 pm

biraz açsan... eğer öldüğünü söylüyorsan malesef onu biliyoruz.. anlayana kısmını merak ettim de

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Prş May 24, 2007 19:10 pm

Petek Gök yazdı:biraz açsan... eğer öldüğünü söylüyorsan malesef onu biliyoruz.. anlayana kısmını merak ettim de

Ben 3 satırda gayet iyi anlattığımı düşünüyorum petek gök. Öss (eğitim sistemimiz) gençliğimizi derinlemesine düşünmeyi değilde yüzeysel düşünmeye yönelttiği için anlmaman normal. anlayan arkdaşlar olacağına inanıyorum! Saygılar...

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Petek Gök » Prş May 24, 2007 19:22 pm

ÖSS yi geçeli çok oldu.. ayrıca bu herkes için geçerli değildir. ama biraz daha açık yazmak zor geldiyse bilemem tabi anlayan anlasın.. ve tabi lütfen biri ne anladığı söyleyebilirmi bizde anlasak.. benim anladığım şu : 99 da öldü ne kadar yaşatmaya çalışsakda o artık bir ölü.. tarihleri verince anlayabildiğim tek şey bu oluyor kimse kusura bakmasın

Kullanıcı avatarı
Zafer Uyanık
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Zafer Uyanık » Prş May 24, 2007 20:06 pm

Petek Gök yazdı:ÖSS yi geçeli çok oldu.. ayrıca bu herkes için geçerli değildir. ama biraz daha açık yazmak zor geldiyse bilemem tabi anlayan anlasın.. ve tabi lütfen biri ne anladığı söyleyebilirmi bizde anlasak.. benim anladığım şu : 99 da öldü ne kadar yaşatmaya çalışsakda o artık bir ölü.. tarihleri verince anlayabildiğim tek şey bu oluyor kimse kusura bakmasın

Böyle düşünmekle yine hataya düştün! Barış Manço fiziki olarak ölmüştür aynı Mustafa Kemal Atatürk gibi, ama yaptıklarıyla sonsuza dek yaşayacaktır. Konuyu uzatıp tartışma ortamı yaratmak istemediğimden yazmıyorum, yanlış anlama. Bu sitede defalarca yazdım birkerede senin için yazayım. Benim için Barış Manço 1943 - 1999 ve YAPTIKLARI vardır. Bundan sonra yapılacak hiç birşey onun yaptığı şeyleri tutmaz yada bana istediğim duyguları yaşatmaz. Bi de kendimizi kandırıp kurtarıcılar bekledik sonra hayal kırıklığına uğradık hep, 8 sene içerisinde yapılanlar belli. ( 8 sene içerisinde beni mutlu eden 2 çalışma oldu, 1- Nick The Chopper Albümünün yeniden güzel ve kaliteli basımı. 2- Hulusi Tunca'nın Uzun Saçlı Dev Adam kitabı. Gerisi boş ve üzücü şeylerdi!) Bu konunun daha fazla uzamasına gerek yok, ben naçizane görüşümü belirttim. Saygılar...

Bu arada şunu da belirteyim; Barış Manço adına yapılacak her güzel çalışmaya sonsuz desteğim var! Yeter ki bu çalışmalar ihtiyacı duyulan, işe yarar, olumlu çalışmalar olsun (Barış Manço adına layık!). İçi boş anma etkinlikleri değil...

Kullanıcı avatarı
Petek Gök
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen Petek Gök » Prş May 24, 2007 21:30 pm

bunu en baştan yazmak bu kadar zor olmasa gerekti.. en başından bu şekilde bi açıklama yapılsaydı konu bu kadar uzamayacaktı zaten..

Kullanıcı avatarı
manga13
Gelişen Üye
Gelişen Üye

Mesajgönderen manga13 » Cum May 25, 2007 10:08 am

Petek Gök haberi bizimle paylaştığın için çok teşekkürler. Sitede Doğukan ve Batıkanın babalarını unuttuğunu, hayırsız evlat olduğunu düşünenler umarım biraz olsun fikirlerini değiştirmişlerdir. Çünkü onlar gerçekten hayırsız evlat değiller. Barış abimizin çocukları hayırsız olamaz. :alkis:

Sevgilerle ...

Kullanıcı avatarı
EDDA_esra
Demirbaş Üye
Demirbaş Üye

Mesajgönderen EDDA_esra » Pzt Haz 04, 2007 21:06 pm

ONLARI YÜREKTEN TAKDİR EDİYORUM...DAHA İYİ ŞEYLER YAPACAKLARINA İNANIYORUM EN AZINDAN BU BENİM KALBİMDEN GEÇEN BİR DİLEK...İNŞALLAH GERÇEK OLUR DİLEKLERİM..sevgi ve barışla
BİZ NASIL UNUTURUZ SENİ " CAN BEDENDEN ÇIKMAYINCA"